- 14 December 2006
- 4,265
Συναίσθημα και Πληροφορία. Αυτά δεν διαχωρίζονται, με την έννοια ότι η πληροφορία που λαμβάνουμε μπορεί να διεγείρει το συναίσθημα αλλά και το συναίσθημα μπορεί να "δίνει" στοιχεία πληροφορίας. Αυτό που άκουσα, δημιουργούσε από κλειστοφοβικά μέχρι και θλιμμένα συναισθήματα, με το επαναλαμβανόμενο και χωρίς τέλος ρυθμικό μέρος, σαν μουσική υπόκρουση ενός μεταποκαλυπτικού κόσμου χωρίς ελπίδα και φως. Από την άλλη, μετέδιδε τη πληροφορία του συμβάντος σαν μια σωστά σκηνοθετημένη και σκηνογραφημένη παράσταση.
Η προσωπική μου "ανάγνωση", δεν περιέχει λύτρωση και ελπίδα, ούτε έστω με τη μορφή προοπτικής, οπότε δεν θα ταιριάξει ποτέ με καμιά από τις στιγμές μου. Σαν έργο είναι άξιο γιατί στήνει τα ηχοτοπία του και σε παρασύρει στις εφιαλτικές διαδρομές του.
Γιώργο, η περιγραφή σου, ανάλογη του έργου, στοχεύοντας το συναίσθημα, με συνέπεια να "προϊδεάζεις" και να "μαρτυράς" τη πλοκή και το τέλος. Μπορεί βέβαια κάποιος άλλος να δώσει διαφορετική ερμηνεία, αλλά είπαμε ...συναίσθημα και πληροφορία.
Ευχαριστώ, για τον ορυμαγδό...
Εξαιρετική, τόσο η παρουσίαση όσο και η μουσική του έργου. Σκιαγραφούν με μεγάλη επιτυχία τη ζοφερή ατμόσφαιρα και τη δυσοίωνη προοπτική του αστικού πολιτισμού και της ανθρώπινης ύπαρξης...Θα ήθελα να μπορώ να πιστέψω στον επαναπροσδιορισμό, αλλά πολύ φοβάμαι ότι τόσο η αυτοκριτική ενδοσκόπηση όσο και η συλλογική δράση που προϋποθέτει είναι ανέφικτες για το σύγχρονο άνθρωπο που έχει χαθεί μέσα στη δίνη της καταναλωτικής και ψηφιακής πραγμάτωσης της ύπαρξής του.
*«H φράση που με αντιπροσωπεύει λέει ότι απαισιόδοξος είναι ένας αισιόδοξος καλά ενημερωμένος. Γενικότερα, θα έλεγα ότι είμαι αισιόδοξος και κατά κάποιον τρόπο πραγματιστής, ικανός να κατανοήσω την πραγματικότητα. Αυτή η διαύγεια με κάνει ορισμένες φορές πεσιμιστή»*
*Enki Bilal...
http://www.lifo.gr/mag/features/3657
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Σε ένα σύστημα που καταρρέει το κάθε τι αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Παράδειγμα: Άκουσα τον συγκεκριμένο δίσκο στο τέλος του 2014. Το παρουσίασα τώρα, και αυτή την στιγμή επικοινωνούμε με κάποιο τρόπο μέσω του διαδικτύου.
Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό και λυτρωτικό σε ένα βαθμό…
Αν παίξω το παιχνίδι με στημένους κανόνες, την ώρα που κάποιοι προσπαθούν να τους καταρρίψουν βίαια, θα υποστώ μια καταστροφή η οποία σίγουρα θα τσακίσει την αυτοεκτίμηση μου, άρα με σπασμένα τα φτερά ο καθένας μπορεί να γίνει ένα πειραματόζωο.
Η πραγματικότητα όμως δεν είναι μία, ασχέτως αν κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε αυτό. Αισιοδοξία δεν είναι ένα καλύτερο μέλλον (αν και δεν χρειάζεται να μιλάμε για μέλλον το παρόν είναι ήδη αρκετά σκοτεινό), αλλά ένα παρόν στο οποίο κανείς να μπορεί να δει διεξόδους,
Για μένα εφόσον υπάρχει ένας δίσκος έστω και σκοτεινός που μπορώ να μιλαω για αυτόν, ενώ την ίδια στιγμή κάπου κάποιος έχει πάει για ψάρεμα και κάποιος άλλος διαβάζει ένα βιβλίο ή βλέπει μια ταινία με φίλους είναι πράγματα αρκετά για να φωτίσουν λίγο το βλέμμα μου όταν ζω σε μια κοινωνία που προσπαθεί να νικήσει τον καρκίνο με λείψανα
Δεν αναφέρομαι σε θέματα πίστης ή απιστίας φυσικά αλλά για το πώς μια συμμορία καπηλεύεται τις ελπίδες του κόσμου..
Δείτε μια ταινία και μετά μαζέψτε δέκα φίλους να την ξαναδείτε όλοι μαζί.. Αλλάζουμε το μέλλον χωρίς να το καταλαβαίνουμε
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.