Δε γίνεται τώρα να συγκρίνουμε τη μπούργκα (ένα ρούχο) με την κλειτοριδεκτομή... Προφανώς το ένα είναι δικαίωμα, το άλλο είναι έγκλημα...
Γνωρίζεις δηλαδή ότι στο Βέλγιο δεν υπάρχει καμία νεαρή γυναίκα με Μπούργκα. Στη Γαλλία; Κι εκεί 30 είναι;
O νόμος, απ' ό,τι βλέπω, απαγορεύει σε δημόσιους χώρους τον ρουχισμό που αποκρύπτει την ταυτότητα του ατόμου που τον φορά, αλλά από όλα τα μέσα αναπαράγεται ως απαγόρευση των ισλαμικών ελευθεριών... :chinscratch:
O νόμος, απ' ό,τι βλέπω, απαγορεύει σε δημόσιους χώρους τον ρουχισμό που αποκρύπτει την ταυτότητα του ατόμου που τον φορά, αλλά από όλα τα μέσα αναπαράγεται ως απαγόρευση των ισλαμικών ελευθεριών... :chinscratch:
Ή η υποχρεωτική μπούργκα δεν προσβάλλει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα;
Η υπεροψία του δυτικού ανθρώπου. Η πολιτισμένη Δύση παραδίδει μαθήματα πολιτισμού στους υποανάπτυκτους της Ανατολής . Η ίδια ακριβώς πολιτισμένη Δύση που επιτρέπει σε πολίτες γείτονος χώρας να ιδρύσουν κόμμα που επιδιώκει την νομιμοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων με 12χρονα .
Φίλε μου στο Βέλγιο ζουν παραπάνω από 600 χιλιάδες μουσουλμάνοι... Μαροκινοί κυρίως. Δυνητικά αφορά σε πολύ παραπάνω από τις 30 περίπτωσεις που άκουσες. Και τον νόμο αυτό ενδιαφέρει, το δυνητικά.
Εγώ συμφωνώ ότι είναι δικαίωμά σου να πιάσεις να φοράς μια μπούργκα ή μια περικεφαλαία. Στο θεωρητικό όμως ενδεχόμενο (καθόλου θεωρητικό, έχοντας υπόψη τα πεπραγμένα κάποιων μειονοτικών πληθυσμών) οι κλειστές αυτές κοινότητες να καταλήξουν, υπό την αιγίδα της προβολής εφαρμογής ηθών και εθίμων, σε στεγανά καταπίεσης των αδύναμων μελών τους, νομίζω ότι δεν είναι κακό να επιδεικνύεται κάποιο ενδιαφέρον και να έχουν οι κοινωνίες μας μια απάντηση.
Θα μου επιτρέψεις σε σχέση πχ με τους Ταλιμπάν να μας θεωρώ πολύ πιο πολιτισμένους. Όχι γενικώς, αλλά σε θέματα ισότητας των δύο φύλων οι δυτικές κοινωνίες είναι έτη φωτός μπροστά.
Μήπως μπορεί να μας πεί κάποιος τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στην ευρώπη την τελευταία 10ετία πόσο είναι??
Πρώτη η Μ.Βρεττανία.
Τά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας και η οικογενειακή εγκληματικότης ειναι μεγαλύτερη απο την εγκληματικότητα στούς δρόμους..
Για τις Η.Π.Α ας μήν σχολιάσω καλύτερα.
Γιά νά μήν αναφέρω τά ποσοστά αλκοολισμού,πού η συγκεκριμένη εξάρτηση συχνά ευθύνεται για την οικογενειακή βια.
Φίλε μου στο Βέλγιο ζουν παραπάνω από 600 χιλιάδες μουσουλμάνοι... Μαροκινοί κυρίως. Δυνητικά αφορά σε πολύ παραπάνω από τις 30 περίπτωσεις που άκουσες. Και τον νόμο αυτό ενδιαφέρει, το δυνητικά.
Εγώ συμφωνώ ότι είναι δικαίωμά σου να πιάσεις να φοράς μια μπούργκα ή μια περικεφαλαία. Στο θεωρητικό όμως ενδεχόμενο (καθόλου θεωρητικό, έχοντας υπόψη τα πεπραγμένα κάποιων μειονοτικών πληθυσμών) οι κλειστές αυτές κοινότητες να καταλήξουν, υπό την αιγίδα της προβολής εφαρμογής ηθών και εθίμων, σε στεγανά καταπίεσης των αδύναμων μελών τους, νομίζω ότι δεν είναι κακό να επιδεικνύεται κάποιο ενδιαφέρον και να έχουν οι κοινωνίες μας μια απάντηση.
Μήπως μπορεί να μας πεί κάποιος τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στην ευρώπη την τελευταία 10ετία πόσο είναι??
Έχουμε όμως φίλε μου μια κοινωνία που καταδικάζει την ενδοοικογενειακή βία. Γνωρίζεις ότι σχετικά πρόσφατα έχει τροποποιηθεί το άρθρο 1439 του Αστικού μας Κώδικα και έχει προσθέσει την ενδοοικογενειακή βία ως ιδιαίτερο λόγο διαζυγίου;
Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, όλη αυτή η ευαισθησία για την ενδοοικογενειακή βία την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών κλπ να εντάσσεται σε μια ρότα πολιτικής ορθότητας και να είναι απλώς λόγια. Γεγονός παραμένει πάντως ότι η κοινωνία μας και σπουδαιότερα η νομοθεσία μας κατακρίνει την ενδοοικογενειακή βία, ενώ -εάν δεν σφάλλω τραγικώς και έχω τόσο λανθασμένη πια εικόνα για τις κοινωνίες αυτές- πολλές ισλαμικές κοινωνίες την θεσμοθετούν σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό. Μπορεί να δώσει μερικές ξυλιές ο άνδρας στη γυναίκα του ή όχι;
Εξάλλου για σκέψου, πώς λέγεται σε εμάς ο άνδρας-αφέντης που ρίχνει και καμία στη γυναίκα-κτήμα του: ανατολίτης. Τυχαίο είναι;
Στο Βέλγιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την κοινότητα των εκεί μουσουλμάνων. Στις μεγάλες πόλεις έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό οικειοθελώς τα δικά τους γκέτο όπου η αστυνομία δεν τολμάει να μπει και από όπου οι μη μουσουλμάνοι εκδιώκονται σιγά σιγά. Ουσιαστικά δημιουργούν ένα κράτος εν κράτει, στο οποίο οι νόμοι του βελγικού κράτους δεν έχουν ισχύ. Υποθέτω ότι αυτή την κατάσταση προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και ένα από τα μέτρα που παίρνουν είναι και η απαγόρευση της μπούρκας.
Εξάλλου για σκέψου, πώς λέγεται σε εμάς ο άνδρας-αφέντης που ρίχνει και καμία στη γυναίκα-κτήμα του: ανατολίτης. Τυχαίο είναι;
Καμία διαφωνία ως προς την θεσμοθετημένη βία σε εκείνες τις χώρες, το ότι την κατακρίνει η κοινωνία μας δεν σημαίνει ότι την καταπολεμά κιόλας....για αυτό και η αύξηση της τα τελευταία χρόνια...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.