Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Γνωρίζεις δηλαδή ότι στο Βέλγιο δεν υπάρχει καμία νεαρή γυναίκα με Μπούργκα. Στη Γαλλία; Κι εκεί 30 είναι;

Όχι δεν το γνωρίζω, το είπε δημοσιογράφος στην ΝΕΤ το πρωί....

Στην Γαλλία δεν το γνωρίζω, αλλά αν υπάρχει και εκεί τέτοιος νόμος, τον κατακρίνω και αυτόν....αν μου επιτρέπετε....

Last edited:
O νόμος, απ' ό,τι βλέπω, απαγορεύει σε δημόσιους χώρους τον ρουχισμό που αποκρύπτει την ταυτότητα του ατόμου που τον φορά, αλλά από όλα τα μέσα αναπαράγεται ως απαγόρευση των ισλαμικών ελευθεριών... :chinscratch:

O νόμος, απ' ό,τι βλέπω, απαγορεύει σε δημόσιους χώρους τον ρουχισμό που αποκρύπτει την ταυτότητα του ατόμου που τον φορά, αλλά από όλα τα μέσα αναπαράγεται ως απαγόρευση των ισλαμικών ελευθεριών... :chinscratch:

Ααα, οκ κατάλαβα, αφορά και αυτός ο νόμος τα περι τρομοκρατίας καινούρια έθιμα???

Εδώ δεν έχουμε καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων??

Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Αυτό κατάλαβα και εγώ..
Δηλαδή να υποθέσω οτι άν κρυώνω στις Βρυξέλλες και έχω σκεπασμένο το πρόσωπό μου μέ σκούφο και σηκωμένους γιακάδες θα συλληφθώ,επειδή οι ´αρχές´δεν μπορούν νά το δούν?

Φίλε μου στο Βέλγιο ζουν παραπάνω από 600 χιλιάδες μουσουλμάνοι... Μαροκινοί κυρίως. Δυνητικά αφορά σε πολύ παραπάνω από τις 30 περίπτωσεις που άκουσες. Και τον νόμο αυτό ενδιαφέρει, το δυνητικά.

Εγώ συμφωνώ ότι είναι δικαίωμά σου να πιάσεις να φοράς μια μπούργκα ή μια περικεφαλαία. Στο θεωρητικό όμως ενδεχόμενο (καθόλου θεωρητικό, έχοντας υπόψη τα πεπραγμένα κάποιων μειονοτικών πληθυσμών) οι κλειστές αυτές κοινότητες να καταλήξουν, υπό την αιγίδα της προβολής εφαρμογής ηθών και εθίμων, σε στεγανά καταπίεσης των αδύναμων μελών τους, νομίζω ότι δεν είναι κακό να επιδεικνύεται κάποιο ενδιαφέρον και να έχουν οι κοινωνίες μας μια απάντηση.

Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Ή η υποχρεωτική μπούργκα δεν προσβάλλει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα;

Η υπεροψία του δυτικού ανθρώπου. Η πολιτισμένη Δύση παραδίδει μαθήματα πολιτισμού στους υποανάπτυκτους της Ανατολής . Η ίδια ακριβώς πολιτισμένη Δύση που επιτρέπει σε πολίτες γείτονος χώρας να ιδρύσουν κόμμα που επιδιώκει την νομιμοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων με 12χρονα .

O νομός, σαφώς και αποτελεί περιορισμό έως καταπάτηση των προσωπικών ελευθεριών και με βρίσκει προσωπικά αντίθετο.

Η καθολική συσχέτισή του όμως με τα ισλαμικά από τα μέσα, μου φέρνει περισσότερο σε προσπάθεια να γίνει πιο εύπεπτος υπό τον τελικό μανδύα της "αντιτρομοκρατικής προστασίας", παρά ως ευαισθησία υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Η υπεροψία του δυτικού ανθρώπου. Η πολιτισμένη Δύση παραδίδει μαθήματα πολιτισμού στους υποανάπτυκτους της Ανατολής . Η ίδια ακριβώς πολιτισμένη Δύση που επιτρέπει σε πολίτες γείτονος χώρας να ιδρύσουν κόμμα που επιδιώκει την νομιμοποίηση των σεξουαλικών σχέσεων με 12χρονα .

Θα μου επιτρέψεις σε σχέση πχ με τους Ταλιμπάν να μας θεωρώ πολύ πιο πολιτισμένους. Όχι γενικώς, αλλά σε θέματα ισότητας των δύο φύλων οι δυτικές κοινωνίες είναι έτη φωτός μπροστά. Δεν είναι οι Ταλιμπαν το Ισλάμ βέβαια, όπως και δεν είναι οι Σαουδάραβρες. Εντούτοις δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι τέτοια "ήθη" εκεί έχουν ανθίσει και όχι εδώ.
Συγγνώμη αλλά ο πολιτισμός των Σαουδαράβων να μου λείπει. Και μάλιστα όταν δεν συνοδεύεται από τα πετροδολάριά τους.

Φίλε μου στο Βέλγιο ζουν παραπάνω από 600 χιλιάδες μουσουλμάνοι... Μαροκινοί κυρίως. Δυνητικά αφορά σε πολύ παραπάνω από τις 30 περίπτωσεις που άκουσες. Και τον νόμο αυτό ενδιαφέρει, το δυνητικά.

Εγώ συμφωνώ ότι είναι δικαίωμά σου να πιάσεις να φοράς μια μπούργκα ή μια περικεφαλαία. Στο θεωρητικό όμως ενδεχόμενο (καθόλου θεωρητικό, έχοντας υπόψη τα πεπραγμένα κάποιων μειονοτικών πληθυσμών) οι κλειστές αυτές κοινότητες να καταλήξουν, υπό την αιγίδα της προβολής εφαρμογής ηθών και εθίμων, σε στεγανά καταπίεσης των αδύναμων μελών τους, νομίζω ότι δεν είναι κακό να επιδεικνύεται κάποιο ενδιαφέρον και να έχουν οι κοινωνίες μας μια απάντηση.

Επειδή δεν το γνωρίζω αλλά και δυνητικά να είναι, το βλέπω σαν υποκρισία και τίποτα ουσιαστικό ως προς την εξομάλυνση και σύσφιξη των ανθρωπίνων σχέσεων μέσα στην ίδια τους τη χώρα...

Και ότιδήποτε μη ουσιαστικό, ως προς την κρίση μου και απολύτως υποκριτικό απο τις "δυτικές" ή "ευρωπαικές" χώρες, με βρίσκει παντελώς αντίθετο.....

Θα μου επιτρέψεις σε σχέση πχ με τους Ταλιμπάν να μας θεωρώ πολύ πιο πολιτισμένους. Όχι γενικώς, αλλά σε θέματα ισότητας των δύο φύλων οι δυτικές κοινωνίες είναι έτη φωτός μπροστά.

Μήπως μπορεί να μας πεί κάποιος τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στην ευρώπη την τελευταία 10ετία πόσο είναι??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Μήπως μπορεί να μας πεί κάποιος τα ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας στην ευρώπη την τελευταία 10ετία πόσο είναι??

Πρώτη η Μ.Βρεττανία.
Τά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας και η οικογενειακή εγκληματικότης ειναι μεγαλύτερη απο την εγκληματικότητα στούς δρόμους..
Για τις Η.Π.Α ας μήν σχολιάσω καλύτερα.

Γιά νά μήν αναφέρω τά ποσοστά αλκοολισμού,πού η συγκεκριμένη εξάρτηση συχνά ευθύνεται για την οικογενειακή βια.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Πρώτη η Μ.Βρεττανία.
Τά ποσοστά ενδοοικογενειακής βίας και η οικογενειακή εγκληματικότης ειναι μεγαλύτερη απο την εγκληματικότητα στούς δρόμους..
Για τις Η.Π.Α ας μήν σχολιάσω καλύτερα.

Γιά νά μήν αναφέρω τά ποσοστά αλκοολισμού,πού η συγκεκριμένη εξάρτηση συχνά ευθύνεται για την οικογενειακή βια.

Για πες και στην Ελλάδα ρε Σπύρο, αν το γνωρίζεις....γιατί ήδη γνωρίζω 2 περιπτώσεις ο ίδιος.....

Στο Βέλγιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την κοινότητα των εκεί μουσουλμάνων. Στις μεγάλες πόλεις έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό οικειοθελώς τα δικά τους γκέτο όπου η αστυνομία δεν τολμάει να μπει και από όπου οι μη μουσουλμάνοι εκδιώκονται σιγά σιγά. Ουσιαστικά δημιουργούν ένα κράτος εν κράτει, στο οποίο οι νόμοι του βελγικού κράτους δεν έχουν ισχύ. Υποθέτω ότι αυτή την κατάσταση προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και ένα από τα μέτρα που παίρνουν είναι και η απαγόρευση της μπούρκας.

Έχουμε όμως φίλε μου μια κοινωνία που καταδικάζει την ενδοοικογενειακή βία. Γνωρίζεις ότι σχετικά πρόσφατα έχει τροποποιηθεί το άρθρο 1439 του Αστικού μας Κώδικα και έχει προσθέσει την ενδοοικογενειακή βία ως ιδιαίτερο λόγο διαζυγίου;
Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, όλη αυτή η ευαισθησία για την ενδοοικογενειακή βία την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών κλπ να εντάσσεται σε μια ρότα πολιτικής ορθότητας και να είναι απλώς λόγια. Γεγονός παραμένει πάντως ότι η κοινωνία μας και σπουδαιότερα η νομοθεσία μας κατακρίνει την ενδοοικογενειακή βία, ενώ -εάν δεν σφάλλω τραγικώς και έχω τόσο λανθασμένη πια εικόνα για τις κοινωνίες αυτές- πολλές ισλαμικές κοινωνίες την θεσμοθετούν σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό. Μπορεί να δώσει μερικές ξυλιές ο άνδρας στη γυναίκα του ή όχι;
Εξάλλου για σκέψου, πώς λέγεται σε εμάς ο άνδρας-αφέντης που ρίχνει και καμία στη γυναίκα-κτήμα του: ανατολίτης. Τυχαίο είναι;

Έχουμε όμως φίλε μου μια κοινωνία που καταδικάζει την ενδοοικογενειακή βία. Γνωρίζεις ότι σχετικά πρόσφατα έχει τροποποιηθεί το άρθρο 1439 του Αστικού μας Κώδικα και έχει προσθέσει την ενδοοικογενειακή βία ως ιδιαίτερο λόγο διαζυγίου;
Βέβαια υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, όλη αυτή η ευαισθησία για την ενδοοικογενειακή βία την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών κλπ να εντάσσεται σε μια ρότα πολιτικής ορθότητας και να είναι απλώς λόγια. Γεγονός παραμένει πάντως ότι η κοινωνία μας και σπουδαιότερα η νομοθεσία μας κατακρίνει την ενδοοικογενειακή βία, ενώ -εάν δεν σφάλλω τραγικώς και έχω τόσο λανθασμένη πια εικόνα για τις κοινωνίες αυτές- πολλές ισλαμικές κοινωνίες την θεσμοθετούν σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό. Μπορεί να δώσει μερικές ξυλιές ο άνδρας στη γυναίκα του ή όχι;
Εξάλλου για σκέψου, πώς λέγεται σε εμάς ο άνδρας-αφέντης που ρίχνει και καμία στη γυναίκα-κτήμα του: ανατολίτης. Τυχαίο είναι;

Καμία διαφωνία ως προς την θεσμοθετημένη βία σε εκείνες τις χώρες, το ότι την κατακρίνει η κοινωνία μας δεν σημαίνει ότι την καταπολεμά κιόλας....για αυτό και η αύξηση της τα τελευταία χρόνια...

Στο Βέλγιο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την κοινότητα των εκεί μουσουλμάνων. Στις μεγάλες πόλεις έχουν δημιουργήσει εδώ και καιρό οικειοθελώς τα δικά τους γκέτο όπου η αστυνομία δεν τολμάει να μπει και από όπου οι μη μουσουλμάνοι εκδιώκονται σιγά σιγά. Ουσιαστικά δημιουργούν ένα κράτος εν κράτει, στο οποίο οι νόμοι του βελγικού κράτους δεν έχουν ισχύ. Υποθέτω ότι αυτή την κατάσταση προσπαθούν να αντιμετωπίσουν και ένα από τα μέτρα που παίρνουν είναι και η απαγόρευση της μπούρκας.

Ας πρόσεχαν όταν τους άνοιγαν τις πόρτες για την εκμετάλευση τους απο τους "πολιτισμένους"....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βέλγιο: Ψήφισαν κατάργηση της μπούρκας

Αρχοντας :fahne90::Banane0:

( και κατά τους Κινέζους : " Δέρνε την γυναίκα σου τουλάχιστον μια φορά την ημέρα ακόμη κι αν δεν ξέρεις γιατί . Εκείνη , ξέρει". )

Καμία διαφωνία ως προς την θεσμοθετημένη βία σε εκείνες τις χώρες, το ότι την κατακρίνει η κοινωνία μας δεν σημαίνει ότι την καταπολεμά κιόλας....για αυτό και η αύξηση της τα τελευταία χρόνια...

Η πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου είναι πολύ πιο σύνθετο ζήτημα από την καταστολή του. Το νομικό πλαίσιο δεν επιλύει μόνο του όλα τα θέματα, πάντως είναι και αυτό ένα βήμα. Λέει τουλάχιστον με τον πλέον επίσημο τρόπο τι δέχεται και τι απορρίπτει μια κοινωνία. Σοβαρά θα βάλουμε τις κοινωνίες μας στον ίδιο παρανομαστή με εκείνες που δικαιολογούν το να ρίχνει ο άντρας και μερικές ψιλές (ή όχι τόσο ψιλές) στη σύζυγό του; Ή συζύγους του...

Οπως ξέρετε τά τελευταία 2 χρόνια μένω στο Μπαχρέιν καί θα ήθελα να σας πώ τι συμβαίνει εδώ:

Στην εταιρεία που δουλεύω (μιλάμε γιά μερικές χιλιάδες εργαζομένων) με ποσοστό 50 - 50 άνδρες/γυναίκες δεν έχω δεί μέχρι σήμερα ούτε μία να φοράει μπούρκα ή νικάμπ.

Επίσης το ίδιο ισχύει σε τράπεζες, πολυκαταστήματα, σούπερ μάρκετ, αλλά καί ακόμα σε υπουργεία καί σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες που έχει τύχει να πάω.

(Υπ' όψιν μιλάμε γιά γυναίκες από το Μπαχρέιν καί γενικότερα μουσουλμάνες).

Πολλές βέβαια φοράνε μαντήλα καί συνήθως μαύρη.

Τώρα το τι συμβαίνει στους δρόμους, είναι άλλη ιστορία. Μπορεί κάποιος να δεί γυναίκες καλλυμένες από την κορυφή μέχρι τα νύχια στά μαύρα (μιλάμε ότι φοράνε επίσης μαύρα γυαλιά καί μαύρα γάντια) καί αντίστοιχα στό άλλο άκρο γυναίκες σχεδόν ημίγυμνες.