Βελόνα για DUAL DMS 240 E

Mάλιστα... θα γίνει τότε!!!
Ετοιμαστείτε φίλοι συνφορουμήτες έχοντες εξοπλισμό!
Γείτονα ακούς;;; :) :)

Παρών!.. στην διάθεση σου όποτε γουστάρεις!
Να δώ πότε θα έρθεις να πάρεις και το δισκάκι σου!...

Ρε παλικάρια τι σημαίνει το 12V~ που έχει το phono μου στην είσοδο του τροφοδοτικού;
Ότι θέλει διαφορετικού τύπου τροφοδοτικό από το σύνηθες;

c4f79be6c099cf7abf613b3040be9f3f.jpg

Σόρυ για το οφ τοπικ αλλά μιας κ το νήμα αφορά στο πικάπ μου λέω να το ρωτήσω εδώ..

Τι εννοείς λέγοντας ... 'σύνηθες'? Αυτό που απλά λέει εκεί είναι πως θέλει 12V AC (όπως είναι και το μαμίσιο τροφοδοτικό του).

Δοκίμασα ένα άλλο πακακι 12v κ δεν λειτουργούσε το φόνο... Ενώ άναψε κανονικά το φωτάκι μπροστά...
Όταν το έβαλα στο ρούτερ μου το ίδιο τροφοδοτικό δούλεψε κανονικά.
Μήπως τα ac/ac δεν είναι ο "κανόνας";

Μήπως αυτό που έβαλες ήταν DC? Γιατί σε αυτή την περίπτωση ... δεν...

Το δικό του δεν το έχεις?

Ναι τα AC/AC δεν είναι ο κανόνας...

Ναι προφανώς αυτό συμβαίνει...
Δεν το λέει πουθενά στο manual παρά μόνο εκεί πάνω από την είσοδο...
Το έχω το δικό του εννοείται απλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι πιο καλό... Ευτυχώς δεν το έχω αγοράσει.
Θα ψάξω να βρω ac/ac.

To κύμα σημαίνει εναλασσόμενο ρεύμα σηλαδή ΑC
Δύο παράλληλες γραμμές με την μία διακοπτόμενη σημαίνει συνεχές δηλαδή DC.
To πακάκι που του έβαλες ήταν DC δηλαδή ακατάλληλο.
Η πιθανότητα να ακούσεις διαφορετικό υπάρχει μόνο αν βάλεις ΑC 12V με περισσότερο ρεύμα δηλαδή Α (..mpere) Δές πόσο γραφει και προμηθεύσου πακάκι με τουλάχιστον το τριπλάσιο δηλαδή αν της μάνας του είναι ΑC 12V 1,5A (ή 1500ma το ίδιο είναι) τότε με ένα 4A σίγουρα θα ζωηρέψει (ζημιά δεν παθαίνει μην φοβάσαι αυτο που έκανες είναι πιό επικίνδυνο..)

Υ.Γ. Κοίτα να δείς κάτι πράγματα.. Ντάκ σου έφερα να ακούσεις και με το πικάπ σου κόλλησες τσ τσ τσ ..

Last edited:
Χα χα χα... Απίθανα πράγματα!

Αλλά και αυτοί να μην το αναφέρουν πουθενά ρε γμτ...
Ευτυχώς που δεν έγινε καμία ζημιά.
Θα πάω στον φανο μπας κ βρω τπτ.

Είπα να δω πως θα εξελιχθεί το νήμα...

Για την βελόνα έχω να πω να πάρεις την φτηνότερη και να τελειώνεις, από τότε που είχα έρθει σπίτι σου πριν χρόνια δεν μπήκες σε διαδικασίες βινυλίου, οπότε μην ξοδεύεσαι λέω εγώ.

Κατά την ίδια λογική να πάρεις και ένα φτηνό πακάκι από τον Φανό.

Αν θες αναβάθμιση όμως, θα πάρεις έναν μετασχηματιστή 12V με πολλά VA, για να σου παρέχει σταθερότητα στις διακυμάνσεις της ΔΕΗ και να δουλεύει ξεκούραστος τελείως. Χρειάζεται όμως το DIY του αυτό απλό αλλά του χρειάζεται (κουτί πρίζα, καλώδιο. βύσμα).

Ευχαριστώ Χρήστο..
Ναι δεν μπήκα αλλά πάντα ένα πικαπάκι υπάρχει ως απωθημένο.. Υπάρχει κ μια σχετική κληρονομιά δίσκων...
Ναι αυτό θα γίνει όσον αφορά στο Dual.
Για το τροφοδοτικό με ενδιαφέρει να φτιάξω αλλά δεν έχω ιδέα από diy.
Θα δανειστώ κ ενα τύπου ρεγκα πικάπ σήμερα από φίλο για να ακούσω κ από αυτό να δω τι διαφορές έχει...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης ψάχνω γενικώς για το Dual και βλέπω πως αρκετοί το έχουν αναπαλαιώσει..
Το δικό μου μάλιστα αν σηκώσεις το πλατώ είναι σαν καινούριο από κάτω...
Στο πιο κάτω επίπεδο που είναι ο μηχανισμός start stop κλπ που έχει θέμα δεν πήγα γιατί είναι πιο ζόρικο κ δεν το τολμώ..
http://ichwillinsindernet.de/restaurieren_eines_dual_621_plattenspielers/

http://www.dualklinik.de/restaurationsbeispiele/schallplattenspieler/621/