βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση...

tazbour

New member
13 June 2008
58
Καλησπερα σε ολους.
Φετος εδωσα πανελληνιες και αυριο τελειωνουν και οι ενδοσχολικες.Μεχρι να παω διακοπες,εχω 1 μηνα μπροστα μου στην Αθηνα.Αυτον τον μηνα θα ηθελα να τον εκμεταλλευτω ωστε να βελτιωσω τη φυσικη μου κατασταση.Δεν ειμαι παχυσαρκος,ωστοσο τα εχω τα παχακια μου.
Απο δραστηριοτητες που θα μπορουσα να κανω,σκεφτομαι κολυμπι στη θαλασσα και χαλαρο περπατημα.Απο την αλλη,υπαρχει και το γυμναστηριο,που ποτε δεν εχω παει και δεν ξερω τι γινεται.
Επισης,με το Euro,εχω πλακωθει στα fast-food.Οποτε,κατι πρεπει να γινει και με το φαγητο(καποιας μορφης διαιτα).

Τι εχετε να προτεινετε;Ειχατε αναλογη εμπειρια;Πως την αντιμετωπισατε;

το μόνο που μπορώ να σου προτείνω και είναι κάτι που το ξέρεις κι εσύ είναι οτι πρέπει να κόψεις μαχαίρι τα fast food !
είναι δεδομένο οτι ουδεμία σχέση έχουν με το κανονικό φαγητό.

προσπάθησε να μαγειρέψεις, αν έχεις τον χρόνο που αποτι φαίνεται στην παρούσα φάση τον έχεις, προσπάθησε το !
είναι διασκεδαστικό, αρκετά δημιουργικό και θα σε γλιτώσει και απο πολλά έξοδα !
και φυσικά θα έχεις κάνει το μεγαλύτερο καλό, για αρχή πάντα, στον οργανισμό σου !

φρούτα, σαλάτες όσπρια λαδερά κ.τ.λ μαγειρεμένα με ελαιόλαδο είναι η καλύτερη αρχή.

για τα υπόλοιπα έχει αρκετά πιο ειδικούς απο εμένα.

Συμβουλέψου ένα διαιτολόγο για να σε μάθει να τρως σωστά.Δεν χρειάζεται δίαιτα,απλώς σωστή διατροφή.

Βγες από το σπίτι και ξεκίνα να περπατάς. Αν κάποια στιγμή νιώσεις πως θέλεις να τρέξεις κάνε το (αν όχι δεν πειράζει - θα σου έρθει τις επόμενες μέρες). Ξαναπερπάτα όταν κουραστείς.

Την επόμενη μέρα το ίδιο.

να τρως 5-6 μικρα ισορροπημενα γευματα την ημερα, να μην απορριπτεις το ελαιολαδο, να τρως πρασινα λαχανικα, να φροντισεις να τρως περιπου 20-25γρ φυτικες ινες την μερα απο το φαγητο σου, να πινεις πολυ νερο, να προτιμας τους συνθετους υδατανθρακες με μεσαιο-χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη και να κανεις γυμναστικη με βαρη καθως και αεροβια.

τα παραπανω ειναι απλα καποια βασικα πραγματα

Last edited:
να τρως 5-6 μικρα γευματα την ημερα, να μην απορριπτεις το ελαιολαδο, να τρως πρασινα λαχανικα, να φροντισεις να τρως περιπου 20-25γρ φυτικες ινες την μερα απο το φαγητο σου, να πινεις πολυ νερο, να προτιμας τους συνθετους υδατανθρακες με μεσαιο-χαμηλο γλυκαιμικο δεικτη και να κανεις γυμναστικη με βαρη καθως και αεροβια.

τα παραπανω ειναι απλα καποια βασικα πραγματα

Φιλε δημητρη,

Μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης με τους υδατανθρακες(σε ποια τροφιμα βρισκονται),με τα αεροβια και ποιες ωρες ειναι καταλληλες για φρουτα;

Απάντηση: Re: βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση...

προσοχη στις ωρες που τρως φρουτα

Δημήτρη το εξηγείς λίγο αυτό;Τα φρούτα καλό δεν είναι να τρώγονται στα ενδιάμεσα τον γευμάτων και να θεωρούνται βέβαια από μόνα τους γεύμα;

Φιλε δημητρη,

Μπορεις να γινεις λιγο πιο σαφης με τους υδατανθρακες(σε ποια τροφιμα βρισκονται),με τα αεροβια και ποιες ωρες ειναι καταλληλες για φρουτα;

οι υδατανθρακες βρίσκονται ας πουμε στο 90% αυτων που τρωμε!εγω θα σου ελεγα στην περιπτωση σου απλα να αντικαταστησεις ψωμι, ρυζι, μακαρονια κλπ με ολικης αλεσης, κανε αυτο εσυ για αρχη!

τα φρουτα εχουν ποσοτητες υδατανθρακων και γι'αυτο πρεπει να προσεχουμε τις ωρες που θα τα φαμε. πχ μην φας 2 μπανανες και μετα πεσεις για υπνο..

φαε φρουτα σε ενδιαμεσα γευματα μαζι με καποια πηγη πρωτεινης (γιαυρτι κλπ)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση...

Δημήτρη το εξηγείς λίγο αυτό;Τα φρούτα καλό δεν είναι να τρώγονται στα ενδιάμεσα τον γευμάτων και να θεωρούνται βέβαια από μόνα τους γεύμα;

ναι καποιος ο οποιος θελει ας πουμε εναν υγιεινο τροπο διατροφης πρεπει να τρωει και τα φρουτα του κλπ.

τρωτε τα με μετρο ενδιαμεσα αλλα να τα συνδυαζεται παντα με καποια πηγη πρωτεινης για να ειναι ενα πληρες μικρο γευμα!

ενα κεσεδακι γιαουρτι, ενα μηλο και λιγα καρυδια ειναι μια χαρα για δεκατιανο!

τωρα αν καποιος γυμναζεται εντατικα και εχει καποιες συγκεκριμενες απαιτησεις πρεπει να προσεξει πολλους παραγοντες που ειναι ασχετοι με αυτο το θεμα ομως

http://www.bodybuilders.gr

θα βρεις καταπληκτικες συνταγες υγιεινης διατροφης.
θα βρεις πληθωρα οδηγιων για προπονηση αρχαριων.
Μπορεις να μαθεις σχεδον τα παντα για τις αναγκες του σωματος και
πως να το φροντιζεις ευκολα και να στο ανταποδωσει.
Επισης υπαρχουν εξαιρετικα παιδια που θα σε βοηθησουν σε οτι χρειαστεις.
Θα δεις οτι το κλιμα ειναι απο τα καλλυτερα στα ελληνικα forum.
Για μενα ειναι στα 5 κορυφαια στην Ελλαδα.
Στο αντικειμενο τους τα παιδια εχουν πολλες γνωσεις.
Η πλειοψηφεια τους δεν ασχολειται με υπερτροφεια μυων αλλα με το κατα δυναμην αρμονικοτερο σωμα και την υγεινη διατροφη.
Ριξε μια ματια, δεν θα χασεις..
Προτεινεται σε οσους θελουν να βελτιωσουν την υγεια τους χωρις χαπια, βοτανα και μαντζουνια μαγικα.

ποπο τι μου θυμησες τωρα .πριν ενα χρονο εδωσα και εγω .
συμβουλη .να μην τρως απεξω με τπτ ειναι ολα σκ..α μπορει να παθεις ακομα και γαγκραινα:singer: .εγω δεν τρωω καθολου απεξω.καλητερα να φτιαξεις αυγα στο σπιτι σε περιπτωση που δεν εχεις κατι να φας παρα να φας απεξω.αν πας γυμναστηριο μην παρεις τπτ απο οσα σου προτεινουνε για να κανεις μεις γιατι θα μεινεις στειρος και θα βγαλεις βυζια .να τρως πολλα λαχανικα και φρουτα.γυμναστικη μπορεις να κανεις και μονος .πηρα και εγω λιγα κιλα μετα απο 6 μηνες με πατεριτσες τα οποια εχασα μεσα σε ενα μηνα.το παχυσαρκος ειναι σχετικο. δεικτης μαζας.πχ αν σας πω οτι ειμαι 90 κιλα θα με πειτε αγελαδα αλλα αν σας πω οτι ειμαι και 1.93 αλλαζει το πραγμα.γιατι ο δεικτης μαζας βγαινει 24.
γυμναστικη μπορεις να κανεις και στο σπιτι αρκει να θες .πχ ενα μονοζυγο με 50 ελξεις καθε πρωι και 50 καμψεις και 100 κοιλιακους θα σε στρωσουν .με το κολυμπι θα κουραζεσε παρα παρα πολυ. κολυμπω σχεδον καθε μερα 2 ωρες το ελαχιστο και ειμαι λιωμα ολη τη μερα.ουτε να φαω δεν μπορω απο τη κουραση μερικες φορες αφου με περνει ο υπνος και ξενω ανοιχτα προβολεα πσ3 και δεν με ενοχλει ο θορυβος.προσοχη καλητερα να μην φας τπτ παρα να φας απεξω.-bye-
Καλησπερα σε ολους.
Φετος εδωσα πανελληνιες και αυριο τελειωνουν και οι ενδοσχολικες.Μεχρι να παω διακοπες,εχω 1 μηνα μπροστα μου στην Αθηνα.Αυτον τον μηνα θα ηθελα να τον εκμεταλλευτω ωστε να βελτιωσω τη φυσικη μου κατασταση.Δεν ειμαι παχυσαρκος,ωστοσο τα εχω τα παχακια μου.
Απο δραστηριοτητες που θα μπορουσα να κανω,σκεφτομαι κολυμπι στη θαλασσα και χαλαρο περπατημα.Απο την αλλη,υπαρχει και το γυμναστηριο,που ποτε δεν εχω παει και δεν ξερω τι γινεται.
Επισης,με το Euro,εχω πλακωθει στα fast-food.Οποτε,κατι πρεπει να γινει και με το φαγητο(καποιας μορφης διαιτα).

Τι εχετε να προτεινετε;Ειχατε αναλογη εμπειρια;Πως την αντιμετωπισατε;

Re: Απάντηση: βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση...

ποπο τι μου θυμησες τωρα .πριν ενα χρονο εδωσα και εγω .
συμβουλη .να μην τρως απεξω με τπτ ειναι ολα σκ..α μπορει να παθεις ακομα και γαγκραινα:singer: .εγω δεν τρωω καθολου απεξω.καλητερα να φτιαξεις αυγα στο σπιτι σε περιπτωση που δεν εχεις κατι να φας παρα να φας απεξω.αν πας γυμναστηριο μην παρεις τπτ απο οσα σου προτεινουνε για να κανεις μεις γιατι θα μεινεις στειρος και θα βγαλεις βυζια .να τρως πολλα λαχανικα και φρουτα.γυμναστικη μπορεις να κανεις και μονος .πηρα και εγω λιγα κιλα μετα απο 6 μηνες με πατεριτσες τα οποια εχασα μεσα σε ενα μηνα.το παχυσαρκος ειναι σχετικο. δεικτης μαζας.πχ αν σας πω οτι ειμαι 90 κιλα θα με πειτε αγελαδα αλλα αν σας πω οτι ειμαι και 1.93 αλλαζει το πραγμα.γιατι ο δεικτης μαζας βγαινει 24.
γυμναστικη μπορεις να κανεις και στο σπιτι αρκει να θες .πχ ενα μονοζυγο με 50 ελξεις καθε πρωι και 50 καμψεις και 100 κοιλιακους θα σε στρωσουν .με το κολυμπι θα κουραζεσε παρα παρα πολυ. κολυμπω σχεδον καθε μερα 2 ωρες το ελαχιστο και ειμαι λιωμα ολη τη μερα.ουτε να φαω δεν μπορω απο τη κουραση μερικες φορες αφου με περνει ο υπνος και ξενω ανοιχτα προβολεα πσ3 και δεν με ενοχλει ο θορυβος.προσοχη καλητερα να μην φας τπτ παρα να φας απεξω.-bye-

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση...

μολις γεμισες τον οργανισμο σου λιπος και λαδι castrol και πατατες που περα απο μπαγιατικες εχουν τιγανιστει 15 φορες στο ιδιο λαδι το οποιο ειναι το castrol .αυτος-η που τις εφτιαξε ειμαι σιγουρος οτι δεν ειχε καθαρα χερια.και το καλητερο ο γυρος ειναι κατα πασα πιθανοτητα σκυλι η γατα.η ντοματα ειναι ποτισμενη με φυτοφαρμακο και 100/% απλητη.

χωρις πλακα μολις επιβαρηνες τον οργανισμο σου αφανταστα.και ολο αυτο για να νιωσεις την ηδωνη της γευσης :grandpa:
Νωρίτερα δε μπορούσες να το πεις;

Μόλις τσάκισα 2 γύρους...:flipout:

δεν ειμαι υποχονδριος (πχ να πλενω 10000000 φορες τα χερια κτλπ)
αλλα τετοια που ειναι μια φορα το χρονο και αν...
πιστεψε με

κακά τα ψέματα, ώρες ώρες το σαβουριάζειν εστίν φιλοσοφείν !!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

αρκεί βέβαια να είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας .

και η ηδωνή της γεύσης που λες φίλε Γιάννη, ε είναι μια απο τις αισθήσεις μας, θέλουμε να την έχουμε ικανοποιημένη με ποικίλους τρόπους γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.

και οι Σαλονικιοί, εκεί στην Τούμπα, έχουν απίστευτους γύρους οι άτιμοι !!! :adore::adore: