Βελτίωση βίντεο απο Security Cam

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Την απάντηση στο παρακάτω την φαντάζομαι ήδη, αλλά ο πνιγμένος απο το σχοινί πιάνεται...

Ένα πρωί την περασμένη εβδομάδα γυρνώντας σπίτι απο την εφημερία το προηγούμενο βράδυ διαπίστωσα οτι στην πόρτα του συνοδηγού είχα μια χαρακιά-λακούβα. Απο το ύψος και την γενικότερη μορφολογία της ζημιάς είναι σχεδόν σίγουρο οτι συνέβη καθώς κάποιος διπλανός πάρκαρε (ή ξεπάρκαρε) και δεν υπολόγισε σωστά τις αποστάσεις και με ξύρισε. Το κόστος της ζημιάς δεν το γνωρίζω ακριβώς γιατί δεν έχω ακόμα πάει απο το συνεργίο. Δεν είναι ιδιέτερα μεγάλη, αλλά είναι μεγαλύτερη απο καθόλου...

Σε μία απόπειρα να βρώ ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό ζήτησα και πήρα απο την ασφάλεια του νοσοκομείου το βίντεο απο την κάμερα του συγκεκριμένου πάρκινγκ. Δυστηχώς όμως είναι τοποθετημένη στην εντελώς απέναντι γωνία και η ανάλυση της είναι πραγματικά πολύ μικρή. Αποτέλεσμα μόνο με δυσκολία μπορεί να διακρίνει κανείς λεπτομέρειες.

Αφού κάθισα και είδα το βίντεο όλο (γύρω στις 18 ώρες) κάποια στιγμή εντόπισα έναν πιθανό δράστη. Σε ένα σημείο του πρωινού, έρχεται ένα αυτοκίνητο και ξεκινάει να παρκάρει με την όπισθεν δίπλα μου απο την δεξιά πλευρά. Στα μισά περίπου της κίνησης του σταματάει για μερικά δευτερόλεπτα και μετά παρκάρει μέχρι τέλους. Φαίνεται στην συνέχεια να βγαίνει ο οδηγός και να στέκεται για αρκετά δευτερόλεπτα ανάμεσα απο τα δύο αυτοκίνητα. Μετά απομακρύνεται προς την έξοδο αλλά στα μισά σταματάει πάλι για μερικά δευτερόλεπτα προτού συνεχίσει πάλι προς την έξοδο και φύγει.

Όλα αυτά είναι ύποπτα αλλά απο μόνα τους δεν αποτελούν αποδείξεις. Απόδειξη θα ήταν αν φαινόταν οτι το αμάξι μου κουνιέται ξαφνικά όταν αυτός παρκάρει. Δυστυχώς η ποιότητα είναι τόσο χαμηλή που δεν μπορώ εγώ να διακρίνω κάτι τέτοιο. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βελτιώσω κάπως την εικόνα. Δεν περιμένω CSI σκηνικά που καθαρίζει η εικόνα μαγικά, αλλά έστω και μια μικρή βελτίωση μπορεί να αρκεί.
Έχει κανείς καμια ιδέα?

Εάν υπάρχει δυνατότητα να κάνεις εξαγωγή μόνο το συγκεκριμένο κομμάτι του βίντεο έτσι ώστε να το στείλεις σε κάποιο mail να το δώ , ίσως ..... και να βγάλεις συμπέρασμα

και πάλι λέω ίσως ...

Αυτό που βλέπουμε στο CIS δε γίνονται
Αλλά υπάρχουν εφαρμογές που με μαθηματικά προσπαθούν να ανεβάσουν την ευκρίνεια αξιοποιώντας τα πολλά καρέ που έχουμε στη διάθεση μας
http://www.nvidia.com/object/io_1237892916378.html αυτοί για παράδειγμα κάποτε είχαν γίνει γνωστοί
την τελευταία διετία έχει αγοράσει και adobe κάποια αντίστοιχη εταιρία/τεχνολογία, αλλά δε θυμάμαι το όνομα της.

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ κάποιον τρόπο να κάνω extract το video απο το πρόγραμμα προβολής του.
Ευχαριστώ για την προσφορά πάντως!
Ο δράστης θα μείνει ατιμώρητος. Ελπίζω μόνο να είναι σχετικά φθηνή η ζημιά...