ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΛΗΨΗΣ ΣΤΙΣ 28,2

george k.

Senior Member
14 April 2008
380
Νομίζω ο τίτλος τα λέει όλα. Ψάχνω τρόπο να βελτιώσω τη λήψη στις 28,2. Έχω πιάτο 2.40 aris και δέκτες dm800 & pace (βρίσκομαι Ρόδο).
Χρειάζομαι οπωσδήποτε quad lnb. Το invacom δικαιολογεί την υψηλή τιμή του ή το πολύ φθηνότερο diabolo 0.1db είναι καλύτερο;
Τέλος σκέφτομαι την επέκταση του πιάτου στα 3 μ. Υπάρχει περίπτωση να το κάνω σουρωτήρι; Αν κάποιος έχει υλικό να τσεκάρω θα είμαι υπόχρεος.

Ως προς την επεκταση με τα φτερά, θα σου πρότεινα να το σκεφτείς αρκετά.
Το κερδος σε απόδοση ειναι παρα πολύ μικρο σε σχεση με το κοστος τους που ειναι σημαντικό.

Απο lnb παιδιά; Κατέβασα χειροκίνητα το sky sports hd1 κι ενώ έχω signal 79% το snr είναι στο 0!

Τα invacom εχουν αποδειχθει αξια της φημης τους κατα την γνωμη μου ειναι τα πιο αξιοπιστα σε σταθεροτητα στης μετρησεις.

Επειδη έχω κι εγω prime focus πιατο (DH2.4) αλλά στην Καστοριά ξέρω ότι τα φλαντζάτα lnb δεν ειναι πολλά. Ημουν λοιπόν επι σειράν ετών ευχαριστημένος με διάφορα invacom 0.3db (single, twin, ασπρα, μαύρα) ...μεχρι που πήρα τον dreambox 800 και εκει ειχα σοβαρο πρόβλημα στα dvb-s2 καναλια, με αδικαιολόγητα αδύναμο σήμα για την περιοχή μου και το πιάτο μου (καπου υπάρχουν αυτά στο φορουμ γραμμένα). Τελικά και παρότι σ αυτό ευθύνεται και ο 800αρης έλυσα το μεγαλύτερο μερος του προβλήματος με το inverto 0.3db που μου απέδωσε σαφώς καλύτερα απο το invacom στα dvb-s2 και στα ίδια επίπεδα στα dvb-s
Για τα φτερά στο Aris μπορουν να σου πουν και οι Gabkon-Halkidonas που τα έχουν στην Νεα Χαλκηδόνα Θεσ/νικης, απ όσο ξερω υπάρχει βελτίωση αλλά δυσκολεύει πολύ η κίνηση του πιάτου και στο νησί σίγουρα θα έχετε...δυνατούς άέρηδες που ειναι αρνητικός παράγοντας για τέτοια.
Σοβαρές βελτιώσεις πάντως μην ψάχνεις σε lnb αλλά σε μεγαλύτερο και αποδοτικότερο πιάτο

Το invacom δικαιολογεί την υψηλή τιμή του ή το πολύ φθηνότερο diabolo 0.1db είναι καλύτερο;
Δε διαθέτω τόσο μεγάλο κάτοπτρο αλλά, επειδή έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμένα lnb, θα συνιστούσα invacom.

Ότι έχουμε αέρηδες έχουμε.:furious3: Το πιάτο είναι ωστόσο σταθερό και στοχεύει μόνο στον astra. Η αλήθεια είναι ότι είδα 3μετρο πιάτο να κατεβάζει άνετα ITV και μάλιστα στη νότια Ρόδο. Το συζήτησα με παιδιά εδώ και μου είπαν ότι μια τέτοια επέκταση θα μου κατεβάσει την πλειοψηφία των καναλιών του συγκεκριμένου δορυφόρου...Θα κάνω έρευνα και θα σας πω τιμές και εντυπώσεις αν προχωρήσω.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.:a0210:Voreios μήπως ξέρεις για τι τιμές μιλάμε για τα φτερά;

Μια απορία που έχω είναι αν με αυτά τα πιάτα είναι δυνατή και η λήψη παράκεντρων δορυφορών πλήν ενός κεντρικού?