βελτιωση ταχυτητας ιντερνετ..

antonio76

Established Member
17 March 2008
274
Αθηνα Ηλιουπολη
πινωντας καφεδακι:smokin: σκεφτομαι να ρωτησω αν χρησιμοποιητε καποιο software που βοηθαει την ταχυτητα σας στο ιντερνετ..δεν λεω να πεταει εφοσον η γραμμη δεν μπορει αλλα να ρυθμιζει παραμετρους να την καλιμπραρει κατα καποιο τροπο..αν ναι πιο εχετε και πιο ειναι το καλυτερο????αξιζει???:chinscratch:

Re: Απάντηση: βελτιωση ταχυτητας ιντερνετ..

port forward λεγεται...

δε το χω κανει...

Port forward είναι η διαδικασία κατά την οποία προωθούμε την κίνηση μιας συγκεκριμένης πόρτας (port) του δικτύου (π.χ την 80 που είναι για http) σε συγκεκριμένη IP του δικτύου (πχ στον web server).

Όσον αφορά την βελτίωση της ταχύτητας με λογισμικό, χλωμό το κόβω και οι όποιες διαφορές θα είναι αμελητέες.

Αυτά είναι παραμύθια για να πουλάνε 29.99-39.99 $ άχρηστα προγράμματα μερικοί γάτοι... Η ταχύτητα εξαρτάται απο τον provider... Τέλος.

Χαρακτηριστικά
Conn-x

* Σταθερές ταχύτητες έως και 24 Mbps
* Δωρεάν όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός
* Δωρεάν το τέλος ενεργοποίησης
* Δωρεάν 5 λογαριασμοί e-mail
* Δωρεάν 100 SMS/μήνα
* Δωρεάν υπηρεσίες web mail, αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω SMS, agenda, κλπ
* Δωρεάν εναλλακτική dial up σύνδεση

Ταχύτητα Τιμή/Μήνα
2 Mbps 16,50
8 Mbps 22,50
έως 24 Mbps 27,90
Εξοπλισμός Τιμή
ADSL2+ Router ΔΩΡΕΑΝ
ADSL2+ Wi-Fi Router Με επιδότηση τιμής

Προϋπόθεση: 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία

simple thinks !!

:flipout::flipout::flipout:

Υπάρχουν μερικά προγράμματα που "φαίνεται" να επιταχύνουν τη σύνδεση.
Λειτουργούν με τον εξής απλό τρόπο.
Όταν ανοίγεις μια σελίδα, αυτόματα φορτώνουν όσα link βρίσκονται σε αυτή τη σελίδα. Οπότε όποιο link πατήσεις θα ανοίξει πιο γρήγορα.

Αλλά, δεν επιταχύνει τη σύνδεση σε καμία περίπτωση.

Η "ταχυτητα" που ενας χρηστης αντιλαμβανεται, στο surf για παραδειγμα, εξαρταται απο τρια πραγματα (χοντρικα).
Το πρωτο ειναι η ποιοτητα της γραμμης του και το διαθεσιμο bandwidth.
Το δευτερο ειναι η "συνδεση" που εχει ο provider με τον "εξω" κοσμο (οπως πολυ σωστα ειπε και ο BIOS) καθως επισης και τι ταχυτητες μπορει να δεχτει το εκαστοτε site που μπαινουμε.
Και τριτον απο το HW του υπολογιστη μας και την δυνατοτητα (ταχυτητα) που εχει το εκαστοτε λειτουργικο να φερει στο 7ο layer (ας το πουμε GUI) αυτα που συμβαινουν πιο κατω...

Μαγικα προγραμματα που να "μεγαλωνουν" τη συνδεση δεν υπαρχουν. Το μονο που θα μπορουσε να γινει ειναι καλυτερο utilisation του PC μας π.χ. ρυθμισεις στο Firefox

Χαρακτηριστικά
Conn-x

* Σταθερές ταχύτητες έως και 24 Mbps
* Δωρεάν όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός
* Δωρεάν το τέλος ενεργοποίησης
* Δωρεάν 5 λογαριασμοί e-mail
* Δωρεάν 100 SMS/μήνα
* Δωρεάν υπηρεσίες web mail, αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω SMS, agenda, κλπ
* Δωρεάν εναλλακτική dial up σύνδεση

Ταχύτητα Τιμή/Μήνα
2 Mbps 16,50
8 Mbps 22,50
έως 24 Mbps 27,90
Εξοπλισμός Τιμή
ADSL2+ Router ΔΩΡΕΑΝ
ADSL2+ Wi-Fi Router Με επιδότηση τιμής

Προϋπόθεση: 12μηνη παραμονή στην υπηρεσία

simple thinks !!

:flipout::flipout::flipout:

Οι τιμές αυτές είναι μόνο για σκέτο ίντερνετ?
Και πόσο είναι το πάγιο που έχει ο ΟΤΕ και δεν έχουν οι υπόλοιποι?

Οι τιμές αυτές είναι μόνο για σκέτο ίντερνετ?
Και πόσο είναι το πάγιο που έχει ο ΟΤΕ και δεν έχουν οι υπόλοιποι?

Τώρα έχει πρόγραμμα με 43,90 ευρώ το μήνα με απεριόριστες αστικές - υπεραστικές κλήσεις και ταχύτητα internet 8Mbps. Συμπεριλαμβάνεται το πάγιο.

http://oteshop.ote.gr/storefront/conn-x/-/conn-x-internet-/prodconnx_internet_omilia.html

Πάντως το connx δεν έχει πάντα υψηλή ταχύτητα - υπάρχουν σημαντικές αυξομειώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι πέφτέι τελείως η σύνδεση.

Τώρα έχει πρόγραμμα με 43,90 ευρώ το μήνα με απεριόριστες αστικές - υπεραστικές κλήσεις και ταχύτητα internet 8Mbps. Συμπεριλαμβάνεται το πάγιο.

http://oteshop.ote.gr/storefront/conn-x/-/conn-x-internet-/prodconnx_internet_omilia.html

ε συγνώμη κιόλας, αλλά το θεωρείς προσφορά αυτό?!

έχεις δει τι τιμές έχουν οι υπόλοιποι πάροχοι και σε 3πλάσιες ταχύτητες?

Ως γνωστόν, ο ΟΤΕ, σαν κρατικός οργανισμός που είναι, οφείλει να κάνει κοινωνική πολιτική γι'αυτό έχει και πιο ακριβές τιμές. Από εκεί και πέρα είναι εντελώς νόμιμο ο καθένας μας να επιλέξει το συμφέρον της τσέπης του και να διαλέξει όποιον πάροχο θέλει, τώρα πια ευτυχώς υπάρχουν πολλοί.

ναι ο οτε οταν λεει 8Mbps ειναι 8Mbps,οι υπολοιποι παροχοι λενε εως 24Mbps στο ρουτερ γραφει 14-17Mbps,αλλα ειναι για τα μπαζα.

Ακριβώς το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ όταν άλλαξα από HOL σε Otenet. Κλειδωμένος στα 9.5Mbps κατεβάζω ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ με 1100 . Οχι peak. ΣΤΑΘΕΡΑ. περιττό να σας πω τι γινόταν τελευταία στην HOL.

Από τότε λοιπόν που πήγα Otenet, το λέω και θα το ξαναλέω: μακάρι να παραμείνει ακριβός ο ΟΤΕ να μην μαζευτούμε πολλοί και μοιραστούν οι ταχύτητες ;)

Α και κάτι άλλο, όταν ήθελα να τσεκάρω κάτι ήρθε την άλλη μέρα ο οτετζής και έψαξε όλο το δίκτυο σπίτι-καφάο-κέντρο. Πείτε μου μια εταιρεία που θα βάλει χέρι ο τεχνικός της σε καφάο του ΟΤΕ. Σε όποιον και να συνδεθείτε από το καφάο του ΟΤΕ περνάνε όλες οι γραμμές. Αν γίνει στραβή στο καφάο π.χ. κόψιμο/βραχυκύκλωμα καλωδίων από τα ποντίκια, θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε....Η αίτηση αποκατάστασης βλάβης θα κάνει "γύρω-γύρω όλοι" από την μια εταιρεία στην άλλη.

Last edited:
Λοιπον,να σας πω την αληθεια εχω οτε,conne-x 24 mbps,ειναι αρκετα κοντα μου το dislam και πιανει 23,6 mbps (απο
Code:
www.speedtest.net
)Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος και δεν εχει πεσει ΠΟΤΕ ειχαμε καποτε hol και για να μας το βαλουν εκαναν 2 μηνες επευτε οποτε ηθελε...συνεχεια δηλαδη και επειανε μονο 14 αντι για 23,6 που πιανει τωρα ο οτε...γελοια πραγματα,καλυτερα να πληρονω παραπανω παρα να παιρνω σκουπιδια απο τις εταιριες οι οποιες (πχ ολα μεσα με 24αρα 39,90)ποσα πιανεται απο τα 24;αξιζει αυτο που πληρωνετε για αυτο που παιρνετε απο τις ιδιωτικες;;;

Ακριβώς το ίδιο αντιμετώπισα κι εγώ όταν άλλαξα από HOL σε Otenet. Κλειδωμένος στα 9.5Mbps κατεβάζω ΑΚΑΤΕΒΑΤΑ με 1100 . Οχι peak. ΣΤΑΘΕΡΑ. περιττό να σας πω τι γινόταν τελευταία στην HOL.

Από τότε λοιπόν που πήγα Otenet, το λέω και θα το ξαναλέω: μακάρι να παραμείνει ακριβός ο ΟΤΕ να μην μαζευτούμε πολλοί και μοιραστούν οι ταχύτητες ;)

Α και κάτι άλλο, όταν ήθελα να τσεκάρω κάτι ήρθε την άλλη μέρα ο οτετζής και έψαξε όλο το δίκτυο σπίτι-καφάο-κέντρο. Πείτε μου μια εταιρεία που θα βάλει χέρι ο τεχνικός της σε καφάο του ΟΤΕ. Σε όποιον και να συνδεθείτε από το καφάο του ΟΤΕ περνάνε όλες οι γραμμές. Αν γίνει στραβή στο καφάο π.χ. κόψιμο/βραχυκύκλωμα καλωδίων από τα ποντίκια, θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε....Η αίτηση αποκατάστασης βλάβης θα κάνει "γύρω-γύρω όλοι" από την μια εταιρεία στην άλλη.

Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα..-bye-
Ημουνα πριν πάω OTENET στην HOL,και έμαθα καλά τι θα πει "εναλλακτικός πάροχος"...

Οπως βλέπεις, στα είπαν οι άλλοι πριν προλάβω εγώ. Εχω conn-X 18 μήνες τώρα, έχω σταθερή ταχύτητα 8 Μbps και όλο αυτό το χρονικό διάστημα ζήτημα είναι να έχει πέσει το Internet 1-2 φορές.
Στην ίδια πολυκατοικία υπάρχουν 2 συνδέσεις, Forthnet & Tellas. Δεν περνάει μέρα που να μην έχουν αποσυνδέσεις. Οσον αφορά την ταχύτητα, άλλες φορές πάνε σφαίρα και άλλες σέρνονται. Τώρα το σκέφτονται και οι 2 να πάνε στο νέο αυτό πρόγραμμα του ΟΤΕ. 15 ευρώ παραπάνω το μήνα, αλλά θα ησυχάσει το κεφάλι τους.....
-bye-

Ενα απο τα προβληματα με τους "εναλλακτικους" παροχους σε σχεση με τον ΟΤΕ ειναι οτι η Otenet εχει ενα "μπουρι" προς το net ενω οι λοιποι δεν...
Επισης κουβαλαει (ο ΟΤΕ) κατι router στο backbone που δεν εχουν καμια σχεση με τα λιμα...
Και αν θελει κανεις μπορουμε να συζητησουμε και για troubleshooting... αλλα εκει δεν θα εχει πλακα... (για κανεναν παροχο...)

Δεκτό οτι ο ΟΤΕ είναι πιο σταθερός και πιο αξιόπιστος (οτι ταχύτητα έχει σχεδόν).

Αλλά για μένα που δεν έχω επιχείρηση δεν μου είναι πρόβλημα αν πέσει η γραμμή και καμιά φορά μέσα στην εβδομάδα. Δεν θα χάσω κάτι.
Και φυσικά το λέω αυτό γιατί δεν κοιτάω που είναι πιο οικονομικά και δεν έχω την πολυτέλεια να πληρώνω τα διπλάσια παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες σχεδόν.

Οπότε ο καθένας διαλέγει με τα κριτήρια του.

Ο ΟΤΕ είναι αυτός που κρατάει το μαχαίρι και κάνει το κουμάντο.
Αυτός, θα δώσει προτεραιότητα στους πελάτες του και όχι στους παρόχους (παρόλο που και αυτοί πελάτες του είναι).
Δεν νομίζω ότι οι εναλλακτικοί θέλουν το κακό όλων μας.
Μπορώ να καθίσω να σας πω άπειρες ιστορίες όλα αυτά τα 5 χρόνια που εργάζομαι πάνω στο LLU και σε διάφορους εναλλακτικούς παρόχους για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.
Φυσικά τον πελάτη δεν τον ενδιαφέρει αυτό και καλά κάνει.
Άλλο θέμα όμως ο καλύτερος και άλλο ο ισχυρότερος.
Σκεφτείτε πάντως ότι ένα ποσοστό εξυπηρέτησης που έχετε όσοι είστε πελάτες του ΟΤΕ, οφείλεται στους εναλλακτικούς.:smile: