Βελτιστες ρυθμισεις για ηχεια στο control panel της x-fi platinum?

soulkeeper

AVClub Addicted Member
5 October 2006
1,992
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Ελπιζω να το εβαλα στην σωστη κατηγορια....

Εχω για ηχοσυστημα το "ολα σε ενα" της technics sc-eh750 συνδεδεμενο αναλογικα με platinum fatality champion series(προσφατως αναβαθμισμενη απο τηνonboard...μεγαλη διαφορα!!!)...

Το συστημα εχει 5 ηχεια(θα αναφερω παρακατω τα χαρακτηριστικα τους)κ εξοδο sub-out οπου κ εχω συνδεσει το subaki απο τα logitech x-530 toy pc..:o

Στο control panel της καρτας ηχου εχω προς επιλογη,large ή small για τα front,center,surround...

Tι προτεινετε να βαλω?
Δηλωνοντας small τι ακριβως "λεω"στην καρτα να κανει?

Ψαχνοντας στο νετ,οι αποψεις διιστανται..αν κ τεινουν στην επιλογη ολα small κ οριζοντας καποια συχνοτητα αποκοπης....

Ξερω οτι με πειραματισμους μονο θα βρω τι μου "καθεται"καλυτερα...αλλα θα ηθελα μια συντομη επεξηγηση των ρυθμισεων ωστε να ξερω τι να περιμενω στο περιπου....

Τα χαρακτηριστικα τα βρηκα απο μια δημοπρασια στο ebay.de:blush:

Αν ορίσεις τα μπρος ηχεία σου ως small και επιλέξεις enable bass redirection απο το μενού THX στο μενού της κάρτας θα στείλεις όλες τις χαμηλές συχνότητες στο sub. Προφανώς τέτοιο σετάρισμα πρέπει να κάνεις και στον ενισχυτή σου αν και νομίζω ότι με multichanell input δεν είναι απαραίτητο. Στο κεντρικό, small η large, εγώ δεν είδα διαφορά.

Aς αφησουμε για λιγο το bass redirection...
Αν υποθεσουμε οτι δηλωνω ολα τα αρχεια small...
Tι να περιμενω απο την ρυθμιση αυτη....?

Απο τα χαρακτηριστικα βλεπω οτι οι συχνοτητες αποκρισης ειναι 42hz-40khz,72hz-22khz,120hz-20khz για front,center,rear αντιστοιχα....
Βεβαια βλεπω οτι γραφει για το front crossing frequency(ας ειναι καλα το babel fish):200hz,4khz.....Kατι δεν μαρεσει σαυτο...:chinscratch:

Από ακουστική πείρα και το manual του ενισχυτή μου, πιστεύω ότι έχει να κάνει με το εύρος των συχνοτήτων που περνάνε στα ηχεία. Στα δικά μου αυτιά και φυσικά στα δικά μου ηχεία, ως large τα εμπρός είναι πιο "γεμάτα". Αλλά ο μόνος τρόπος να ξυπνήσω το sub, είναι να τα θέσω small.
Αν θες κάνε το εξης: Αποσύνδεσε το υπογουφερ σου και δοκίμασε όλα τα ηχεία ως large και small και το δικό σου αυτί θα κρίνει.

Αν και νομίζω πως τα δικά σου ηχεία καλύτερα να τα βαλεις όλα small. θα τα απαλλάξεις απο την επίπονη επεξεργασία των χαμηλών ώστε να πάρεις πιο καθαρό ήχο. Αρκεί βέβαια το sub σου να είναι της προκοπής!

Από ακουστική πείρα και το manual του ενισχυτή μου, πιστεύω ότι έχει να κάνει με το εύρος των συχνοτήτων που περνάνε στα ηχεία. Στα δικά μου αυτιά και φυσικά στα δικά μου ηχεία, ως large τα εμπρός είναι πιο "γεμάτα". Αλλά ο μόνος τρόπος να ξυπνήσω το sub, είναι να τα θέσω small.
Αν θες κάνε το εξης: Αποσύνδεσε το υπογουφερ σου και δοκίμασε όλα τα ηχεία ως large και small και το δικό σου αυτί θα κρίνει.

Eυχαριστω καταρχην για τις απαντησεις σου...:ernaehrung004:

Αν και νομιζω οτι αν κανω την δοκιμη που λες,αποσυνδεοντας το sub,το πιο πιθανο ειναι να μου φαινονται πιο "γεματα"οταν ειναι σε large...αφου θα ακουω μεγαλυτερο ευρος συχνοτητων..
Το θεμα,ετσι οπως το σκεφτομαι,ειναι να δω τι γινεται οταν εχω κ το sub συνδεδεμενο....
Θα δω κ το thread για ταινιες αναφορας ως προς τον ηχο...κ θα πειραματιστω....

Οσοι κατοχοι x-fi(νομιζω κ στην prelude-meridian παρομοια modes υπαρχουν)...ποιο Mode χρησιμοποιειται για θεαση ταινιων?
Entertainment ή audio creation mode?
Οι επιλογες στα settings στο creation mode,για bitmach playback και sampling rate,επηρεαζουν οταν προκειται για αναπαραγωγη ταινιων?

Ενα μειονεκτημα που εχει το creation mode σε σχεση με το entertainment ειναι οτι δεν εχει bass management...(τα οριζει ολα small κ δεν μπορεις να επιλεξεις cut off frequency..)

Re: Απάντηση: Βελτιστες ρυθμισεις για ηχεια στο control panel της x-fi platinum?

Entertainment βρε μπουμπούνα !:smash:

τι creation ψάχνεις? Θα ηχογραφήσεις τιποτα ?:ears:

:flipout:Που θυμηθηκες το μπουμπουνα!!!

Λοιπον βοηθα εδω...μπας και βγαλουμε καμια ακρη...
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=13049087#post13049087