Βελτιστη αποσταση Οθονης καθ'υψος + Σωστη τοποθετηση μπροστινων ηχειων?

therock003

Senior Member
29 June 2008
626
Περα απο την οριζοντια αποσταση του θεατη που προκυπτει απο διαφορες προδιαγραφος THX κτλ με ενδιαφερει να μαθω σε τι υψος να εχω την τηλεοραση γιατι νομιζω πως τωρα το επιπλο που την βασταει πρεπει να ειναι λιγο ψηλο. Αν δεν κανω λαθος πρεπει το υψος των ματιων να κοιταει στο κεντρο της τηλεορασης? Επειδη ετσι οπως την εχω τωρα, κοιτοντας ευθεια βλεπω καπου λιγο πιο πανω απο την βαση της τηλεορασης.... Βεβαια επειδη της περισσοτερες φορες ειμαι ξαπλωμενος στον καναπε πανω στα πλευρα μου ισως να βολευει, αλλα για ορθιος νομιζω βλεπω χαμηλα.

Επισης τα μπροστινα ηχεια Αριστερο-Δεξι-Κεντρο σε τι υψος πρεπει να βρισκονται και αυτα? Τα Αριστερα-Δεξια τα χω στο εδαφος και το κεντρικο το χω στην βαση της TV. Λαθος και αυτο?

Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που λες.
- Τα μάτια σου να βλέπουν στο κέντρο του πάνελ
- Τα ηχεία καλό είναι το αριστερό δεξί να είναι << κεντραρισμένα >> να βλέπουν στη θέση που κάθεσαι και ακούς - βλέπεις , με τις μονάδες υψηλών και μεσαίων να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο κοντά στο ύψος των αυτιών σου όταν κάθεσαι, και το κεντρικό να είναι κοντά στην οθόνη λίγο κάτω από αυτή για να μη χάνεις την ψευδαίσθηση του διαλόγου οτι έρχεται << μέσα από την οθόνη >>.
Όλα αυτά στο πολύ γενικό πλαίσιο που δίνει καλό αποτέλεσμα, γιατί αν μπεις σε πολύ ψάξιμο, παίζουν ρόλο πολλά, όπως απόσταση, ύψος, απόλυτα σωστή θέση που όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι μόνο για έναν το ιδανικό σημείο, η με κάποιες παραχωρήσεις μια τέτοιυ είδους τοποθέτηση στο χώρο που να βολεύει και άλλους θεατές κ.α.

Εγω πιστευω για ξεκουραστη θεαση η τηλεοραση πρεπει να ειναι στο υψος των ματιων και λιγο πιο κατω, για τα ηχει ισχυουν αυτα που λες με την μεταξυ τους αποσταση να ειναι 2-3 μετρα αναλογα και με την αποσταση του καναπε για να διαχοριζεται το αριστερο απο το δεξι καναλι