benchmark dac1

Υπάρχει ένα Weiss Minerva Dac στις αγγελίες που νομίζω ότι πραγματικά αξίζει να κάνεις την υπέρβαση!
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=58800

Από πότε το money for nothing έγινε υπέρβαση.
Και μάλιστα για ψηφιακά ηλεκτρονικά που τα επόμενα εξαφανίζουν τα προηγούμενα.
Κάποιοι είχαν δώσει πολλά λεφτά πριν κάποια χρόνια για να πάρουν κάτι THETA κάτι MERIDIAN και τώρα να στα χαρίζουν δεν τα παίρνεις γιατί κάτι Κινέζικα του κατοστάρικου παίζουν καλύτερα.

Από πότε το money for nothing έγινε υπέρβαση.
Και μάλιστα για ψηφιακά ηλεκτρονικά που τα επόμενα εξαφανίζουν τα προηγούμενα.
Κάποιοι είχαν δώσει πολλά λεφτά πριν κάποια χρόνια για να πάρουν κάτι THETA κάτι MERIDIAN και τώρα να στα χαρίζουν δεν τα παίρνεις γιατί κάτι Κινέζικα του κατοστάρικου παίζουν καλύτερα.
δεν νομίζω να είναι σωστό να ισωπεδόνουμε έτσι τα πράγματα,άλλοστε αναφέρομαι σε τρέχον μοντέλο weiss που το benchmark θα ονειρευότανε να παίζει,τα έχω ακούσει και τα δύο έχω ιδία πείρα,όσο για το αν τα κινεζάκια παίζουν καλύτερα θα μου επιτρέψεις να αμφιβάλω,τίποτε δεν είναι τυχαίο,ούτε ξαφνικά οι κινέζοι ανακάλυψαν την Αμερική.....

Έχω τρελαθεί με τις τιμές που πουλάνε τα Dac . Σαν ηλεκτρονικός που είμαι , βλέποντας τα υλικά που έχουν μέσα τρελαίνομαι. Το κόστος κατασκευές τους είναι ελάχιστο γι αυτό και όλα αυτά μετά από λίγο χάνουν τελείως την αξία τους .Τρεις , τέσσερεις φορές το χρόνο βγαίνουν και καινούργια τσιπάκια οπότε τα προηγούμενα δεν θέλει κανείς να τα ακούσει .

Η ηχητική απόδοση ενός dac δεν εξαρτάται μόνο από το chip αλλά και από το αναλογικό του στάδιο όπως και από τον μηχανισμό καταπολέμησης του jitter

τα έχουμε ξαναπεί...
ένα καλό μεν αλλά υπερβολικά υπερτιμημένο μηχάνημα.
Γιά β χέρι και σε καλή τιμή είναι εξαιρετικό.

Έχω τρελαθεί με τις τιμές που πουλάνε τα Dac . Σαν ηλεκτρονικός που είμαι , βλέποντας τα υλικά που έχουν μέσα τρελαίνομαι. Το κόστος κατασκευές τους είναι ελάχιστο γι αυτό και όλα αυτά μετά από λίγο χάνουν τελείως την αξία τους .Τρεις , τέσσερεις φορές το χρόνο βγαίνουν και καινούργια τσιπάκια οπότε τα προηγούμενα δεν θέλει κανείς να τα ακούσει .

αντίστοιχα είναι και τρελές οι διαφορές στον ήχο...:drummer:

και εγω τρελαθηκα χτες που ειδα κατι βιτρινες με κατι γυναικεια σανδαλια στα 600 Ευρω....

@ΚΟΨ & geopolitis
δεν υπάρχει λόγο να ειρωνευόμαστε το μέλος. Προφανώς όταν λέει τσιπάκια δεν εννοεί μόνο το dac chip. Και έχει απόλυτο δίκιο, διότι ως σιλικονούχα προϊόντα και ψηφιακή τεχνολογία χάνουν την αξία τους κάθε μέρα.

Επειδή ξέρω πως σκέφτεστε σας καταλαβαίνω, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πούμε και να υποστηρίξουμε την άποψή μας.

Το ότι βγαίνουν καινούργια τσιπάκια συνέχεια σημαίνει ότι οι εταιρίες έχουν λιγότερο χρόνο να καλύψουν το κόστος και να βγάλουν κέρδη από ένα προϊόν πριν απαξιωθεί, πράγμα που οδηγεί σε αύξηση των τιμών!

@ΚΟΨ & geopolitis
δεν υπάρχει λόγο να ειρωνευόμαστε το μέλος. Προφανώς όταν λέει τσιπάκια δεν εννοεί μόνο το dac chip. Και έχει απόλυτο δίκιο, διότι ως σιλικονούχα προϊόντα και ψηφιακή τεχνολογία χάνουν την αξία τους κάθε μέρα.

Επειδή ξέρω πως σκέφτεστε σας καταλαβαίνω, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι να πούμε και να υποστηρίξουμε την άποψή μας.

μα δε το ειπα για πλακα. Χτες το βραδυ τα ειδα σε μια βιτρινα και εμεινα μ....ας. Και λεω μετα φταινε οι εταιριες high end που μας π......ε.

μα δε το ειπα για πλακα. Χτες το βραδυ τα ειδα σε μια βιτρινα και εμεινα μ....ας. Και λεω μετα φταινε οι εταιριες high end που μας π......ε.

OK πάσσο...:worshippy:

@ΚΟΨ & geopolitis

δεν υπάρχει ίχνος ειρωνείας.

υπάρχει και τεχνολογία που μπορεί να αναβαθμίζεται συνεχώς στα τσιπάκια και λέγεται FPGA, κοστίζει λίγο πιο ακριβά στην αρχή αλλά διαρκεί πολλά χρόνια και σου έρχεται πιο οικονομικά στο τέλος, όπως ξέρεις η παροιμία λέει ":ADFADF1:το ακριβό είναι και φθηνό"

Last edited:
δεν υπάρχει ίχνος ειρωνείας.

υπάρχει και τεχνολογία που μπορεί να αναβαθμίζεται συνεχώς στα τσιπάκια και λέγεται FPGA, κοστίζει λίγο πιο ακριβά στην αρχή αλλά διαρκεί πολλά χρόνια και σου έρχεται πιο οικονομικά στο τέλος, όπως ξέρεις η παροιμία λέει ":ADFADF1:το ακριβό είναι φθηνό"

Ναι μεν αλλά βγαίνουν και καινούρια fpga.
Και γενικά ακόμα και οι εταιρίες που χρησιμοποιούν fpga βγάζουν καινούρια μοντέλα που θεωρούνται καλύτερα των προηγούμενων AFAIK. με αλλαγές σε όλα τα στάδια, τις διεπαφές κ.ο.κ.
Ενώ υπάρχουν ακόμα και modular κατασκευές... Αν και η εντύπωση μου είναι ότι τα περισσότερα modular μένουν στην αρχική τους διαμόρφωση... και μετά 3 χρόνια... κανείς δεν ασχολείται με προσθήκες προσαρτημάτων...

π.χ.

dCS Elgar 1996-2007 -συνεχής παραγωγή-
11 χρόνια "τρέχον" και αναβαθμιζόμενο.

Και σήμερα στην τελευταία του αναβάθμιση, έχει λίγους αντιπάλους.

το ακριβό είναι και φθηνό αξιωματικά δεν ισχύει στο hiend

(διότι το απλησίαστο δεν μπορεί ποτέ να γίνει φθηνό -και διότι εξ ορισμού hiend--> άπειρο)

Απάντηση: Re: benchmark dac1

Ναι μεν αλλά βγαίνουν και καινούρια fpga.
Και γενικά ακόμα και οι εταιρίες που χρησιμοποιούν fpga βγάζουν καινούρια μοντέλα που θεωρούνται καλύτερα των προηγούμενων AFAIK. με αλλαγές σε όλα τα στάδια, τις διεπαφές κ.ο.κ.
Ενώ υπάρχουν ακόμα και modular κατασκευές... Αν και η εντύπωση μου είναι ότι τα περισσότερα modular μένουν στην αρχική τους διαμόρφωση... και μετά 3 χρόνια... κανείς δεν ασχολείται με προσθήκες προσαρτημάτων...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου