BENQ 5000 or EPSON TW 2000

Το κακό είναι ότι άπαξ και το παρατηρήσεις, μετά το βλέπεις συνέχεια.. και είναι πολύ σπαστικό.

Για κάποιον που έχει δει την διαφορά, η μη-υποστήριξη 24fps είναι λόγος απόρριψης για προβολέα.

Βέβαια, ο πρώτος προβολέας, όποιος και αν είναι, θα είναι τρομερή αναβάθμιση! :smile:

Προσωπικά, ακόμα και όταν το είδα (ακόμα και μετά που το έβλεπα συνέχεια) δεν χαλάστηκα τραγικά.

Ίσως γιατί, μεταξύ άλλων (όπως πχ το πως εν γένει το αντιλαμβάνεται ο καθένας – ίσως κάτι ανάλογο με το rainbow) με αντίστοιχα προβλήματα έχω μάθει να ζω (πχ ανάλογο πρόβλημα – και πολυυυυυυ χειρότερο – μπορείς να δεις ακόμα και στα 24 σε δύσκολα / περίεργα παναρίσματα της κάμερας).

Με λίγα λόγια για εμένα είναι πλέον σαφώς λόγος απόρριψης ενός μηχανήματος αλλά σε σχετικά χαμηλή θέση στη σχετική λίστα.

ρε παιδια σωστα τα λετε να δει και τους 2 προβολεις και μετα να αποφασισει αλλα μια ερωτηση ΠΟΥ θα τους δει?? εγω ουτε σε πολυκαταστηματα καταφερα να δω πως θα τους δει???

Εάν θα έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε αυτούς τους δυο μάλλον θα επέλεγα τον 5000.
Στον 2000 έχεις το μεγάλο πλεονέκτημα της υποστήριξης της εταιρείας. Το ίδιο ισχύει σε γενικές γραμμές και για τον 5000.
Στον 2000 είναι σίγουρο ότι θα έχεις ανομοιομορφία χρωματική και φωτεινότητας
που ποικίλει από τεμάχιο σε τεμάχιο. Στον 5000 έχεις ανομοιομορφία φωτεινότητας σε ένα σημείο
Στα υποφωτισμένα πλάνα ο 5000 ζωγραφίζει.
Πρέπει να τον δείτε με το BC ενεργοποιημένο. Οι πιστοί του φωτός θα υποκύψετε. Με και χωρίς BC η διαφορά στην φωτεινότητα είναι περίπου η διπλάσια.

ρε παιδια σωστα τα λετε να δει και τους 2 προβολεις και μετα να αποφασισει αλλα μια ερωτηση ΠΟΥ θα τους δει?? εγω ουτε σε πολυκαταστηματα καταφερα να δω πως θα τους δει???
Superbike… το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα δει κάποιος projector σε πολυκατάστημα… no offence, εκτος αν κάποιος ελέγχει μονο το WAF… δεν υπάρχει ούτε ένα πολυκατάστημα με χώρο ΗΤ για προβολές έστω και οριακά σωστό…αντιθέτως υπάρχουν αρκετά μικρότερα εξειδικευμένα καταστήματα που κάποιος μπορεί να κάνει A το Β (νομίζω η Ήχοέκφραση είναι ένα από αυτά…mod αν τίθεται θέμα διαφήμισης διέγραψε το σχολιο…)

… τώρα το θέμα 24p είπαμε είναι σημαντικό αλλά μέχρι ένα βαθμό… π.χ στη περίπτωση μου που είμαι σταθερός στο SD υλικό μια και το HD δεν υφίσταται ακόμα σε ευρεία εμπορική διάθεση και η παρανομία δεν είναι το hobby μου δε μου λέει και πολλά… από τη άλλη σίγουρα δε γουστάρω να αγοράζω κάτι με πρόβλημα… από ότι διαβάζω μέσα στον επόμενο μήνα θα λυθεί το θέμα για τον 5000…

Ας πάμε πάλι στα βασικά του θέματος πέρα από το RBE (που είναι καθαρά υποκειμενικό ) αν πρέπει να διαλέξω ένα από τα δυο μηχανήματα θα επέλεγα W5000, γιατι τα 24p δεν μου είναι χρήσιμα αυτή τη στιγμή και σίγουρα θα διορθωθεί το θέμα με το επόμενο firmware, ενώ τα θέμα και τις ελλείψεις που εχει σε απόδοση ο TW 2000 vs 5000 δεν θα μπορέσω να τα βελτιώσω με κανένα τρόπο μετά την αγορά ;)

Τώρα χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός…ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΕΙΣ… αυτά που γράφουμε είναι πάντοτε υποκειμενικά με αρκετή προσπάθεια αντικειμενικότητας… Ciao… -bye-

Geonx εισαι σοφος.Συμφωνω απολυτα με τα λεγομενα σου!Φιλε πηγαινε για W5000.Το εχω δει να παιζει ..και το μηχανακι σκοτωνει.Βεβαια εαν δεν σε ενοχλει να παρεις εναν μετριο σε ολα του προτζεκτορα..τοτε σκεψου και τον epson.Αλλα οι διαφορες τους..πιστεψε με ειναι τεραστιες...

Παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες σας ηταν πολυ καλες .Αλλα τον ειδα χτες
τον BENG 5000 και επαθα πλακα σε 106'' . Κατα τυχη σε ενα μαγαζι ενος φιλου μου με pc-hardware-ηρθε ενα παιδι ψιλο γνωστο στη περιοχη εκει κοντα διλ. τον ειχα ξαναδει στον κορυδαλλο πολες φορες.-για να μην τα πολυ λεω το εφερε η συζητηση περι προβολικα μεσα και μας ειπε οτι πηρε τωρα αυτος εναν αλλον για αλλαγη και οτι ηταν ο BENG με τα πολλα και τα παρακαλια πηγαμε σπιτι του και μου εβαλε cazino royale και επαθα. το απογευμα παω να τον παραγγηλω στο φιλο μου----ευχαριστω και παλι για τισ συμβουλες σας-----Μηνας -bye-

Παιδια ευχαριστω για τις συμβουλες σας ηταν πολυ καλες .Αλλα τον ειδα χτες
τον BENG 5000 και επαθα πλακα σε 106'' . Κατα τυχη σε ενα μαγαζι ενος φιλου μου με pc-hardware-ηρθε ενα παιδι ψιλο γνωστο στη περιοχη εκει κοντα διλ. τον ειχα ξαναδει στον κορυδαλλο πολες φορες.-για να μην τα πολυ λεω το εφερε η συζητηση περι προβολικα μεσα και μας ειπε οτι πηρε τωρα αυτος εναν αλλον για αλλαγη και οτι ηταν ο BENG με τα πολλα και τα παρακαλια πηγαμε σπιτι του και μου εβαλε cazino royale και επαθα. το απογευμα παω να τον παραγγηλω στο φιλο μου----ευχαριστω και παλι για τισ συμβουλες σας-----Μηνας -bye-

Να ευχηθούμε καλορίζικος λοιπόν και καλές θεάσεις.

Περιμένουμε τις προσωπικές σου εντυπώσεις.

Παιδια γεια σας και απο μενα και καλοριζικος ο προβολεας φιλαρακο..Εγω επειδη ειμαι ακομα καινουργιος στο χωρο ουτε προβολεα εχω αγορασει ακομα(ελπιζω να τα καταφερω και γω) και ειμαι ασχετος λιγο πολυ μπορειτε να μου εξηγησετε τι ειναι αυτο το ρεινμποου?
Καλα να περνατε ολοι,
Τζιμακος

Παιδια γεια σας και απο μενα και καλοριζικος ο προβολεας φιλαρακο..Εγω επειδη ειμαι ακομα καινουργιος στο χωρο ουτε προβολεα εχω αγορασει ακομα(ελπιζω να τα καταφερω και γω) και ειμαι ασχετος λιγο πολυ μπορειτε να μου εξηγησετε τι ειναι αυτο το ρεινμποου?
Καλα να περνατε ολοι,
Τζιμακος

Πηγαινε δες τον Benq-5000 απο κοντα και αν μπορεις για αρκετη ωρα, και αν ΔΕΝ σε ενοχλησει ή δεν σε κουρασει κατι στη θέαση, ΜΗΝ το ψάχνεις άλλο! Παρτον κατευθείαν! :a0210:

Τελικά σε αυτό το σπορ της τεχνολογίας που ασχολουμαστε οι περισσοτεροι, ΟΣΟ ΛΙΓΟΤΕΡΑ γνωριζει κανείς, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απολαμβάνει την τεχνολογία και την ευχαρίστηση που αυτή προσφέρει! :antlers: