Benq 5000

λοιπον να πω και εγω που τον ειδα και δεν σκαμπαζω απο βρασιματα και κοκους

για εναν που επιθυμει με 2κ να εχει εναν προβολεα 1080ρ με τρελλο μαυρο παραμετροποιησιμος ,φιλικο μενου,

και επισης με μισανοικτα φωτα να μην χανει σε φωτεινοτητα εγω θα τον αγοραζα χτες

χαζευα τον Κολεζα πως τον χαζευε και ειπα εδω ειμαστε....

Απάντηση: Re: Benq 5000

λοιπον να πω και εγω που τον ειδα και δεν σκαμπαζω απο βρασιματα και κοκους

για εναν που επιθυμει με 2κ να εχει εναν προβολεα 1080ρ με τρελλο μαυρο παραμετροποιησιμος ,φιλικο μενου,

και επισης με μισανοικτα φωτα να μην χανει σε φωτεινοτητα εγω θα τον αγοραζα χτες

χαζευα τον Κολεζα πως τον χαζευε και ειπα εδω ειμαστε....

Α, καλα. Δεν ειδες τιποτα.....:flipout::flipout:

Λοιπον χτες ηρθε ο Μανωλης (Καστρουνης) σπιτι μου με το βαλιτσακι του, παρηγειλε 1 λιτρο καφε και για ..... ωρες ρυθμισε τον προβολεα.
Εγω χαζευα κατι εξακαναλα ποτενσιομετρα και κατι htpc cases και μολις τελειωσε βαλαμε να δουμε τα γνωστα.
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.
Ο Μανωλης με εχει καλιμπραρει αρκετες φορες και στο παρελθον, αλλα τετοια διαφορα απο το default δε την περιμενα.
Βρασιμο γιοκ. Το υπερβολικο βρασιμο μαζι με την αισθηση "ψηφιακιλας" ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Ο προβολεας πλεον ουτε στο sd δε με ενοχλει στο συγκεκριμενο τομεα. Τα χρωματα τρομακτικη διαφορα με πριν,πιο φυσικα και οχι ξεθωριασμενα. Και αυτα με το brilliant colour on.\
Σημερα μετα την αρχικη μου απογοητευση ειμαι ενθουσιασμενος με το μηχανακι.
Benq 5000 + Μανωλης απιστευτη εικονα και οχι μονο σαν value from money αλλα overall. Ειμαι χαρουμενος:award:

Benq 5000 + Μανωλης απιστευτη εικονα και οχι μονο σαν value from money αλλα overall. Ειμαι χαρουμενος:award:
…γεια σου Μανωλο Αρχιμάστορα ;)

Παναγιώτη, να το χαίρεσαι το μηχανάκι…έστω και αν ήσουν υπερβολικός με το βραστήρα ;)

Λοιπον χτες ηρθε ο Μανωλης (Καστρουνης) σπιτι μου με το βαλιτσακι του, παρηγειλε 1 λιτρο καφε και για ..... ωρες ρυθμισε τον προβολεα.
Εγω χαζευα κατι εξακαναλα ποτενσιομετρα και κατι htpc cases και μολις τελειωσε βαλαμε να δουμε τα γνωστα.
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ.
Ο Μανωλης με εχει καλιμπραρει αρκετες φορες και στο παρελθον, αλλα τετοια διαφορα απο το default δε την περιμενα.
Βρασιμο γιοκ. Το υπερβολικο βρασιμο μαζι με την αισθηση "ψηφιακιλας" ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ. Ο προβολεας πλεον ουτε στο sd δε με ενοχλει στο συγκεκριμενο τομεα. Τα χρωματα τρομακτικη διαφορα με πριν,πιο φυσικα και οχι ξεθωριασμενα. Και αυτα με το brilliant colour on.\
Σημερα μετα την αρχικη μου απογοητευση ειμαι ενθουσιασμενος με το μηχανακι.

Τελος καλο, ολα καλα!
Θελει φαινεται ο Benq τον μαστορα του!
Κατσε επιτελους να απολαυσεις καμια ταινια χωρις να τρωγεσαι με τα ρουχα σου... :p

Εμενα ουδεποτε με ενοχλησε η κινηση του 5000. Δεν ειναι top στο panning της καμερας αλλα δε το προσεχω στην ταινια. Υπαρχει και η ελπιδα του καινουργιου Firmware που δε θα κανει τα 24 ->60. Παιδια το μηχανακι παιζει φανταστικα. Μη μεταφερω ατακα του Καστρουνη και ξεκινησει πολεμος:builder:

Aπο κινηση τι λεει ?

Το θέμα της κίνησης είναι λίγο περίεργη ιστορία και δεν αρκούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να είσαι σίγουρος. Υποθέτω οτι πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα σωστά timings, περισσότερο κι από το αν δέχεται ή όχι ο προβολέας 24 Hz.
Αυτό το λέω γιατί διαπίστωσα οτι ο 5000, που ακόμα δεν δέχεται 24 Hz, κουμπωμένος με ένα καλά "κουρδισμένο" HTPC έχει καλύτερη κίνηση σε BR απ' ότι πχ ο D-ILA με το PS3. Υπ' όψιν οτι το PS3 βγάζει 24 κι ο HD1 δέχεται 24.
Από την άλλη μεριά ο HD1 με ένα HTPC έχει καλύτερη κίνηση από τον 5000 με HTPC...
Άρα; Tί αλλάζει; Γιατί ´"κουμπώνεϊ" πολύ καλύτερα τη μηχάνημα με HTPC απ' ότι με το PS3;
Τα timings λέει ο mr. Browser κι εγώ δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω μ' αυτό. Η πράξη αυτό δείχνει.

Το θέμα της κίνησης είναι λίγο περίεργη ιστορία και δεν αρκούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να είσαι σίγουρος. Υποθέτω οτι πρωταρχικό ρόλο παίζουν τα σωστά timings, περισσότερο κι από το αν δέχεται ή όχι ο προβολέας 24 Hz.
Αυτό το λέω γιατί διαπίστωσα οτι ο 5000, που ακόμα δεν δέχεται 24 Hz, κουμπωμένος με ένα καλά "κουρδισμένο" HTPC έχει καλύτερη κίνηση σε BR απ' ότι πχ ο D-ILA με το PS3. Υπ' όψιν οτι το PS3 βγάζει 24 κι ο HD1 δέχεται 24.
Από την άλλη μεριά ο HD1 με ένα HTPC έχει καλύτερη κίνηση από τον 5000 με HTPC...
Άρα; Tί αλλάζει; Γιατί ´"κουμπώνεϊ" πολύ καλύτερα τη μηχάνημα με HTPC απ' ότι με το PS3;
Τα timings λέει ο mr. Browser κι εγώ δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω μ' αυτό. Η πράξη αυτό δείχνει.

Ετσι πρεπει να ναι Μπαμπη.

Μεχρι να βγει το firmware ,οσον αφορα τα timings και τα 24, εγω θα δοκιμαζα ποιος κανει καλυτερο 60hz , το πισι η ο 5000?

Στο Αμερικανικο φορουμ παντως δεν φαινοταν και τοσο αισιοδοξοι για την Benq και τις "αναμενομενες" αναβαθμίσεις. Στα τελευταια μηνυματα που διαβασα επεφτε πολυ κραξιμο και για τον 5000 και για τον 20000 (αν και δυσκολα να αφησουν και τον 20000 χωρις 24).

Από την αλλη αν ο 5000 (και κατα συνεπεια και τα υπολοιπα προβολικα, δε νομιζω να αποτελει εξαιρεση ο Benq) εχουν προβλημα με timings παιζοντας απο consumer συσκευες τοτε... που να βγαλουμε ακρη? Δεν είμαστε ολοι προγραμματιστες...

Συμφωνω απολυτα..
Τα timings παιζουν τεραστιο ρολο..
Ενα παραδειγμα: Θα το θυμαται προχθες ο Μπαμπης, οταν προσπαθησα να δω στην Pioneer ενα HD video που ειχα τραβηξει στην Αυστρια, εκανε σπασιματα η εικονα και γινοταν λαθος deinterlacing παροτι ειχα δωσει την σωστη αναλυση απο τους drivers της ΑΤΙ..Ε λοιπον, οταν εδωσα την ιδια ακριβως αναλυση απο το Powerstrip, τα προβληματα λυθηκαν "δια μαγειας"!
Βεβαια, δεν ηταν τελικα "μαγεια", απλα σωστοτερα timings...

Ο λογος που εχω καποιες ελπιδες για το firmware ειναι οτι το μηχανακι μοιραζεται ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο firmware με τον 20000. Η benq δεν ειναι και καμμια εταιριουλα.... (ελπιζω να φτιαξουν και το lamp hours calculator. Ακου 11+7=23)

Ο λογος που εχω καποιες ελπιδες για το firmware ειναι οτι το μηχανακι μοιραζεται ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο firmware με τον 20000. Η benq δεν ειναι και καμμια εταιριουλα.... (ελπιζω να φτιαξουν και το lamp hours calculator. Ακου 11+7=23)

Άμα "τρώγεσαι" και θές να γκρινιάξεις όμως δεν παίζεσαι... Πάντα κάτι θα βρείς... -bye-

Άμα "τρώγεσαι" και θές να γκρινιάξεις όμως δεν παίζεσαι... Πάντα κάτι θα βρείς... -bye-

Που να σου πει και για το πισω καλυμα ....:flipout: