benq w1000 απλα τελειο για την τιμη του

forte

Established Member
26 November 2006
175
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετα απο πολλες μελετες και ψαξιματα, εψησα ενα φιλαρακι για την αγορα του μικρου benq w1000 εφοσων ψαχνωταν για αναβαθμιση σε 1080ρ. Μετα απο μια ωρα περιπου και καποιας μετατροπης της βασης ,το μηχανημα κεντραριστηκε με ολα στο μηδεν(keystone)ξεκινησαμε.Ταινειες mkv 720p -1080p με wdtv live αλλα και με htpc και 2-3 blue ray και κλασικα το cazino royal.Out of the box η εικονα απλα εντυποσιακη.Μετα απο καποιες ρυθμισεις (calibration) :speechless-smiley-0 παιδια η εικονα των 950 ευ. ηταν απλα απιστευτη ειδικα στα φωτεινα το μηχανακι ειχε πολλυ punch εικονα,ευκρινεστατη(εκει θελει λιγο ψαξιμο στις ρθθμισεις), τα χρωματα βεβαια αρκετα κορεσμενα αλλα και ζωντανα λογο του briliant color,στα σκοτεινα καλος, μη περιμενεται και πολλα λογο μη ιριδας, εμενα πρωσοπικα μου ηταν μια χαρα,μιλαμε για 950 ευ. Θελει βεβαια λιγο προσοχη το on off με το briliant color,σε καποιες ταινειες με τρελαινε και σε αλλες το εκλεινα.Σε φωτεινο δωματιο, παιζει ανετα ειδικα ταινεια που εχει αρκετες φωτεινες σκηνες, εκει στα σκοτεινα χανει αρκετα,αλλα μιλαμε για projector αρα ενοειται μια καποια συσκοτιση.Η κινηση του δεν με τρελαινε αλλα δεν με χαλουσε καθολου.Παρατηρησα μια αναμοιομορφοια, πρασινο δεξια πανω και κοκκινο αριστερα κατω,αλλα σε ταινεια και ασπρομαυρη που τεσταρα το φαινομενο ηταν εξαφανισμενο.Οι ρυθμισεις του αρκετες για να φερεις την εικονα εκει που θες.Εβλεπα βεβαια που και που
σε σκηνες με εντονα χρωματα λιγο βρασιμο αλλα απο σωστη θεαση 4+μετρα στις 110 ιντσες πολυ ανεπαισθητο, μου φαινεται μονο εγω το εβλεπα. Παιδια το μηχανακι για τα λεφτα που ζηταει ειναι απλα φανταστικο, για αυτους που ξεκινανε και μη , πολλυ τιμιο,απολαυστικοτατο και πραγματικα δεν το περιμενα τοσο καλο,και οι θεασεις ολλες ηταν στο eco mode.Παιδεια στα λεφτα του απλα με κλειστα τα ματια.-bye-

Και κατι αλλο, για πολλες ιντσες θελει και μεγαλο σαλονι, λογο μικρου zoom, και το rainbow στα ματια μου σχεδον ανεπαισθητο,το εβλεπα μονο κουνοντας εντονος το κεφαλι δεξια αριστερα.

Την γνώμη μου για τον W1000 ως κάτοχος του την έχω γράψει στις 18-12-2009 εδώ:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1051071#post1051071
(μήνυμα 15)

Την μεταφέρω και εδώ:
Μετά από μερικές μέρες συνύπαρξης με τον W 1000, μπορώ να πω ότι είναι πολύ τίμιος για τα λεφτά του.
Out of the Box, χρωματικά είναι υπέροχος. Στην κίνηση στα 24 Hz δεν είναι άψογος, όμως δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα. Το μαύρο του είναι ικανοποιητικό, απαιτεί όμως κατάλληλες συνθήκες και δεν αγαπά λευκούς πλαϊνούς τοίχους και λευκά ταβάνια. Σε κάθε περίπτωση εμφανίζει λεπτομέρειες σε ημι-φωτεινά και σκοτεινά πλάνα.
Το Brilliant Color θέλει προσοχή στη χρήση, καθότι επεμβαίνει δραστικά στην εικόνα με αφύσικο πολλές φορές αποτέλεσμα. Συνεπώς είναι στη θέση off. Σε κάποιες ιδιαίτερα σκοτεινές ταινίες όπως το τελευταίο Harry Potter το ενεργοποίησα και το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο, κάτι που σημαίνει ότι ανάλογα με την ταινία θα το χρησιμοποιείτε ή όχι. (συνήθως όχι)
Κατά τα λοιπά απαιτεί σχετική ακρίβεια στην τοποθέτηση ελλείψει ευκολιών μετατόπισης του φακού.
Τέλος στην σχέση προβολής σε πανί ή τοίχο (κιτρινωπό στην δική μου περίπτωση) συμπαθεί ιδιαίτερα το πανί, εμφανίζοντας καλύτερο κοντραστ και πλουσιότερα χρώματα.

Συνολικά, δεν θα απογοητεύσει αρκεί να μην είστε ευαίσθητοι σε ουράνια τόξα, είναι σχετικά αθόρυβος, θέλει τοποθέτηση χαμηλά, περίπου στο ένα μέτρο από το πάτωμα, διαφορετικά κρέμασμα στο ταβάνι.

Re: Απάντηση: benq w1000 απλα τελειο για την τιμη του

Μερικές ερωτήσεις:
-950 που τον βρήκατε?
Σε καταστημα στο Ηρακλειο Κρητης.
Επίσης:

Τι τιμές δώσατε και είδατε διαφορές?

noise reduction στο 5 details eniancement στο full 2 βασικα αυτα τα δυο και τα αλλα eniancement luna transmition στο 7 chroma στο 6 εκει για τα ματια μου πετυχα την ποιο sharp και καθαρη εικονα.-bye-

Πλέον είμαι και εγώ ένας ευτυχής κάτοχος ενός BenQ W1000. Τον επέλεξα σε σύγκριση με τον Optoma HD200X ύστερα από τις προτροπές των μελλών του forum.

Μπορώ να πω ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένος και ότι πρέπει και εγώ με τη σειρά μου να επιβεβαιώσω ότι ο προβολέας out of the box στα φωτεινά πλάνα είναι εκπληκτικός.

Δυσκολεύτηκα βέβαια αρκετά στην τοποθέτηση του, μέχρι να βρω τα σημεία όπου πρέπει να τον έχω στημένο καθώς δεν θα είναι μόνιμος μέσα στο σαλόνι.

Με μια απόσταση θέασης στα 4+ μέτρα και διαγώνιο περίπου 90 μπορώ να πω ότι γεμίζει την οθόνη χωρίς καμία δυσκολία. Να σημειωθεί ότι είναι όντος πολύ φωτεινός οπότε η λάμπα είναι στο economy mode.

Και τώρα οι ερωτήσεις μου και ελπίζω κάποιος να μπορεί να μου απαντήσει.

Ο δικός μου προβολέας έχει firmware 1.01 διάβασα ότι έχει κυκλοφορήσει και 1.03 αλλά πρέπει λέει να το πας στην αντιπροσωπεία για να γίνει η συγκεκριμένη αναβάθμιση και δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Γνωρίζει κάποιος σχετικές λεπτομέρειες και αν το έχει κάνει έχει δει διαφορές ; [FONT=&quot]Η αντιπροσωπεία της [/FONT][FONT=&quot]BenQ[/FONT][FONT=&quot] στην Ελλάδα είναι η [/FONT][FONT=&quot]Alman[/FONT][FONT=&quot] γιατί με τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχω και τις καλύτερες των εμπειριών ;[/FONT]

Επειδή είμαι και λίγο καινούργιος στο όλο αντικείμενο θα μπορούσε κάποιος να μου αναφέρει ποιες θα ήταν οι ιδανικές ρυθμίσεις για τον συγκεκριμένο προβολέα (αν και είναι κάτι καθαρά υποκειμενικό) ;

Οι προβολείς θέλουν κάποιου είδος «στρώσιμο» όπως κάνουμε με τις τηλεοράσεις και αν ναι τι πρέπει να κάνω ;

Τέλος καλό θα ήταν μιας και ο συγκεκριμένος προβολέας είναι αρκετά συζητημένος τον τελευταίο καιρό όσοι τον έχουμε αγοράσει ή έχουμε βρει πληροφορίες σχετικά με αυτόν να τις κάνουμε ποστ σε αυτό το thread.

Η αντιπροσωπεία των BenQ είναι η CPI πλέον, και παλιότερα η Alman νομίζω πως είχε το service τους. Αύριο που θα ανοίξουν οι εταιρίες θα μάθω ποιά έχει τώρα το service και θα σου πώ.

Φιλικά
Γιώργος.

Η Alman εξακολουθεί να έχει το service, και για αλλαγή firmware πρέπει να απευθυνθείς σε αυτούς, διότι δεν το αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία. Δεν ξέρω μήπως μπορούσε να το αναλάβει ο Μανώλης Καστρουνής και γλύτωνες τη βαβούρα της Alman. Δεν απευθύνεσαι σε αυτόν κατ´αρχήν?

Φιλικά
Γιώργος.

Η Alman εξακολουθεί να έχει το service, και για αλλαγή firmware πρέπει να απευθυνθείς σε αυτούς, διότι δεν το αναλαμβάνει η αντιπροσωπεία. Δεν ξέρω μήπως μπορούσε να το αναλάβει ο Μανώλης Καστρουνής και γλύτωνες τη βαβούρα της Alman. Δεν απευθύνεσαι σε αυτόν κατ´αρχήν?

Φιλικά
Γιώργος.

Ναι αυτό θα κάνω αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα (έχω διαβάσει όλο το avs) αν μου δίνει κάτι επιπλέον η αναβάθμιση ή αν λύνει κάποια προβλήματα.

Ούτε και εγώ γνωρίζω τι ακριβώς κάνει η συγκεκριμένη αναβάθμιση, αλλά εκ πείρας οι αναβαθμίσεις της BenQ συνήθως είναι για καλό, έως αίσθηση καινούργιου μηχανήματος, π.χ. η τελευταία αναβάθμιση του 5000 (που παρεμπιπτόντως έχω και εγώ!)

Φιλικά
Γιώργος.

Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει τον BenQ W1000 και να μας πει τι firmware έχει και αν τον έχει πάει για αναβάθμιση αν υπάρχουν διαφορές ;

παιδιά κανά νεό. Απόψεις από άτομα που το έχουν αγοράσει. Πάντως εμένα το αγόρασαν άλλα δυο άτομα μετά από επίσκεψη στο σπίτι μου και ακόμα δεν έχει ρυθμιστεί από τον μάγο και ούτε έχει γίνει αναβάθμιση στο firmware (θα το πάω την άλλη εβδομάδα).

Άντε περιμένω δεν μπορεί να μην τον έχουν και άλλοι όπου και να έχω μιλήσει πουλάει σαν τρελός.

Όποιος έχει κάνει κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις εικόνας ας της ποστάρει εδώ.

BENQ W-1000 Firmware Update

Στην περίπτωση του W-1000 η θεωρία επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά. Οι μηχανικοί είχαν ξεχάσει ένα μικρό κομμάτι στον κώδικα με αποτέλεσμα ο προβολέας να μην «κρατά» τις χρωματικές ρυθμίσεις μετά το κλείσιμό του.

Ο προβολέας που είχα για δοκιμή φορούσε το firmware 100. Την προηγούμενη εβδομάδα μετά από επικοινωνία με την μαμά εταιρεία ήρθε στα χέρια μου το νέο firmware 103, το οποίο μετά από μια διαδικασία περίπου δέκα λεπτών εγκαταστάθηκε στον προβολέα.

Διαφορές ουσιαστικές δεν παρατήρησα εκτός από την επίλυση του προβλήματος αποθήκευσης των δεδομένων. Επίσης κατά την εταιρεία λύθηκε και το πρόβλημα που είχε αναφερθεί (σε πολύ μικρό βαθμό) του auto starting.

DSC_0339_resize.JPG

DSC_0341_resize.JPG

DSC_0344_resize.JPG

http://www.perfectimage.gr/2010/02/18/benq-w-1000-firmware-update/

Πολύ καλό. Όσο και να έχω ψάξει δεν έχω δει πουθενά κάτι σχετικό με την διαδικασία ούτε καν πληροφορίες.

Πάντως εγώ με την 101 δεν είχα αυτό το πρόβλημα ....... άρα από την 101 στην 103 πρέπει να έχουν λυθεί και άλλα προβληματάκια.

Συγχαρητήρια πάντως.

Βοηθεια. Αγορασα και εγω τον benq w1000 αλλα δεν μπορω να καταλαβω κατι. Η εικονα τρεμοπαιζει αριστερα δεξια ελαχιστα και ιδιως οταν εχει γραμματα η αν εχεις ερθει παρα πολυ κοντα και δεις την εικονα. ξερει κανεις γιατι;