Benq W1000, τον έχει πάρει κανείς ???

Santiago

New member
29 November 2009
9
Απότι μου είπαν είναι πολύ νέο μοντέλο και αναμένεται σε περισότερα καταστήματα. Παρολαυτά υπάρχει κανείς που το έχει δει live ?

Η αλήθεια είναι οτι όλοι μου είπαν οτι έρχεται σε καμια 10αριά μέρες. Κανείς δεν μου είπε οτι έχει έρθει και τους τελείωσε.
Τα reviews μου φαίνονται καλά απο τα λίγα πράγματα που ξέρω. Έχει κάποιος να παρατηρήσει κάτι αρνητικό τουλάχιστον απο τα specs ?

Καλημέρα σας.
Θα μπορούσα ίσως να σας λύσω τις απορίες σας.
Το μηχάνημα το είχα για παρουσίαση και τεστ και σχόλια και μετρήσεις μπορείτε να βρείτε και να διάσετε σον Ηχο που κυκοφορεί.
Τιμή κοντα στα 1100 ευρω αποτελεί μια τίμια επιλογή.
Για ότι άλλο απλά ρωτήστε.

Re: Απάντηση: Benq W1000, τον έχει πάρει κανείς ???

Μόλις πήγα να πάρω το περιοδικό και διάβασα το σχετικό άρθρο. Είναι αρκετά καλό αλλά σε ένα σημείο με μπέρδεψε. Γράφει οτι έχει έχει lens shift λειτουργεία, ενώ πουθενά στο internet δεν το αναφέρει (http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000.htm) Τελικά έχει ή δεν έχει ? Να το πούμε "δαίμων του τυπογραφείου" ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq W1000, τον έχει πάρει κανείς ???

Μόλις πήγα να πάρω το περιοδικό και διάβασα το σχετικό άρθρο. Είναι αρκετά καλό αλλά σε ένα σημείο με μπέρδεψε. Γράφει οτι έχει έχει lens shift λειτουργεία, ενώ πουθενά στο internet δεν το αναφέρει (http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000.htm) Τελικά έχει ή δεν έχει ? Να το πούμε "δαίμων του τυπογραφείου" ?

Δεν έχει lens shift. Ο φακός είναι σταθερός.

Δεν νομίζω να γράφει κάτι τέτοιο.
....... Όπως είναι φυσικό, σε αυτήν την κατηγορία τιμής μην περιμένετε ηλεκτρικά υποβοηθήματα και αυτοματισμούς όπως lens shift ή περίπλοκες αυτόματες ίριδες.......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq W1000, τον έχει πάρει κανείς ???

Δεν νομίζω να γράφει κάτι τέτοιο.
....... Όπως είναι φυσικό, σε αυτήν την κατηγορία τιμής μην περιμένετε ηλεκτρικά υποβοηθήματα και αυτοματισμούς όπως lensshift ή περίπλοκες αυτόματες ίριδες.......

Πολύ σωστά! Δεν είναι και λίγο να παίρνεις το καλύτερο στο χιλιάρικο όσον αφορά την εικόνα τουλάχιστον! Όποιος θέλει περισσότερα, υπάρχει και ο ...6000, ...

Φιλικά
Γιώργος.

Ωραιο το review στον Ηχο που αγορασα
Κυριε Μανωλη τι ansi contrast εχει το μοντελο ;;;;;

Re: Απάντηση: Benq W1000, τον έχει πάρει κανείς ???

Καλημέρα σας.
Θα μπορούσα ίσως να σας λύσω τις απορίες σας.
Το μηχάνημα το είχα για παρουσίαση και τεστ και σχόλια και μετρήσεις μπορείτε να βρείτε και να διάσετε σον Ηχο που κυκοφορεί.
Τιμή κοντα στα 1100 ευρω αποτελεί μια τίμια επιλογή.
Για ότι άλλο απλά ρωτήστε.

Μανωλη, σε σχεση με τον 6000 τι λεει ? (απο εικονα και μονο, οχι ευκολιες)

Μανωλη, σε σχεση με τον 6000 τι λεει ? (απο εικονα και μονο, οχι ευκολιες)

Γιάννη δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο.
Διαφορετικούς φακούς άλλο dmd χωρίς ίριδα.

Μετά από μερικές μέρες συνύπαρξης με τον W 1000, μπορώ να πω ότι είναι πολύ τίμιος για τα λεφτά του.
Out of the Box, χρωματικά είναι υπέροχος. Στην κίνηση στα 24 Hz δεν είναι άψογος, όμως δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα. Το μαύρο του είναι ικανοποιητικό, απαιτεί όμως κατάλληλες συνθήκες και δεν αγαπά λευκούς πλαϊνούς τοίχους και λευκά ταβάνια. Σε κάθε περίπτωση εμφανίζει λεπτομέρειες σε ημι-φωτεινά και σκοτεινά πλάνα.
Το Brilliant Color θέλει προσοχή στη χρήση, καθότι επεμβαίνει δραστικά στην εικόνα με αφύσικο πολλές φορές αποτέλεσμα. Συνεπώς είναι στη θέση off. Σε κάποιες ιδιαίτερα σκοτεινές ταινίες όπως το τελευταίο Harry Potter το ενεργοποίησα και το αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο, κάτι που σημαίνει ότι ανάλογα με την ταινία θα το χρησιμοποιείτε ή όχι. (συνήθως όχι)
Κατά τα λοιπά απαιτεί σχετική ακρίβεια στην τοποθέτηση ελλείψει ευκολιών μετατόπισης του φακού.
Τέλος στην σχέση προβολής σε πανί ή τοίχο (κιτρινωπό στην δική μου περίπτωση) συμπαθεί ιδιαίτερα το πανί, εμφανίζοντας καλύτερο κοντραστ και πλουσιότερα χρώματα.

Συνολικά, δεν θα απογοητεύσει αρκεί να μην είστε ευαίσθητοι σε ουράνια τόξα, είναι σχετικά αθόρυβος, θέλει τοποθέτηση χαμηλά, περίπου στο ένα μέτρο από το πάτωμα, διαφορετικά κρέμασμα στο ταβάνι.

Η παραπάνω παρουσίαση του perfectimage.gr είναι εξαιρετικά τίμια και ειλικρινής.
Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής σε κανένα σημείο.
Από τις λίγες φορές που συμφωνώ απόλυτα με κάποιο review!

Απάντηση: Re: Benq W1000, τον έχει πάρει κανείς ???

Δεν ειναι τυχαιος ο reviewer...
Του βγάζω το καπέλο, εδώ και πολλά χρόνια!!

Ο Benq W 1000 συνεχίζει να εντυπωσιάζει (στις 110'') όσους με επισκέφτηκαν αυτές τις μέρες. Οι αδυναμίες του, ορατές σε μένα, δεν γίνονται αντιληπτές σε θεατές με μικρή ή καθόλου εμπειρία. Ακόμα και οι πιο έμπειροι δέχονται τους (όποιους) συμβιβασμούς καθότι η σχέση τιμής απόδοσης είναι πολύ υψηλή.

Ευχαριστώ και δημόσια τον Μανώλη για την συμβουλή του, που ήταν καταλυτική στην απόφαση μου να αποκτήσω τον Benq W 1000 (μάλλον τον πρώτο στην Ελλάδα).