BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Axxxxx δεν ήξερα ότι είναι τόσο πολύπλοκο......
Εγώ υπέθεσα ότι θα έπαιρνα το μεγαλύτερο πανί, θα το άνοιγα και όπου κάτσει το σήμα έκατσε.....
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά δεν πρέπει να υπάρχει κενή επιφάνεια στο πανί, το πανί πρέπει να είναι όσο η εικόνα. έτσι?
Δεν ειναι καθόλου πολύπλοκο αδερφέ . Απλά πράματα εχεις προβολέα 16:9 , παίρνεις και πανί 16:9

Παιδιά ευχαριστώ είσαστε κατατοπιστικότατη...

Αλήθεια αυτοί που προβάλουν σε τοίχο πως αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό?

Axxxxx δεν ήξερα ότι είναι τόσο πολύπλοκο......
Εγώ υπέθεσα ότι θα έπαιρνα το μεγαλύτερο πανί, θα το άνοιγα και όπου κάτσει το σήμα έκατσε.....
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά δεν πρέπει να υπάρχει κενή επιφάνεια στο πανί, το πανί πρέπει να είναι όσο η εικόνα. έτσι?

Έτσι είναι. Προσπαθούμε, κατά το δυνατόν, να ελαχιστοποιήσουμε όλες τις ανεπιθύμητες ανακλάσεις για να παίρνουμε πιο κοντραστάτη εικόνα.

Αν μιλάς για ολόλευκο τοίχο χωρίς πλαίσια κ.λ.π., απλώς, βλέπουν χωρίς να πολυαπασχολούνται με τα επίπεδα ποιότητας της εικόνας. Υπολόγιζε, όμως, ότι το ποσοστό κόντραστ που θυσιάζουν, είναι αρκετά μεγάλο...

απλά ικανοποιούνται με τα λίγα :flipout: Άλλοι πάλι βλέπουν και με αναμένα . Η Το ζητούμενο είναι να πάρεις όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα , δηλαδή να εκμεταλλευτείς όσο περισσότερο μπορείς αυτά που μπορεί να σου δώσει ο προβολέας σου

OK το καθιστικό μου είναι:

5.40 μήκος
3.80 πλάτος
2.80 ύψος(ψεφτοταβανο)

Τώρα πρέπει να υπολογίσω ότι στον μπροστά τοίχο θα είναι κρεμασμένες οι 2 Plasma, το πανί πρέπει να κρεμαστεί μπροστά τουλάχιστο 20 εκατοστά από τον τοίχο.
Έτσι μας μένουν 5.20 από το πανί μέχρι τον πίσω τοίχο.
Αν υπολογίσουμε ότι το βάθος του W1000+ είναι 25 εκατοστά πάμε στα 4.95.

Τώρα στα ερωτήματα:

1. Ποσο κενό πρέπει να αφήσω από τον προβολέα στον πίσω τοίχο?
2. Και στην περίπτωση μου τι βάση πρέπει να χρησιμοποιήσω ταβανιού η τοίχου?

OK το καθιστικό μου είναι:

5.40 μήκος
3.80 πλάτος
2.80 ύψος(ψεφτοταβανο)

Τώρα πρέπει να υπολογίσω ότι στον μπροστά τοίχο θα είναι κρεμασμένες οι 2 Plasma, το πανί πρέπει να κρεμαστεί μπροστά τουλάχιστο 20 εκατοστά από τον τοίχο.
Έτσι μας μένουν 5.20 από το πανί μέχρι τον πίσω τοίχο.
Αν υπολογίσουμε ότι το βάθος του W1000+ είναι 25 εκατοστά πάμε στα 4.95.

Τώρα στα ερωτήματα:

1. Ποσο κενό πρέπει να αφήσω από τον προβολέα στον πίσω τοίχο?
2. Και στην περίπτωση μου τι βάση πρέπει να χρησιμοποιήσω ταβανιού η τοίχου?

Ξέχασες να αναφέρεις την απόσταση θέασης που είναι βασικός παράγοντας για το μέγεθος του πανιού. Για πες και επανερχόμαστε...

Ο καναπές είναι κολλημένος στον πίσω τοίχο, πρέπει να είναι κοντά στα 5 μετρα.

Γνώμη μου είναι (εφόσον καλύπτεσαι οικονομικά πάντα) να μην πας σε πανί λιγότερο των 120 ιντσών. Από απόσταση ~4,80 μ. μια χαρά στις δίνει ο Benq. Πανί 120' σημαίνει 2,66 χ 1,49. Προσπάθησε το κάτω μέρος της οθόνης να ξεκινάει από τους 70-80 πόντους από το πάτωμα. Άρα 80 + 150 = 230cm, επομένως ο Benq πρέπει να στηθεί σε ύψος ~ 252 cm από το έδαφος. Για την τοποθέτησή του αρκούν 15-20 πόντοι από τον τοίχο για να βάλεις τα καλώδια (ρεύμα, hdmi κ.λ.π.)

OK Γιάννη ευχαριστώ.
Φαίνεται ότι η πρόταση του Κώστα για 2,99Χ1,68m εδώ είναι η ιδανική.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1055975169#post1055975169

Μια Απορία τώρα.
Το πανί αυτό θα τοποθετηθεί στο ταβάνι έτσι, ποσο περιθώριο σου δίνει να το κατεβάσεις?
Δηλαδή αν θες να το κατεβάσεις πιο χαμηλά, μπορείς?

OK Γιάννη ευχαριστώ.
Φαίνεται ότι η πρόταση του Κώστα για 2,99Χ1,68m εδώ είναι η ιδανική.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1055975169#post1055975169

Μια Απορία τώρα.
Το πανί αυτό θα τοποθετηθεί στο ταβάνι έτσι, ποσο περιθώριο σου δίνει να το κατεβάσεις?
Δηλαδή αν θες να το κατεβάσεις πιο χαμηλά, μπορείς?

Αναλόγως το μαύρου περιθωρίου που έχει στο πάνω μέρος. Αν έχει και 40-50 πόντους μαύρο περιθώριο, το κοτσάρεις στο ταβάνι και όλα καλά. Αν δεν έχει, όμως, το κάτω μέρος πάει αρκετά ψηλά.

135 ίντσες για 5 μέτρα??

Πως φαίνεται ότι προτιμάς τις μπροστινές θέσεις στο σινεμά!!!:D

ΥΓ

Πρόσεχε λίγο μην μειωθεί η απόσταση φακού-οθόνης κάτω από τα 4,80 μ. γιατί μετά δεν θα καλύπτεις όλο το κάδρο.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

15-20 πόντοι από τον τοίχο για να βάλεις τα καλώδια (ρεύμα, hdmi κ.λ.π.)

ρεσυ γιαννη 15-20 απο τοιχο σα πολλοι δεν ειναι? εγω ειδικα που τον θελω οσο κοντυτερα στο τοιχο γινετε καηκα χαχαχαχααα!! :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

ρεσυ γιαννη 15-20 απο τοιχο σα πολλοι δεν ειναι? εγω ειδικα που τον θελω οσο κοντυτερα στο τοιχο γινετε καηκα χαχαχαχααα!! :flipout:

Να χωράει το χέρι σου να βάλεις και να βγάλεις ένα καλώδιο, αδερφέ!!! Θέλεις να τα κολλήσεις στον τοίχο??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Να χωράει το χέρι σου να βάλεις και να βγάλεις ένα καλώδιο, αδερφέ!!! Θέλεις να τα κολλήσεις στον τοίχο??

θα βαλω τιποτες 90 μοιρες ανταπτορακια για να μη μου πολυφαινεται χιχιιιιι.... ειπαμε πρεπει να γινει διακριτικα η επεμβαση μπας κ προλαβω να τον απολαυσω μερικες ωρες!!! :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

............................135 ίντσες για 5 μέτρα??

Πως φαίνεται ότι προτιμάς τις μπροστινές θέσεις στο σινεμά!!!:D

....................................

Καλημέρα

Γιάννη το θεωρείς υπερβολή?
Θα είναι κουραστικό?
Και κάτι άλλο όσο μεγαλώνουμε την εικόνα χάνει από την ποιότητα της?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Καλημέρα

Γιάννη το θεωρείς υπερβολή?
Θα είναι κουραστικό?
Και κάτι άλλο όσο μεγαλώνουμε την εικόνα χάνει από την ποιότητα της?
Ε οσο να ναι μια απωλεια την εχεις...
Και με τις ωρες που θα κανεις, με το καιρο η λαμπα δεν θα μπορει να τα καταφερνει το ιδιο καλα οπως στην αρχη