BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Και εγώ το ίδιο...

300 πανί, 4,75 απόσταση φακού και ζουμ στο 1,20χ...

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000+-projection-calculator.htm

Εγώ μπορεί να τον έφερνα και λίγο πιο κοντά για να είμαι ασφαλής με το ζούμ... Μπορεί και στα 4,50 μέτρα...

Τώρα αν βάλουμε εδώ αυτά τα στοιχεία βλέπουμε πως η ιδανική απόσταση θέασης βάσει THX είναι τα 4,70.

Νομίζω ότι είσαι οκ...

Βρε μεγάλη οθόνη θέλω ρε παιδιά, αλλα σαν καινούργιος στο άθλημα θέλω να κάνω σωστά επιλογή πανιού γιατί δεν είναι και λίγα τα λεφτά.....

Αν για παράδειγμα η ποιότητα εικόνας σε μικρότερο πανί είναι σημαντικά καλύτερη ίσως να είναι καλύτερη επιλογή.

Αυτό που λέει ο Zeb... δηλαδή μπορώ να έχω 135" από τα 4.50cm με το να χρησιμοποιήσω το zoom?

Καλημέρα

Γιάννη το θεωρείς υπερβολή?
Θα είναι κουραστικό?
Και κάτι άλλο όσο μεγαλώνουμε την εικόνα χάνει από την ποιότητα της?

Δεν νομίζω ότι θα είναι ιδιαίτερα κουραστικό. Συνυπολόγισε ότι κάθε φορά που θα βλέπεις ταινία με κάδρο 2.35:1 θα χάνεις από τις μαύρες μπάρες 7 ίντσες πηγαίνοντας στις 128.

Όπως είπε και ο Ανδρέας, μια απώλεια θα την έχεις. Τώρα, για τη φωτεινότητα δεν θα ανησυχούσα και τόσο. Έχει πολύ ''γκάζι'' ο προβολέας...

Και εγώ το ίδιο...

300 πανί, 4,75 απόσταση φακού και ζουμ στο 1,20χ...

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000+-projection-calculator.htm

Εγώ μπορεί να τον έφερνα και λίγο πιο κοντά για να είμαι ασφαλής με το ζούμ... Μπορεί και στα 4,50 μέτρα...

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1000+-projection-calculator-pro.htm

Άκυρο. Σωστά τα λένε και τα δύο κομπιουτεράκια, αλλά από που προκύπτει, Γιάννη, το 4,50 μέτρα. Η μίνιμουμ απόσταση φαίνεται να είναι τα 4,75.

Last edited:
Βιαστικά, αφαίρεσα αντί να προσθέσω...
Έχεις δίκαιο, μινιμουμ τα 4,76 για 2,99 φάρδος πανιού. Καλύτερα λίγο πιο πίσω για να παίζει με ζουμ χαμηλότερα από το max=1,20x... Αν μπορει 4,85-4,90 νομίζω είναι καλά...

Φωτεινότητας πρόβλημα, θεωρητικά, δεν έχεις για αυτή τη απόσταση (63 nits λέει το παραμύθι). Και ναι μπορεις από τα 4,75 να έχεις 135". Εγώ θα πήγαινα εκεί, όντας λάτρης και της μεγάλη εικόνας...

Last edited:
Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Φωτεινότητας πρόβλημα, θεωρητικά, δεν έχεις για αυτή τη απόσταση (63 nits λέει το παραμύθι). Και ναι μπορεις από τα 4,75 να έχεις 135". Εγώ θα πήγαινα εκεί, όντας λάτρης και της μεγάλη εικόνας...

Me too!!!

αλλά και μια εικοσάρα νιτς να χάνει όντας καλιμπραρισμένο, πάλι μια χαρά φωτεινότητα παίρνει...άσε, που απ' ότι βλέπω ο φίλος μας προσανατολίζεται σε οθόνη με κέρδος 1,2, οπότε δυο χαρές.

Παιδιά , εμενα το δωματιό μου εχει πλατος 3,60 μετρα ΜΟΝΟ .... Μεταξυ των δυο πλαγιων τοιχων .... Αυτη ειναι και η αποσταση θεασης !

ΑΞΙΖΕΙ να παρω τον 1000+ σε αυτη την αποσταση ???? Και ΤΙ μαξιμουν μεγεθος εικονας μπορω να παρω απο τα 3,40 μετρα ? (υπολογιζω και τον φακο ....) Θελω να ξερω τι πανι να αγορασω αν ειναι ....

Ευχαριστω ! :grandpa:

Επειδή και εγώ σκέφτομαι να πάρω τον BenQ 1000+ (μετά από δίλλημα με τον Optoma HD20) και θα είναι και ο πρώτος μου προτζεκτορας θα ήθελα να σας πω πώς τα έχω υπολογίσει να τα τοποθετήσω στον χώρο μου και να μου πείτε μήπως μου διαφεύγει κάτι.
Λοιπόν, γενικώς θα τοποθετηθούν σε ένα μεγάλο δωμάτιο (playroom), το πανί θα τοποθετηθεί όπως φαίνετε στην φωτογραφία 1 (να από πίσω είναι πόρτα!!!!) δηλαδή κάτω από την γυψοσανίδα (το δείχνω στην Φώτο με έντονο κόκκινο), όταν θα κατεβαίνει το πανί από πίσω θα είναι η τηλεόραση και η πόρτα, λέτε να δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αυτό?
Επίσης επειδή ο χώρος που θα μπει το πανί είναι συγκεκριμένος max 220Χ158 (φαίνετε στη Φώτο) απ ότι είδα εδώ πρέπει ο προτζεκτορας να τοποθετηθεί στα 3,82m με 4,20m εξαρτάτε βεβαία από της διαστάσεις του πανιού που θα βάλω τελικά.
Τι πανί προτείνετε στις συγκεκριμένες διαστάσεις σκέφτομε για αυτό και δεν θέλω να περάσω τα 150 .
Γενικώς από ότι είδα η inches που θα βγάλω είναι 90'' με 99''.
Τέλος, καλώδιο HDMI 10m που θέλω να αγοράσω, βρήκα ένα με 16 μήπως πρέπει να πάω σε κάτι πιο ακριβό λόγο πολλών μέτρων?
Αυτά τα λίγα, περιμένω της συμβουλές σας και ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

photo 1, photo 2

Last edited:
Αν η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 4 μέτρα, θα σου πρότεινα τις 99 ίντσες αν σε χωράνε (πάντως, δεν θυμάμαι να έχω δει πανιά σε τέτοια διάσταση, μάλλον θα πρέπει να κινηθείς προς 96άρα). Η δε οθόνη που παραθέτεις από το Πλαίσιο είναι διάστασης πλευρών 4:3 και όχι 16:9. Την τοποθέτηση καθ' ύψος του Benq λίγο πρόσεξε (πρέπει ο προβολέας να κάτσει περί τους 20 πόντους πάνω από την οθόνη).

Τώρα, για το δεκάμετρο HDMI, συνήθως σε αυτά τα πολλά μέτρα, για τον φόβο των Ιουδαίων, πηγαίνουμε στα πιο σίγουρα σε κάτι πιο επώνυμο. Χρησιμοποιώ αυτό: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...es/Clicktronic-Hdmi-To-Hdmi-M-M-10M-52325.htm

χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν είναι απαγορευτική η τιμή του, αλλά, αν ψάξεις λίγο περισσότερο μπορεί να βρεις και φθηνότερα.

Re: Απάντηση: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Αν η απόσταση θέασης είναι γύρω στα 4 μέτρα, θα σου πρότεινα τις 99 ίντσες αν σε χωράνε (πάντως, δεν θυμάμαι να έχω δει πανιά σε τέτοια διάσταση, μάλλον θα πρέπει να κινηθείς προς 96άρα). Η δε οθόνη που παραθέτεις από το Πλαίσιο είναι διάστασης πλευρών 4:3 και όχι 16:9. Την τοποθέτηση καθ' ύψος του Benq λίγο πρόσεξε (πρέπει ο προβολέας να κάτσει περί τους 20 πόντους πάνω από την οθόνη).

Τώρα, για το δεκάμετρο HDMI, συνήθως σε αυτά τα πολλά μέτρα, για τον φόβο των Ιουδαίων, πηγαίνουμε στα πιο σίγουρα σε κάτι πιο επώνυμο. Χρησιμοποιώ αυτό: http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...es/Clicktronic-Hdmi-To-Hdmi-M-M-10M-52325.htm

χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεν είναι απαγορευτική η τιμή του, αλλά, αν ψάξεις λίγο περισσότερο μπορεί να βρεις και φθηνότερα.

Η απόσταση θεάσεις είναι 3 με 3,5m άρα μήπως είναι καλύτερα να πάω στις 90 ίντες με πανί 200Χ113 σαν αυτό?
Όσο για την τοποθέτηση καθ' ύψος του Benq υπολόγισα σύμφωνα με αυτό ότι πρέπει να είναι 17cm πάνω από την οθόνη.
Για το καλώδιο θα κοιτάξω κάτι πιο κάλο για σιγουριά!

Τελικά έχουμε το ίδιο πρόβλημα....-bye-
Το πλεονέκτημα τις πρώτης είναι ότι πολύ κοντά στον τοίχο.

η πρωτη ειναι περισσοτερο ευελικτη μου φαινεται. πανω κατω μπρος πισω ουτε η τζουλια να ηταν :flipout::flipout::flipout:

καπως φτηνιαρα μου φαινεται η δευτερη χωρις να εχω δει καμμια απο κοντα. Αν δε κανω λαθος παντως ο ανιψιος μου πρεπει να εχει τη πρωτη θα του χτυπησω ενα τελεφωνο το βραδακι να δουμε. :a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Η απόσταση θεάσεις είναι 3 με 3,5m άρα μήπως είναι καλύτερα να πάω στις 90 ίντες με πανί 200Χ113 σαν αυτό?
Όσο για την τοποθέτηση καθ' ύψος του Benq υπολόγισα σύμφωνα με αυτό ότι πρέπει να είναι 17cm πάνω από την οθόνη.
Για το καλώδιο θα κοιτάξω κάτι πιο κάλο για σιγουριά!

Αναλόγως τα γούστα σου σχετικά με τις αποστάσεις θέασης. Θα σου πω τη δική μου εμπειρία όταν ξεκίνησα στο χώρο της βιντεοπροβολής. Παρένθεση: στο σινεμά προτιμώ τις μεσαίες θέσεις...

Όταν έστησα το 92άρι πανί στο χώρο μου (2,03χ1,14) από απόσταση 3,8 μέτρα όλα μου φάνηκαν καλά και ωραία!!! Την άλλη μέρα χτύπαγα το κεφάλι μου στον τοίχο γιατί δεν είχα πάρει (ενώ είχα το χώρο για την τοποθέτησή της) την 100άρα. Επίσης, σκέψου και το γεγονός ότι το 92άρι κάδρο 16:9 γίνεται 87άρι σε θέαση 2,35:1 υλικού (δηλαδή με μαύρες μπάρες πάνω κάτω).

Η επιλογή παραμένει δική σου.

Μια παρατήρηση μονάχα. Ο προβολέας έχει πολύ φως και τις 100 ίντσες τις καταπίνει για πλάκα, πόσω μάλλον τις 92. Προσπάθησε να επιλέξεις οθόνη χωρίς κέρδος (αυτή που έδωσες στο λινκ έχει gain 1,2), δεν το χρειάζεται ο Benq για τέτοιες διαστάσεις πανιού. Ίσως, αν, τελικά, επιλέξεις το 90άρι πανί, καλό θα ήταν να κοιτάς και προς οθόνες με γκρι πανί (μια άποψη).

ρεσυ Johnny (εσυ και ο Archer τελος) υποθετω κ μεχρι τις 110 ιντσες ισχυει το ιδιο ως προς το κερδος σωστα? Πανω απο 1 δεν υπαρχει λογος ε?

Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

ρεσυ Johnny (εσυ και ο Archer τελος) υποθετω κ μεχρι τις 110 ιντσες ισχυει το ιδιο ως προς το κερδος σωστα? Πανω απο 1 δεν υπαρχει λογος ε?

Εξήγησε στα παιδιά ότι αναφέρεσαι στον καλό Archer και όχι στον reviewer των τηλεοράσεων, διότι θα μας πάρουν με τα λεμόνια...:D:D

Μάκη, το κέρδος εξαρτάται από τα ''φώτα'' που διαθέτει το προβόλι σου και φυσικά τις ίντσες που ανοίγεις. Αν καταφέρνει το προβόλι σου στα 100 IRE να σου δίνει 45-55 νιτς (ίσως και λίγο παραπάνω), δεν το χρειάζεσαι το κέρδος στην οθόνη.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1000+ vs Optoma HD20

Εξήγησε στα παιδιά ότι αναφέρεσαι στον καλό Archer και όχι στον reviewer των τηλεοράσεων, διότι θα μας πάρουν με τα λεμόνια...:D:D

Μάκη, το κέρδος εξαρτάται από τα ''φώτα'' που διαθέτει το προβόλι σου και φυσικά τις ίντσες που ανοίγεις. Αν καταφέρνει το προβόλι σου στα 100 IRE να σου δίνει 45-55 νιτς (ίσως και λίγο παραπάνω), δεν το χρειάζεσαι το κέρδος στην οθόνη.

ρεεεσυ Johnny ποιο πολλες πιθανοτητες εχω να παρω παιχνιδι απτον Εφρεν απτο να καταλαβω τα νιτς και τα ιρε που μου γραψεςςς :flipout::flipout::flipout:

Επειδη προβολικα θεωρουμε αμορφωτος ακομα για καντα μου λιανα μπας και δω το φως μου. Καπου εγραψα οτι μηκος για τη τοποθετηση πανιου ειναι μαξιμουν 247 εκατοστα οποτε καθαρο πανι δε παω λογικα πανω απο 110 ιντσες... Χρειαζεται και αποσταση θεασεις για να δουμε τι και πως βγαζει ο μπενεκιου? (3.80μ ~ )

p.s.

Johnny "Hatzigeorgiou" Archer :violent-smiley-030:

Uploaded with ImageShack.us

Efren the magician..... :firstprize:

Uploaded with ImageShack.us

Πήγα να το δω από κοντά και το πήρα τελικά.
Εμφανισιακά καλο φαίνεται.

com.gxwebmanager.solutions.assetservlet.servlet