BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Απάντηση: Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Τώρα ,όσο για το τι κάνει ο Κεφάλας το ξέρεις καλύτερα απο εμένα.
Πολυ απλά;γνωρίζουμε πως εδρεύει αλλού και πως μπαίνει τυχαία σε διάφορα νήματα (αν και στα δικα μου δεν μπαίνει τυχαία αλλα σκοπεύει να τα χαλάσει ) και πετάει μια εξυπνάδα χωρίς στοιχεία χωρίς τίποτα..επίσης η γραφή του με αφήνει εντελώς αδιάφορο ούτε καν θέλω να διαβάζω έτσι όπως γράφει..anyway δεν είναι αυτο το θέμα..για την κόντρα με τον Γιάννη δεν θα αναφερθώ δικό τους θέμα και είπα πως δεν θα παίρνω το μέρος του Γιάννη κάτι που έκανα στην αρχή,άλλωστε δεν την χρειάζεται τα καταφέρνει μόνος του μια χαρα και είμαι σίγουρος πως τελευταία απολαμβάνει την κατάσταση ..την "δικαίωση" του.
Κλείνοντας,φυσικά έχει και δικαίωμα να γράφει όπως και ότι θελει αλλα ας ανοίξει ένα δικό του νήμα..τόσο απλά.

και δε με λες ματια μου.....που ξερεις τοσο καλα τον Κεφαλα ?

......και μην ξαναπεις κατι για την γραφη του.....θαααα παρεξηγηθει

με τον Γιαννη υπαρχει ερωτας μεγαλος.....μην το ψαχνεις.....
.....ακομα περιμενει να ανοιξω θεμα για το 2000:1 ansi contrast.....για να μου πει οτι κανω λαθος....:flipout:
μεχρι και τα ασχετα διαβαζει(του ξεφυγε)μπας και μαθει κατι.

ενας αυτος και ενας ο αλλος(ξερει εκεινος)θα μπορουσε να χαψει κατι τετοιο....

μην τα βαζεις μαζι μου ...με τον δασκαλο σου να τα βαλεις που σεχει μπερδεψει .....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calib

Το calman έχει ένα bug στους υπολογισμούς του gamma. Από τα 90 μέχρι τα 60 βγάζει χαμηλότερο gamma από αυτό που προκύπτει από τη θεωρία και υψηλότερο από τα 50 έως τα 10.

Το μέγιστο σφάλμα είναι σε επίπεδο 2ου δεκαδικού ψηφίου και στα περισσότερα ire είναι λίγο μεγαλύτερο από του chromapure του οποίου το σφάλμα όπως είναι προφανές από τον πίνακα προκύπτει από την στρογγυλοποίηση.

Για όσους βλέπουν την φάτσα του μπόντυ ή το μοντενέγκρο και λένε άτιμο calman 2.23 μου έβγαλες και είναι προφανές ότι η σκηνή αυτή είναι 2.237 δεν τους κάνει το calman.

Εγώ το παράτησα γιατί δεν έβλεπα πέπλο στα 10 ίρε με gamma από το calman 1.9. Μετά έκανα τον υπολογισμό της εξίσωσης και κατάλαβα ότι ήταν 1.91

πολυ σωτα Vas...

.....αλλα θα μπορουσες να γραψεις και κατι για το HCFR :p
που ειναι απολυτο στις τιμες gamma ....καλυτερο μακραν απο τα αλλα δυο ....και free

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και C

πολυ σωτα Vas...

.....αλλα θα μπορουσες να γραψεις και κατι για το HCFR :p
που ειναι απολυτο στις τιμες gamma ....καλυτερο μακραν απο τα αλλα δυο ....και free

Εαν σας καταλαβα καλα στο hcfr για να βρεις το gamma αφαιρεις απο το 2.21 το το αποτελεσμα της αφαιρεσης αναμεσα στο gamma Y που ειναι η ιδανικη φωτεινοτητα με 2,21 στο μετρουμενο IRE και στο Υ που ειναι η φωτεινοτητα που μετρηθηκε στο ire στο excel το gamma ειναι = 2,21-(0,356-0,350) στα 10 IRE και αυτο μας δινει gamma 2,204 ενω το σωστο με βαση τον τυπο του κυριου Χατζηγεωργιου ειναι 2,21252 .
Εαν λοιπον εχω καταλαβει σωστα και το HCFR μετρα λαθος το gamma απο τα τρια μονο το chroma pure μετρα σωστα .

Και είναι σε κατάντεια...Και αποφάνθηκες εσύ...

Μάλλον χρειάζεσαι διακοπές....

Μάλιστα. Δεν αποφάνθηκα, σχολίασα. Τις "αποφάσεις" τις αφήνω στη Δ.Ο. Μια χαρα την κάνει τη δουλεια του "αποφασίζειν".

Δεν έχω χρόνο για διακοπές και φυσικά δεν χρειάζομαι παρόρμηση απο κανένα για να τις κάνω.

Μη συνεχίσεις σε παρακαλω, ειμαστε εκτός θέματος. Ευχαριστω.

Δεσμεύομαι με την πρώτη ευκαιρία να "γυρίσω" τα τεχνικά θέματα σε τεχνικές συζητήσεις.

Μάλιστα. Δεν αποφάνθηκα, σχολίασα. Τις "αποφάσεις" τις αφήνω στη Δ.Ο. Μια χαρα την κάνει τη δουλεια του "αποφασίζειν".

Δεν έχω χρόνο για διακοπές και φυσικά δεν χρειάζομαι παρόρμηση απο κανένα για να τις κάνω.

Μη συνεχίσεις σε παρακαλω, ειμαστε εκτός θέματος. Ευχαριστω.

Μια χαρά μέσα στο θέμα είμαστε..

Οταν ξεκινάς να προκαλείς και να πετάς
μπηχτές για κατάντιες και τώρα για "αποφασίζειν" να ξέρεις πως μπορεί
να χρειαστεί να δώσεις και κάποιες εξηγήσεις.

Επίσης, οι διακοπές δεν είναι προνόμιο των λίγων..

Σταματώ εδώ, ελπίζοντας να μην χρειαστεί να επανέλθω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμί

Εαν σας καταλαβα καλα στο hcfr για να βρεις το gamma αφαιρεις απο το 2.21 το το αποτελεσμα της αφαιρεσης αναμεσα στο gamma Y που ειναι η ιδανικη φωτεινοτητα με 2,21 στο μετρουμενο IRE και στο Υ που ειναι η φωτεινοτητα που μετρηθηκε στο ire στο excel το gamma ειναι = 2,21-(0,356-0,350) στα 10 IRE και αυτο μας δινει gamma 2,204 ενω το σωστο με βαση τον τυπο του κυριου Χατζηγεωργιου ειναι 2,21252 .
Εαν λοιπον εχω καταλαβει σωστα και το HCFR μετρα λαθος το gamma απο τα τρια μονο το chroma pure μετρα σωστα .

δεν ειμαστε πολλοι.....ενας ειμαι...:flowers:

δεν ξερω τι καταλαβες .....

κανε τον υπολογισμο του στοχου (gamma Y) που εχει δωθει για την συγκεκριμενη μετρηση για καθε ire και θα δεις οτι ειναι απολυτα ακριβες τα νουμερα που σου δινει το hcfr ωστε να τα πλησιασεις δλδ 2.22
....γιατι αυτο ειναι το ζητουμενο στην συγκεκριμενη παραμετρο.....και αυτο θελεις απο ενα τετοιο προγραμμα.

μετα βγαλε και τον μεσο ορο απο τις μετρησεις (Y) που εχουν γινει σε ολα τα ire και θα δεις οτι ειναι 2.21 παρα κατι :p
....δλδ οπως αναγραφετε στο πινακα.

..αν θες να δεις τι gamma εχει το καθε ire διαθετει αλλο πινακα με στρογγυλοποιημενα ομως νουμερα.

Last edited:
Μια χαρά μέσα στο θέμα είμαστε..

Οταν ξεκινάς να προκαλείς και να πετάς
μπηχτές για κατάντιες και τώρα για "αποφασίζειν" να ξέρεις πως μπορεί
να χρειαστεί να δώσεις και κάποιες εξηγήσεις.

Επίσης, οι διακοπές δεν είναι προνόμιο των λίγων..

Σταματώ εδώ, ελπίζοντας να μην χρειαστεί να επανέλθω.

Καλά κανεις...

κανα tip για σωστη και αναιμακτη τοποθετηση,με δεδομενο οτι χρησιμοποιω σταθερο βαμμενο ξυλο για οθονη?

μαλλον εχω καλομαθει με τον epson 700 οπου με ταυτοχρονο lens shift τον εβαζα οπου ηθελα σχεδον....

κανα tip για σωστη και αναιμακτη τοποθετηση,με δεδομενο οτι χρησιμοποιω σταθερο βαμμενο ξυλο για οθονη?

μαλλον εχω καλομαθει με τον epson 700 οπου με ταυτοχρονο lens shift τον εβαζα οπου ηθελα σχεδον....

Φτιαξε στην μεση του πανιου με μαυρη μονωτικη ταινια ενα σταυρονημα βαλε ενα πατερνακι με σταυρονημα να παιζει στον προβολεα απο αυτα που υπαρχουν στα δισκακια του avsforum για την τοποθετηση του αισθητηρα και μετακινησου μεχρι να πασει το ενα σταυρονημα πανω στο αλλο .
Τον προβολεα μπορεις να τον κρατας στην χουφτα σου με το μεγεθος που εχει :flipout:

Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Για πάνω ή κάτω?

Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

για πανω και μονο που το σκεφτομαι ,μου φαινεται ακατορθωτο!!

πως θα τον βαλω ακριβως στο κεντρο του οριζοντιου αξονα χρησιμοποιωντας μια τετοια ας πουμε ?

http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMU-140-3628&cat_id=00401030

Το έχω ξαναγράψει, αλλά, θα το ξαναπώ. Για μένα ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο ακόλουθος:

1. Βάζεις τον προβολέα σε ένα τραπεζάκι και κεντράρεις τέλεια την οθόνη υπολογίζοντας το όφσετ.
2. Μετράς κέντρο φακού - πάτωμα.
3. Μετράς κάτω μέρος της οθόνης - πάτωμα.

(έτσι έχεις ακριβώς πόσα εκατοστά πιο κάτω από την οθόνη σου είναι ο φακός = οφσετ).

4. Βάζεις ένα μικρό βαριδάκι σε ένα κορδόνι (μπορεί να είναι οτιδήποτε το βαρίδι).
5. Ανεβαίνεις στη σκάλα και στηρίζεις το κορδόνι από μια πινέζα στο ταβάνι να πέφτει κατακόρυφα ακριβώς μπροστά από το κέντρο του φακού. Να μην ακουμπάει...ας υπάρχει και μισό εκατοστό ή λιγότερο ''αέρας''.
6. Μετράς ταβάνι - πάνω μέρος της οθόνης.
7. Κάνοντας το 6, γνωρίζεις ακριβώς, έχοντας το όφσετ από πριν, σε τι ύψος πρέπει να στηθεί ο προβολέας. Μετράς το κορδόνι που αιωρείται και βάζεις ένα σημαδάκι με μαρκαδόρο στο ύψος που θα κάτσει το κέντρο του φακού σου.
8. Πριν ταβανώσεις, φροντίζεις να μετρήσεις τον άξονα, τη βάση και τα σκάρτα από τις βίδες που θα βιδώσεις στο ταβάνι ώστε ο φακός να κάτσει εκεί που έχεις σημαδέψει με τον μαρκαδόρο.

Είσαι έτοιμος.

Ο τρόπος αυτός έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι κουραστικός, δεν είναι αναμμένος ο προβολέας όταν τον κρατάς στα χέρια και ψάχνεις το κατάλληλο σημείο. Μετράς και βιδώνεις.

Χρειάζεται μια μικρή προσοχή:

α) στις μετρήσεις
β) στην σταθερότητα και κλίση (0 μοίρες) της βάσης
β) καθώς και στις μετρήσεις του δωματίου (αν το ταβάνι π.χ. έχει και λίγα εκατοστά από την μία πλευρά στην άλλη, θα πρέπει να υπολογίσεις και αυτόν τον παράγοντα).

Επομένως, πρώτα απ' όλα σιγουρευόμαστε ότι το ύψος του ταβανιού από το πάτωμα είναι σωστό και στις δύο πλευρές.

Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Το έχω ξαναγράψει, αλλά, θα το ξαναπώ. Για μένα ο πιο εύκολος τρόπος είναι ο ακόλουθος:

1. Βάζεις τον προβολέα σε ένα τραπεζάκι και κεντράρεις τέλεια την οθόνη υπολογίζοντας το όφσετ.

(έτσι έχεις ακριβώς πόσα εκατοστά πιο κάτω από την οθόνη σου είναι ο φακός = οφσετ).

4. Βάζεις ένα μικρό βαριδάκι σε ένα κορδόνι (μπορεί να είναι οτιδήποτε το βαρίδι).
5. Ανεβαίνεις στη σκάλα και στηρίζεις το κορδόνι από μια πινέζα στο ταβάνι να πέφτει κατακόρυφα ακριβώς μπροστά από το κέντρο του φακού. Να μην ακουμπάει...ας υπάρχει και μισό εκατοστό ή λιγότερο ''αέρας''.
7. Κάνοντας το 6, γνωρίζεις ακριβώς, έχοντας το όφσετ από πριν, σε τι ύψος πρέπει να στηθεί ο προβολέας. Μετράς το κορδόνι που αιωρείται και βάζεις ένα σημαδάκι με μαρκαδόρο στο ύψος που θα κάτσει το κέντρο του φακού σου.
8. Πριν ταβανώσεις, φροντίζεις να μετρήσεις τον άξονα, τη βάση και τα σκάρτα από τις βίδες που θα βιδώσεις στο ταβάνι ώστε ο φακός να κάτσει εκεί που έχεις σημαδέψει με τον μαρκαδόρο.

Είσαι έτοιμος.

Ο τρόπος αυτός έχει το πλεονέκτημα ότι δεν είναι κουραστικός, δεν είναι αναμμένος ο προβολέας όταν τον κρατάς στα χέρια και ψάχνεις το κατάλληλο σημείο. Μετράς και βιδώνεις.

α) στις μετρήσεις
β) καθώς και στις μετρήσεις του δωματίου (αν το ταβάνι π.χ. έχει και λίγα εκατοστά από την μία πλευρά στην άλλη, θα πρέπει να υπολογίσεις και αυτόν τον παράγοντα).

Επομένως, πρώτα απ' όλα σιγουρευόμαστε ότι το ύψος του ταβανιού από το πάτωμα είναι σωστό και στις δύο πλευρές.

Αν κανω την παραπανω διαδικασια για να ταβανωσω εναν προβολεα LCD επσον ΤW3600 που εχω, και αργοτερα αλλαξω προβολεα με εναν DLP πχ που εχει μικροτερο ζοομ κλπ , σε αυτη την περιπτωση τι γινεται? παει στραφη η εγκατασταση και πρεπει να ξανα βγαλω την βαση και να την ξανα καρφοσω αλου και να κανω μερεμετια?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Αν κανω την παραπανω διαδικασια για να ταβανωσω εναν προβολεα LCD επσον ΤW3600 που εχω, και αργοτερα αλλαξω προβολεα με εναν DLP πχ που εχει μικροτερο ζοομ κλπ , σε αυτη την περιπτωση τι γινεται? παει στραφη η εγκατασταση και πρεπει να ξανα βγαλω την βαση και να την ξανα καρφοσω αλου και να κανω μερεμετια?

Οι οδηγίες ήταν για προβολικά με σταθερή θέση τοποθέτησης. Ο 3600 διαθέτει lens shift οπότε δεν τίθεται θέμα.

Εφόσον κάθε προβολέας έχει τα δικά του (ζουμ, αποστάσεις, διαστάσεις, οφσετ κ.λ.π.), εξυπακούεται ότι θα πρέπει ο νέος προβολέας να μπει αλλού, εκτός και αν είσαι μέσα στις προδιαγραφές του και τον ρεγουλάρεις από το ίδιο σημείο.

Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Είσαι έτοιμος.

α) στις μετρήσεις

Απλα τελειο !!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Οι οδηγίες ήταν για προβολικά με σταθερή θέση τοποθέτησης. Ο 3600 διαθέτει lens shift οπότε δεν τίθεται θέμα.

Εφόσον κάθε προβολέας έχει τα δικά του (ζουμ, αποστάσεις, διαστάσεις, οφσετ κ.λ.π.), εξυπακούεται ότι θα πρέπει ο νέος προβολέας να μπει αλλού, εκτός και αν είσαι μέσα στις προδιαγραφές του και τον ρεγουλάρεις από το ίδιο σημείο.

καταλαβαινω τι λες και αυτο θελω να κανω...να βαλω τον TW3600 σε μια θεση στο ταβανι που ναμπορω οταν χρειαστει να τον αλλαξω με αλλον προβολεα (μαλον DLP benq 1070) , να μην χρειαστει να αλλαξω την θεση της βασης στο ταβανι.

Πως μπορω να πετυχω κατι τετοιο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calib

καταλαβαινω τι λες και αυτο θελω να κανω...να βαλω τον TW3600 σε μια θεση στο ταβανι που ναμπορω οταν χρειαστει να τον αλλαξω με αλλον προβολεα (μαλον DLP benq 1070) , να μην χρειαστει να αλλαξω την θεση της βασης στο ταβανι.

Πως μπορω να πετυχω κατι τετοιο?

Μπορείς να δεις το manual του 1070 σχετικά με την τοποθέτηση και τις αποστάσεις, όμως, και πάλι αυτό είναι θεωρητικό. Χοντρικά μπορείς να κατευθυνθείς στο περίπου. Αν μας πεις μερικές πληροφορίες, μπορούμε να βοηθήσουμε:

Ίντσες πανιού.
Ύψος ταβανιού.
Ύψος πανιού στο πάνω σημείο (ενεργό κάδρο) από το πάτωμα.
Απόσταση τοποθέτησης του προβολέα.