BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

εξαισιο topic (αναρωτιεμαι γιατι αργησε τοσο πολυ να εμφανιστει κατι αναλογο στο avclub).
Οτι πρεπει για μας του χομπιστες που δεν παμε να το παιξουμε επαγγελματιες.
Ευγε στον Takeshy για το ξεκινημα του thread.
Μεγαλο πλεονεκτημα να εχεις το δικο σου εξοπλισμο και να μπορεις ανα Χ χρονικο διαστημα να διορθώνεις τις ρυθμισεις του προβολεα σου αντισταθμίζοντας τη πτωση φωτεινοτητας στη λαμπα.

Η δικια μου απορια ειναι η εξης: υπαρχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης σε ενα κολορίμετρο?

Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Η δικια μου απορια ειναι η εξης: υπαρχει συγκεκριμενη διαρκεια ζωης σε ενα κολορίμετρο?

Όχι, δυστυχώς, και αυτό είναι το μειονέκτημά τους. Φυσικά, αν τα προσέχουμε και τα κρατάμε μακρυά από υγρασίες, σκόνες κ.λ.π., θα ''ζήσουν'' περισσότερο.

εξαισιο topic (αναρωτιεμαι γιατι αργησε τοσο πολυ να εμφανιστει κατι αναλογο στο avclub).
Οτι πρεπει για μας του χομπιστες που δεν παμε να το παιξουμε επαγγελματιες.
Ευγε στον Takeshy για το ξεκινημα του thread.
Μεγαλο πλεονεκτημα να εχεις το δικο σου εξοπλισμο και να μπορεις ανα Χ χρονικο διαστημα να διορθώνεις τις ρυθμισεις του προβολεα σου αντισταθμίζοντας τη πτωση φωτεινοτητας στη λαμπα.

Ααααα γεια σου !!!-bye-

Άργησε για τους "δικούς" του λόγους..αλλά τώρα ήρθε και θα ΜΕΙΝΕΙ._

Για αυτούς που ενδιαφέρονται και με ρωτάνε με pm και ναι κύριοι είναι αρκετοί, σας δίνω το link του μετρητικου: http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=330687079738 δεν ξέρω πως θα σας το εμφανίσει γιατί είναι απο κινητο και αναφέρει mobile eBay.
Να σας πω πως ΔΕΝ συνεργάζεται με το Calman το οποίο φυσικά είναι πιο "ελκυστικό" και δείχνει πιο pro αλλα και με το δωρεάν HCFR κάνουμε μια χαρα την δουλεια-χομπυ μας.
Φυσικά το Munki είναι η πιο φθηνή και για αρχάριους σαν και εμένα λύση,απο εκει και πέρα υπάρχουν και ακριβότερα χρωματομετρα και σπεκτομετρα.
Θα σας το ξαναπώ,τον Οκτώβριο είχα πλήρη άγνοια,τώρα προσπαθω να μάθω κυρίως με την βοήθεια του Γιάννη όλα και περισσότερα πράγματα και δεν το "παίζω" τίποτα,οι τυχόν συμβουλές μου είναι καθαρά βοηθητικές και εννοείται όχι υποχρεωτικές.Φυσικά όπως όλα τα πράγματα θέλει τον χρόνο του,θέλει δοκιμές και εμπειρίες χωρίς αυτο να μας εξασφαλίζει πως μια μερα θα γίνουμε όπως οι επαγγελματίες!!!!αλοιμονο σε όποιον πιστεύει κάτι τέτοιο..όμως,έστω ένα ποσοστό σωστού καλιμπραρισματος να πιάσουμε ,που θα το πιάσουμε,είναι κέρδος για εμάς τους χομπιστες.
Κανονικά αυτο το post έπρεπε να το ανεβασω στο thread calibration αλλα φοβάμαι πως θα "χαθεί" μέσα στην "καταιγίδα"..

Για αυτούς που ενδιαφέρονται και με ρωτάνε με pm και ναι κύριοι είναι αρκετοί, σας δίνω το link του μετρητικου: http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=330687079738 δεν ξέρω πως θα σας το εμφανίσει γιατί είναι απο κινητο και αναφέρει mobile eBay.
Κατά πόσο είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις ενός τέτοιου οργάνου, ξέρουμε; Καλιμπράρεται με κάποιο τρόπο;

Κατά πόσο είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις ενός τέτοιου οργάνου, ξέρουμε; Καλιμπράρεται με κάποιο τρόπο;

Θεωρώ πως θα έχει σίγουρα αποκλίσεις από ένα κορυφαίο μετρητικό απλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο..
Σίγουρα καλιμπράρεται αλλα είναι μια διαδικασία η οποία κοστίζει και δεν αξίζει πιστεύω σε ένα φθηνό αισθητήρα..
Αυτα από όσα έχω διαβάσει χωρίς να είμαι βέβαιος για όλα αυτα..αν θυμάμαι καλα ο Γιάννης είχαν κάνει παράλληλη μέτρηση και με ένα άλλο μετρητικό,θα το ψάξω λίγο και ενημερώνω.

http://www.projectorjunkies.com/?p=405
Τελικά ήταν με το Spider 3 περίπου κατηγορίας Munki

Κώστα, οι μετρήσεις που έχουν ανέβει στο blog είναι με το i1 (spectro). Το Spyder χρησιμοποιήθηκε ταυτόχρονα για τις μετρήσεις και έδωσε παρόμοια αποτελέσματα, αλλά, δεν ανέβηκαν τα γραφήματα.

Κώστα, οι μετρήσεις που έχουν ανέβει στο blog είναι με το i1 (spectro). Το Spyder χρησιμοποιήθηκε ταυτόχρονα για τις μετρήσεις και έδωσε παρόμοια αποτελέσματα, αλλά, δεν ανέβηκαν τα γραφήματα.
Ας μην ανέβηκαν Γιάννη τα διαγράμματα,σας πιστεύουμε και μόνο που το επιβεβαιωνεις μου αρκεί εμένα προσωπικά.

Κωστα BC off-smart eco-user 1-gamma 2.4-sharpness 5
και πειραγμενα τα green gain και green offset
Μπορείς να το βάλεις στο Eco να κλείσεις την tv και να βγάλεις την ίδια φωτο;

Κωστα δεν εχω φωτογραφικη μηχανη και τραβαω απο την Logitech QuickCam οποτε tv off δεν γινεται,αυριο θα βαλω και την βαση που μου ηρθε σημερα

ακομα μια με eco

Uploaded with ImageShack.us

θελω καλυτερη φωτογραφικη για να βγαλω φωτο αυτο που βλεπω στο πανι

Thanks George για τις φωτογραφίες!! Δυστυχώς, οι φωτογραφίες δεν είναι αντιπροσωπευτικές αυτού που βλέπουμε στο 99% των περιπτώσεων. Ακόμα και πολύ καλές μηχανές δεν μπορούν να αποδώσουν ικανοποιητικά. Μιας και δεν διαθέτω καλή μηχανή ή δεν κατέχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στη φωτογράφηση, σκέφτηκα κάτι άλλο. Έβγαλα μια φωτογραφία όσο πιο καλά μπορούσα και την έβαλα στο φώτοσοπ. Έχοντας ''παγωμένη'' απέναντί μου την εικόνα του βιντεοπροβολέα, προσπάθησα να φέρω με το πρόγραμμα κοντά την εικόνα σε αυτό που έβλεπα. Μπορώ να πω ότι η εικόνα έγινε αρκετά καλύτερη, αλλά, και πάλι δεν θα την θεωρούσα αντιπροσωπευτική. Ο λόγος είναι ότι και οι γνώσεις μου πάνω στο photoshop δεν είναι σε πολύ καλό επίπεδο ώστε να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητές του.

Επομένως, σκέφτομαι να ανοίξω ένα νήμα στην φωτογραφική κατηγορία για να μας βοηθήσουν τα παιδιά που παίζουν στα δάχτυλα το photoshop. Υπάρχουν ωστόσο δύο ''αν''...

Αν η διαδικασία είναι εξαιρετικά μανούρικη, θα λειτουργήσει αποτρεπτικά (ελπίζω πως όχι, όμως, και τα παιδιά θα μας βοηθήσουν με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο).

Αν το μόνιτόρ μας δεν δεν είναι καλιμπραρισμένο ό,τι κάνουμε δεν θα έχει αξία διότι δεν θα έχουμε σημείο αναφοράς ότι και οι άλλοι θα βλέπουν αυτό που βλέπουμε.

Μπορεί να είναι δύσκολο στην τελική, αλλά, δεν χάνουμε τίποτα να προσπαθήσουμε!!:smile:

Γιαννη αυτη την στιγμη εχω σηκωσει λιγο το πανι για να κανω αντιπαραθεση τις φωτο με μονιτορ samsung 46' και ειναι η μερα με τη νυχτα