BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Re: Απάντηση: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Ηταν ιδιες οι μετρησεις. ? (φακος ή οθονη, ιντσες κλπ)[/QUOTE
Αναφέρει 92" οθόνη και μάλιστα γκρι!!!!!!!

Απάντηση: Re: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Και πως γίνεται βρε παιδια να υπάρχει απόκλιση 1500 lumens μεταξύ ονομαστικών και πραγματικών τιμών;

Νίκο, θέλω να επιβεβαιώσω τα νούμερα του Κώστα και σε άλλα μηχανήματα και μετά θα μιλήσω για κάτι site σαν τα Αμερικάνικα/Γαλλικά που μετράνε.......ας επιβεβαιωθούν οι τιμές και ετοιμάσου για show!!!-bye-

Δηλαδή από'κεί που ψάχναμε ND φίλτρα,τώρα δε θα ανάβουμε ούτε...τσιγαρο;
:speechless-smiley-0

Όχι, Νίκο, μην ανησυχείς, είναι φωτεινό το μηχάνημα, αλλά, απ' ότι φαίνεται δεν είναι ο σούπερ φάρος που διαφημίζουν.

Απάντηση: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Τελος, αν θυμαμαι καλα Γιαννη, οταν ειχες μετρησει τον 7000 καπου στα 600-650 lumens δεν τον ειχες βγαλει με BC off. ? (δεν ειμαι σιγουρος και δεν ξερω αν εχεις ακομη τα διαγραμματα)

Voila!!

7000 after RGB.jpg

B.C. off = ~600

Οι μετρησεις σαφως και μπορει να διαφερουν απο οργανο σε οργανο απο την αποσταση και τις ιντσες την ρυθμιση του κοντραστ .
@ Takeshy Οι μετρησεις με τι τιμες στο contrast εγιναν ? και ποσο κοντα ηταν το οργανο στο πανι ? Ο προβολεας ηταν ψηλα τοποθετημενος η χαμηλα ?
Με χαρα διαπιστωνω οτι ο προβολεας εχει φιλοπαναθηναικα αισθηματα .
Η κλιμακα του γκριζου ειναι μια ευθεια τα χρωματα ομως ? ενα τριγωνακι ρε παιδια να παρουμε λιγο ματι .

Re: Απάντηση: Re: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Νίκο, θέλω να επιβεβαιώσω τα νούμερα του Κώστα και σε άλλα μηχανήματα και μετά θα μιλήσω για κάτι site σαν τα Αμερικάνικα/Γαλλικά που μετράνε.......ας επιβεβαιωθούν οι τιμές και ετοιμάσου για show!!!-bye-
Ανυπομονώ Γιάννη!

Αρα μια χαρα ειναι ο 1070. Ιδιο φως, μην τον βγαζετε και κερακι.
Τωρα ειδα μια μικρη βυθιση του gamma στα 60 ire απο το γραφημα. Ποτε ερχεσαι ειπαμε. ??:chinese:

Οι μετρησεις σαφως και μπορει να διαφερουν απο οργανο σε οργανο απο την αποσταση και τις ιντσες την ρυθμιση του κοντραστ .

Θα απαντήσει ο Κώστας, αλλά, Στέργιο, πόση διαφορά πια να έχουν? 500 και 600 lumens?? Αυτή δεν είναι διαφορά....είναι ο Καιάδας!!!

Τα Αμερικανά μας είπαν ότι το μηχάνημα παίζει με 1200 Lumens καλιμπραρισμένο.

Αρα μια χαρα ειναι ο 1070. Ιδιο φως, μην τον βγαζετε και κερακι.
Τωρα ειδα μια μικρη βυθιση του gamma στα 60 ire απο το γραφημα. Ποτε ερχεσαι ειπαμε. ??:chinese:

Δεν τον βγάλαμε κεράκι, οι άλλοι τον έβγαλαν προβολέα για το Ο.Α.Κ.Α.

Θα έρθω όταν σου σωθεί το οξυγόνο στην μπουκάλα...βατραχάνθρωπε!!:Banane0:

Re: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Δε θελω να χαλασω το νημα με την ασχετοσυνη μου,αλλα στις 100' με gain 0,8 θα χρειαστω ND2(βεβαια θα δοκιμασω το δανεικο του papavas) ή οχι;
Μετα απο ποσες ωρες στρωσιματος να το τρεκαρω με το φιλτρο;
P.S.Μηπως να περιμενω να προχωρησει το νημα-μελετη του Κωστα και να επανελθω,κοινως βιαζομαι;

Δε θελω να χαλασω το νημα με την ασχετοσυνη μου,αλλα στις 100' με gain 0,8 θα χρειαστω ND2(βεβαια θα δοκιμασω το δανεικο του papavas) ή οχι;
P.S.Μηπως να περιμενω να προχωρησει το νημα-μελετη του Κωστα και να επανελθω,κοινως βιαζομαι;

Οσο θα περνα ο καιρος, θα εξασθενει η λαμπα και θα κανει (την οποια) αναγκη χρησης φιλτρου μη απαραιτητη.
Αν θες φιλτρο, το θες στην αρχη πιο πολυ.

Αν σου αρεσει το πολυ φως και το αντεχεις να βλεπεις ετσι εξ'αρχης, μη βαλεις φιλτρο, ποσο μαλλον αργοτερα.
Ομως πιστευω οτι χωρις φιλτρο στην αρχη σε μικρες ιντσες σε πολυωρη θεαση, ισως κουρασει .
Τσεκαρισε το τωρα στην αρχη.

Οσο θα περνα ο καιρος, θα εξασθενει η λαμπα και θα κανει (την οποια) αναγκη χρησης φιλτρου μη απαραιτητη.
Αν θες φιλτρο, το θες στην αρχη πιο πολυ.

Αν σου αρεσει το πολυ φως και το αντεχεις να βλεπεις ετσι εξ'αρχης, μη βαλεις φιλτρο, ποσο μαλλον αργοτερα.
Ομως πιστευω οτι χωρις φιλτρο στην αρχη σε μικρες ιντσες σε πολυωρη θεαση, ισως κουρασει .
Τσεκαρισε το τωρα στην αρχη.

Γιαννη ευχαριστω πολυ για την απαντηση-βοηθεια.Αυριο μαλλον θα δοκιμαστει στον τοιχο,ισα ισα να τσεκαρουμε οτι δεν εχει προβλημα.
Καλο σου βραδυ,Αγης.

Απ' ότι δείχνουν τα πράγματα, μάλλον δεν το χρειάζεστε. Μπορείτε και να παίξετε και στο eco mode.

Θα απαντήσει ο Κώστας, αλλά, Στέργιο, πόση διαφορά πια να έχουν? 500 και 600 lumens?? Αυτή δεν είναι διαφορά....είναι ο Καιάδας!!!

Τα Αμερικανά μας είπαν ότι το μηχάνημα παίζει με 1200 Lumens καλιμπραρισμένο.
Γεια ου Γιανναρε την καλημερα μου
Τον εχει παραλαβει η κουμπαρα και θα εχω ιδια αποψη αυτες τις μερες .
Απλα μου φαινεται καπως κουλο οσοι γραφουν για πολυ φως να πεφτουν εξω .
Οι μετρησεις που εδωσε ο Κωστας με το cinema mode στα 18 ftl χωρις brilliant color δειχνουν λιγο το φως για καινουργια λαμπα. Οταν καλιπραριστει δηλαδη και πεσει το πρασινο που κλιπαρει τι θα μεινει ?
Και στις 500 ωρες τι θα αναβει ?
Εαν μεινουμε με το brilliant color στο on θα ψαχνωμαστε να φερουμε σωστα τα χρωματα.

Καλο ειναι μια και υπαρχει το φιλτρακι να ανεβασει ο Κωστας και ενα γραφημα της σκαλας του γκριζου και ενα τριγωνο με το φιλτρο ωστε για να δουμε ποσο επηρεαζει και τα υπολοιπα εκτος της φωτεινοτητας
εχω την αποψη οτι με το φιλτρο θα χανεις αλλου

Γεια ου Γιανναρε την καλημερα μου
Τον εχει παραλαβει η κουμπαρα και θα εχω ιδια αποψη αυτες τις μερες .
Απλα μου φαινεται καπως κουλο οσοι γραφουν για πολυ φως να πεφτουν εξω .
Οι μετρησεις που εδωσε ο Κωστας με το cinema mode στα 18 ftl χωρις brilliant color δειχνουν λιγο το φως για καινουργια λαμπα. Οταν καλιπραριστει δηλαδη και πεσει το πρασινο που κλιπαρει τι θα μεινει ?
Και στις 500 ωρες τι θα αναβει ?
Εαν μεινουμε με το brilliant color στο on θα ψαχνωμαστε να φερουμε σωστα τα χρωματα.

Καλημέρα Στέργιο!!

Περιμένουμε και τις δικές σου μετρήσεις όποτε ευκαιρήσεις!!-bye-

@ Takeshy Οι μετρησεις με τι τιμες στο contrast εγιναν ? και ποσο κοντα ηταν το οργανο στο πανι ? Ο προβολεας ηταν ψηλα τοποθετημενος η χαμηλα ?
Με χαρα διαπιστωνω οτι ο προβολεας εχει φιλοπαναθηναικα αισθηματα .
Η κλιμακα του γκριζου ειναι μια ευθεια τα χρωματα ομως ? ενα τριγωνακι ρε παιδια να παρουμε λιγο ματι .

Οι μετρησεις με τι τιμες στο contrast εγιναν ? δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου
ποσο κοντα ηταν το οργανο στο πανι ? περιπου 15εκ αλλά μου πήρε αρκετή ώρα έτσι ώστε να μην κάνω λάθος και του άλλαξα πολλές θέσεις μέχρι την ιδανική
Ο προβολεας ηταν ψηλα τοποθετημενος η χαμηλα ? χαμηλά
ενα τριγωνακι ρε παιδια να παρουμε λιγο ματι : αυτές τις ημέρες

Άγη,ΔΕΝ θα χρειαστείς φίλτρο...-bye-

Καλο ειναι μια και υπαρχει το φιλτρακι να ανεβασει ο Κωστας και ενα γραφημα της σκαλας του γκριζου και ενα τριγωνο με το φιλτρο ωστε για να δουμε ποσο επηρεαζει και τα υπολοιπα εκτος της φωτεινοτητας
εχω την αποψη οτι με το φιλτρο θα χανεις αλλου

Πανεύκολο και θα γίνει...-bye-