BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Re: Απάντηση: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Γεια ου Γιανναρε την καλημερα μου
Τον εχει παραλαβει η κουμπαρα και θα εχω ιδια αποψη αυτες τις μερες .
Απλα μου φαινεται καπως κουλο οσοι γραφουν για πολυ φως να πεφτουν εξω .
Οι μετρησεις που εδωσε ο Κωστας με το cinema mode στα 18 ftl χωρις brilliant color δειχνουν λιγο το φως για καινουργια λαμπα. Οταν καλιπραριστει δηλαδη και πεσει το πρασινο που κλιπαρει τι θα μεινει ?
Και στις 500 ωρες τι θα αναβει ?
Εαν μεινουμε με το brilliant color στο on θα ψαχνωμαστε να φερουμε σωστα τα χρωματα.

Θα ήταν μία καλή ευκαιρία να τον μετρήσεις και εσύ και εάν γίνεται κοντά στις 106" με απόσταση προβολέα κοντά στα 3.5μ.

Re: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Χθες βράδυ είδα την πρώτη μου ταινία αν και δεν μου άρεσε (Killing them softly) στην παρακάτω κατάσταση:
Standard Eco no no 45 13
Σας πληροφορώ πως δεν σου λείπει ούτε φως, ούτε σκοτεινά πλάνα,ούτε χρώματα,ούτε τίποτα.

Μην νομίζετε από τα γραπτά μας πως το μηχανάκι δεν έχει φως...φωτίζουν τα πάντα μέσα στον χώρο...

Επίσης να πω πως δεν ήθελα αμέσως να ανεβάσω και χρωματικό τρίγωνο έτσι ώστε να μην υπάρχει πολύ πληροφορία και μπερδευτούν οι μη μυημένοι περισσότερο,έχουμε χρόνο,καλά να είμαστε και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα.
Μάλιστα αρχική μου σκέψη ήταν να ανεβάσω μόνο το set των μετρήσεων διότι αυτό ενδιαφέρει όλο τον κόσμο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Οι μετρησεις με τι τιμες στο contrast εγιναν ? δεν καταλαβαινω την ερωτηση σου

Εννοεί που ήταν το ρυθμιστικό contrast (δηλαδή αν έπαιζε σωστά μέχρι το 235 ή έκαιγε τα λευκά ή πιο κάτω και αναβόσβηναν οι μπάρες πάνω από το 235).

Απάντηση: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Έχω κάνει μια ερώτηση σχετικά με τη συμπεριφορά του B.C. (αν αλλάζει χρωματικά την εικόνα προς το πορτοκαλοκόκκινο ή απλά προσθέτει φως). Αν το θυμηθεί κάποιος, κάνει και αυτό το τεστ!! Ευχαριστώ.:smile:

Έχω κάνει μια ερώτηση σχετικά με τη συμπεριφορά του B.C. (αν αλλάζει χρωματικά την εικόνα προς το πορτοκαλοκόκκινο ή απλά προσθέτει φως). Αν το θυμηθεί κάποιος, κάνει και αυτό το τεστ!! Ευχαριστώ.:smile:

Γιαννη, αλλαζει ολο το color gamut!

Γιαννη, αλλαζει ολο το color gamut!

Ναι, Χρήστο, από προσωπική εμπειρία και 'γω αυτό γνωρίζω, απλά, επειδή όλα τα B.C. δεν λειτουργούν το ίδιο (έχω διαβάσει πως στους Optoma π.χ. δεν διαφοροποιείται χρωματικά), λέω μήπως και η BenQ υιοθέτησε άλλο τρόπο λειτουργίας. (σχετικά απίθανο σενάριο, αλλά, ποτέ δεν ξέρεις..)

H καθε εταιρια το χρησιμοποιει διαφορετικα. Κι αναλογα το μοντελο, το ποσο σωστη φασματικα ειναι η λαμπα, τα μερη του τροχου και το firmware που θα φτιαξει το εκμεταλευετε αναλογα για να χρησιμοποιησει καλυτερα το φασμα της λαμπας και να διευρινει το τριγωνο σωστα, χωρις να "πεθανει" το λευκο και την ενταση των χρωματων.
Τωρα το πως το χρησιμοποιει ο καθενας κι αν εχει σωστοτερο αποτελεσμα η χειροτερο, θελει μετρησεις και δοκιμες.
Παντως μου κανει εντυπωση αυτο που λες οτι στους optoma δεν τους διαφοροποιει χρωματικα, διοτι η τεχνολογια εχει και μονον αυτο το σκοπο. Το σωστοτερο χρωμα.

H καθε εταιρια το χρησιμοποιει διαφορετικα. Κι αναλογα το μοντελο, το ποσο σωστη φασματικα ειναι η λαμπα, τα μερη του τροχου και το firmware που θα φτιαξει το εκμεταλευετε αναλογα για να χρησιμοποιησει καλυτερα το φασμα της λαμπας και να διευρινει το τριγωνο σωστα, χωρις να "πεθανει" το λευκο και την ενταση των χρωματων.
Τωρα το πως το χρησιμοποιει ο καθενας κι αν εχει σωστοτερο αποτελεσμα η χειροτερο, θελει μετρησεις και δοκιμες.
Παντως μου κανει εντυπωση αυτο που λες οτι στους optoma δεν τους διαφοροποιει χρωματικα, διοτι η τεχνολογια εχει και μονον αυτο το σκοπο. Το σωστοτερο χρωμα.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα διότι δεν έχω δει από κοντά κάποιον Optoma με B.C. για να τον πειράξω. Γι' αυτό γράφω απ' ότι έχω διαβάσει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Εννοεί που ήταν το ρυθμιστικό contrast (δηλαδή αν έπαιζε σωστά μέχρι το 235 ή έκαιγε τα λευκά ή πιο κάτω και αναβόσβηναν οι μπάρες πάνω από το 235).

Α,μάλιστα...άναβε και η 234 με την 235 σταθερή..
σας είπα πως δεν πείραξα τίποτα έτσι ώστε να ξέρουμε πως παίζει out of the box..
Εάν θέλετε πάντως τα πάω όλα τσίτα για να πιάσουμε τα τρελά νούμερα των reviewrs του εξωτερικού,αλλά δεν νομίζω πως είναι αυτός ο σκοπός μας...
Μέχρι προχθές λέγαμε τι θα κάνουμε το τόσο φως και τώρα λέμε δεν έχει φως???????
ΕΧΕΙ και ΠΑΡΑΕΧΕΙ και το καλό του είναι πως με τους ανάλογους συνδυασμούς τους οποίους μπορεί να κάνει ο καθένας δεν χρειάζεται φιλτράκι ή οτιδήποτε άλλο..

Mode Lamp Brilliant color Nd2 Nits Ftl

Standard Eco no no 45 13

Cinema Eco no no 42 12

Ορίστε οι δύο συνδυασμοί οι οποίοι μας δίνουν την φωτεινότητα αναφοράς : 12-16 ftl
πάντα στις 106'' mat white 1.0 gain...εάν έχετε περισσότερες ίντσες (120+) απλά την λάμπα στο normal...

Απάντηση: Re: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Mode Lamp Brilliant color Nd2 Nits Ftl

Standard Eco no no 45 13

Cinema Eco no no 42 12

Ορίστε οι δύο συνδυασμοί οι οποίοι μας δίνουν την φωτεινότητα αναφοράς : 12-16 ftl
πάντα στις 106'' mat white 1.0 gain...εάν έχετε περισσότερες ίντσες (120+) απλά την λάμπα στο normal...

Κώστα, στις μετρήσεις που έκανες ποια ήταν η θέση της λάμπας σε θερμοκρασία? (warm, normal, cool, native)

το normal πάντως είναι το default (και το καλύτερο στον colorimeter που λέγεται "my eyes"!)

το normal πάντως είναι το default (και το καλύτερο στον colorimeter που λέγεται "my eyes"!)

Θα συμφωνήσω στο πρώτο αν και δεν το τσέκαρα,αλλά αφού το επιβεβαιώνεις έτσι είναι.
θα διαφωνήσω στο δεύτερο και μιλάω προσωπικά για εμένα και για του λόγου το αληθές,πριν τον μετρήσω στις εντυπώσεις είπα πως το B.C δεν επιφέρει αύξηση του φως με 30%,αλλά τελικά μετά τις μετρήσεις όπως μπορείτε να δείτε,επιφέρει 30% αύξηση.
Ξεγελάνε τα μάτια,αυτό θεωρώ...άσχετα με το τι μας αρέσει ή όχι

Last edited:

Με αυτό το pattern εκτός τον έλεγχο που μπορούμε να κάνουμε με το περίγραμμα και στο αν γεμίζει σωστά το πάνελ μας,τσεκάρετε την κόκκινη περιοχή η οποία πρέπει να φαίνεται όπως στη φωτογραφία..εάν οι γραμμές τείνουν να ενωθούν ή κάνουν σχεδιάκι σαν κουδούνισμα μειώστε το sharpness του προβολέα το οποίο εργοστασιακά είναι στο φουλ..15 και κατεβάστε το..προσωπικά το έχω στο 5..

Attachments

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    106.5 KB · Views: 206

Οχι μονον το σημειο που εχεις μαρκαρει. Και οι οριζοντια τοποθετημενες και οι καθετα. Επισης και οι παχιες !
Αλλο ενα σημειο ειναι τα πολυτετραγωνα πανω δεξια και κατω αριστερα.

Ολα πρεπει να ειναι οσο πιο καθαρα γινεται. Μην σου κανει εντυπωση αν χρειαστει να βαλεις το sharpness τελειως πατο για να δειξουν σωστα !

Re: Απάντηση: BENQ 1070 ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ CALIBRATION

Οχι μονον το σημειο που εχεις μαρκαρει. Και οι οριζοντια τοποθετημενες και οι καθετα. Επισης και οι παχιες !
Αλλο ενα σημειο ειναι τα πολυτετραγωνα πανω δεξια και κατω αριστερα.

Ολα πρεπει να ειναι οσο πιο καθαρα γινεται. Μην σου κανει εντυπωση αν χρειαστει να βαλεις το sharpness τελειως πατο για να δειξουν σωστα !

Πολύ σωστά όλα όσα ανέφερες,απλά προσπαθώ να δίνω όσο το δυνατόν λιγότερες πληροφορίες έτσι ώστε να μην μπερδεύονται οι μη μυημένοι...

Δε διαφωνω, απλα αφου γραφουμε κατι, ας μενει και για το μελλον ολοκληρωμενο! Δεν εχει νοημα να φτιαξεις σωστα τις καθετες, και οι οριζοντιες η οι διαγωνιες να ειναι λαθος ! Ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω.