BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

κακως δεν εμεινες ικανοποιημενος αφου και τελεια να τα βγαλεις ολα θα υπαρχουν οι αποκλισεις του μετρητικου εκτος του gamma Y

κατσε και απολαυσε το προβολι σου...
Δεν εμεινα "ικανοποιημένος" ως άνθρωπος όπως είπα,κατά τα άλλα το απολαμβάνω στο μέγιστο!!!!

Κωστα αν μπορεις για ανεβασε μια φωτο με τη σκηνη montenegro

Γιώργο αν είχα μία καλή φωτογραφική πολύ ευχαρίστως,αλλά εκτός από την κακή λήψη με το κινητό δεν έχει και καμία σχέση με αυτό που βλέπω.
Όμως για να μην υπάρχουν αμφιβολίες να σας πω,πως,το μηχανάκι out of the box είναι απολαυστικό και οι διαφορές είναι μικρές και μόνο σε ΑΒ σύγκριση ανάμεσα στο βαθμονομημένο mode και στο μη και μάλιστα σε συγκεκριμένες σκηνές.
Απλά με το calibration "παίρνουμε" το 100% του προβολέα..προσωπικά το κάνω και για αυτό αλλά και για την όλη διαδικασία η οποία για εμένα είναι και επιμορφωτική και πειραματική και διασκεδαστική αλλά κυρίως σου αφήνει την αίσθηση της δημιουργίας.
Εκτός όλων αυτών φυσικά και το πλεονέκτημα να την κάνεις όσο συχνά θέλεις είτε από πειραματισμό είτε από μία αλλαγή του "περιβάλλοντος" είτε μετά από κάποιες ώρες της λάμπας.
Μπορεί όλα αυτά να θεωρούνται ένα "σπρώξιμο" του κόσμου προς αυτό αλλά να σας θυμίσω πως έξι μήνες πριν το γνώριζα μόνο σαν όνομα και τώρα σιγά σιγά προσπαθώ να εξοικειωθώ κυρίως (ακόμη βαθμονόμηση των χρωμάτων δεν έχω κάνει διότι το παλιό μου προβολικό δεν διέθετε ρυθμιστικά) και κατόπιν μέσα από τις εμπειρίες (αν μπορώ και σε μηχανήματα φίλων) να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος για εμένα.
Το ότι μοιράζομαι όλα αυτά μαζί σας δεν σημαίνει ότι έγινα ξαφνικά καλιμπράτορας και δεν το "παίζω" ποτέ κάτι,άσχετα με τις διαφωνίες που υπήρξαν και θα υπάρξουν..
Καλοδεχούμενη κάθε κριτική - διαφωνία επιπέδου του νήματος.
Συγνώμη αν σας κούρασα...

Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Όμως για να μην υπάρχουν αμφιβολίες να σας πω,πως,το μηχανάκι out of the box είναι απολαυστικό και οι διαφορές είναι μικρές και μόνο σε ΑΒ σύγκριση ανάμεσα στο βαθμονομημένο mode και στο μη και μάλιστα σε συγκεκριμένες σκηνές.

.....το πιθανοτερο σε πολλες σκηνες απο μαμα ο προβολεας να παιζει σωστοτερα...

Απλά με το calibration "παίρνουμε" το 100% του προβολέα..προσωπικά το κάνω και για αυτό αλλά και για την όλη διαδικασία η οποία για εμένα είναι και επιμορφωτική και πειραματική και διασκεδαστική αλλά κυρίως σου αφήνει την αίσθηση της δημιουργίας.
Εκτός όλων αυτών φυσικά και το πλεονέκτημα να την κάνεις όσο συχνά θέλεις είτε από πειραματισμό είτε από μία αλλαγή του "περιβάλλοντος" είτε μετά από κάποιες ώρες της λάμπας.

ας μην παιζουμε με τις λεξεις που εχουν σοβαρη σημασια.....caliβration δεν γινετε με τετοιου ειδους μετρητικα ουτε με μεθοδολογιες που διαβαζουμε στο διαδικτυο ....

....το να παιζει καποιος το θεωρω φυσιολογικο.....
οπως επισης να βλεπει αυτο που δημιουργησε.....ασχετα αν ειναι λαθος.....

αλλα οχι οτι κανει calibration....

Μπορεί όλα αυτά να θεωρούνται ένα "σπρώξιμο" του κόσμου προς αυτό αλλά να σας θυμίσω πως έξι μήνες πριν το γνώριζα μόνο σαν όνομα και τώρα σιγά σιγά προσπαθώ να εξοικειωθώ κυρίως (ακόμη βαθμονόμηση των χρωμάτων δεν έχω κάνει διότι το παλιό μου προβολικό δεν διέθετε ρυθμιστικά) και κατόπιν μέσα από τις εμπειρίες (αν μπορώ και σε μηχανήματα φίλων) να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος για εμένα.
Το ότι μοιράζομαι όλα αυτά μαζί σας δεν σημαίνει ότι έγινα ξαφνικά καλιμπράτορας και δεν το "παίζω" ποτέ κάτι,άσχετα με τις διαφωνίες που υπήρξαν και θα υπάρξουν..
Καλοδεχούμενη κάθε κριτική - διαφωνία επιπέδου του νήματος.
Συγνώμη αν σας κούρασα...

δεν νομιζω οτι σπρωχνεις τον κοσμο.....απλα παιζεις και καλα κανεις...

..αλιμονο αν καποιος θεωρει πως με 100 ευρω και 10 πατερνς νομιζει οτι θα κανει καλιμπραρισμα...!!!!!!

Last edited:
Θελω να πω σε σας φιλοι την δικη μου αποψη για τους προτζεκτορες ηθελα και εγω τον benq w1070 αλλα δεν μπορεσα να τον βρω στην αγορα Ιανουαριος 2013 ετσι αγορασα τον optoma hd33 .Ο προτζεκτορας ειχε καλη εικονα αλλα οχι κατι σουπερ.Απο διαφορα σαιτ αντεγραψα διαφορα καλιμπρεισιον και τα προσαρμοζα στο μηαχανημα με καποιο απο αυτα και ψαχνοντας με τα ρυθμιστικα η εικονα ειναι σχεδον τελεια συμπερασμα μην βιαζεστε να πητε οτι ο προτζεκτορας που πηρατε δεν ειναι καλος θελει υπομονη και ρυθμιση .............

Θελω να πω σε σας φιλοι την δικη μου αποψη για τους προτζεκτορες ηθελα και εγω τον benq w1070 αλλα δεν μπορεσα να τον βρω στην αγορα Ιανουαριος 2013 ετσι αγορασα τον optoma hd33 .Ο προτζεκτορας ειχε καλη εικονα αλλα οχι κατι σουπερ.Απο διαφορα σαιτ αντεγραψα διαφορα καλιμπρεισιον και τα προσαρμοζα στο μηαχανημα με καποιο απο αυτα και ψαχνοντας με τα ρυθμιστικα η εικονα ειναι σχεδον τελεια συμπερασμα μην βιαζεστε να πητε οτι ο προτζεκτορας που πηρατε δεν ειναι καλος θελει υπομονη και ρυθμιση .............

Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, όμως, σαν γενική αρχή αποφεύγουμε να περνάμε ρυθμίσεις άλλων. Ο λόγος είναι απλός. Άλλο player, άλλη οθόνη, άλλος χώρος, άλλος προβολέας (αυτό σημαίνει ότι κάθε μηχάνημα κάνει τα δικά του, με τη λάμπα κατά κύριο λόγο να αλλάζει συμπεριφορά κάθε λίγες ώρες). Επομένως, γι' αυτό δεν συνιστάται ο τρόπος αυτός ρύθμισης και το καλιμπράρισμα γίνεται πάντα στο σπίτι του κατόχου του προβολέα, με το σετ απ του και βάσει των ωρών που έχει γράψει (άλλες ρυθμίσεις θέλει μια λάμπα 100 ωρών, άλλες μία με 500).

Πολύ λόγος έγινε για το φίλτρο ND2 το οποίο θεωρώ πως "ανήκει" στο νήμα όσον αφορά τις ρυθμίσεις του προβολέα.
Μετά από συνομιλία που έκανα με τον Βασίλη (papavas) και τον ευχαριστώ,μου έδωσε μια ιδέα για την δικιά μου στήριξη-πατέντα του φίλτρου.
Να επισημάνω όπως είπε και ο Μανώλης Καστρούνης πως δεν πρέπει να κλείσει η εσοχή του φακού διότι εισέρχεται αέρας για την ψύξη,άρα,πρέπει το φίλτρο να είναι πιο μπροστά και έξω από αυτήν..έτσι σκέφτηκα αυτήν την λύση με πολύ φθηνά υλικά ,απλά η στήριξη είναι θέμα στου καθένα την εγκατάσταση,δηλαδή,μπορεί να στερεωθεί επάνω στο ράφι ή στην βάση της οροφής ανάλογα την θέση δηλαδή που έχουμε τον προβολέα μας και γιαυτό οι φωτογραφίες δείχνουν απλά την πατέντα (ακόμη τον έχω πρόχειρα σε τραπεζάκι στημένο)

Attachments

• φωτογραφία (5).jpg
    φωτογραφία (5).jpg
    64.2 KB · Views: 178
  • φωτογραφία (6).jpg
    φωτογραφία (6).jpg
    57.3 KB · Views: 173
  • φωτογραφία (7).jpg
    φωτογραφία (7).jpg
    82.6 KB · Views: 172

Πολύ λόγος έγινε για το φίλτρο ND2 το οποίο θεωρώ πως "ανήκει" στο νήμα όσον αφορά τις ρυθμίσεις του προβολέα.
Μετά από συνομιλία που έκανα με τον Βασίλη (papavas) και τον ευχαριστώ,μου έδωσε μια ιδέα για την δικιά μου στήριξη-πατέντα του φίλτρου.
Να επισημάνω όπως είπε και ο Μανώλης Καστρούνης πως δεν πρέπει να κλείσει η εσοχή του φακού διότι εισέρχεται αέρας για την ψύξη,άρα,πρέπει το φίλτρο να είναι πιο μπροστά και έξω από αυτήν..έτσι σκέφτηκα αυτήν την λύση με πολύ φθηνά υλικά ,απλά η στήριξη είναι θέμα στου καθένα την εγκατάσταση,δηλαδή,μπορεί να στερεωθεί επάνω στο ράφι ή στην βάση της οροφής ανάλογα την θέση δηλαδή που έχουμε τον προβολέα μας και γιαυτό οι φωτογραφίες δείχνουν απλά την πατέντα (ακόμη τον έχω πρόχειρα σε τραπεζάκι στημένο)

Μια τέτοια λύση δεν είναι καθόλου καλή.
Το όποιο φίλτρο θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατό πιο κοντά σον φακό για ευνόητους λόγους.

Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Ωραίες φωτό, Κώστα, που δείχνουν και πόσο πολύ φως κόβει το φίλτρο (~50%).

Για την μεγάλη, δεν θα το χρειαστείς!!-bye-

Στην μεγάλη σίγουρα...αλλά μέχρι τότε έχουμε ακόμη..

Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Μια τέτοια λύση δεν είναι καθόλου καλή.
Το όποιο φίλτρο θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατό πιο κοντά σον φακό για ευνόητους λόγους.

Σοβαρα??????????αυτό είναι πρόβλημα τότε γιατί κλείνει τον αεραγωγό το δικό μου φίλτρο...ποιοι είναι οι ευνόητοι λόγοι?δεν κατάλαβα...

Σε προηγούμενο post ανεφερα φίλτρο 49mm
Κουμπώνει πάνω στον φακό.

Αυτό κάνει;:o

81Roe6F2C3L._SL1500_.jpg

Νέο calibration αυτή τη φορά στις 90 ώρες λειτουργίας με "φορεμένο" το φίλτρο ND2 και την λάμπα στο eco:

Attachments

• Measures.jpg
    Measures.jpg
    88.9 KB · Views: 169
  • Luminance.jpg
    Luminance.jpg
    62.5 KB · Views: 169
  • Gamma.jpg
    Gamma.jpg
    73.7 KB · Views: 168
  • RGB.jpg
    RGB.jpg
    76.2 KB · Views: 167
  • TEMP.jpg
    TEMP.jpg
    65.6 KB · Views: 167
Μπραβο Κωστα. Προχωρας !
Φαινεται οτι το φιλτρακι του "αρεσε"! :ernaehrung004:

Τα χρωματα ειναι ΟΚ η τα αλλιωσε ?

Last edited:
Κώστα, με τι gamma είναι αυτές οι μετρήσεις? 2,2?

Το 0,02 που παίρνεις στο 0 (το είχες ξαναπάρει αν θυμάμαι καλά και στην προηγούμενη μέτρηση με το φιλτράκι) είναι πολύ καλό νούμερο.

Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Μπραβο Κωστα. Προχωρας !
Φαινεται οτι το φιλτρακι του "αρεσε"! :ernaehrung004:

Τα χρωματα ειναι ΟΚ η τα αλλιωσε ?

Ευχαριστώ πολύ Χρήστο..
Το φιλτράκι του "έκατσε" καλά αν εξαιρέσεις το κουλό στα ψηλά του gamma αν και δεν σημαίνει κάτι..θεωρώ πως τώρα είχα καλύτερες μετρήσεις αν και σε Α-Β σύγκριση δεν καταλαβαίνεις διαφορά.

Τα χρώματα θα τα ανεβάσω αργότερα να τα δείτε..