BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Σε λίγο θα ανεβάσω και εκείνη την σπάνια μέτρηση που λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα...έχει πολύ ενδιαφέρον.

Η μέτρηση έγινε σε Standard mode με την λάμπα στο eco και δεν έχει να κάνει με την κλασσική μέτρηση από το 0-100%ire αλλά από το 0-10%ire..δηλαδή,εκεί που βλέπετε στο HCFR 0-10-20-30 ουσιαστικά είναι 0-1-2-3 % ire..αυτή η μέτρηση έγινε για να δούμε τι κάνει ο προβολέας εκεί χαμηλά αλλά και να δούμε την συμπεριφορά του gamma και σε συνδυασμό με την συζήτηση που προέκυψε σε άλλο νήμα για τα περί gamma.
Τα συμπεράσματα δικά σας...

Attachments

• Measures.JPG
    Measures.JPG
    121.9 KB · Views: 316
  • Luminance.JPG
    Luminance.JPG
    84.2 KB · Views: 313
  • Gamma.JPG
    Gamma.JPG
    100.6 KB · Views: 313
  • RGB.JPG
    RGB.JPG
    101 KB · Views: 313
  • Temp.JPG
    Temp.JPG
    90.8 KB · Views: 313
Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Εσυ τι συμπερασμα εβγαλες Κωστα ?

Το πρώτο και κύριο συμπέρασμα είναι πως μετράει εκεί κάτω χαμηλά..
Απλά θα ξαναγίνει η μέτρηση λίγο διαφορετική από εβδομάδα και συζητάμε εκείνη..

Οι ερμηνείες των τιμών του αρχικού πίνακα σε gamma είναι λάθος...

Έχετε δίκιο που αναρρωτιέστε και θα ξαναγίνει η μέτρηση από το 1% εώς το 9% και μετά θα μετρηθεί και το 100% για να έχουμε πιο σωστά αποτελέσματα..μου το είχε πει ο Γιάννης αλλά δεν το είχα καταλάβει για το 100%.
Θα ξανακάνω την μέτρηση όπως πρέπει και το συζητάμε..

Μέχρι να ξανακάνει ο Κώστας τις μετρήσεις, αυτά προκύπτουν (πάνω-κάτω) από τα γραφήματα:

2.15
2.14
2.13
2.08
2.07
2.07
2.01
1.98
1.79
1.57

Πρώτη τιμή γκάμα τα 10% και τελευταία το 1%.

Μιας και πολλοί ήδη τον έχουν δει τον προβολέα, ανεβάζω μόνο τις μετρήσεις, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για εξαιρετικό προβολέα, ειδικά σε αυτά τα χρήματα!!

rgb default.jpg
rgb cal.jpg
rgb cal gamma 2.2.jpg
colors default.jpg
colors cal.jpg

Μια επισήμανση:

Το τρίτο γράφημα του RGB είναι με γκάμα 2.2 ενώ το δεύτερο με γκάμα 2.4.

Είναι καλύτερο το 2.4 συνυπολογίζοντας και ότι φωτίζεται όσο κατεβαίνει.

Οι μετρήσεις πάρθηκαν από blackout γκρίζο πανί (-45%) 96 ιντσών με τον προβολέα να ''κάθεται'' στα 2.4 μέτρα με το ζουμ όλο ανοιχτό. Το πανί είναι πρασινοκόκκινης απόχρωσης, γι' αυτό και οι αρχικές τιμές τόσο χαμηλού μπλε.

Last edited:
Μπράβο ρε Γιάννη....τι να πω???
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ calibration...ειλικρινά δεν έχω λόγια...

κι ο τυχερος ειμαι εγω!

Λάκη..είσαι Ο τυχερός...απόλαυσε εικόνα.
Αν θέλεις πες μας εντυπώσεις από το καλιμπραρισμένο mode με το standard σε Α-Β.

Μιας και πολλοί ήδη τον έχουν δει τον προβολέα, ανεβάζω μόνο τις μετρήσεις, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά ότι πρόκειται για εξαιρετικό προβολέα, ειδικά σε αυτά τα χρήματα!!

Οι μετρήσεις πάρθηκαν από blackout γκρίζο πανί (-45%) 96 ιντσών με τον προβολέα να ''κάθεται'' στα 2.4 μέτρα με το ζουμ όλο ανοιχτό. Το πανί είναι πρασινοκόκκινης απόχρωσης, γι' αυτό και οι αρχικές τιμές τόσο χαμηλού μπλε.

Γιάννη θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου σχετικά με την επιλογή gamma κρίνοντας πάντα από τα επισυναπτόμενες φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει.
Στο δεύτερο γράφημα το gamma βουτάει απότομα από το 90 στο 100 κάτι που δείχνει ότι έχεις υπεροδηγήσει (κλιπάρει) πολύ το μηχάνημα ψηλά ενώ το gamma του μπλε χρώματος υπολείπεται αρκετά σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα δυο χρώματα (απο τα 35 έως και τα 80-85 Ire).

Στο τρίτο γράφημα έχει ένα πολύ καλό gamma αλλά από ότι βλέπεις στην κλίμακα του γκρι το πράσινο σου έχει φύγει αρκετά κάτι που κάνει το gamma φωτεινό.
Επίσης εάν χρησιμοποίησες τον φασματογράφο θα πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι φωτεινότητας κάτω του 1 nits δεν είναι αξιόπιστες κάτι που έχεις από τα 40 IRE και πάνω (αναφέρομαι στο grayscale).

Last edited:
κι ο τυχερος ειμαι εγω!

Τωρα που θα καθηλωθεις απο την εικονα των προβολικων, θα παρατησεις τα hi end ηχων και λοιπα. Θα αλλαξεις στρατοπεδο, θα παρατησεις τον ηχο και θα αρχισεις να ασχολεισαι με τα της εικονας. :Banane0:

Απάντηση: Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Λάκη..είσαι Ο τυχερός...απόλαυσε εικόνα.
Αν θέλεις πες μας εντυπώσεις από το καλιμπραρισμένο mode με το standard σε Α-Β.

η διαφορες ειναι σημαντικες κυριως στα χρωματα,η εναλλαγη απο Α σε Β ειναι εμφανης ακομα και σε αρχαριους σαν και μενα.
Να πω μονο οτι η οξυτητα παρα τις αντιρρησεις του Γιαννη και του Βας,την ανεβασα στο 10,που θεωρω οτι ειναι και η καλυτερη,για τα δικα μου τα ματια.

Τωρα που θα καθηλωθεις απο την εικονα των προβολικων, θα παρατησεις τα hi end ηχων και λοιπα. Θα αλλαξεις στρατοπεδο, θα παρατησεις τον ηχο και θα αρχισεις να ασχολεισαι με τα της εικονας. :Banane0:

μη γραφεις τετοια και μου βγει καμμια ρετσινια κι ο καπετανιος καιροφυλλαχτει να με πεταξει στη θαλασσα!!