Benq w1070,optoma hd 25e

Παιδιά ΕΧΩ μπερδεύεται ακούω πολλούς που μου λένε πάρε epson eh-tw 8100 ακούω ότι τα μηχανάκια που θέλω να πάρω ειναι καλά αλλα δεν έχουν μετρό σύγκρισης με τους epson αυτής της κατηγορίας ποια ειναι η γνώμη σας να φτάσω εκεί μέχρι 1000ε η να ανεβώ προς epson απο τη μια ακούω ουράνια τόξα για dlp και απο την άλλη όχι καλή ευκρίνεια σε LCD εμένα όμως με ενδιαφέρει και να ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟ μαύρο βλέπω και epson eh tw 6100 τι λέτε;

Re: Απάντηση: Benq w1070,optoma hd 25e

Αυτο που λετε οτι τα ταδε γυαλια εχουν βαθος, δεν μπορω να το καταλαβω.
Μπορω να δεχτω, οτι μπορει να εχουν πιο καθαρη εικονα, να εχουν καλυτερα χρωματα, αλλα το βαθος με τιποτα.
Μιλαμε για γυαλια που απλα ανοιγοκλεινουν.
Το βαθος εχει να κανει με την ταινια και μπορεις να το ορισεις απο το προγραμμα-player

Φίλε μου για αυτό μίλησα optoma zf 2100 vesa system εκτός από την ενεργοποίση στο player για 3d χρειάζεται και ενεργοποίηση και στον optoma μέσα από το μενού του projector!Εκεί να δεις βάθος...Το τελευταίο δεν έχει να κάνει μόνο με την ταινία αλλά με όλην την τεχνολογία το ένα συμπληρώνει το άλλο!Τώρα όσον αφορά την τεχνολογία LCD ει μουν κάτοχος ,ναι υπερέχει σήμερα σε μαύρο αλλά σε αξιοπιστία σε βάθος χρόνου όχι.

Παιδιά ΕΧΩ μπερδεύεται ακούω πολλούς που μου λένε πάρε epson eh-tw 8100 ακούω ότι τα μηχανάκια που θέλω να πάρω ειναι καλά αλλα δεν έχουν μετρό σύγκρισης με τους epson αυτής της κατηγορίας ποια ειναι η γνώμη σας να φτάσω εκεί μέχρι 1000ε η να ανεβώ προς epson απο τη μια ακούω ουράνια τόξα για dlp και απο την άλλη όχι καλή ευκρίνεια σε LCD εμένα όμως με ενδιαφέρει και να ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΑΛΟ μαύρο βλέπω και epson eh tw 6100 τι λέτε;

Λογικό είναι να μπερδευτείς γιατί η κάθε κατηγορία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ακόμα και οι ακριβοί προβολείς έχουν κάποια μειονεκτήματα, οπότε θα πρέπει να δεις σε ποια τεχνολογία βρίσκεις τα περισσότερα θετικά.

Επίσης δεν βοηθάς και εσύ γιατί ακόμα δεν έχεις αποφασίσει πόσα περίπου θα διαθέσεις. Ξεκίνησες με 2 προτζέκτορες αρκετά φθηνούς και τώρα κοιτάς κάποιους με υπερδιπλάσιες τιμές. Γράψε κάποιο μπάτζετ έστω και με μεγάλο εύρος για να σε βοηθήσουν όσοι μπορούν. Εκτός αν δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα με το ποσό που θα διαθέσεις.

Αν είσαι Αθήνα, το καλύτερο είναι να πας σε κάποια μαγαζιά για να δεις μερικά μηχανήματα από κοντά (Ηχοέκφραση και Audio Vision Art) ή σε κάποιον γνωστό σου.

Φίλε μου μπαίνω και σε ενα άλλο forum και μόλις μίλησα για αυτά τα μηχανήματα τα υποτίμησαν πολυ λες και ότι δεν βλέπεις εικόνα καθόλου εγώ acer k330 είχα 500lm και 4000:1 αντίθεση τον κράτησα ενα χρόνο τον πούλησα και είπα να πάρω κάτι καλύτερο μιας και δεν ήταν full hd εγώ έψαξα τα πάντα και δεν βρήκα ακόμα και στους ποιο ακριβούς αρνητικά μέχρι 1000ε Είπα για benq μπήκα YouTube βρήκα video ότι βγάζουν θόρυβος πήγα στα media markt είδα τον optoma αθόρυβος απο εικόνα δεν κατάλαβα γιατί ούτε ρυθμισμένος ήταν και είχαν βάλει ενα 3d που ήταν στο menu απο την άλλη μου λένε πάνω απο 107" στα 3,5 μέτρα δεν παίρνω με τίποτα τι να πω νομίζω ότι για 3,5 με 4 μέτρα θα ειναι καλές οι 100" τα φώτα σου σ ε παρακαλω

Απάντηση: Re: Benq w1070,optoma hd 25e

Για το 3d τώρα και εγώ νομίζω ότι ενώ τα rf θεωρούνται λίγο καλύτερα δεν νομίζω ότι έχουν καλύτερο βάθος. Ίσως σε άλλους τομείς (χρώματα, φωτεινότητα) και σίγουρα στον συγχρονισμό με τον προτζέκτορα. Αν μπόρεί να μας πει κάποιος κάτοχος και των 2 τεχνολογιών θα ήταν χρήσιμο.

Μην συγκρινετε rf με dlp link.
Να συγκρινετε γυαλια.
Μπορει να πετυχεις rf γυαλια όχι τοσο ποιοτικα και μπορει να πετυχεις dlp link με πολυ καλη ποιοτητα και αρκετο contrast.
Και το αντιθετο βεβαια.
Συνηθως επειδη τα rf ειναι ακριβα, λογικο ειναι να ειναι και ποιοτικα.
Τα dlp ξεκινανε απο τα 15 ευρω, οποτε λογικο ειναι επισης, σε αυτην την τιμη να μην πετυχεις τοσο ποιοτικους φακους.
Τα rf και dlp εχουν να κανουν με τον συγχρονισμο και μονο.
Πχ το πρωι ή με φως στον χωρο θεασης μπορει να εχεις προβλημα συγχρονισμου με τα dlp.
Τωρα, ποιος βλεπεις ταινια το πρωι ή με φως στον βιντεοπροβολεα, ειναι αλλο θεμα.
Εγω με τα dlp παντως, δεν εχει τυχει να χασω καθολου τον συγχρονισμο.

Last edited:
Ρωτας και μπερδευεσαι χειροτερα μην εχοντας εμπειρια με προβολεις.

α) Κατεληξε που και πως θα τοποθετηθει ο προβολεας, ωστε να γνωριζεις εκ των προτερων τι ζητας απο αυτον.
β) Πηγαινε σε ενα μαγαζι με show room σαν αυτα που αναφερθηκαν και ζητα να δεις ο ιδιος οποιο μοντελο καλυπτει τα τεχνικα χαρακτηριστικα τοποθετησης. Κρινε στο τελος ΜΟΝΟΣ σου με τα χρηματα που κοστιζει ο καθενας και τις δυνατοτητες του ποιος σου αρεσει.

Ειναι τοσο απλο. Με chat στα fora ουτε θα καταληξεις, ουτε θα εχεις ιδια αποψη, και ουτε ετσι επιλεγουμε προβολεα.
Πηγαινε και δες. Μια εικονα χιλιες λεξεις. Με λιγα λεπτα προβολης απο καθε μοντελο, ολα θα σου ξεκαθαρισουν και θα κανεις την επιλογη σου.

Τωρα αν θες να ρωτησεις 100 ατομα το αν π.χ. τους ακουγεται θορυβωδης ο ανεμιστηρας, μπορει και να εισπραξεις και 100 διαφορετικες απαντησεις, γιατι ο καθενας εχει τα δικα του κριτηρια, διαφορετικα απο τα δικα σου.

Re: Απάντηση: Benq w1070,optoma hd 25e

Επίσης είμαστε τυχεροί στην εποχή μας γιατί με λίγα σχετικά χρήματα π.χ w1070 παίρνεις προβολέα που παλιότερα ήθελες πάρα πολλά χρήματα. Όποιον και να πάρεις η εικόνα του πιστεύω θα σε ικανοποιήσει. Optoma benq και epson σαν εταιρίες είναι καλύτερες από την acer, χωρίς βέβαια να ξέρω αυτός που είχες αν είναι καλός.

Καλημέρα εχεις δίκιο εσύ τι μηχάνημα εχεις;τις παραμέτρους τις τοποθέτησης της ΕΧΩ πει μπροστά απο το καναπέ σε τραπεζάκι με 60cm ύψος και απόσταση μηχανήματος πανί 3,5 μέτρα .θα πάω να δώσει τα μηχανήματα αλλα η άποψη σου απο την εμπειρία σου επειδή ασχολείστε και ξέρεις να μείνω εκεί στη κατηγορία των 1000ε δηλαδή benq w1070,optoma hd25e και epson eh tw5200 η να ανεβώ κατηγορία προς epson 8100 δηλαδή να πάρω κάτι και να πω ναι αξίζει να μην τον αλλάξω σε ενα χρόνο όπως τον acer k330 που ήταν hd ready

Nομιζω πως για τοποθετηση σε τραπεζακι καλυτερη λυση ειναι ο epson 7200-8100-9200 αλλα ξεφευγουν. Θεωρω οτι θα ενθουσιαστεις το ιδιο ειτε παρεις benq η optoma ειτε παρεις αλμυρο epson. Απο τους δυο φτηνους θα ελεγα το benq καθως θα χρειαστεις το lens shift για να φερεις τους υποτιτλους στα 90cm αλλα βεβαιωσου οτι μπορεις να χωρεσεις το καδρο του.

Καλημέρα ξέρεις τι βλέπω απο τα reviews ότι και οι ακριβοί έχουν τα αρνητικά τους ΕΧΩ δει site όπου βάζουν την ίδια βαθμολογία στον benq w1070 και ιδια στον epson 8100 μπαίνεις στο YouTube και βλέπεις μέσα στην πεντάδα με τους καλύτερους έχουν τον benq δίπλα σε epson 8100 τον Jvc και τον sony και λες τώρα να διαθέτω 800 και να μη μείνω και άριστα ικανοποιημένος κάπως παλεύονται αλλα να δώσω 1600-2000 και εκεί να μη μείνω ικανοποιημένος μετά ειναι να σε κλαίνε και επειδή ειναι και ακριβοί δεν ξέρω πόσο πουλιούνται εύκολα ο κόσμος ψάχνεται για φθηνούς είχα ενα χρόνια acer k300 500lm 4000:1 hd ready χωρίς 3d και τον ΠΗΡΑ 500 και τον έδωσα 400 πουλήθηκε στην χρυσή ευκαιρία μέσα σε 3 μέρες και έβλεπα τους ακριβούς να ειναι μήνες μέσα και να μη πουλιούνται πάντως απο το εώς τώρα έρευνα μου ΕΧΩ παρατηρήσει ότι έχει πουλήσει τρέλα σε Αμερική και Ευρώπη ο benq w1070 ακόμα και στο YouTube να βάλεις αναζήτησή για projector με full hd 3d με το μεγαλύτερο πλήθος Πριόβολος στηνις πρώτες θέσεις συναντάς τον benq το μόνο που με χάλασε ήταν ότι είδα και διάβασα ότι κάνει λίγο θόρυβο ο ανεμιστήρας εκεί μπερδεύτηκα μη το βάλω μπροστά απο τον καναπέ και δεν άκουω καλά εσύ τι μηχάνημα εχεις ποια η γνώμη σου ;

Ικανοποιημενος ειναι πολυ σχετικη εννοια.
Το σημαντικοτερο ειναι η καθημερινη συμβιωση με ενα μηχανημα καθως ο προβολεας αν παιζει μια ωρα τη μερα μ.ο.
Τις υπολοιπες αν τον βαλεις σε τραπεζακι θα σκονταφτεις σε καλωδια ενω αν ειναι να τον μετακινεις καθε φορα, φεξε μου και γλυστρισα. Ειτε παιρνεις φτηνο και τον ταβανωνεις με δυσκολια ειτε παιρνεις επσον και τον τσβανωνεις μρ ευκολια ενω παιζει να τον βολεψεις και σε καμια βιβλιοθηκη παρακεντρα.
Απο ποιοτητα εικονας θα ενθουσιαστεις οπως κα να εχει!
Εχει ξαναειπωθει πολλακις, τα διπλασια λεφτα για τον 8100 δε σημαινουν διπλασια καλυτερη εικονα. Στα φορουμ η βαθμολογια λαμβανει υποψην και την κατηγορια τιμης.
Αν τα εχεις για δωσιμο δωστα για επσον. Εγω αυτο θα εκανα. Αν τα σκεφτεσαι και παρεις μπενκ η οπτομα και τυχει να δεις σε σπιτι φιλου σε επσον (καλη σειρα) θα καταλαβεις διαφορα αλλα δε θα κλαις και τα λεφτα σου.

Προσωπικά όταν κατέληξα να πάρω τον optoma 33 που έχω στην κατοχή μου τον είδα να παίζει μαζί με τον epson 9100,ναι υπερέχει στο μαύρο αλλά μέχρι εκεί,ο λόγος αντίθεσης είναι καθαρά marketing,όσοι έχουν κάνει service σε LCD θα διαπιστώσουν ότι τα πάνελ τους είναι ξεσφραγίστα και εκτιθέμενα στην σκόνη,τα καθρεφτακια αλλοιώνονται,και άντε μετά να φέρεις την σύγκλιση,σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσε τα 1000 ευρώ που ζητούσε παραπάνω ασε που το 3d ήταν καλύτερο στον optoma και αξιοπιστία... αφού ο τροχός είναι σφραγισμένος και μάλιστα χωρίς φίλτρο. Θα έλεγα λοιπόν στον φίλο απλά να πάει να δει ... Και μετά να δει τις ευκολίες όσον αφορά την τοποθέτηση αφού εδώ υπερέχει καθαρά ο epson .