Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

Ilzals

Senior Member
1 May 2014
447
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ μετά απο μεγάλη έρευνα αγοράς κατέληξα στην αγορά του benq w1070.Σημερα σε ενα κατάστημα που πήγα μου είπαν για τοποθέτηση στο ταβάνι 350 ευρώ παιδιά εγώ την είδα υπερβολική τι τιμή δηλαδή σχεδόν τα μισά λεφτά του μηχανήματος.Σε ερώτηση που έκανα αν μπορω να βλέπω ταινίες απο το ps3 και απο nova μου είπε ότι πρέπει να πάρω ενίσχυτη με δυο εξόδους hdmi,η μια να δίνει απο ενίσχυτη στη tv και η άλλη στο μηχάνημα εγώ του είπα ότι θα εναλλάσσω ανάλογα τι θέλω τη θύρα εξόδου η στην τηλεοραση η στο μηχάνημα αυτός μου είπε όχι κάνει ζημιά στο μηχάνημα εγώ το είδα κουφό.ΔΗΛΑΔΗ βρε παιδιά απο τι στιγμή που το βάλω σε τραπεζάκι μπροστά απο τον καναπέ και τον ανοίγω δυο με τρεις φορές την εβδομάδα δεν μπορω να βγάζω το καλώδιο απο την tv και να το βάζω στον benq αν θέλω να δώ projector; Τι ζημιά θα κανω;Μου τα είπε λίγο τρέλα να ΕΧΩ μόνιμα δυο θύρες εξόδου απο τον ενίσχυτη μια στη tv και μια στο benq σε περίπτωση πάντα που το βάλω στο ταβάνι.Εγω τελικά θα το βάλω στο τραπεζάκι και η ερώτηση τώρα.3,5 μέτρα απόσταση μηχάνημα πανί σε ύψος σε τραπεζάκι 60cm τι πανί πρέπει να πάρω διαστάσεων; Και απο το πάτωμα πόση απόσταση θα ΕΧΩ μέχρι την αρχή της εικόνας;θέλω να δώσει σε τι ύψος θα κατεβαίνει το πανι.Επίσης είδα ότι τα ηλεκτρικά ειναι πανάκριβα και θα προτίμησω λύση χειροκίνητου εξάλλου παιδιά δεν μου αρέσει να βλέπω κανάλια στο τοίχο ακόμα και για ηλεκτρικό Πάνι θέλει κανάλι .Τωρα για τςαλακωμα πανιού έμαθα ότι και στα φτηνά πανιά πάλι γίνεται τςαλακωμα.ΠΑντος για τοποθέτηση ταβάνια με δυο καλώδια hd mia ρεύματος και το ποθετηςη πολλά τα λεφτά παρά πολλαΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ απόψεις για επιλογή πανιού και τοποθέτησης ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ

Re: Απάντηση: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

Κατάλαβες ποιο λέω;

Όχι, αλλά, δεν χρειάζεται...όποιο και να 'ναι, είναι ''άντε γεια''.

Βασικά, πρέπει να αποφασίσεις πρώτα τι εγκατάσταση θα κάνεις (πάνω ή κάτω). Μετά, κοιτάς πηγές και σήματα. Ζημιά δεν θα κάνεις στο μηχάνημα αν αλλάζεις hdmi όταν είναι σβηστό και μετά το ανάβεις. Αν βάζεις-βγάζεις καλώδια εν ώρα λειτουργίας, ναι, θα κάνεις ζημιά.

Re: Απάντηση: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

Τι εννοείς;παιδιά ειναι πολυ γνωστό μαγαζί το ΕΧΩ διαβάσει σε forum

Απάντηση: Re: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

Θα με βοηθήσει κάνεις για την τοποθέτηση;

Ποια είναι η απόσταση θέασης? Στα 3,5 μέτρα είπες θα βάλεις το προβόλι στο τραπέζι. Υπάρχουν εμπόδια μπροστά? Θα πας σε ηλεκτρικό πανί ή χειροκίνητο? Πόσο ύψος έχει το ταβάνι?

Ποια τοποθέτηση αν θα τον βάλεις κάτω?

Ύψος ταβάνι 2,60 είναι ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΟ το σπίτι για οθόνη το σκέφτομαι μπορεί και ηλεκτρική εικόνα με καλύπτει 100 με 110 θα ειναι μια χαρά γιατί η απόσταση θέασης υπολόγισε πίσω απο το τραπεζάκι δηλαδή στα 4 μέτρα εμπόδια μπροστά κανένα επίσης διαβάζω ότι μπορω να πάω λίγο πάνω και κάτω την εικόνα.ΑΥΤΟ που με προβληματίζει αν φτάνει το πανί δηλαδή απο που θα ξεκινάει η εικόνα απο το πάτωμα στα 50,60 εκατοστά πόσο για να δώσει το ύψος πανιού που θα πάρω

Σύνδεση με πήγες nova ,ps3,Apple TV στον ενίσχυση έξοδο θα δώσω στην τηλεοραση και όταν θέλω το benq πάντα κλειστo πρώτα θα βάζω τη. Έξοδο του ενίσχυth απο τη. TV στον benq

Παιδιά ΕΧΩ παει σε δυο κατάστημα με έχουν μπερδέψει πολυ με τη τοποθέτηση περισσότερα καταλαβαίνω μόνος μου με τις εφαρμογές στη σελίδα της benq παρά με αυτούς .ΙΣως το κάνουν σκόπιμα για να αναλάβουν την τοποθέτηση επιστήμη μου το παρουσιάζουν

Για ηλεκτρικό φθηνό πανί, στο φόρουμ έχει γίνει μπεστ σέλλερ ένας πωλητής από το e-bay (Άγγλος). Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στα νήματα του Benq. Όσον αφορά την τοποθέτηση, ο προβολέας θα κάτσει 6-10 πόντους (το κέντρο του φακού του) κάτω από το πανί σου. Δηλαδή...αν το πανί σου ξεκινάει από τους 70 πόντους π.χ., ο 1070 θα είναι στους 64. Αν βάλεις το πανί στους 70 πόντους από το έδαφος είσαι μια χαρά. Για την οθόνη, θα σου πρότεινα την γκρίζα έκδοση στις 110-120 ίντσες.

Σύνδεση με πήγες nova ,ps3,Apple TV στον ενίσχυση έξοδο θα δώσω στην τηλεοραση και όταν θέλω το benq πάντα κλειστo πρώτα θα βάζω τη. Έξοδο του ενίσχυth απο τη. TV στον benq

Ακριβώς.

Μισό με μπέρδεψες και εσύ βάζω το μηχάνημα στους 60 πόντους ύψος το πιάνει θα ξεκινάει 70 δηλαδή πόσο ύψος πανιού θέλω βρε παιδιά 2,60 ύψος τοίχου μειών 70 απόσταση πανιού απο δάπεδο βγαίνει 1,90 σωστά τα λέω δηλαδή θέλω 2,40 επξ 1,90; Υπάρχει στα 16/9 γιατί βλέπω 2,40 επι 1,32

Επίσης για gain τι μου προτείνεται 1:0 η 1:1 μου λέτε γκρίζα παίζει ρόλο η γκρίζα;και κάτι τελευταίο εκεί που κάθεται ο φακός με τον benq ΕΧΩ τη δυνατότητα μετακίνησης πάνω κάτω αλλα πόσους πόντους ;

Μισό με μπέρδεψες και εσύ βάζω το μηχάνημα στους 60 πόντους ύψος το πιάνει θα ξεκινάει 70 δηλαδή πόσο ύψος πανιού θέλω βρε παιδιά 2,60 ύψος τοίχου μειών 70 απόσταση πανιού απο δάπεδο βγαίνει 1,90 σωστά τα λέω δηλαδή θέλω 2,40 επξ 1,90; Υπάρχει στα 16/9 γιατί βλέπω 2,40 επι 1,32

Το πανί (ενεργό μέρος οθόνης χωρίς μαύρες μπορντούρες ή έξτρα drop) για διάσταση πλευρών 16:9 είναι:

110'' = 2,44 χ 1,37 (ύψος)
120'' = 2,66 χ 1,49 (ύψος)

Επομένως:

Βάζοντας το πανί στο ταβάνι (ας πάρουμε τις 110''), έχουμε:

260 - ~20 (της κάσας) - 33 (πόντους από το μαύρο drop) - 137 = 70 πόντους από το έδαφος.

20 πόντους κάστας εννοείς τις διαστάσεις του πανιού στο ταβάνι σωστά;33 πόντους τα μαύρα περιθώρια;

20 πόντοι κάσας είναι η πλαστική κάσα που τυλίγεται η οθόνη και είναι κρεμασμένη στο ταβάνι. 33 πόντους drop, εννοώ ένα μαύρο περιθώριο (συνήθως πάει μέχρι τους 50 πόντους) πάνω από το ενεργό μέρος του πανιού.

Ρίξε μια ματιά:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-110-E..._Vision_Projector_Screens&hash=item27ca70a0ed