Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

33 πόντους το μαύρο περιθώριο ΕΧΩ ΕΝΑ πανί με τρίποδο νόμιζα ότι ειναι μικρότερο το κενό

Απάντηση: Re: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

33 πόντους το μαύρο περιθώριο ΕΧΩ ΕΝΑ πανί με τρίποδο νόμιζα ότι ειναι μικρότερο το κενό

Δεν μιλάω για την μαύρη μπορντούρα 5 πόντων που έχουν όλα τα πανιά. Άλλο πράγμα εκείνο. Ρίξε μια ματιά στο λινκ.

Ανάσα όταν ανοίξεις όλο το πανί το μαύρο κενό που αφήνει πάνω εννοείς σε έπιασα σωστά ;

Ακριβώς. Το οποίο ρυθμίζεται να κατέβει όσο θέλεις. Θέλεις όλο, θέλεις 20 πόντους, θέλεις 40 πόντους, πατάς στοπ από το τηλεκοντρόλ και σταματάει.

Ενα πανό με τρίποδο που ΕΧΩ όταν το κατεβάζω τέρμα δεν έχει πάνω τόσο μεγάλο περιθωριο

Το drop χρειάζεται κυρίως για τις εγκαταστάσεις προβολέων στο ταβάνι. Στη δική σου περίπτωση (με τον προβολέα σε τραπεζάκι) δεν σου χρειάζεται άμεσα παρά μονάχα να οριοθετεί το ύψος που επιθυμείς από το πάτωμα.

Γιάννη τον ΕΧΩ ξαναδεί τον Άγγλο ΑΛΛΑ δεν θα βάλω ηλεκτρική δεν νομίζω ότι προστατεύει καλύτερα απο τη χειροκίνητα χωριά ότι δεν μου αρέσουν κανάλια να βλέπω απο το ταβάνι κάτω χειροκίνητη θα πάρω το σπίτι όπως έριδες είναι ΧΑΜΗΛΟΤΑΒΑΝΟ ειναι πολυ εύκολο να το κατεβάσω auto stop έχουν οπότε μια χαρα

Όταν τελειώσει το ενεργό κάδρο προς τα πάνω έχει περίπου 50 πόντους μάυρο "πανί". Σε αυτό δεν θα προβάλεις, απλώς σε βοηθάει να κατέβει χαμηλότερα το πανί αν το βάλεις στο ταβάνι γιατί αν δεν υπήρχε η εικο´να θα έφτανε κοντά στο ταβάνι.

Το πρόβλημα είναι ότι έχουν τελειώσει όλα τα πανιά του Άγγλου από 100"-120" και σε mail μου έιπε ότι δεν θα είναι διαθέσιμα για τις επόμενες εβδομάδες (συγκεκριμένα μου είπε για το 110" γκρι αλλά φαντάζομαι ισχύει και για τα υπόλοιπα)

Edit : Είδα ότι δεν σε ενδιαφέρει η ηλεκτρική οπότε άκυρο.

Μισό Γιάννη με μπέρδεψες υπάρχει δηλαδή χωρίς drop? αδερφέ μου θα το βάλω 60 πόντους οπότε θα ξεκινάει η εικόνα στους 70 σωστά; Οπότε ψάχνω ενα πανί διαστάσεων τι; 2,69 είπαμε το ύψος δαπέδου οροφής

Παιδιά χειροκίνητου θα πάρω το drop το έχουν όλα τα πανιά οροφής ; Και τελικά βοηθήστε με τι πανί να πάρω είπαμε 60 άντε το πολυ 70 πόντους θα το βάλω το μηχάνημα τι διαστάσεις να κοιτάξω μπαίνω skroutz και μπερδευομαι

Καλός ο Άγγλος ΑΛΛΑ η ηλεκτρική ειναι ηλεκτρική περνά κανάλι κάνω ανακαίνιση στο σπίτι δεν μου αρέσουν τα κανάλια παιδια

Για το μέγεθος θα δεις εσύ τι σε βολεύει. Από τα 4 μέτρα πας για 106"-120". Θα δεις να είναι σίγουρα 16:9 και να έχει σίγουρα 30 πόντους μαύρο για να κατέβει περίπου εκέι που το θες.

Δεν έχουν όλα τα χειροκίνητα πανιά μαύρο drop για να φέρεις την εικόνα όπου θέλεις. Συνήθως έχουν μονάχα την κλασσική μαύρη μπορντούρα των 5 πόντων που οριοθετεί το κάδρο της προβολής. Εφόσον, τον προβολέα θα τον βάλεις στο τραπεζάκι (~60 πόντους) και η εικόνα σου θα ξεκινάει λίγους πόντους πιο πάνω, το χρειάζεσαι το drop για κρέμασμα της οθόνης από το ταβάνι.

Re: Απάντηση: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

Για να καταλάβω όταν το τοποθετείς σε τραπεζάκι η εικόνα ξεκινάει 10 πόντους περίπου πιο πάνω σωστά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

Για να καταλάβω όταν το τοποθετείς σε τραπεζάκι η εικόνα ξεκινάει 10 πόντους περίπου πιο πάνω σωστά;

Aπο το κεντρο του φακου, οχι απο το τραπεζακι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ παιδιά ΕΧΩ δει και τους δυο προβολείς optoma και benq δεν ΕΧΩ πετύχει όμως κάπου να τους συγκρίνω δίπλα διπλα 3d δεν ΕΧΩ δει τον optoma. Γιατί δεν είχε φορτισμένο γυαλιά είδα όμως το avatar στον benq αλλα δεν είδα βάθος παιδιά νόμιζα ότι έβλεπα τηλεοραση ΕΧΩ ακούσει ότι ο optoma έχει καλύτερο βάθος αλλα στερείται μετατόπισης φακού πάνω κατω.Δεν με πειράζει όμως αυτό γιατί αφού θα το βάλω στους 60 πόντους σε τραπεζάκι θα ξεκινάει περίπου στους 70 πόντους η εικόνα οπότε όλα καλά.ΑΝ κάποιος ξέρει που μπορω να τους δώ και τους δυο θα το εκτιμούσα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.Εγω δεν εντυπωσιάστηκα απο το 3d του benq ήταν ασαζ να έβλεπα την 42αρα τηλεοραση μου την εικόνα την είχε ανοίξει στις 100".Ευχαριστω για τις πολύτιμες συμβουλές τοποθέτησης και οιδυο προβολείς ίδια απο ότι καταταλαβα φιλοσοφία τοποθέτησης έχουν με διάφορα έλλειψης μετατόπισης φακού στο benq

Περαν της φωτεινοτητας και του crosstalk (ενεργο 3d) δεν θα βρεις καμια αλλη διαφορα που να διαφοροποιειται σε καθε συσκευη. Αυτα περι βαθους και υψους δεν ξερω γιατι λεγονται.
Εχει να κανει καθαρα με την ταινια και πως την γυρισε ο σκηνοθετης. Πιθανοτατα κατι να υπηρχε λαθος στο setup οταν εβλεπες την ταινια. π.χ. να ειχε πατηθει στα γυαλια ή στο μενου καποιο invert 3d και να εχανες την αισθηση 3d. Αυτο που μπορει να διαφοροποιειται επισης ειναι κατα ποσο καλα ειναι και τα γυαλια σε crosstalk και στη φωτεινοτητα, ή στο red tint του προβολεα κλπ
Eπισης καποιος προβολεας μπορει να εχει λιγο καλυτερα ή χειροτερα χρωματα στο 3d αναλογως. Οπως επισης και οτι ισχυει και στο 2D, η ευκρινεια στην εικονα.

Αισθηση pop out effect και βαθους ομως εχει να κανει με την εκαστοτε ταινια. Αν εχω χασει τιποτε επεισοδια και οντως κατι αλλαξε, ενημερωστε με κι εμενα να μην λεω ανακριβειες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Benq w1070 τοποθέτηση και επιλογή πανιού

Σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ παντός μου άρεσε καλύτερα ο benq και ο θόρυβος που λένε δεν ειναι τόσο τραγικός εντάξει ο optoma ειναι ποιο ήσυχος επίσης σε Eco η εικόνα ήταν πολυ καλύτερη σε σκοτεινό περιβάλλον ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τις συμβουλές

Αυτα περι βαθους και υψους δεν ξερω γιατι λεγονται.
Εχει να κανει καθαρα με την ταινια και πως την γυρισε ο σκηνοθετης.
Αισθηση pop out effect και βαθους ομως εχει να κανει με την εκαστοτε ταινια. Αν εχω χασει τιποτε επεισοδια και οντως κατι αλλαξε, ενημερωστε με κι εμενα να μην λεω ανακριβειες.

. & _