BenQ W1070

Δεν ξερω αν το firmware ειναι αυτο που κανει τη ζημια λογω καποιου bug.
Ας αναφερουν ο demetres και ο λακης αν εχουν το ιδιο firmware.
(αν καποιο firmware bug φταιει στον Λακη)

Παντως εγω θα ελεγα να παει ο benq Αμεσα στο σερβις αν δεν φταινε καλωδιο/player.
Γιατι ο demertes ηδη ανεφερε οτι το δοκιμασε με το cec στο on.
Δεν ξερω γιατι συνεχιζουμε να μιλαμε περι cec στην δικη του περιπτωση.

Εγώ είχα βάλει την 1.08 από τότε που βγήκε.

Συνήθως έχω τον υπολογιστή συνδεδεμένο με το desktop (hdmi).
Δοκίμασα τα hdmi1, hdmi2, επανεκιννήσεις, windows, linux, 2 καλώδια, τίποτα.
Δοκίμασα άλλη κάρτα γραφικών, τίποτα.
Δοκίμασα ένα raspberry στα hdmi1, hdmi2, τιποτα.
Το cec και on και off, καμία διαφορά. Άλλωστε στον υπολογιστή πρέπει να τρέχει κάποιος cec client για να υπάρχει σύνδεση, κάτι που δεν έχω τρέξει ποτέ.
Γι' αυτό λέω δεν έχει σημασία.
Τα raspberry, desktop, καλώδια δουλεύουν σε μια Samsung που έχω.
Η αναλογική είσοδος, και VGA, δουλεύαν κανονικά στον Benq.

Αφού είδα και απόειδα, είπα να ξαναπεράσω το 1.08 μπας και...
Αλλά ούτε με αυτό είδα φως. Κάποια στιγμή, μετά το flashαρισμα νομίζω είδα ένα source detect, αλλά αμέσως πήγε στο no signal.

Σκέφτηκα μήπως έχει κουνηθεί τίποτα εσωτερικά και δε μπόρεσα να αντισταθώ στο να τον ανοίξω.
Με την ευκαιρία καθάρισα και όλες τις σκόνες που είχε μαζέψει από την αρχή, ανεμιστήρες, πλακέτες, λίγο τον χρωματικό τροχό και εκεί κοντά στο οπτικό μέρος, γιατί ειχα από καιρό κάποιες αχνές γκρίζες κηλίδες σε μέγεθος πορτοκαλιού όταν έδειχνε μόνο μαύρο.
Όντως δεν υπάρχει ξεχωριστό hdmi, αλλά είναι όλα μαζί σε μια πλακέτα, από συνδέσεις ανεμιστήρων μέχρι input σημάτων κτλ.
Το ξανασυνδέω, το δοκιμάζω, τίποτα. Τα ίδια.

Μέχρι που έκλεισα, υπολογιστή και προτζέκτορα, τα έβγαλα από το ρεύμα για κανένα μισάωρο και μετά σύνδεσα μόνο το hdmi του προτζέκτορα στην κάρτα γραφικών. Δηλαδή δε συνέδεσα το monitor.
Ε, από εκείνη τη στιγμή, συνδέθηκε αμέσως και δουλεύουν και οι δυο hdmi κανονικά.
Τώρα έβαλα και το μόνιτορ και δουλεύουν και τα 2 μαζί όπως πρώτα.
Δεν ξέρω ειλικρινά ποια συσκευή και τι κόλλημα είχε φάει.

Πάντως με το καθάρισμα νομίζω παίζει λίγο πιο καθαρά, αν και οι κηλίδες αυτές δεν έφυγαν.

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση.

Last edited:
Μάστα!! Να γράφονται και άλλα τέτοια:

Μέχρι που έκλεισα, υπολογιστή και προτζέκτορα, τα έβγαλα από το ρεύμα για κανένα μισάωρο..

για να μην λένε κάποια παλιόπαιδα μόνο για δικά μου ''καταραμένα'' μηχανήματα!!!:Banane0:

ΥΓ

Πολλή σκόνη!!

Ναι ε; Δε μου φάνηκε για τρελή σκόνη πάντως. Μήπως δίνουν εσφαλμένη εντύπωση οι φωτογραφίες δεν ξέρω.
Πάντως πολύ σκόνη στα πτερύγια, είχε το κεντρικό ανεμιστηράκι, που απ'ότι κατάλαβα πετάει αέρα στο μπροστινό μέρος της λάμπας.

Για να καταλαβω τη ζημια την εκανε το pc. ? Πως. ? Απλα ειχε φαει φλασια και το αποσυνδεσες απο το ρευμα. ?
Ή εννοεις οτι αποσυνδεοντας τον προβολεα απο το ρευμα αυτος τελικα συνηλθε. ?

Αναφερεις και για monitor, που δεν το συνδεσες αρχικα στην καρτα γραφικων, δηλαδη συνηθως τα ειχες και τα δυο (monitor προβολεα) μαζι σε δυο εξοδους απο την καρτα γραφικων. ?

Αν ναι, οταν δεν επαιζε ο προβολεας, δεν επαιζε ουτε το μονιτορ. ? (αν και ετσι θα ειχες καταλαβει οτι εφταιγε κατι στην καρτα και οχι στον προβολεα)

Δηλαδη καποια φλασια ειχε φαει ο προβολεας και επειδη ηταν συνδεμενος στην καρτα γραφικων δεν επαιζε ουτε το μονιτορ ταυτοχρονα. ?

Με συγχωρεις αλλα δεν καταλαβα καλα.

Υ.Γ.
Βρε Χατζ εσυ τι καταραμενα/στοιχειωμενα μηχανηματα εχεις. ? Απλα σου ειχε χαλασει το τροφοδοτικο pc που ηταν μαρκας turbo-bolek&lolek.

Last edited:
Το monitor και ο προτζεκτορας ειναι παντα συνδεδεμενα στην ιδια καρτα γραφικων.
Οταν θελω ανοιγω τον προβολεα και βλεπω.
Ε σημερα για να παιξει ο προβολεας επρεπε να τα κλείσω και να βγαλω το μονιτορ.
Δεν ξερω τι εφταιγε.

Kαταλαβα ευχαριστω. Αν και δεν μπορεις να ξερεις τι προκαλεσε το προβλημα. Η καρτα γραφικων ή ο προβολεας που εστρωσε οταν βγηκε απο το ρευμα.

Μάλλον τελικά κάποιο πρόβλημα πρέπει να εχει ο προβολέας.
Ενώ έβαλα να δω κάποια ταινία χθες το βράδυ, στα καλά καθούμενα, χάθηκε και πάλι το σήμα του hdmi.
Θα τον στείλω στο service μάλλον.

Χανει το σημα για 1-2 sec βγαζοντας το "no signal" στην οθονη και υστερα ξανα παιζει ή οταν το χασει η εικονα δεν επανερχεται. ?

Όχι, το χάνει τελείως. Δεν επανέρχεται η εικόνα μετά.
Μάλιστα δεν επανήλθε και αργότερα, που έκλεισα τα μηχανήματα και άφησα και πάλι μόνο το 1 hdmi πάνω στην κάρτα γραφικών, όπως είχα κάνει το απόγευμα.
Οπότε μάλλον τυχαίο ήταν το οτι δούλεψε και πάλι.

Βρήκα και στο ίντερνετ κάποιες αναφορές σχετικά με απώλεια σύνδεσης hdmi, και αναφέρουν πως το hdmi δε μπαίνει τελειώς μέχρι μέσα στην υποδοχή του προβολέα. Προτείνουν να κοπεί λίγο πλαστικό από το βύσμα του καλωδιου (1-3mm) ώστε να μπαίνει ελάχιστα πιο μέσα. Το δοκίμασα και αυτό ανεπιτυχώς.

Μοιαζει σαν η hdmi board να παραδιδει πνευμα. (απο τη στιγμη που εχεις αποκλεισει ολους τους αλλους παραγοντες της αλυσιδας)
Να ρωτησω και κατι αλλο. Επαιζες απο το pc στα 24hz ή στα 60hz με καποιο frame interpolation (svp) ?
Το καλωδιο hdmi ποσα μετρα ειναι. ?

Το καλώδιο είναι νομίζω 1.5μέτρο.
Στα 1920x1060 60hz ήμουν συνέχεια.
SVP δε νομίζω να έχω. xbmc έτρεχα σε linux και απ'όσο ξέρω, δε χρησιμοποιεί τέτοια τεχνολογία.

Στα 60hz απο την καρτα και με υλικο στα 23.976 θα ειχες κακη κινηση στην εικονα. Δοκιμασε να βαλεις την καρτα γραφικων στα 24hz την επομενη φορα, αν φυσικα δειξει παλι εικονα ο προβολεας.

Η καρτα γραφικων εχει 2 εξοδους hdmi ή μια hdmi και μια dvi. ? Aν εχει dvi αυτη χρησιμοποιεις στον προβολεα με ανταπτορα. ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης το τοσο κοντο καλωδιο με κανει να υποθεσω οτι ο προβολεας βρισκεται επανω σε καποιο τραπεζακι. Αν ναι, βαζεις/βγαζεις το καλωδιο hdmi καθε φορα. ? Αν το κανεις , εχει τυχει καποιο απο τα 2 μηχανηματα (pc/προβολεας) να ειναι ανοιχτα εκεινη τη στιγμη. ?
Δεν πρεπει να βαζεις/βγαζεις το hdmi καλωδιο on the fly οταν λειτουργουν η πηγη/προβολεας.

Όχι δεν το έβαζα/εβγαζα. Το καλοκαίρι μόνο που έβγαζα τον προβολέα στον κήπο, έβγαζα τα καλώδια αλλά και πάλι τα τοποθετούσα όλα και μετά έδινα ρεύμα σε πηγή και προβολέα.

Αν πραγματικα δεν τιθεται θεμα player/καλωδιου το πιο πιθανο ειναι προβλημα στον προβολεα.
Αν τον πας στο σερβις, αν θες δωσε υστερα ενα feedback για τους υπολοιπους να μαθουμε τι εγινε.

Θα προσπαθήσω να βρω κάποια άλλη πηγή με hdmi, και άλλο καλώδιο.
Μπήκα σε windows, και παρατήρησα το εξής τρελό. Πηγαίνοντας desktop->δεξί κλικ->Screen Resolutions βλέπω το εξής:

1, είναι το μόνιτορ και 2 ο προβολέας. Με το μόνιτορ ανοιχτό κανονικά και τον προβολέα σε standby.
Μόλις ανοίξω τον προβολέα, πρέπει να χάνεται η σύνδεση, και φεύγει το Display no 2, δηλαδή ο benq.
Κλείνω κανονικά τον προβολέα (Power off). Με το που σβήσουν ανεμιστήρια και επανέλθει το πορτοκαλί λαμπάκι στον προτζέκτορα, επανεμφανίζεται η σύνδεση!
Να έχω καμια περίεργη ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή; Δεν έχω αλλάξει κάτι στο χώρο πάντως και στα καλώδια.
Να τα έχει παίξει κάποιο κομμάτι του τροφοδοτικού του προβολέα και όταν ξεκινά, αλλάζουν οι τάσεις στο κομμάτι του hdmi;

Βρες καποιο αλλο media player, δεκτη digea, pc, οτιδηποτε για να δοκιμασεις.
Ισως κατι συμβαινει και με το pc. Για να εισαι και σιγουρος δηλαδη.

ειχα παθει κατι παρομοιο και γω.
Μονο που εγω ειχα στη μεση τον ενισχυτη που εχει δυο εξοδους και ειχα τι βι και προβολεα συνδεδεμενα.
Καποια στιγμη αρχισαν τα προβληματα κλειδωματος,μεχρι που εβγαλα την τι βι απο τον ενισχυτη και λυθηκε το προβλημα.
Τωρα που πηρα καινουρια τι βι(κακο ψοφο να χει η σαμσουνγκ) παιζουν ολα κανονικα και με τα δυο ταυτοχρονα συνδεδεμενα.
Για την ιστορια ο δικος μου φοραει την 1,04.

Μηπως γινεται καμια πτωση τασης στο hdmi οταν συνδεονται δυο συσκευες απεικονισης στους ενισχυτες, καρτες γραφικων κλπ (λεω εγω τωρα) και ο προβολεας δεν παιρνει 5v στην hdmi εισοδο του. ?

Αν διαβαζει κανενας JL_? , petasis κλπ ας μας πουν που γνωριζουν καποια πραγματα παραπανω.

Δοκίμασα ένα δέκτη OTE TV με το δικό του hdmi καλώδιο (όχι δικό μου) αλλά no signal.
Άρα μάλλον κάτι παίζει με τον προβολέα.
Σκεφτόμουν να περάσω πάλι κάποιο παλιότερο firmware. Νομίζω από την 1.06 ή 1.08 και μετά ο συγχρονισμός στα hdmi γίνεται πολύ πιο γρήγορα. Μήπως έτσι όμως είναι και λιγότερο ευαίσθητο;

Α και κάτι άλλο ψιλο άσχετο. Θεωρητικά τουλάχιστον το hdmi είναι hot pluggable, δηλαδή οι προδιαγραφές του επιτρέπουν τη σύνδεση ή αποσύνδεση κάποιου βύσματος την ώρα που δουλεύει η συσκευή.
Βέβαια πιθανά δεν είναι και ό,τι καλύτερο.

Last edited: