BenQ W1070

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Η έκδοση του firmware είναι η 1.5 και το 3d ενεργοποιείται αυτόματα μόλις πάρει σήμα 3d. Δλδ δέν μπορώ χειροκίνητα να ενεργοποιήσω το 3d.

Αναφέρει πουθενά ότι η 1.5 ενεργοποιεί αυτόματα το 3D και από τις αναλογικές εξόδους? Θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν συμβαίνει κάτι τέτοιο...

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Οταν τον είχα συνδεδεμένο με HDMI και εβαζα ταινία 3D απο το ps3 ενεργοποιόταν το 3d αυτοματα. Τώρα με το component επειδή ειναι αναλογικό δεν στέλνει σημα για 3D. Γιαυτό και ρωτάω άν κατεβασω μια ταινία 3D στον υπολογιστη μου θα μπορώ με την τελευταία έκδοση να ενεργοποιώ το 3D χειροκίνητα? Για παραδειγμα όπως στην τηλεόραση που ενεργοποιω το 3D οποτε θέλω και μετατρέπει την εικονα σε 3D.

Το πρόβλημα δεν είναι αν το ενεργοποιείς εσύ ή το κάνει αυτόματα, το θέμα είναι αν αυτό γίνεται μέσω component.

Μάλλον δεν έγινα κατανοητός. Δεν θελω να περάσω σημα 3d μεσω component γιατί αυτό δεν γινεται και το ξέρω. Αυτό που θέλω να κάνω ειναι να συνδέσω το pc με τον projector μεσω component. Στη συνέχεια να κατεβασω μια ταινια 3D σε mkv SBS και να επιλέξω από το μενου του projector να την παίξει σε 3D SBS.

Με την εκδοση 1.8 λογικά θα εχει αυτή την επιλογή, η οποία φαντάζομαι δεν εχει να κάνει με το ειδος της συνδεσης(hdmi, component, scart κτλ) αλλά με το λογισμικό του projector.

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Α, οκ, σε κατάλαβα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω διότι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το 3D. Εύχομαι καλή επιτυχία στο εγχείρημά σου.

Thx!!! :operator: Αν ξέρει κανείς που να το έχει δοκιμάσει !!!

Από ότι θυμάμαι, υποστηρίζει ο Benq 3D SBS και Top/Bottom. Σε changelog βρήκα αυτα:

Firmware 1.03

Problem-1- To improve the flickering when smart ECO mode + dynamic setting
Problem-2- To add “Background” color in OSD

Firmware 1.04

Problem-1- When at low temperature environment, fan oil would become thickened, cause rotational speed of
fan can’t reach target then shut down.
Problem-2- Keystone bug: When playing 3D (Frame packing), and then switch to 2D, and keystone value
can’t be kept.

Firmware 1.05

Problem-1- ISF setting cannot be saved
Problem-2- compatibility problem for some unique 3D DVD players(Philips)
Problem-3- OSD Swedish language of ”on& off” wrong translation

Firmware 1.06

Fixes:
-1- Hg bridge problem symptom: can’t turn on a projector, but NDF after transportation; few cases found in BQC.
There is Hg (Mercury) in a lamp bulb. Whenever the liquid mercury make the Short-circuit of electrodes of the lamp, the unit can’t
be turn on. To change the cooling status and lamp ignition behavior can make mercury condense at different locations of a bulb.
Due to Hg (Mercury) changing the location in lamp bulbs during transportation, it will be NDF in ASP.
-2- To improve power-on while system initializing
-3- To improve Philips DVD compatibility issue(BQC)
-4- Add 3D format as appendix
-5- Adjust Audio Curve for BQjp
-6- Japanese OSD correction for Cool and Warm (BQjp)
-7-To enhance HDMI searching speed
-8- To update RC code for new remote RCV011
-9- To modify the gain value to improve HDMI signal searching ability
-10- To add model name W1250 in Factory OSD (only W1070)

Added support for 3D formats:
1280x720p@59/94/60 Hz — SBS added
1280x720p@50Hz – SBS added
[email protected]/24Hz – SBS added
[email protected]/60Hz – Top Bottom – added
1920x1080p@50Hz – Top Bottom – added

Firmware 1.07

ISF Night setting can’t be keep after 2D->3D timing changed
To keep lamp hour after “reset all setting in USE OSD”
To improve the 32 gray level via PS3 HDMI
Modify picture mode of “power off” icon
Modify HSG setting in No signal condition

Firmware 1.08
– Noise improvement / 1080p greenish problem via HDMI/VGA signal.
– Add 3D support timing: 1080p 60Hz SBS

Καλησπερα παιδια, εχω τον προτζεκτορα απο το 2015. Νομιζω οτι εχει αρχισει να πεφτει η φωτεινοτητα του. Υπαρχουν σκοτεινες σκηνες σε καποιες ταινιες που ειναι πολυ δυσκολο να τις δεις ενω στην τηλεοραση φαινονται πολυ καλυτερα. Υπαρχει καποια ρυθμιση που μπορω να πειραξω ή να προγραμματισω αλλαγη λαμπας σιγα-σιγα?

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Καλησπερα παιδια, εχω τον προτζεκτορα απο το 2015. Νομιζω οτι εχει αρχισει να πεφτει η φωτεινοτητα του. Υπαρχουν σκοτεινες σκηνες σε καποιες ταινιες που ειναι πολυ δυσκολο να τις δεις ενω στην τηλεοραση φαινονται πολυ καλυτερα. Υπαρχει καποια ρυθμιση που μπορω να πειραξω ή να προγραμματισω αλλαγη λαμπας σιγα-σιγα?

Δοκιμασε να αλλαξεις την τιμη του gamma. Aν ειναι 2.4, κανε το 2.2.
Μετα απο αυτο τρεξε ενα πατερνακι black clipping ωστε να φερεις και σωστα την τιμη της φωτεινοτητας μαυρου με το ρυθμιστικο φωτεινοτητας, κανοντας ορατες τις μπαρες του πατερν να αναβοσβηνουν μεχρι το 17 εαν ειναι δυνατον ή οσο πιο κοντα γινεται. (χωρις ποτε να φωτισει η 16)
Αν δεν δεις διαφορά δοκιμασε να αλλαξεις κι αλλο το gamma βαζοντας τιμη 2-1.9 ως εσχατη λυση. Ξανα τρεχεις το black clipping για ρυθμιση μαυρου,καθε φορα που αλλαζεις τιμη Gamma.
Παρακατω λινκ για να κατεβασεις το black clipping pattern εαν δεν το εχεις.
https://mega.nz/#!YJxx1bpa!wLWNZLFvDievVAB-atIJExaD_gNBOvGZxg4YEHd-Svo

Αν δεν σε βοηθησει ιδιαιτερα, προγραμματισε μια αλλαγη λαμπας και ισως και εναν καθαρισμο απο σκονη.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Δοκιμασε να αλλαξεις την τιμη του gamma. Aν ειναι 2.4, κανε το 2.2.
Μετα απο αυτο τρεξε ενα πατερνακι black clipping ωστε να φερεις και σωστα την τιμη της φωτεινοτητας μαυρου με το ρυθμιστικο φωτεινοτητας, κανοντας ορατες τις μπαρες του πατερν να αναβοσβηνουν μεχρι το 17 εαν ειναι δυνατον ή οσο πιο κοντα γινεται. (χωρις ποτε να φωτισει η 16)
Αν δεν δεις διαφορά δοκιμασε να αλλαξεις κι αλλο το gamma βαζοντας τιμη 2-1.9 ως εσχατη λυση. Ξανα τρεχεις το black clipping για ρυθμιση μαυρου,καθε φορα που αλλαζεις τιμη Gamma.
Παρακατω λινκ για να κατεβασεις το black clipping pattern εαν δεν το εχεις.
https://mega.nz/#!YJxx1bpa!wLWNZLFvDievVAB-atIJExaD_gNBOvGZxg4YEHd-Svo

Αν δεν σε βοηθησει ιδιαιτερα, προγραμματισε μια αλλαγη λαμπας και ισως και εναν καθαρισμο απο σκονη.

Ευχαριστω πολυ Warewolf, θα το δοκιμασω. Παραλληλα, ψαχνοντας λιγο και στο ιντερνετ, επεσα πανω σε καποιες ρυθμισεις σχετικα με το μαυρο:
1. Για το PC--> RGB full
2. Για τον προτζεκτορα--> HDMI format: PC signal
3. Για to Kodi --> RBG limted.

Συμφωνεις? Γιατι απο παραβλεψη εγω αυτη τη στιγμη δεν τα εχω ετσι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Ευχαριστω πολυ Warewolf, θα το δοκιμασω. Παραλληλα, ψαχνοντας λιγο και στο ιντερνετ, επεσα πανω σε καποιες ρυθμισεις σχετικα με το μαυρο:
1. Για το PC--> RGB full
2. Για τον προτζεκτορα--> HDMI format: PC signal
3. Για to Kodi --> RBG limted.

Συμφωνεις? Γιατι απο παραβλεψη εγω αυτη τη στιγμη δεν τα εχω ετσι

Στη δικη σου περιπτωση,οχι δεν συμφωνω.
Θα πρεπει να βαλεις:

Στον προβολεα (hdmi settings) ρυθμιση video level (16-235). (οχι auto, οχι pc levels)
Στην καρτα γραφικων θα βαλεις limited (16-235) (οχι full)
Στον kodi, mpc κλπ θα βαλεις και παλι limited/tv-video level, 16-235 και οχι Pc level.

Αν δεν το κανεις ετσι, ΔΕΝ θα αναβοσβηνουν οι μπαρες κατω απο το 16, οποτε δεν θα μπορεσεις ποτε να καταλαβεις οτι σηκωσες πολυ το μαυρο ωστε να το χαμηλωσεις απο το ρυθμιστικο φωτεινοτητας του προβολεα.

Αν δεν αλλαξε κατι, πρεπει να τον πας στο σερβις της CPI να κανουν αναβαθμιση αυτοι.

Καλησπέρα. Αγόρασα έναν μτχ w1070 , o προβολέας δεν έχει γίνει ποτέ firmware update. Αξίζει να πάρω το ρίσκο να το κάνω? Είναι δύσκολη διαδικασία? Υπάρχει κάποιος οδηγός? Επίσης πιο είναι το τελευταίο firmware που έχει κυκλοφορήσει?