BenQ W1070

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Γιαννη μολις το δοκιμασα ειναι on,και μπορει να αλλαξει

Ωραια. Γιατι διαβασα καποιον κατοχο στο avsforum που ελεγε οτι κατα τη θεαση 3d, δεν μπορουσε να κλεισει το brilliant color. Και ως γνωστον, στο 3d δουλευει αναποδα. Οταν κλεισει δινει πιο πολυ φως.
Ισως να τιθεται και θεμα firmware. ? (ή απλα αυτος να εκανε λαθος)

δεν ξερω Γιαννη αν ειναι θεμα firmware μπορει να εκανε λαθος αυτος,και εγω εχω διαβασει εκει απο χρηστες οτι μπορεις να φανταστεις

Είσαι λίγο ασαφής, αδερφέ!!

Καλή εικόνα σε σχέση με τι? Ποια είναι η καλή εικόνα και η λιγότερο καλή?

Μπορώ να σου πω πόσες ίντσες μπορείς να ανοίξεις με δεδομένη τη φωτεινότητα να παίζει στα 12FL, όμως, δεν μπορώ να προσδιορίσω τι εννοείς με το ''καλή εικόνα''.

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Πολύ θόρυβο κάνει βρε παιδιά το ρημάδι. τοχω σταθερά συνδεδεμένο [βαράει 12ωρα ανοιχτό] με το imac σε ρύθμιση high altitude και δε μπορώ να απολαύσω χαμηλόφωνα καμια ταινία.
Ο φακός ήδη σκονίστηκε. Πώς να τον καθαρίσω; Να το ρουφήξω με ηλεκτρική; και το καπάκι που υποτίθετε τον προφυλάσει πολύ σπαστικό, κάθε φορά που το βάζω και το βγάζω χαλάει το φοκους.
ups είναι απαραίτητο; είναι ακριβά τα άτιμα.

Πολύ θόρυβο κάνει βρε παιδιά το ρημάδι. τοχω σταθερά συνδεδεμένο [βαράει 12ωρα ανοιχτό] με το imac σε ρύθμιση high altitude και δε μπορώ να απολαύσω χαμηλόφωνα καμια ταινία.
Ο φακός ήδη σκονίστηκε. Πώς να τον καθαρίσω; Να το ρουφήξω με ηλεκτρική; και το καπάκι που υποτίθετε τον προφυλάσει πολύ σπαστικό, κάθε φορά που το βάζω και το βγάζω χαλάει το φοκους.

Για τη σκόνη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα δυστυχώς εκτός απ αυτό που είπες, ρούφηγμα με ηλεκτρική αλλά σε 5 λεπτά θα είναι μια απ τα ίδια.
UPS άκρως απαραίτητο, σου δίνει τη δυνατότητα να κλείσεις ομαλά τον προτζέκτορα ώστε να δουλέψουν για 2 λεπτά τα ανεμιστήρια να ψύξουν τη λάμπα, σε αντίθετη περίπτωση κίνδυνος να εκραγεί αυτή εντός του μηχανήματος και να τρέχεις. Δες τι κατανάλωση έχει το προβόλι σου και πάρε το κατάλληλο ώστε να το σηκώνει. Μια φορά θα το πάρεις, μετά απλά κάθε δύο-τρία χρόνια θα παίρνεις μόνο τη μπαταρία για αντικατάσταση η οποία στοιχίζει 25 ευρώ. Είμαι 8 χρόνια με τα 2 ίδια ups κι έχω βρει την υγειά μου.

Είσαι λίγο ασαφής, αδερφέ!!

Καλή εικόνα σε σχέση με τι? Ποια είναι η καλή εικόνα και η λιγότερο καλή?

Μπορώ να σου πω πόσες ίντσες μπορείς να ανοίξεις με δεδομένη τη φωτεινότητα να παίζει στα 12FL, όμως, δεν μπορώ να προσδιορίσω τι εννοείς με το ''καλή εικόνα''.
Οχι δεν υπάρχουν ιδιαιτερες απαιτήσεις.. Σκεφτόμασταν με κατι φίλους να κάνουμε δωρεαν προβολές, οπότε ψάχνουμε την μεγαλύτερη εικονα (αλλα παραλληλα να βλεπετε κιολας, εδω κολλαει το ποιοτικη) που μπορούμε να έχουμε απο τον πιο οικονομικό προβολεα, ίσως να δούμε κ για κανά μεταχειρισμένο..

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

High altitude γιατί?:nounder:

Τον φακό τον καθαρίζεις με πανάκι γυαλιών.

Οχι δεν υπάρχουν ιδιαιτερες απαιτήσεις.. Σκεφτόμασταν με κατι φίλους να κάνουμε δωρεαν προβολές, οπότε ψάχνουμε την μεγαλύτερη εικονα (αλλα παραλληλα να βλεπετε κιολας, εδω κολλαει το ποιοτικη) που μπορούμε να έχουμε απο τον πιο οικονομικό προβολεα, ίσως να δούμε κ για κανά μεταχειρισμένο..

~180-190 ίντσες.

High altitude γιατί?:nounder:

Γιατι Γιαννη προφανως ταβανωθηκε, δεν ειναι σε τραπεζακι, αλλα εκει ψηλα στο ταβανι. :smile:

salonicafan, αυτη η ρυθμιση ειναι για μεγαλο υψομετρο οπου η πυκνοτητα αερα ειναι χαμηλη (everest ?) και δεν καταφερνει να ψυξει αρκετα τη λαμπα. Ισως και το καλοκαιρι να ειναι προτιμητεα σε καυσωνα μιας και ανεβαζει τις στροφες των ανεμιστηρων.

Ομως οπως διαπιστωσες , ηδη οι ανεμιστηρες ειναι λιγο φασαριοζικοι και το High altitude τους κανει ακομα πιο φασαριοζικους. Θα ελεγα αυτη την εποχη να τους αφησεις στο κανονικο και το καλοκαιρι βλεποντας και κανοντας.

Γιατι Γιαννη προφανως ταβανωθηκε, δεν ειναι σε τραπεζακι, αλλα εκει ψηλα στο ταβανι. :smile:

salonicafan, αυτη η ρυθμιση ειναι για μεγαλο υψομετρο οπου η πυκνοτητα αερα ειναι χαμηλη (everest ?) και δεν καταφερνει να ψυξει αρκετα τη λαμπα. Ισως και το καλοκαιρι να ειναι προτιμητεα σε καυσωνα μιας και ανεβαζει τις στροφες των ανεμιστηρων.

Ομως οπως διαπιστωσες , ηδη οι ανεμιστηρες ειναι λιγο φασαριοζικοι και το High altitude τους κανει ακομα πιο φασαριοζικους. Θα ελεγα αυτη την εποχη να τους αφησεις στο κανονικο και το καλοκαιρι βλεποντας και κανοντας.

:a0210::a0210:

~180-190 ίντσες.

Κάποια στιγμή εάν βρω τον κατάλληλο χώρο πολυ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτές τις ιντσες και λογικά σε λευκή επιφάνεια.
Θεωρείς πως μόνο με το φως εάν μας καλύπτει ένα προβολικο είμαστε ok?τι γίνεται με το θέμα συμπαγής-δυναμικής εικόνας πιξελ και κοντραστ;
Η αίσθηση πάντως θα είναι κινηματογράφος...(στα 3.5μ απόσταση θέασης είναι καλα; :flipout:)

Κάποια στιγμή εάν βρω τον κατάλληλο χώρο πολυ θα ήθελα να δοκιμάσω αυτές τις ιντσες και λογικά σε λευκή επιφάνεια.
Θεωρείς πως μόνο με το φως εάν μας καλύπτει ένα προβολικο είμαστε ok?τι γίνεται με το θέμα συμπαγής-δυναμικής εικόνας πιξελ και κοντραστ;
Η αίσθηση πάντως θα είναι κινηματογράφος...(στα 3.5μ απόσταση θέασης είναι καλα; :flipout:)

Είσαι άρρωστος!!!:flipout::flipout:

Πέραν της πλάκας, ασφαλώς και η ποιότητα θα πέσει σε τόσες ίντσες. Προσωπικά, προσπαθώ να βρω μια ισορροπία χωρίς να θυσιάζω ούτε μισό σπόρι από την ποιοτική εικόνα. Καλές οι ίντσες, αλλά, αν ήταν μόνο γι' αυτές πήγαινα και στο σινεμά!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Πέραν της πλάκας, ασφαλώς και η ποιότητα θα πέσει σε τόσες ίντσες. Προσωπικά, προσπαθώ να βρω μια ισορροπία χωρίς να θυσιάζω ούτε μισό σπόρι από την ποιοτική εικόνα. Καλές οι ίντσες, αλλά, αν ήταν μόνο γι' αυτές πήγαινα και στο σινεμά!!-bye-
Το προβλημα είναι πως είμαι άρρωστος αλλα δεν έχω τον χώρο..:twoguns:
Απο την άλλη δεν θυσιάζω την ποιότητα για το μέγεθος αλλα θέλω και τις 120"min..
Θα κάνουμε υπομονή 3-4 χρονάκια μέχρι τον αντίστοιχο 1070 αλλα σε 4k..

Ακριβώς αυτο ρώτησα στην αρχή.
Στις 180-190" δεν νομίζω να είναι ποιοτική η εικόνα, και δεν ξέρω αν θα βρω και τόσο μεγάλο κομμάτι μελαμινης για να φτιάξω οθόνη 180-190". Οπότε με αυτα τα δεδομένα πόσες ιντσες θεωρείς ότι ανοιγει ο 1070;

Για οικιακή προβολή 120" απο τα 3-3,5μ είναι ιδανικά (με το κατάλληλο προβολεα φυσικά), με μέγιστο τις 140", απο εκει και μετα απο αυτή την απόσταση κουράζει.

Μια χαρά είναι. 62.κάτι μοίρες θέασης έχεις όσο έχω εγώ στην 42άρα όταν βλέπω από 80-90 πόντους.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Ακριβώς αυτο ρώτησα στην αρχή.
Στις 180-190" δεν νομίζω να είναι ποιοτική η εικόνα, και δεν ξέρω αν θα βρω και τόσο μεγάλο κομμάτι μελαμινης για να φτιάξω οθόνη 180-190". Οπότε με αυτα τα δεδομένα πόσες ιντσες θεωρείς ότι ανοιγει ο 1070;

Ποιοτική δεν είναι αλλα θα βλέπεται..
Και στις 120 θα βλεπεται αλλα ακομα πιο ποιοτική θα ειναι στις 90…
Παντως ισορροπία μεταξύ μεγέθους και ποιότητας βρίσκεις με τον καναπέ πιο κοντα στην οθόνη.