BenQ W1070

Απενεργοποίησε το bc και θα πέσει λίγο η φωτεινότητα...Μην φανταστείς κατι δραματικό...

δραματικά....μάλιστα

εάν στις 126" έχει σε standard mode και λάμπα στο eco περίπου 80 nits με bc on και αν το απενεργοποιήσει έχει περίπου 60 nits...θεωρείται δραματικό?

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Kάκιστη ποιότητα κατασκευής,απλά μεγάλη εικόνα,στο μπαλκόνι, στον κήπο, γιατί όχι να παίζουν τα παιδιά κτλ μάλιστα να δεις τι μαθαίνουμε...

έχω διαβάσει άπειρες παρουσιάσεις και test τον έχω και σπίτι μου παρόλα αυτά έχω αντίθετη γνώμη,

τέλος πάντων, τελικά θα τον βάλω στην τουαλέτα (χέστρα)...!

Για να ικανοποιηθείτε!

Αν και ποιος σας δίνει σημασία τη λέτε...

Απλά μου ανεβάζετε την πίεση στιγμιαία και μου περνάει μετά!

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Nik...άδικα χαλιέσαι...
Το 2013 τρία ήταν τα σημαντικά θέματα στη βιντεοπροβολή:
1. Το κακό μαύρο του 1070
2. Το φίλτρο ND2 το οποίο αλλοιώνει τα πάντα
3. Το μετρητικό του Takeshy
για το τρίτο φαντάσου πως ασχολούνται και στον άααααααααααλλον ιστότοπο...:bang:

Δεν μπορω παρά να συμφωνήσω σε όλα.
Αξιοπρεπέστατη εικονα και φωτεινη οπου μπορει να ανοίξει πολλές ιντσες.
Διαρροή φωτός απο παντου, χρώματα που σε κάποιες ταινίες ενοχλούν (θέλει λίγο δουλεια για να έρθουν σωστα τα skin tones), ανυπαρξία μαύρου (ήταν και θεμα χώρου). Ο θόρυβος δεν προβληματίζει. Το φίλτρακι επηρεάζει αρνητικά την συνολική εικονα, δεν ξέρω αν με calibration μπορει να φτιάξει.

Για κύριο προβολεα, και αν διέθετα το budget, θα κοιτουσα για Epson 9100 ή Jvc x35.
Για δεύτερο προβολεα ή αντί για TV ίδιας αξίας, θα τον προτιμουσα.

Πλέον με 800 παίρνεις αξιοπρεπείς εικονα, και επιπλεον, 3 χρονια εγγυηση (μιας και η ποιοτητα κατασκευής του ειναι κάκιστη). Θα κοιτουσα βέβαια πως παίζει και ο optoma hd25 ο οποίος σε κάποια σημεία θεωρείται καλύτερος.

Μπορούμε να μάθουμε τις συνθήκες προβολής?
χρώμα οθόνης-ίντσες gain
χώρος:τυπικό σαλόνι ή κάτι άλλο?
mode και λάμπα
BC on ή off?

Γιάννη με το φιλτρακι ο 1070 έχανε κατα πολύ το βασικό του προτέρημα , δηλαδή τη λαμπρότητα που διαθέτη και σε κάνει να χαίρεσαι να τον βλέπεις σε φωτεινές σκηνές. έχανε και την φυσικότητα των χρωμάτων ( όσο φυσικά ήταν αυτά) αποδίδοντας τα κάπως μουντά . Και όλα αυτα για να πάρουμε καπως καλύτερο μαύρο στις σκοτεινές σκηνές. Δε νομίζω ν αξίζει η θυσία αυτή, τουλάχιστον για μένα

Φυσικά διαθέτει λαμπρότητα όταν μιλάμε για 70nits σε 100'' +- και μάλιστα φτάνει και τα 127 nits!!!!!!!!!!!!! μιλάμε για τηλεόραση..
και ρωτώ:εάν ένας Jvcκάτι είχε τέτοια φωτεινότητα θα είχε το ίδιο καλό του μαύρο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Φυσικά διαθέτει λαμπρότητα όταν μιλάμε για 70nits σε 100'' +- και μάλιστα φτάνει και τα 127 nits!!!!!!!!!!!!! μιλάμε για τηλεόραση..
και ρωτώ:εάν ένας Jvcκάτι είχε τέτοια φωτεινότητα θα είχε το ίδιο καλό του μαύρο?

Χιλιομετρημένο Γιάννη και χιλιοφορεμένο..στο εξωτερικό για τον 1070 χρησιμοποιούν ακόμη και το ND4!!!!!!!!!!
Αγαπητέ, και ND14 να βάλεις ο 1070, JVC δε γίνεται.. δυστυχώς.. :HTEHETH63:

(μη μου αρπαχτείς πάλι..)

Τελικά η απλά το έχετε πάρει στην πλάκα και μας "κουρδίζετε"...!

H έχετε χώσει περισσότερα λεφτά έως ΠΟΛΥ περισσότερα κάποιοι και ο w1070 σας "χάλασε τα ίσια" που βγήκε στην αγορά!:ADFADF1:

H έχετε χώσει περισσότερα λεφτά έως ΠΟΛΥ περισσότερα κάποιοι και ο w1070 σας "χάλασε τα ίσια" που βγήκε στην αγορά!:ADFADF1:

Δεν πρεπει να συγκρινουμε ασχετα πραγματα π.χ jvc x35 με benq w1070 ,ενταξει ειναι και οι δυο προβολεις, οπως αυτοκινητο ειναι το getz και αυτοκινητο ειναι μια BMW. To getz μου δεν το αλλαζω αλλα δεν ειναι και καλυτερο...Εγω οταν πηρα τον benq ηξερα πανω-κατω ,τι να περιμενω και δεν το μετανιωσα.

Last edited:
Φίλοι μου!

Εγώ δεν σύγκρινα ποτέ ίσως ανομία πράγματα άλλωστε δεν έχω δει να παίζει ποτέ ο JVC, θα ήταν λάθος.

Δεν θα μου κάνει ποτέ όμως κανένας μάθημα όσες γνώσεις και εμπειρία να έχει για το πια είναι για μένα η καλή εικόνα και το πότε είμαι ευχαριστημένος,

και πιστέψτε με είμαι πολύ απαιτητικός και συνηθισμένος χρόνια τώρα στην HD!

Το είπα και λίγο παλαιότερα ακόμα και οι ειδήσεις που βλέπω είναι HD, έχει μάθει το μάτι μου πλέον έχω μυηθεί στην καλή εικόνα!

Και το μηχανάκι που πήρα κάθε μέρα και εκπλήσσει θετικά!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Αγαπητέ, και ND14 να βάλεις ο 1070, JVC δε γίνεται.. δυστυχώς.. :HTEHETH63:

(μη μου αρπαχτείς πάλι..)

Βασικά έχουμε μπερδέψει την μπερδα μας..
Είπε κανείς κάτοχος 1070 ή και κάποιος άλλος ότι ο 1070 είναι ή θα γίνει με το φιλτρο η με άλλο μαγικό ματζούνι καλύτερος ενός JVC?είναι τουλάχιστο κουτό να πιστεύει κάποιος κάτι τέτοιο..
Οι αναφορές μου γίνονται κυρίως για το φως του 1070 και πως μπορούμε να το δαμάσουμε και όχι πως να τον κάνουμε καλύτερο..το παράδειγμα με τον JVC απλά "λέει" πως με τόσο φως δεν μπορούμε να περιμένουμε το βαθύ μαύρο που μπορεί να αποδώσει ένας προβολέας...από εκει και πέρα όλοι γνωρίζουν πως η τεχνολογια DLP πονάει κυρίως στο θέμα μαύρου (on off) αλλα την σώζει λίγο την κατάσταση το καλο ANSI κάτι που είναι εύκολα ορατό σε σκηνή στην ταινία να βλέπουμε καλο μαύρο ενώ οι μπάρες να γκριζάρουν...μια καλή λύση είναι και το masking το οποιο έχει δύσκολη ή εύκολη εφαρμογή και αναφέρω την πιο εύκολη που χρησιμοποιω ο ίδιος,να βάλουμε ματ μαύρο αυτοκόλλητο κατευθείαν στην οθόνη έχοντας φυσικά θέμα στα 16:9...θέμα καθαρά επιλογής.

(δεν αρπαζομαι με διάλογο-αντιπαράθεση αλλα μόνο με προσβολές και προσωπική επίθεση)

Το τι χαλάει και ποιος είναι ήλιου φαεινοτερο...;-)

Το B.C. δίνει ~30% παραπάνω φως. Μετρημένο στον 1070 του Λάκη που μέτρησα σε 9 σημεία την ομοιομορφία φωτεινότητας.

Πότε την έκανες την μέτρηση;θα δούμε τα στοιχεία;
Ενδιαφέρον μέτρηση..μπράβο βρε Γιάννη..

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Πότε την έκανες την μέτρηση;θα δούμε τα στοιχεία;
Ενδιαφέρον μέτρηση..μπράβο βρε Γιάννη..

Την είχα πάρει όταν ρύθμισα τον 1070 του Λάκη. Το φωτόμετρο κολλημένο στην οθόνη στραμμένο προς τον φακό σε 9 σημεία με BC on/off σε cinema και standard mode αν θυμάμαι καλά.

Δυστυχώς, δεν ξαναπήρα τη μέτρηση όταν είχαμε τελειώσει με τις ρυθμίσεις, αλλά, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι. Καθαρά για ομοιομορφία φωτεινότητας μιλάμε και όχι χρωματική.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Την είχα πάρει όταν ρύθμισα τον 1070 του Λάκη. Το φωτόμετρο κολλημένο στην οθόνη στραμμένο προς τον φακό σε 9 σημεία με BC on/off σε cinema και standard mode αν θυμάμαι καλά.

Δυστυχώς, δεν ξαναπήρα τη μέτρηση όταν είχαμε τελειώσει με τις ρυθμίσεις, αλλά, δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι. Καθαρά για ομοιομορφία φωτεινότητας μιλάμε και όχι χρωματική.
Νομίζω πως άλλο μηχανάκι δεν έχει "ξεγυμνωθεί" τόσο...και μάλιστα από κατόχους..
Ας τα βλέπουν αυτα κάποιοι..

Να πω ένα offtopic γιατί θα σκάσω καμιά μέρα...:)

Πήγα να δω στον κινηματογράφο το After Earth (δεν σχολιάζω την ταινία) και θα έλεγα πως η εικόνα των 800 του μικρού είναι πολύ ανώτερη από αυτή που είδα ( η απίστευτη θολούρα)...αλλά αυτό που με τρέλανε είναι πως η εικόνα ήταν με μπάρες..:violent-smiley-030: άτιμο 16:9 παντού με καταδιώκεις :behead:
Μα είναι δυνατόν σε κινηματογράφο να βλέπουμε μπάρες και μάλιστα σε Odeon????????

πέρασα κι εγώ σήμερα απο ster να δώ βασικά τα br που πουλάνε με 1,90 μήπως και μου άρεσε κάτι
και μπήκα στον πειρασμό να καθίσω να το δώ αλλά απο την μιά η γυναίκα μου να μου λέει για τις χάλια κριτικές, απο την άλλη
ο benq στο σπίτι, είπα να μήν τον προδώσω και να περιμένω να την δώ σπιτάκι μου.

*κι αυτά τα γυαλιά ακόμα να ρθούμε βρε παιδί μου, μέρα με την μέρα τα περιμένω, περάσαν και οι δυό βδομάδες!
έχω πάρει κι απο τον θείο full br 3d
(hobbit, hotel transylvania, wreck it ralph, escape from planet earth, Oz the great and powerfull, Jack the giant slayer)
να απολαύσω σε μεγάλη οθόνη μιάς και η 47" της lg αποδείχτηκαν "λίγες" για 3D!!!