BenQ W1070

Ναι, το έχουν προσέξει και άλλοι.
Εγώ προσωπικά δεν το έχω προσέξει ούτε προσπαθώ να το δω. Τελειότητα δεν υπάρχει.
Δες στο παρακάτω link μετά το 1612 post
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/102316-BenQ-W1070/page162

διάβασα τα posts, αυτο που με παραξενεύει είναι τι θα μπορούσε να ήταν αυτό που προκαλεί αυτό το φαινόμενο. Μήπως κάτι είναι τοποθετημένο ελαφρώς στραβά στο εσωτερικό? πως γίνεται να είναι πεσμένος ο φωτισμός μόνο απο την αριστερή πλευρά? κατι πρέπει να μπλοκάρει την λαμπα. Θα ήθελα να ρωτήσω και την αντιπροσωπία για το θέμα αυτό, να δω τι θα μου πουν. Ξέρει κανεις ποιος είναι αντιπρόσωπος της benq στην ελλάδα?

Το βρηκα στο αντιστοιχο νημα του avs forum

v1.08 Changelog

- Noise improvement / 1080p greenish problem via HDMI/VGA signal.

- Add 3D support timing: 1080p 60Hz SBS

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Αυτη γιατι γραφει στον τιτλο οτι ειναι μονο για τα μοντελα Benq? σε αλους προτζεκτορς δηλαδη δεν κανει? θα πρεπει να αγορασω αλλη?

Γιατί είναι για Benq, δεν έχουν όλοι οι προβολείς τις ίδιες υποδοχές εκτός και αν είναι κάποια universal βάση. Στο νήμα του Benq 1070 ζήτησες μια βάση οροφής για Benq καλή και φθηνή, αυτή έχω στον 1070 μου, αυτή σου πρότεινα, πιο απλό δεν γίνεται φίλε μου...

Απάντηση: Re: BenQ W1070

v1.08 Changelog

Αξιζει λοιπον η μετάβαση απο 1,06 σε 1,08;
Αξιζει να το κάνουμε μόνοι μας με λάπτοπ;

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Αξιζει λοιπον η μετάβαση απο 1,06 σε 1,08;
Αξιζει να το κάνουμε μόνοι μας με λάπτοπ;

Αν λυνει το προβλημα με το πρασινο και προσθετει υποστηριξη 1080p 60hz (να κανεις και ενα F.I. με το svp) σαφως και αξιζει.

Το να το κανετε μονοι σας μιας και αρεται η εγγυηση, ειναι στην επιλογη του καθενος.!

v1.08 Changelog

με το πρασινο τι ακριβως προβλημα υπηρχε?

με το θορυβο,αν κ δεν ειχα διαβασει να αναφερεται πουθενα, κ εμενα μου φαινοταν εντονος σχετικα...θα περιμενω αναφορες για την όποια βελτιωση και θα κανονισω να τον παω για update..

παιδιά αγόρασα πρόσφατα τον w1070 από αμαζον, είναι σχετικά καινούργιο μοντέλο, κατασκευή Οκτώβριος 2013 με το καινούργιο τηλεχειριστήριο αλλα έχω το εξης πρόβλημα. Η φωτεινότητα στην δεξιά μεριά είναι περισσότερη από τα αριστερά , δεν το πρόσεξα απο την αρχή που τον πήρα, αλλα το παρατήρησα όταν σύνδεσα το pc ,και έδειξε άσπρο ενιαίο. Μπορώ να κάνω κάτι γιαυτο? υπάρχει κάποια ρύθμιση? είναι πρόβλημα του projectora και πρέπει να το στείλω στην αντιπροσωπία για φτιάξιμο?
thanks

Αν δεν κανω λαθος εχεις 40 ημερες να τον επιστρεψεις στο αμαζον αν τελικα δεν εισαι ευχαριστημενος. Τα ιδια ειχε παρατηρησει και ενας απο το αγγλικο φορουμ και η benq του ειπε οτι ειναι μεσα στα specifications και του τον εστειλε πισω.

Αν δεν κανω λαθος εχεις 40 ημερες να τον επιστρεψεις στο αμαζον αν τελικα δεν εισαι ευχαριστημενος. Τα ιδια ειχε παρατηρησει και ενας απο το αγγλικο φορουμ και η benq του ειπε οτι ειναι μεσα στα specifications και του τον εστειλε πισω.

Κι εγώ τι να κάνω τώρα που με έχει ξενερώσει αυτό το πρόβλημα? Να το στείλω πίσω στο Amazon για αλλαγή μπας και μου στείλουν κάποιον καλύτερο? Εσεις όλοι που έχετε τον w1070 δηλαδή έχετε διαφορά στην φωτεινότητα απο αριστερά προς τα δεξιά? Τόσο προβληματικός βγήκε αυτος ο projector? εγώ διάβασα τα καλύτερα , γιαυτό και τον πήρα.

Ναι υπάρχει διαφορά άλλα είναι κοινό θέμα και σε άλλους προβολείς.Πες μου όμως τον πήρες για ποια χρήση;αν είναι για να γράφεις στο word με άσπρο φόντο και να το βλέπεις συνέχεια τότε καλώς σε απασχολεί..αν τον θέλεις για ταινία δεν πιστεύω να δεις διαφορά στο 99.9% των σκηνών μιας ταινίας.εκτός πια και αν όντως έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι και είναι τόσο τεράστια η διαφορά ,μεγαλύτερη δηλαδή από αυτήν που υπάρχει κανονικά σε όλους

μεγάλη διαφορά δεν είναι, σε ταινιες και παιχνίδια που δοκίμασα είναι σχεδόν αδύνατον να το παρατηρήσω, και πράγματι το παρατήρησα μόνο όταν σύνδεσα το pc και ανοιξα τον browser να σερφάρω, αλλα στο λευκό οταν κοιταω αριστερά φαίνεται σα να είναι ελαφρώς πιο γκρι να το πω, ενω απο τη δεξιά μερια είναι πιο έντονο το λευκό. Μου κακοφαίνεται απλώς γιατί ο προηγούμενος Projector που είχα Toshiba TDP-MT700, είχε τέλεια κατανομή της φωτεινότητας και δεν είχα κανένα παράπονο, είχε γράψει και 3000 ώρες. Ξέρει κανεις πιο είναι το τηλεφωνο της αντιπροσωπίας στην ελλάδα να τους πάρω να τους ρωτήσω για αυτο και να δω τι θα μου πουν.

Εχεις κατι στο πλαι της μιας πλευρας που πχ να αντανακλά?Καποια τζαμαρία η σχετικό ?

όχι τον έχω σε μεγάλο σαλόνι στο κέντρο κιόλας και με κουρτίνες περιμετρικά.

Κι εγώ τι να κάνω τώρα που με έχει ξενερώσει αυτό το πρόβλημα? Να το στείλω πίσω στο Amazon για αλλαγή μπας και μου στείλουν κάποιον καλύτερο? Εσεις όλοι που έχετε τον w1070 δηλαδή έχετε διαφορά στην φωτεινότητα απο αριστερά προς τα δεξιά? Τόσο προβληματικός βγήκε αυτος ο projector? εγώ διάβασα τα καλύτερα , γιαυτό και τον πήρα.

To Amazon δεν θα σου τον αλλαξει αλλα θα σου επιστρεψει τα χρηματα και μπορεις να παραγγειλεις αλλο κομματι. Στην θεση σου θα πηγαινα να δω καποιο κομματι να παιζει σε καποιο μαγαζι και αν δεις οτι το συγκεκριμενο κομματι παιζει καλυτερα τοτε πηγαινε για καινουργιο κομματι. Αν δεις ομως οτι σε ενοχλει τοτε σημαινει οτι αυτος ο προβολεας δεν ειναι για εσενα και καλυτερα να κοιταξεις σε optoma HD131xe ή HD25e(ιδιο μοντελο βασικα ειναι αυτοι η δυο απλα αλλο χρωμα και τιμη). Εξαλλου αυτοι βγαζουν και καλυτερο μαυρο απο την Benq w1070 και ειναι στην ιδια τιμη.

Αν εχεις ξενερωσει με τον προβολεα δεν υπαρχει λογο να πιεζεσαι για να συνηθισεις κατι που δεν σου αρεσει. Ψαξε μεχρι να βρεις αυτο που σου αρεσει.

μια βοηθεια σχετικα με την τοποθετηση/ιντσες..

θεση θεασης στα 3,5μετρα...και σκεφτομαι για 120ιντσες σε 16:9...θεση προβολεα στα 3.2μ περιπου με οθονη περιπου 0.85 gain (τοιοχος βαμμενος με χρωμα που μου προτεινε ο Γιαννης)

ποια η γνωμη σας και για τις ιντσες αλλα και για την φωτεινοτητα ? θα επαρκει για 3d?

λες,ε?:drummer:

πόσο να ανοιξω? 110-115 ?

γιαννη εδω..

http://www.projectorcentral.com/BenQ-W1070-projection-calculator-pro.htm

το image brightness που αναφερει,εχει σχεση με την πραγματικοτητα?

εμενα δηλαδη στις αποστασεις που ανεφερα πιο πανω ,μου βγαζει 20 fL..

ΥΓ παντως οι 120" σε 16:9 βλεπω οτι γινονται 113" σε 2.35:1...

Ναι, είναι κοντά στα αληθινά νούμερα και μάλιστα με τον προβολέα καλιμπραρισμένο.

Νομίζω ότι 110'' από 3,5 μέτρα είναι καλά. Είναι μεγάλο το κάδρο από τέτοια απόσταση, μην φοβάσαι...ακόμα και σε 2,35. Τώρα, αν είσαι της πολύ μεγάλης εικόνας, πήγαινε και στις 120, αλλά, φοβάμαι ότι θα σε κουράσει.