BenQ W1070

Καλησπερα στο forum!
Εχω διαβασει αρκετα στο forum αλλα μεχρι στιγμης δεν εχω βρει καποια απαντησει να ικανοποιει τις αποριες μου , οποτε ειπα να κανω μια δοκιμη αναρτωντας τις αποριες μου.

Τα δεδομένα εχουν ως εξης
BENQ W1070 , ELITE 106’ 16:9
1/ τοποθετηση βασης οροφης
Ο προτζεκτορας θα τοποθετηθει στο σαλονι του σπιτιου (ελλειψη χωρου για cinema room :Banane0: ).
Απ’οσο εχω καταλαβει το πανω μερος του φακου του προτζεκτορα θα πρεπει να ειναι στην ιδια νοητη ευθεια με το πανω μερος της οθονης. Αυτοματως αυτο το δεδομενο φερνει τον προτζεκτορα αρκετα χαμηλα (δεν μενω σε ψηλο ταβανο σπιτι ), πανω απο το κεφαλι οποιου καθετε στον καναπε , δημιουργωντας ετσι καποια λιγοτερο πρακτικα αλλα περισσοτερο αισθητικα προβληματα.
Ψαχνωντας για βασεις ειδα πως σε καποιες απο αυτες μπορεις να τους δωσεις καποιες επιπλεον μοιρες να κοιτανε προς τα κατω.
Αν βαλω λοιπον τι βαση πιο ψηλα , εχοντας το φακο υπο κλιση 20-30 μοιρων και με δεδομενο πως ο προβολεας σου δινει την δυνατοτητα να φτιαξεις σε καποιο ποσοστο το τραπεζιο που δημιουργειτε στην οθονη σου , πιστευετε πως μπορει να λειτουργησει? Περα απο αυτη την απλοικη λυση/απαντηση τι αλλο μπορει να μου ξεφευγει με την εμπειρια σας?

2/
Με την οθονη σταθερη/κρεμασμενει και τον προβολεα σε τραπεζακι προσπαθω να βρω την σωστη θεση /αποσταση για να δω αυτες τις μερες καποιες ταινιες ( μεχρι να προχωρησουμε στην επιλυση του θεματος ‛’ταβανι’’). Χρησιμοποιω το matrix (test pattern) που εχει ο προβολεας ωστε να φερω το παραλληλογραμο ακριβως στις ακρες της οφελιμης οθονης (ασπρο) που εχω. Βαζοντας ομως καποιες ταινιες να παιζουν σε 16:9 η εικονα που μου δινει δεν καλυπτει ολο το οφελιμο (ασπρο) που εχω. Υπαρχουν ακομα αρκετες ιντσες να καλυφθουν (αρα ποιο το νοημα που πηραμε 106’) . Αν παλι μεγαλωσω κι αλλο το matrix ωστε η τελευταια του στηλη/σειρα απο καθε πλευρα να προεξεχει κατα 1 στηλη/σειρα απο το ‛’ασπρο’’ μου , τοτε η εικονα που παιρνω στην ταινια μεγιστοποιειτε ως τις ακρες του ‛’ασπρου’’ χωρις να προεξεχει καθολου στο μαυρο περιγραμμα.
Η ερωτηση λοιπον ειναι η εξης. Πρεπει να συμβουλευομαι το matrix του προβολεα για να ρυθμισω την σωστη θεση του προβολεα και να φερνω τις ακρες του ισα ισα στο ασπρο μου? Το matrix απευθυνεται σε αναλογια 16:9 ή για καθε αναλογια οθονης πρεπει να προσπαρμοζω διαφορετικα τα κουτακια του πλεγματος?

με εκτιμηση,
κωνσταντινος

Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ Κωνσταντίνε.:smile:

Πάμε στις απορίες σου...

1. 106'' σημαίνει 1.32 ύψος κάδρου. Αν υπολογίσουμε ότι η οθόνη σου ξεκινάει περί τους 80 πόντους, σημαίνει ότι φτάνει στα 2.12 μέτρα. Ο Μπενκ μπορεί να κάτσει και ελαφρώς πιο πάνω.....4-5 πόντους. Το κεφάλι των θεατών στον καναπέ πηγαίνει περίπου στο μέτρο. Επομένως, αν εξαιρέσουμε το όποιο αισθητικό κομμάτι που είναι υποκειμενικό, δεν βλέπω κάποια λειτουργική δυσκολία. Αν ξεκινήσεις δε την οθόνη από το 1 μέτρο, φτάνουμε στα 2.30 καθ' ύψος. Η όποια κλίση στον προβολέα ή η όποια χρήση keystone για τη διόρθωση του τραπεζίου, είναι καταστροφική για την εικόνα και ειδικά για την ευκρίνεια. Καλό θα ήταν, να μην υπάρχουν καν στο μυαλό σου σαν ''λύσεις''.

2. Χρησιμοποίησε καλύτερα κάποια πάτερνς που έχεις φτιάξει στον υπολογιστή, ανάλυσης, 1920 χ 1080, ή τα γνωστά πατερνάκια του avforums. Μην εμπιστεύεσαι τα πάτερνς του προβολέα γι' αυτή τη δουλειά.

Επειδή δεν βρήκα κάτι για τον short throw αδερφό w1080st μήπως τον έχει αγοράσει κάποιος να μας πεί εντυπώσεις;

Re: Απάντηση: BenQ W1070

γιαννη σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση.

επιστρεφω το βραδυ με περισσοτερες απορειες μιας και πρεπει αυριο να αγορασω και να τοποθετησω τη βαση. :ADFAD2:

Καλησπέρα. Χθες έβαλα να δω μια ταινία στο προτζέκτορα και παρατήρησα ότι η εικόνα ήταν λίγο θαμπή και τα χρώματα καπως... Δεν έδωσα σημασία γιατι νόμιζα πως έτσι θα ηταν η ταινία αλλά μετά το τέλος της κοίταξα λίγο στο μενού του προβολέα και διαπίστωσα πως όλες οι ρυθμίσεις είχαν χαθεί. Είχαν μηδενιστεί όλες οι τιμές παντου. Και στο προφιλ που είχα φτιάξει αλλά και στα άλλα που είχε ο προβολέας (πχ cinema)Να σημειώσω πως είχα περιπου 10 μέρες να τον χρησιμοποιήσω και ολο αυτό το διάστημα δεν τον είχα στο ρεύμα. Παίζει αυτό ρόλο? Η ώρες παντως που έχει γράψει η λάμπα δεν έχουν μηδενιστει.

Last edited:
Οχι δεν άλλαξα hdmi port αλλά άλλαξα κάρτα γραφικών στο pc. Λετε να παίζει ρόλο?

Δεν το ήξερα αυτό. Νόμιζα πως οι ρυθμίσεις είναι ανεξάρτητες της πηγής ή τουλάχιστον ίδιες για κάθε θύρα.

Μετά απο αποχή 3 χρόνων απο προβόλια με πείσατε να πάρω και εγώ αυτό το θαυμαστό μηχάνημα.
Η παραγγελία έγινε και απο το ΣΚ καλώς εχόντων θα είμαι στη παρέα σας...
Αναμείνατε για εντυπώσεις...

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Προφανως ο προβολεας αντιλαμβανεται διαφορετικη πηγη.

Καλα στα λεει ο panman. Πρεπει να εχει τη μεγαλυτερη εμπειρια εδω μεσα στο θεμα κλειδωματος απο pc :flipout:

Μετά απο αποχή 3 χρόνων απο προβόλια με πείσατε να πάρω και εγώ αυτό το θαυμαστό μηχάνημα.
Η παραγγελία έγινε και απο το ΣΚ καλώς εχόντων θα είμαι στη παρέα σας...
Αναμείνατε για εντυπώσεις...

Με το καλό να τον χαρείς.Από εχθές είναι διαθέσιμο και το Hunger Games Catching Fire στον θείο..ότι πρέπει για το προβολι να δώσει τα ρέστα του :):D

Ήθελα να ρωτήσω τους κατόχους αν ο θόρυβος που benq είναι ενοχλητικός κατά τη θέαση. Ρωτάω γιατί λόγο του μικρού zoom ο projector θα πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς εκεί που κάθεται ο θεατής και επομένως ο θόρυβος θα ενοχλεί. Είχα τον 1070 για λίγο και με προβλημάτιζε αυτό το γεγονός Αν μπει στο ταβάνι ελαττώνετε ο θόρυβος; Σκέφτομαι να αγοράσω τον 770st μόνο και μόνο για αυτο το λόγο

Θα το παρατηρήσεις μόνο σε ήσυχες ταινίες.το ενοχλητικός είναι υποκειμενικό.δεν είναι πάντως κάτι ιδιαίτερο άλλα σίγουρα υπαρχει

ξέχασα να πω ότι εμένα είναι ούτε ογδόντα πόντους πάνω από το κεφάλι μου...

Σε πολυ χαμηλες εντάσεις και αν είναι ακριβώς πάνω απο το κεφάλι σου θα τον ακούς.Όχι βαβούρα αλλά ένα μικρό φύσημα. Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί καθόλου. Μετά από λίγα λεπτά προβολής τον ξεχνάω εντελώς.

και κάτι άλλο

Εχουμε καταλήξει ποια "κινεζικα" γυαλιά είναι τα πιο τίμια για 3D χωρίς να χάνουν κάθε τρεις και λίγο τον συγχρονισμό; Όσο ψάχνω στο ίντερνετ τόσο πιο πολυ μπερδεύομαι.

Και τα δυο πρεπει να ειναι 120hz.
Για τον w1070 θελεις 144hz για συμβατοτητα σε ολα τα 3d modes

144 λογικα ειναι εφοσον γραφει για benq 1070.
Απλα τα specs τα κανουν copy-paste.
Πχ στο sync operation γραφει white light, ενω ο συγχρονισμός του προβολεα γίνεται στο red light.
Παρολα αυτα συγχρονιζει κανονικα στο red light

Κανε και μια ερωτηση στον πωλητη πριν τα παρεις