BenQ W1070

Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε. Πιθανότατα να δουλέψουν καλά έχοντας πάντα στο μυαλό πως η ρύθμιση για τον καθένα είναι προσωπική ιστορία η οποία εξαρτάται από την πηγή, την οθόνη και τον χώρο.

λοιπον οντως χρειαζεται ups η φαση προβολι,οποτε θα βγαλω τον σταθεροποιητη τασης και θα βαλω ενα ups ,ποσα VA χρειαζομαι για Benqw1070, plasma tv,AV ενισχυτη,htpc(200watt τροφοδοτικο),και δεκτη vu+solo ?Ολοι που εχετε τον προβολεα χρησιμοποιητε UPS η το θεωρείται περιττο?

Εγω το θεωρω περιττο.
Με σταθεροποιητη τασης είσαι αρκετά καλυμμενος.
Αλλιως για ολα αυτα υπολογιζω να χρειαστεις 2200VA

θα κρατησω ολα τα αλλα σε σταθεροποιητη τασης και θα βαλω μονο το προβολι σε ενα ups 650ari που ηδη εχω και πρεπει να ειμαι καλυμμένος...

Έκανα μια ψακτικη και ανεφερα στο θέμα των παρελκομενων πριν λίγο και μερικά μοντέλα.Ρίξε μια μάτια αν θελεις

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το ups, σου δινει τον χρονο για ομαλη απενεργοποιηση του προτζεκτορα σε περιπτωση διακοπης, ειδαλλως κινδυνευεις με εκρηξη της λαμπας με ολες τις συνεπειες.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ το ups, σου δινει τον χρονο για ομαλη απενεργοποιηση του προτζεκτορα σε περιπτωση διακοπης, ειδαλλως κινδυνευεις με εκρηξη της λαμπας με ολες τις συνεπειες.

Κωνσταντίνε, η Philips και η Osram, διαφωνούν με την χρήση ups.....υποστηρίζουν ότι υπάρχει υποβάθμιση της ποιότητας!!;):devil-smiley-029:

Πλάκα κάνω, παιδιά...ελπίζω να έγινα αντιληπτός!!:D

Πάντως, ότι δεν θα βρείτε στο διαδίκτυο άρθρο από αυτές τις δύο εταιρείες οι οποίες να αναλύουν την χρησιμότητα των ups στα προβόλια, γι' αυτό, παίζω τα ρέστα μου!!:cool:

Έκανα μια ψακτικη και ανεφερα στο θέμα των παρελκομενων πριν λίγο και μερικά μοντέλα.Ρίξε μια μάτια αν θελεις

δεν βρησκω το θεμα μηπως μπορεις να δωσεις ενα λινκ?Λεω για αυτο το οικονομικο ,μονο ο προβολεας θα ειναι επανω,φτανει?

Αν αγνοήσουμε τα περί ημιτόνου που λέγαμε στην συζήτηση τότε από πλευράς ισχύος αυτός που ανέφερες βγάζει 510W που σε καλύπτουν άνετα. Στην ουσία για 1-2 λεπτά το χρειάζεσαι μέχρι να το κλείσεις και να σταματήσει το ανεμιστηράκι

Αν αγνοήσουμε τα περί ημιτόνου που λέγαμε στην συζήτηση τότε από πλευράς ισχύος αυτός που ανέφερες βγάζει 510W που σε καλύπτουν άνετα. Στην ουσία για 1-2 λεπτά το χρειάζεσαι μέχρι να το κλείσεις και να σταματήσει το ανεμιστηράκι

Τη στιγμή μάλιστα που κλείνεις τον προτζέκτορα η κατανάλωση είναι μηδενική αφού τα ανεμιστηράκια είναι της τάξης των 3 άντε 5 watt οπότε άνετα αντέχει το ups τα 2 λεπτά λειτουργίας τους. Αρα χρειάζεσαι ουσιαστικά για το χρόνο που μεσολαβεί απ τη διακοπή έως να πιάσεις το τηλεκοντρόλ.

UPS χρειάζεσαι που σου δίνει για 10 λεπτά τάση τόση ώστε να κλείσεις ομαλά το προβόλι, ο σταθεροποιητής δεν κάνει γιατί απλά σε διακοπή δεν θα χει τάση να σταθεροποιήσει. Ούτως ή άλλως τα UPS σταθεροποιούν και την τάση στα 230 Volt σε νορμάλ κατάσταση, σε κατάσταση διακοπής θα έχεις στην αρχή μια τάση κοντά στα 210 Volt που θα πέφτει σταδιακά αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς αν διαβάσεις στα εγχειρίδια του μηχανήματός σου δουλεύει από 160 Volt και πάνω, έχουν δηλαδή ανοχές σε μικρότερη τάση για λίγο χρονικό διάστημα.

ναι βασικα χρειαζεται ενα ups μονο και μονο για να εχεις λιγο το κεφαλι σου ησηχο!Απο την αλλη για το φιλοσοφικο ερωτημα και γιατι ειμαι κατα της "τρομοκρατιας" ,ειναι 100% σιγουρο πως σε μια διακοπη ρευματος πηρες την λαμπα στο χερι?Δηλαδη η bENQ και οι αλλες εταιριες δεν εχουν προβλεψει καποιο συστημα προστασιας της λαμπας απο υπερθενμανση και καψιμο?Μου φαίνεται λιγο περιεργο με κατι τοσο απλο οπως μια διακοπη ρευματος η ενα ατυχες τραβηγμα της πριζας να παθαινεις ζημια εκατονταδων ευρω...

ναι βασικα χρειαζεται ενα ups μονο και μονο για να εχεις λιγο το κεφαλι σου ησηχο!Απο την αλλη για το φιλοσοφικο ερωτημα και γιατι ειμαι κατα της "τρομοκρατιας" ,ειναι 100% σιγουρο πως σε μια διακοπη ρευματος πηρες την λαμπα στο χερι?Δηλαδη η bENQ και οι αλλες εταιριες δεν εχουν προβλεψει καποιο συστημα προστασιας της λαμπας απο υπερθενμανση και καψιμο?Μου φαίνεται λιγο περιεργο με κατι τοσο απλο οπως μια διακοπη ρευματος η ενα ατυχες τραβηγμα της πριζας να παθαινεις ζημια εκατονταδων ευρω...

Εχω αλλάξει δύο προβόλια, σ όλα άμα διαβάσεις στο εγχειρίδιο χρήσης, επιβάλλουν τη χρήση του ups, καλώς η κακώς είναι έτσι η τεχνολογία της λάμπας που σε σβήσιμο χωρίς ψύξη υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο έκρηξης χωρίς όμως αυτό να είναι και πολύ συχνό.

Στην περιοχή που μένω συνήθως οι διακοπές του ρεύματος γίνονται το φθινόπωρο με τις πρώτες βροχές. Άν θυμάμαι καλά, λόγω της σκόνης που εχει συσωρευθεί από το καλοκαίρι πάνω στα συστηματα διανομής της ΔΕΗ, με τα πρώτα νερά γίνεται αγώγιμη και προκύπτου βραχυκυκλώματα.
Φέτος ήταν το 1ο φθινόπωρο που είχα τον w1070 και πρέπει να κόπηκε εν ώρα λειτουργίας γύρω στις 5-6 φορές το ρεύμα.
Μπορεί να ήμουν και απλά τυχερός.
Η λάμπα δουλεύει ακόμη, πιθανά όμως η ζωή της να μειώθηκε. Καλό είναι να υπάρχει ups πάντως.