BenQ W1070

Η διαφορά που προκύπτει σε κάδρο 100 ιντσών από 16:9 σε 16:10 είναι της τάξης των 14 εκατοστών. Οπότε, δικό μου το λάθος και ζητώ συγγνώμη. 14 πόντοι δεν είναι και λίγοι. Επομένως, Γιώργο, μπορείς να προχωρήσεις είτε σε βάψιμο είτε σε πατέντα με μαύρο ύφασμα βάλε-βγάλε.

Θα σου πρότεινα να πάρεις μαύρο ύφασμα και να ντύσεις ένα ελαφρύ μα ανθεκτικό υλικό πολύ χαμηλού προφίλ (π.χ. ένα pvc πάχους 5 χιλιοστών). Το μάκρος του θα είναι 14 + 30 = 44 εκατοστά. Οι 30 πόντοι είναι αυτοί που προκύπτουν από τις μαύρες μπάρες κατά τη θέαση 2,35 υλικού. Αν το player σου έχει την δυνατότητα να κατεβάζει στον κάθετο άξονα την εικόνα, τότε θα μασκάρεις όλο το πάνω μέρος και θα βλέπεις την εικόνα καθαρά χωρίς μπάρες. Όσον αφορά το υλικό 16:9, είτε το βλέπεις όπως είσαι τώρα, είτε βάφεις το πάνω κομμάτι. Το pvc θα το κρατάς στις άκρες του πανιού με 4 μικρά μαγνητάκια που θα είναι κολλημένα στην επιφάνειά του και άλλα 4 από πίσω.

Η διαφορά που προκύπτει σε κάδρο 100 ιντσών από 16:9 σε 16:10 είναι της τάξης των 14 εκατοστών. Οπότε, δικό μου το λάθος και ζητώ συγγνώμη. 14 πόντοι δεν είναι και λίγοι. Επομένως, Γιώργο, μπορείς να προχωρήσεις είτε σε βάψιμο είτε σε πατέντα με μαύρο ύφασμα βάλε-βγάλε.

Θα σου πρότεινα να πάρεις μαύρο ύφασμα και να ντύσεις ένα ελαφρύ μα ανθεκτικό υλικό πολύ χαμηλού προφίλ (π.χ. ένα pvc πάχους 5 χιλιοστών). Το μάκρος του θα είναι 14 + 30 = 44 εκατοστά. Οι 30 πόντοι είναι αυτοί που προκύπτουν από τις μαύρες μπάρες κατά τη θέαση 2,35 υλικού. Αν το player σου έχει την δυνατότητα να κατεβάζει στον κάθετο άξονα την εικόνα, τότε θα μασκάρεις όλο το πάνω μέρος και θα βλέπεις την εικόνα καθαρά χωρίς μπάρες. Όσον αφορά το υλικό 16:9, είτε το βλέπεις όπως είσαι τώρα, είτε βάφεις το πάνω κομμάτι. Το pvc θα το κρατάς στις άκρες του πανιού με 4 μικρά μαγνητάκια που θα είναι κολλημένα στην επιφάνειά του και άλλα 4 από πίσω.

Και δεν καταλαβαμε τιποτα.!

Γιωργο ασε καλυτερα τα μαγνητακια νεοδυμιου και τα νυχια απο αδαμαντιο του γουλβεριν.
Βαψε την οθονη σου να την κανεις 16:9 και εισαι οκ για αυτο το καδρο.

Υστερα οσον αφορα τις γκρι μπαρες βλεπεις αν θες ή οχι να προσαρτησεις καποιο υφασμα/υλικο για να κανεις masking με μαγνητες, ρουλεμαν και σκαλωσιες.

Τελος αν δεν βγαλεις ακρη για το τι υλικο μπογιας να παρεις, ρωτα στο χρωματοπωλειο που θα το παρεις ποια ακριβως μπογια ταιριαζει για να βαψεις υφασμα pvc, για να κολλησει καλα και να μην σπαζει/ξεφλουδιζει με τα ανοιγο-κλεισιματα της οθονης.

καλή ιδέα!!
Θα δοκιμάσω αυτό για αρχή και βλέπω.
έχω ένα χαλασμένο ύφασμα (από ρολό-στορι συσκότισης) μπορντώ. Λέω να βάψω και να χρησιμοποιήσω αυτό. Τα μαγνητάκια μου φαίνονται καλή λύση και δεν θα επηρεάσουν την οθόνη, ούτε τσαλάκωμα κτλ ..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και δεν καταλαβαμε τιποτα.!

Γιωργο ασε καλυτερα τα μαγνητακια νεοδυμιου και τα νυχια απο αδαμαντιο του γουλβεριν.
Βαψε την οθονη σου να την κανεις 16:9 και εισαι οκ για αυτο το καδρο.

Υστερα οσον αφορα τις γκρι μπαρες βλεπεις αν θες ή οχι να προσαρτησεις καποιο υφασμα/υλικο για να κανεις masking με μαγνητες, ρουλεμαν και σκαλωσιες.

Τελος αν δεν βγαλεις ακρη για το τι υλικο μπογιας να παρεις, ρωτα στο χρωματοπωλειο που θα το παρεις ποια ακριβως μπογια ταιριαζει για να βαψεις υφασμα pvc, για να κολλησει καλα και να μην σπαζει/ξεφλουδιζει με τα ανοιγο-κλεισιματα της οθονης.

:)

Κατά τη γνώμη μου ότι και να βάλεις πάνω σε οθόνη που ανεβοκατεβαίνει πιθανόν θα της κάνει ζάρες. Είναι μεγάλο το μήκος για να πιαστεί κάτι στην οθόνη χωρίς να δημιουργήσει τάσεις. Μια λύση σωστή αλλά με αυξημένο κόστος είναι στην κάσα να βρείς τρόπο να προσαρμόσεις ένα roller με μαύρο ύφασμα και ασταλίνα λεπτή στο κάτω μέρος το οποίο θα το κατεβάζεις σε όποιο ύψος θέλεις και έτσι θα κάνεις masking. Το μαύρο ύφασμα να πέφτει εφαπτομενικά στην οθόνη χωρίς να την επηρεάζει. Βασική προυπόθεση για όλα αυτά είναι να μπορείς να κατεβάζεις το 2.35 κάδρο μέσω του media player - htpc στο κάτω μέρος της οθόνης και να μασκάρεις μπάρα διπλάσιου ύψους στο πάνω.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Στην Avart τους είδαμε πλάι πλάι ρυθμισμένους και η μαύρη καρτέλα του Μπενκ ήταν σαφώς καλύτερη από του 6600. Σε φωτεινότητα ο 6600 είναι πιο φωτεινός όντως, όχι όμως πολύ. Αυτό που σου έκανε εντύπωση στα φωτεινά είναι επειδή τα χρώματά του σε φωτεινότητα είναι τελείως off. Όταν κατεβάσαμε τις φωτεινότητες των χρωμάτων, τα πράγματα ισορρόπησαν.

Θα μου φερεις εναν benq w1070 να τον βαλουμε διπλα στον epson 6600 και αν δειξει πιο μαυρη καρτελα εγω θα σου κανω δωρω τον epson.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Θα μου φερεις εναν benq w1070 να τον βαλουμε διπλα στον epson 6600 και αν δειξει πιο μαυρη καρτελα εγω θα σου κανω δωρω τον epson.
Στις πόσες ίντσες, απο ποια απόσταση;

Η οθονη μου ειναι 108´ και η αποσταση 3,8 μετρα, μπορεις να το δοκιμασεις απο 40´ μεχρι 108´ο epson ειναι με 200 ωρες σαν καινουργιος με καμια 200αρια ωρες οποτε καλοριζικος!

ας μεταφέρει τα ποστ κάποιος συντονιστής σε αγγελία με τίτλο "χαρίζεται 6600" ρε παιδιά... :flipout:

α οχι,τον εχω προλαβει εγω!!

Ναι αλλα δεν καταλαβες. Δεν εννοουσε οτι απλα θα στον χαρισει.
Εννοουσε οτι υστερα θα σου παρει τον δικο σου 1070 που βγαζει καλυτερο μαυρο.
Τραμπα θα γινει. :p

Καλη ιδεα, αν ο benq βγαλει πιο φωτεινη μαυρη καρτελα τον αφηνεις εδω οποτε θα εχω 3 benq.

κατσε για να καταλαβω και θα κερδισω το ''στοιχημα'' και θα βγω ζημιωμενος,αφηνοντας σου τον καλο προβολεα;

Oχι. Αλλο ειπα εγω, αλλο ειπε ο Κωστας.

Ο κωστας ειπε οτι αν ο προβολεας του βγαζει χειροτερο μαυρο θα στον δωσει.
Τωρα προσθετει στο στοιχημα και το αντιστροφο.
Αν ο benq ειναι αυτος με το χειροτερο μαυρο τοτε θα του τον δωσεις εσυ.

Πας, πετας μια μαυρη καρτελα με smart eco, κλεινει η λαμπα τελειως ...κερδισες , εφυγες. :chinese:

Αν κερδισεις το στοιχημα παιρνεις τον epson παραμασχαλα και φευγεις και κρατας και τον [καλο] προβολεα. Αν χασεις αφηνεις εδω τον [καλο] προβολεα δεν παιρνεις ουτε τον epson και φευγεις με αδεια χερια.

Πρωτα να μετρηθουν και καλιμπραριστουν οι προβολεις ομως για να δινουν ιδιο φως. ?
Αν ναι, Κωστα μαλλον το εχασες το στοιχημα.

Ελα οποτε θελεις απλα για να σε βοηθησω λιγο σκεφτηκα και 2-3 τροπους για να κερδισεις στα σιγουρα. Ο ενας ειναι αφου βαλουμε τα μηχανηματα διπλα-διπλα να μην ανοιξουμε καθολου τον benq οποτε σιγουρα θα εχει καλυτερο μαυρο [εως απολυτο]. Ο αλλος ειναι να προσαρμοσει στο οπτικο μονοπατι μια αυτοματη ιριδα ο Νικος [tegonik] ετσι ωστε στην μαυρη καρτελα να κλεινει τελειως. Που θελω να καταληξω; Ο epson 6600 δεν εχει χρωματικο φιλτρο στο οπτικο μονοπατι [cine fine] οπως τα προηγουμενα μοντελα της εταιριας και το dynamic mode αν ρυθμιστει παιζει σαν το cinema με την μονη διαφορα οτι η ιριδα κλεινει τελειως και γι αυτο βγαζει καλυτερο μαυρο [Πως θα δικιολογησει η epson το 70000-1 που δηλωνει] απο τα αλλα πιο κινηματογραφικα modes. Επισης στα σκοτεινα πλανα κλεινει λιγο παραπανω σε σημειο να πλησιαζει τα σκοτεινα πλανα του benq. Δεν υπαρχει περιπτωση να εγραφα με τοση σιγουρια αν δεν δοκιμαζα και τα δυο μηχανηματα για αρκετες ωρες διπλα- διπλα, η διαφορα στην μαυρη καρτελα ειναι πολυ μεγαλη ακομα και οταν εβαλα ND2 φιλτρο στο φακο του benq δεν εχουν επαφη. Αν ακομα θελεις να ερθεις να παρεις τον epson το μηχανημα ειναι εδω και σε περιμενει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πρωτα να μετρηθουν και καλιμπραριστουν οι προβολεις ομως για να δινουν ιδιο φως. ?
Αν ναι, Κωστα μαλλον το εχασες το στοιχημα.

Eκει που παιζει ο epson low lamp παιζει ο benq hi lamp