BenQ W1070

Απάντηση: Re: BenQ W1070

να κανω μια ερωτηση επειδη σκοπευω να παρω τον W1080+ST,υποστιρηζει PIP?μιση μιση εικονα απο τα δυο HDMI?
Δηλαδη απο μια 100ρα θα βλεπω σε δυο 50ρες απο HDMI 1 και 2?
Συνηθως οι προβολεις υποστηριζουν pip απο την μια hdmi και απο την μια vga ταυτοχρονα. Οχι απο τις δυο hdmi.

Last edited:
Δεν αξίζει τότε. Ήθελα να έχω ταυτόχρονα νόβα και ΟΤΕ μισή μισή εικόνα

Δεν ειμαι σιγουρος κι αν εχει καν PIP. Αν δεν εχει ο 1070, δεν εχει ουτε αυτος μαλλον. Στο pdf που κοιταξα, δεν ειδα να αναφερει pip ο 1080st.

Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης κ´κάποια παιδιά μου πρότειναν κ´βιντεοπροβολέα με τα χρήματα που δίνω. Αρχίζω λοιπόν κ το σκέφτομαι. Άν πάρω τον benq 1070 τι πανί να πάρω; Λέω να διαθέσω 1.000 για προβολέα κ κανά 300 για πανί, είναι καλά; Είμαι άσχετος με το θέμα, κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ έκ των προτέρων.

Παιδιά καλησπέρα, είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης κ´κάποια παιδιά μου πρότειναν κ´βιντεοπροβολέα με τα χρήματα που δίνω. Αρχίζω λοιπόν κ το σκέφτομαι. Άν πάρω τον benq 1070 τι πανί να πάρω; Λέω να διαθέσω 1.000 για προβολέα κ κανά 300 για πανί, είναι καλά; Είμαι άσχετος με το θέμα, κάθε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ έκ των προτέρων.

Eνας προβολεας επιλεγεται και σε συναρτηση αναλογως των ιντσων εικονας που θελουμε να ανοιξουμε, σε ποση αποσταση θα τοποθετηθει ο προβολεας απο την οθονη, σε ποση αποσταση θα βρισκεται ο θεατης απο την οθονη, αν ο προβολεας χρειαζεται να εχει lens shift (για περιπτωσεις οπου ο προβολεας δεν γινεται να βρισκεται ακριβως απεναντι απο την οθονη οσον αφορα το δεξια-αριστερα)

Οποτε αυτα πρεπει να τα γνωριζουμε εκ των προτερων πριν την αγορα για να επιλεχθει το καταλληλο μοντελο (lens shift, zoom κλπ) οσον αφορα την τοποθετηση, αλλα και γενικοτερα τις απαιτησεις που εχουμε για την εικονα αυτη καθε αυτη.

Μιας και ο λογος για τον benq (dlp) θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι δεν εισαι ευαισθητος στο φαινομενο του ουρανιου τοξου (rbe) που προκαλειται απο τον χρωματικο τροχο των dlp. Το φρονημο θα ηταν να επισκευθεις ενα καταστημα ωστε να δεις το συγκεκριμενο μοντελο dlp για να διαπιστωσεις εαν εισαι ευαισθητος και κατα πόσο στο rbe.

Τελος οσον αφορα την οθονη, αναλογως και παλι του τι ζητας (σταθερη, αναδιπλουμενη χειροκινητη, ηλεκτρικη ) την ποιοτητα της και το μεγεθος της οθονης ή τιμη ειναι και διαφορετικη. Παντως η οθονη θα πρεπει να ειναι αναλογιας 16:9 οπωσδηποτε και αναλογως και της φωτεινοτητας του προβολεα και τις ιντσες αυτης, θα εξαρτηθει εαν θα παρεις οθονη λευκη (gain 1) ή καποια οθονη με μικροτερη ανακλαστικοτητα (π.χ. gain 0.8) αν ο προβολεας ειναι πολυ φωτεινος και οι ιντσες λιγες. (π.χ. 92")

Γραψε μας λιγα λογια για τον χωρο, αποσταση θεασης αλλα και προβολεα, αν θα ταβανωθει ή θα ειναι σε καποιο τραπεζακι, εαν θα μπορει να ειναι ακριβως απεναντι απο την οθονη, καθως και οτιδηποτε αλλο νομιζεις οτι χρειαζεται.

Ο Benq 1070 ως entry level προβολεας εγινε ο αγαπημενος πολλων και θεωρειται ως πολυ καλος vfm προβολεας με αρκετα αξιοπρεπη εικονα στην τιμη που κινειται.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Για ίντσες θα έλεγα γύρω στις 100, ο προβολέας θα έχει απόσταση από το πανί γύρω στα 3m,πάνω περίπου απο τον καναπέ που θα κάθομαι χωρίς αυτό να είναι απόλυτο γιατί και ο προβολέας πάει πιο μπροστά ή πιο πίσω, το ίδιο κ ο καναπές. Σκέφτομαι να τον τοποθετήσω στο ταβάνι αλλά κ στο τραπεζάκι μπορώ, γενικότερα δεν έχω θέμα τοποθέτησης, χώρος υπάρχει.
Τον προβολέα δεν τον έχω δείτε απο κοντά, όποτε θα κατέβω Αθήνα θα πάω να τον δώ να παίζει, γιατί είμαι απο επαρχία.
Η οθόνη δεν θα είναι σταθερή γιατί απο πίσω θα είναι η τηλεόραση, τώρα άν θα είναι ηλεκτρική η χειροκίνητη, πιστεύω ότι είναι καλύτερο. Έχω διαβάσει ότι η χειροκίνητη ζαρώνει πιο πολύ απο την ηλεκτρική, δεν ξέρω άν είναι αλήθεια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω βγάλει κάποιες φωτό απο τον χώρο αλλά επειδή δεν έχω ανεβάσει πάλι, δέν ξέρω πώς να το κάνω, άν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Για ίντσες θα έλεγα γύρω στις 100, ο προβολέας θα έχει απόσταση από το πανί γύρω στα 3m,πάνω περίπου απο τον καναπέ που θα κάθομαι χωρίς αυτό να είναι απόλυτο γιατί και ο προβολέας πάει πιο μπροστά ή πιο πίσω, το ίδιο κ ο καναπές. Σκέφτομαι να τον τοποθετήσω στο ταβάνι αλλά κ στο τραπεζάκι μπορώ, γενικότερα δεν έχω θέμα τοποθέτησης, χώρος υπάρχει.
Τον προβολέα δεν τον έχω δείτε απο κοντά, όποτε θα κατέβω Αθήνα θα πάω να τον δώ να παίζει, γιατί είμαι απο επαρχία.
Η οθόνη δεν θα είναι σταθερή γιατί απο πίσω θα είναι η τηλεόραση, τώρα άν θα είναι ηλεκτρική η χειροκίνητη, πιστεύω ότι είναι καλύτερο. Έχω διαβάσει ότι η χειροκίνητη ζαρώνει πιο πολύ απο την ηλεκτρική, δεν ξέρω άν είναι αλήθεια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχω βγάλει κάποιες φωτό απο τον χώρο αλλά επειδή δεν έχω ανεβάσει πάλι, δέν ξέρω πώς να το κάνω, άν μπορεί κάποιος να βοηθήσει...

O w 1070 με το zoom που διαθετει μπορει να σου δωσει τις 100" απο αποσταση 2.50μ min εως 3.30m max απο την οθονη.
Οποτε αναλογως σε ποια αποσταση θα βρισκεται ο καναπες απο την οθονη, θα δεις εαν μπορεις να τον τοποθετησεις μπροστα σου σε τραπεζακι ή ταβανωμενο. (μιας και στην ιδια αποσταση με τον καναπε ή πιο πισω απο αυτον θα πρεπει να ταβανωθει)

Οσο για την οθονη, στις 100 ιντσες θα προτεινα οθονη με 0.8 gain γκρι και οχι λευκη με gain 1.
Απο αποσταση θεασης 3μ θα μπορουσες να πας και σε οθονη 106" αν σου αρεσει οσο το δυνατον η μεγαλη εικονα (δεν θα σε κουρασει η αποσταση)
Ο προβολεας εχει ικανοτητα να δωσει αρκετο φως. Αλλα αυτο ειναι και προσωπικο σου γουστο, ποσος ειναι ο χωρος, αν υπαρχουν ηχεια μπροστα απο την οθονη και γενικοτερα σε οτι αφορα την διαταξη του χωρου.
Οσον αφορα τις ζαρες, κατα ενα μικρο ποσοστο η ηλεκτρικη περιελιξη ισως λογω σταθεροτητας βοηθα στην αποτροπη ζαρων.
Αυτο που ομως εχει πιο πολυ σημασια συνηθως ειναι το σωστο αλφαδιασμα της οθονης να μην γερνει και η πυκνοτητα του υλικου σε συναρτηση με το βαρος του, μιας και το ιδιο του το βαρος ειναι που το ξεχειλωνει και δημιουργουνται οι ζαρες στον καθετο αξονα.
Οποτε αναλογως τα οικονομικα σου και την διαφορα τιμης, το αν θα παρεις ηλεκτρικη ή οχι εξαρταται απο σενα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, έχεις να μου προτείνεις κάποια ηλεκτρικά πανιά, έτσι για να έχω μια εικόνα;
Για τήν τοποθέτηση τώρα του προβολέα κ του πανιού, όταν έρθει η ώρα με την βοήθειά σας πάντα ελπίζω να τα καταφέρω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Καλησπέρα στήν παρέα. Μετά απο αρκετή σκέψη κατέληξα στό να πάρω κ την τηλεόραση κ τον προβολέα τώρα κ να ξεμπερδεύω. Λέω μέχρι την επόμενη εβδομάδα να κατέβω Αθήνα για να δώ απο κοντά τον προβολέα. Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση, ο 1080 είναι η καινούργια του 1070 άν κατάλαβα καλά, έχουν διαφορές ή είναι ίδιοι;

Καλησπέρα, είναι ο ίδιος προβολέας μόνο που ο 1080 φοράει short throw φακό (ανοίγει περισσότερες ίντσες από κοντινότερη απόσταση). Ο καινούργιος και αντικαταστάτης του 1070 είναι ο 1070+.

Ευχαριστώ πολύ, καλό μου ακούγεται το short throw, ο 1070+ το έχει;

Ευχαριστώ πολύ, καλό μου ακούγεται το short throw, ο 1070+ το έχει;
Όχι , τον έχει ο W1080st+ που ειναι ο 1070+ με άλλο φακό . Τον 1080st+ τον παρέλαβα πριν μερικές μερες και μου βγάζει 100 ιντσες απ το 1,5 μέτρο . Μπορω να πω μετα βεβαιότητας πως η διαφορά - βελτίωση με τον απλό 107 0 ( οχι +) ειναι εμφανέστατη σε όλα τα σημεία.

Μάλιστα, οπότε σαν καλύτερη επιλογή απο τους 3 (w1070, w1070+, w1080st+) η ζυγαριά γέρνει πρός 1080st+;

Για τους 1080 αν τον βαλεις στα 3 μέτρα που λες ή εικόνα θα είναι τόσο μεγάλη που δεν θα χωράει στην οθόνη σου.

Όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερη...:operator:
Εννοείται χωρίς να χαλάμε την ποιότητα...
Τώρα για την απόσταση έλεγα να τον βάλω στο σαλόνι στα 3 μέτρα αλλά άλλαξα γνώμη γιατί έτσι κ αλλιώς εκεί θα έχω μια 65" t.v, οπότε το προβόλι θα πάει στην σοφίτα, θα φτιάξω εκεί κατάσταση.

Last edited:
Το θέμα είναι αν την χωράει ο τοίχος σου!μπορεί να χρειαστεί και 4,5 μέτρα τοιχο πχ αν ανοιξεις πάνω από 200 ίντσες.έχεις τοσο περιθώριο;

Βασικά σκεφτόμουν τήν λύση της γυψοσανίδας για τήν σοφίτα, γιατί τοίχος δέν υπάρχει κ πολύς...
Δηλαδή για να δώ σε 200" τι διαστάσεις γυψοσανίδας θά χρειαζόμουν;

Παιδια τι γίνεται μ αυτον τον προβολέα σαν πολυ να τον διαφημίσαμε και ανεβαζουν την τιμή.... απο προχτες που το ειχε το skroutz 829 τωρα τον πήγαν 860... γνωρίζει κανεις κανα μαγαζή που να μπορω να το βρώ σε καλυτερη τιμή; και αν εχω και εγγύηση φυσικα!