BenQ W1070

Demetris πριν σου σκάσει η λαμπα σου είχε βγάλει ένδειξη οτι θέλεις αντικατασταση λάμπας;
Όχι, δε μου είχε βγάλει κάποιο μύνημα μιας και οι ώρες μου ήταν κάτω από 3000. Αν θυμάμαι καλά περίπου 2700 και υπολόγιζα πως θα φτάσει μέχρι τις 4000 πάνω κάτω.
Υποθέτω η διάρκειά της έχει να κάνει και με το πόσες φορές ανάβει και σβήνει, χωρίς να είμαι σίγουρος.
Επίσης δεν είχα παρατηρήσει κάποια σημαντική πτώση της φωτεινότητας σε σημείο που να ήταν ενοχλητικό και ξαφνιάστηκα λίγο. Σιγουρα είχε πέσει η φωτεινότητα όμως.

Εξαρτάται απο τις προσωπικες επιλογές και προτιμήσεις του καθενος.
Όσο για τη λαμπα στο ιντερνετ μπορει να βρει καποιος οικονομικοτερα μια λαμπα.
Π.χ. http://www.amazon.com/BenQ-5J-J7L05-001-Replacement-W1080ST-Projector/dp/B00B4G8ALK ή ακομα και να αλλαξει μονο τη λαμπα με μια γνησια.

Παιδιά καλησπέρα. Ξεκίνησα με το καλιμπραρισμα του Benq 1070 και δεν μπορώ να ρυθμίσω τα 10 point ire (οι ρυθμίσεις black level ειναι στο 0 ire και είναι greyed out) μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να έχω πρόσβαση στο Black level setting?

Γιάννη εφόσον κάνω την ρύθμιση των 2 σημείων (gain/offset) δεν θα χρειαστεί να κάνω ρύθμιση και για το κάθε ire (0,10,20...100);
Αν ναι από που θα το κάνω αυτό; (στο μενού του benq δεν λέει τίποτα)

Λέω, κάνοντας τα βήματα, πας και κάνεις πρώτα το 2 step calibration ( Offset & Gain ), και μετά πας στο επόμενο βήμα που ανά 10 IRE παίζεις χωριστά για το κάθε level ( αν έχει, παίζει να μην έχει τέτοιο ρυθμιστικό )

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Γιάννη εφόσον κάνω την ρύθμιση των 2 σημείων (gain/offset) δεν θα χρειαστεί να κάνω ρύθμιση και για το κάθε ire (0,10,20...100);
Αν ναι από που θα το κάνω αυτό; (στο μενού του benq δεν λέει τίποτα)

Δεν μπορείς να κάνεις ρύθμιση 10 σημείων (ξεχωριστά), έχεις μόνο 2 ρυθμιστικά που επηρεάζουν όλη σου την κλίμακα. Τα πατερνάκια 10-20-30 κ.λ.π. τα βάζουμε για να βλέπουμε πως πάει το RGB όταν πειράζουμε gain και offset.

Εδώ θα παρεις διαφορες απαντησεις, δεν υπαρχει συγκεκριμενος κανονας.
Πιστευω ότι το υψος παιζει αναλογα με την αποσταση θεασης
Προσωπικη αποψη παντα
Δηλαδη για 4 μετρα θεασης το υψος για μενα, πρεπει να είναι 60-70 cm.
Γενικα δεν πρεπει να ξεπερναει τα 90cm

Μια ερώτηση...
Σε τι ύψος από το δάπεδο φτάνει το κάτω μέρος της οθόνης σας;

Απόσταση θέασης περί τα 3 μέτρα, διαγώνιος οθόνης 111", το κάτω μέρος του ενεργού κάδρου ξεκινάει στα 60 εκ. από το πάτωμα...

Η απόσταση της οθόνης απο το έδαφος πρέπει να είναι τέτοια ώστε, παρακολουθώντας πχ μία ταινία, κοιτώντας την οθόνη, να μήν χρειάζεται κανείς να σκύβει ή το αντίθετο, να ανασηκώνει το κεφάλι του για να δεί τους υπότιτλους. Το σωστό, πιό ξεκούραστο και καλό για την υγεία του αυχένα είναι να βρίσκεται το επίπεδο των ματιών παράλληλα στο έδαφος. Η δική μου οθόνη (92" στα 3,5 μέτρα απόσταση θέασης) απέχει 70 εκατοστά απο το πάτωμα.
Εννοώ φυσικά απο εκεί που ξεκινάει το ωφέλιμο πλαίσιό της που γεμίζει με εικόνα και όχι το φυσικό τελείωμα/άκρο του πανιού.

Φυσικά, υπάρχουν αρκετοί που ξεκουράζονται είτε σκύβοντας το κεφάλι, είτε ανασηκώνοντάς το, γεγονός που κατά την γνώμη μου είναι λάθος, αλλά είναι και τί βολεύει τον καθένα τελικά.

Eξαρταται και την αποσταση θεασης. Οσο πιο μακρια απο την εικονα εισαι, τοσο πιο λιγο χρειαζεται να σηκωσεις το κεφαλι.
Σε μια "κλασσικη" αποσταση 3-4 μετρων το κατω μερος της εικονας πιο ξεκουραστο για μενα ειναι να βρισκεται μεταξυ 55-75 εκ.
Εγω αναλογως την διαθεση και το καδρο εικονας, παιζω στα 55-65.