BenQ W1070

Απάντηση: Re: BenQ W1070

OK, εθχαριστώ. Ελπίζω η οθόνη να κατεβαίνει τόσο χαμηλά!

Εγω εχω οθονη φορητη δαπεδου, για αυτο και μπορω να παιξω ακομα και απο..το πατωμα.
Μιας και οι οθονες εχουν συνηθως τυπικα ιδιο επανω black border, θα βοηθουσε μια τοποθετηση της σχετικα χαμηλα στον τοιχο οσο σε παιρνει. Προσπαθησε αν μπορεις απο 80 και κατω. (καπου στα 65-70 θα ηταν οκ αν δεν μπορεις ακομα πιο κατω.)

Να ρωτήσω κάτι παιδιά ?
Στις πόσες ώρες περίπου αρχίζει να πέφτει η φωτεινότητα του προβολέα ?
Βασικά ρωτάω για να ξέρω πότε θα χρειαστεί να τον καλιμπράρω ξανά...

περίπου κάθε 100 ώρες χρειάζεται καλιμπράρισμα αν θες αν είσαι πάντα σε αναφορά...

Κάθε ώρα που περνάει, Αντώνη, πέφτει η φωτεινότητα στην λάμπα. Πέφτει, όμως, με τέτοιους ρυθμούς που δεν γίνεται αντιληπτή από το μάτι παρά μόνον μετά από 1000+ ώρες. Καλιμπράρισμα κάνουμε περίπου κάθε 300 ώρες λόγω φασματικής αλλαγής της λάμπας.

Μιας και έχει λήξει πρόσφατα ή εγγύηση και δεν αξιώθηκα να το πάω στο σερβίς για αναβάθμιση θα την κάνω πλέον μόνος μου.είναι εύκολο να μου δωσει κάποιος λινκ με οδηγίες για να μην ψάχνω; Επίσης θα ηθελα να τον καθαρισω εσωτερικά από σκόνη και ψοφιες μυγες που βλέπω ότι έχει αρκετές.είναι σοφό το να αρχίσω το ξεβιδωμα;υπάρχει κάποιος οδηγός;ευχαριστω

Καλησπερα.
Μαλλον μου εκαψε και τις 2 HDMI. Δοκιμασα τα παντα. 3 διαφορετικα καλωδια, οτε tv,δεκτη digea,media player...Τιποτα! μονο no signal.
Ξερει καποιος ποιο ειναι το σερβις και αν αξιζει να τον επισκευασω?
Απ'οτι διαβασα δεν εχει ξεχωριστη πλακετα για τα HDMI και παει ολη μαζι.

Οι HDMI είσοδοι θέλουν εξαιρετική προσοχή. Ποτέ δεν βάζουμε/βγάζουμε βύσμα με τον προβολέα ή την πηγή ανοιχτά, ο κίνδυνος να καεί το hdmi receiver του προβολέα μας είναι μεγάλος. Σε κάθε περίπτωση η βλάβη μπορεί να είναι επισκευάσιμη με αλλαγή του chip και όχι ολόκληρης της πλακέτας, αν αυτό είναι τελικά το πρόβλημα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Θα τον παω στην cpi και βλεπουμε...Δεν εβγαλα/εβαλα hdmi.Απλα τον αναψα και δεν επαιξε.Αν ειναι μεγαλο το ποσο για την επισκευη μαλλον παω για w1110 η w2000.
Ευτυχως δουλευει η component και μπορω να βλεπω μεχρι να τον κατεβασω...

Το βγάλε/βάλε δεν το είπα για την περίπτωση σου, το είπα γενικά ως συμβουλή σε όσους διαβάζουν, γιατί συνήθως έτσι καίγεται η hdmi port.

Και καλα εκανες.Πολυ χρησιμη πληροφορια.Αυτο που ειπες για την αλλαγη μονο του chip λες να το κανει η cpi η πρεπει να το παω σε ηλεκτρονικο?

Ισως να το κάνει και η CPI δεν το γνωρίζω, αλλιώς πας σε κάποιον έμπειρο ηλεκτρονικό και τον ρωτάς αν μπορεί να κάνει αλλαγή σε hdmi chip (φυσικά αφού το μετρήσει για να μην το αλλάξει τσάμπα και φταίει κάτι άλλο, σπάνιο)

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Να ρωτήσω κάτι παιδιά ?
Στις πόσες ώρες περίπου αρχίζει να πέφτει η φωτεινότητα του προβολέα ?
Βασικά ρωτάω για να ξέρω πότε θα χρειαστεί να τον καλιμπράρω ξανά...

Δεν εχει σχεση τοσο με την φωτεινοτητα αλλα με το πως αποδιδει φασματικα η λαμπα
Εξαρταται απο τον προβολεα καθε 300 ωρες ειναι καλα εκτος εαν εχεις JVC εκει θελεις στις 150 μην σου πω και λιγοτερο

Ισως να το κάνει και η CPI δεν το γνωρίζω, αλλιώς πας σε κάποιον έμπειρο ηλεκτρονικό και τον ρωτάς αν μπορεί να κάνει αλλαγή σε hdmi chip (φυσικά αφού το μετρήσει για να μην το αλλάξει τσάμπα και φταίει κάτι άλλο, σπάνιο)

στην cpi πας για αντικατασταση πλακετας και τιποτα αλλο

και φυσικά ο ελεγχος προπληρώνετε

Last edited:
cpi είναι αυτοί που κάνουνε το service ε, όχι η εταιρία που κάναμε την ομαδική παραγγελία.
Άκουσα ένα ΠΟΥΦ χθες και εσβησε ο προβολέας.
Πάλι λάμπα να υποθέσω;
Βαρέθηκα τα στείλε-φέρε, έτσι μουρχετε να παρω τηλεόραση.
Απο Θεσσαλονικη είμαι και όσο ηταν στην εγγύηση το έστελνα στο κατάστημα, τώρα μάλλον θα μου βγει ο κούκος αηδόνι.

240e η τιμη της λαμπας με το housing και το φπα. Αν τους πεις να στο στειλουν , σε μια μερα θα το χεις και αλλαζει ευκολα....οποτε το κανεις και μονος σου. Υπαρχει ομως και τροπος να αλλαξεις μονο τον λαμπτηρα κα να σου βγει κατω απο 100ε, αυτο ομως προυποθετει οτι πιανουν τα χερια σου....

Δεν θέλει και πολύ να πιάνουν τα χέρια σου. Είναι υπέρ πανεύκολο. Υπάρχει σχετικό βίντεο δυο φόρουμ.