BenQ W1070+

Shortneck

New member
29 October 2007
26
Athens
Έχω βάλει στο μάτι τον BenQ W1070+ για να αντικαταστήσει τον Hitachi tx-100 που πούλησα το καλοκαίρι. Η τοποθέτηση θα είναι στο ταβάνι του σαλονιού και σε απόσταση προβολής 3,70μ. Ο Hitachi στην ίδια θέση έδειχνε σε 120" αλλά τον είχα ρυθμίσει στις 100". Με το zoom και το (περιορισμένο) lens shift του BenQ νομίζω πως θα έχω αντίστοιχο μέγεθος οθόνης, συμφωνείτε;
Εναλλακτικά μπορείτε να προτείνετε κάποιον αντίστοιχο σε επιδόσεις και χρήματα (900 ευρώ) προβολέα για τον χώρο μου;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.​

Συμφωνα με το projector calculator απο τα 3.7μ και με τελειως κλειστο το ζουμ ο Benq θα σου δωσει περιπου 111" και οχι 100" ιντσες. (αν 100" ειναι αυτες που ζητας)

Re: Απάντηση: BenQ W1070+

Στα χρήματα αυτό δεν βρίσκεις προβολέα με αξιοπρεπές lens shift. Δες μήπως βρεις κάποιον μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση φυσικά.

Re: Απάντηση: BenQ W1070+

Σωστός, κάπου τόσο (112") προκύπτει και από το manual (με γραμμική παρεμβολή).
Ευχαριστώ.

Ψάχνοντας λίγο πςειααότερο on-line έπεσα πάνω στους BenQ W1300 και W1400. Οι διαφορές στα specs μεταξύ τους και συγκριτικά με τον W1070+ μου φαίνονται μικρές, με σπουδαιότερες κατά τη γνώμη μου το throw distance και το zoom.
Αν δεν κάνω λάθος στους υπολογισμούς μου τόσο ο W1300 όσο και ο W1400 βγάζουν 100" σε απόσταση 3,7 - 3,6 μ σε αντίθεση με τον W1070+ άρα χωράνε στο σαλόνι μου!
Μήπως γνωρίζει κανείς αν η ποιότητα της εικόνας σε 2D και 3D διαφέρει μεταξύ των τριών; Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό που μου διαφεύγει;
Ή για να το πω διαφορετικά, εαν καταλήξω σε κάποιον BenQ τελικά, ποιόν μου προτείνετε;

Έκανα demo τον W1300 και μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ικανοποιημένος από αυτό που είδα.
Μάλλον θα καταλήξω σε αυτόν...