BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

tegonik

Supreme Member
22 July 2006
6,022
Athens
Η αλήθεια είναι ότι πάει καιρός που μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ «παραμάσχαλα» με τρία νέα μοντέλα της ίδιας κατηγορίας και να παίξω μαζί τους. Αυτή η ευκαιρία όμως μου ξαναδόθηκε πριν από μερικές μέρες και αποφάσισα να σας παρουσιάσω αυτό το πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό...

DSC01784.jpg

http://www.projectorjunkies.com/benq-w1110-vs-optoma-hd151x-vs-optoma-hd50/

Παιδιά ΔΕΝ μπορείτε να φανταστείτε τι δουλειά έριξα σε φωτογραφικό επίπεδο να τραβήξω αυτά τα screenshots για να καταφέρω να αποτυπώσω σε αυτά την εικόνα που έβλεπα.
Ελπίζω να βρείτε το συγκριτικό ενδιαφέρον.. -bye-

Παρ'ολο που ο benq εχει την καλυτερη χρωματικα εικονα out of the box, ενα screenshot του μου φανηκε περιεργο, αν και δεν θυμαμαι την σκηνη της ταινιας αν ετσι ειναι οντως. (μιας και ειπες οτι οι φωτος ειναι σχεδον ιδιες με αυτο που εβλεπες)
Εμενα μου φαινεται οτι πετουσε πολυ κοκκινο (ροζ θα ελεγα) στο παρακατω screenshot.
Eτσι ηταν και η σκηνη πραγματικα. ? :chinscratch: (δεν ξερω κι αν το ακαλιμπραριστο dell μονιτορ στο pc μου κανει την χαλαστρα)
w1110-2-1024x575.jpg

Ωραιο το review, φανταζομαι εγινε συνεργειακα με καταναλωση μερεντας, ωστε να υπαρξει η απαραιτητη ενεργεια για να φερεις εις περας την αποστολη. :Banane0:

Re: Απάντηση: BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

Μπράβο, πολύ καλή δουλειά!

Πολύ μεγάλη βοήθεια για κάποιον που ψάχνει για τέτοιο προβολέα.

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια, δεν ξέρετε τι κουράγιο μου δίνεται.. -bye-
Το κείμενο διορθώθηκε, ο 151 και βέβαια έχει gain (το ρυθμιστικό white) δεν έχει όμως offset, δαίμων του τυπογραφείου βλέπεις.. :grinning-smiley-043

Παρ'ολο που ο benq εχει την καλυτερη χρωματικα εικονα out of the box, ενα screenshot του μου φανηκε περιεργο, αν και δεν θυμαμαι την σκηνη της ταινιας αν ετσι ειναι οντως. (μιας και ειπες οτι οι φωτος ειναι σχεδον ιδιες με αυτο που εβλεπες)
Εμενα μου φαινεται οτι πετουσε πολυ κοκκινο (ροζ θα ελεγα) στο παρακατω screenshot.
Eτσι ηταν και η σκηνη πραγματικα. ? :chinscratch: (δεν ξερω κι αν το ακαλιμπραριστο dell μονιτορ στο pc μου κανει την χαλαστρα)
w1110-2-1024x575.jpg

Ωραιο το review, φανταζομαι εγινε συνεργειακα με καταναλωση μερεντας, ωστε να υπαρξει η απαραιτητη ενεργεια για να φερεις εις περας την αποστολη. :Banane0:

Γιάννη μπορώ να σου πω με βεβαιότητα πλέον (κάτι που δεν μπορούσα στο παρελθόν) ότι οι φωτογραφίες απεικονίσουν χρωματικά τουλάχιστον το εξαιρετικό ποσοστό 70% αυτών που έβλεπα, πίστεψε με είναι πολύ κοντά στην πραγματική εικόνα. Να φανταστείς έβγαλα πάνω από 60 screenshots άλλα κράτησα μονάχα τον συνδυασμό που ήταν πιο κοντά στους τρεις προβολείς (10-11). Για το συγκεκριμένο screenshot δεν παίρνω όρκο πως πρέπει να είναι πραγματικά..θα το βάλω μια στο dell μου και θα σου πω..
Δεν υπήρχε μερέντα στο review, κάτι παλιοεκλεράκια που είχαν περισσέψει από του Αι Γιαννιού κάναν την δουλειά.. :smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Nice birdie partner!!:D

μετά το χθεσινό eagle ούτε να ακούω για birdie.. :flipout:

Απάντηση: Re: BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια, δεν ξέρετε τι κουράγιο μου δίνεται.. -bye-
Το κείμενο διορθώθηκε, ο 151 και βέβαια έχει gain (το ρυθμιστικό white) δεν έχει όμως offset, δαίμων του τυπογραφείου βλέπεις.. :grinning-smiley-043

Ακομα κι ετσι, είναι δυνατον προβολεας στο 1000ρικο και να εχει τετοια ελλειψη;
Απορω πως συνεχισες το συγκριτικο μαζι του και δεν τον πακέταρες ξανα :laugh:
Μεγαλο μειον για μενα, βγαινει εκτος συναγωνισμου

Ακομα κι ετσι, είναι δυνατον προβολεας στο 1000ρικο και να εχει τετοια ελλειψη;
Απορω πως συνεχισες το συγκριτικο μαζι του και δεν τον πακέταρες ξανα :laugh:
Μεγαλο μειον για μενα, βγαινει εκτος συναγωνισμου

Σωτήρη, το ρυθμιστικό που διαθέτει είναι μονάχα το gain, όμως, όσο και περίεργο να σου ακούγεται, η σκάλα του γκρίζου έρχεται αρκετά καλά. (το θυμάμαι από τον 25άρη)

Μπραβο Νικο , Εξαιρετική δουλειά. Απ ολα τα screenshots μου έμεινε η οφθαλμοφανή μεγαλη διαφορά του φακού του BenQ στην ευκρίνεια .

Ευχαριστώ Κώστα! Nαι υπήρχε σημαντική διαφορά, άλλα για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου ο HD50 στηρίζεται πολύ στο ultra detail ρυθμιστικό του, είναι σαν να σου λέει η optoma παίζεις μόνο με αυτό αλλιώς θα βλέπεις θολά ή "κοίτα τι καλή δουλειά που κάνει το ultra detail". Εγώ το είχα απενεργοποιημένο διότι ενώ στις ταινίες δούλευε άψογα δεν πέρναγε τα στατικά πατερνάκια και σε εικονίδια του desktop ή σε γράμματα έκανε κάτι περίεργες χρωματικές αλλοιώσεις και θεώρησα ότι πρέπει να είναι off..για παράδειγμα..

DSC02011.jpg

Nice birdie partner!!:D

Tι σατανικα κωδικοποιημενα ειναι αυτα. ?

Γιάννη ...κάτι παλιοεκλεράκια που είχαν περισσέψει από του Αι Γιαννιού κάναν την δουλειά.. :smash:

Αρχισαμε τις εκλερο-καταστασεις. ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μετά το χθεσινό eagle ούτε να ακούω για birdie.. :flipout:

Νατα παλι τα σατανικα κωδικοποιημενα μηνυματα.

Σωτήρη, το ρυθμιστικό που διαθέτει είναι μονάχα το gain, όμως, όσο και περίεργο να σου ακούγεται, η σκάλα του γκρίζου έρχεται αρκετά καλά. (το θυμάμαι από τον 25άρη)

Να θυμοσουν και τον χιονολυκο...! :Banane0:

εδώ ο hd50 με ενεργοποιημένο το ultra detail σε σχέση με τον w1110, κοιτάξτε κατευθείαν πόσο κοντά έρχονται σε ευκρίνεια..

πάνω ο hd50

DSC02047.jpg

benq.jpg

Να πω και γω την γνωμη μου για τον hd50 με τον οποιο ασχοληθηκα λιγο, μετα από την αγορα ενός φιλου.

Οντως υπηρχε θεμα με το focus. Στο σημειο που επελεγες να κανεις focus, ερχόταν τελεια, αλλα ολη η άλλη οθονη ηταν μεσα στην θολουρα.
Θα μου πειτε ετσι γινεται συνηθως στα οικονομικα προβολια. Όταν εισαι in focus κατω αριστερα, πανω δεξια εισαι out of focus και εκει παιζεις λιγο απαλα με το ρυθμιστικο και ερχεται η εικονα.
Στον hd 50 δεν ερχοταν όμως.
Εκει λοιπον εκαναν δουλεια τα ρυθμιστικα pure detail και ultra detail.
Δεν ειχε pc ο φιλος, αλλα το mede8er, οποτε δεν ειδα το χρωματικο πρόβλημα που αναφερει ο tegonik.
Φυσικα στην ταινια δεν καταλαβαίνεις τιποτα.
Οποτε ναι μεν πρόβλημα με το focus, αλλα λυνεται.* (Βαζω αστερακι γιατι θα επανελθω σε αυτό το θεμα)

Το rgb του out of the box, δεν ηταν τοσο τραγικο.
Δεν ειχα οργανα μετρήσης βεβαια, αλλα σε όλα τα site τον εδειχναν με ψηλο green, κανονικο red και ελαφρως πεσμενο blue.
Οντως αυτό που παρατηρησα (με τα ματια παντα) ηταν ένα πρασινωπο grayscale. Είναι φανερο και στα screenshot του tegonik
Οποτε εβαλα Green Gain -3, Blue Gain +1 και για τα δικα μου ματια ηρθε μια χαρα.
Με το cms δεν ασχοληθηκα καθολου, γιατι ειπαμε δεν ειχα οργανο αλλα μην το παρακάνουμε κιολας.
Οποτε και το 2ο πρόβλημα λυθηκε και αυτό σχετικα ευκολα.*

Συμφωνα λοιπον με το συγκριτικο, έχουμε καθαρο νικητή τον benq, γιατι λοιπον να παρει καποιος τον ακριβοτερο hd50;
Η απαντηση για μενα είναι το F.I.
Ενταξει σε 2D να το καταπιω, αλλα σε 3D χωρις F.I. για μενα δεν παιζει.
Οποτε τα 2 προβλήματα (αστερακια) που ανεφερα πριν, την στιγμη που λυνονται, ερχονται σε 2η μοιρα εφόσον το βασικο για μενα είναι το F.I.

Αν δεν σας ενδιαφερει καθολου το 3d, προσπεραστε και πηγαίντε στον 1100, να σας μεινουν και 300 ευρω στην τσεπη ;)

ευχαριστουμε πολυ για το συγκριτικο!

σε διπλανο φορουμ, εχουν αγορασει τον vivitek H1188 και το πλεονεκτημα που εχει απο τον Benq W2000 ειναι το F.I.
επισης καπου διαβασα, ισως και εδω, οτι vivitek H1188 και Optoma HD50 αν δεν ειναι παιζουν ιδια, ειναι παρα πολυ κοντα και δυσκολα ξεχωριζεις ποιος ειναι ο ενας και ποιος ο αλλος.
παντως εχει αναφερθει σε αρκετα review/forum, οτι το F.I. του vivitek H1188 (στην χαμηλη σκαλα) ειναι υποδειγματικο και καλυτερο απο αλλες ακριβοτερες υλοποιησεις πχ sony, jvc.

επισης παιζει και ενα φιλτρο οπου διορθωνει το μαυρο του H1188. μαλιστα χαρακτηριστικα αναφερθηκε οτι με το φιλτρο ο προβολεας γινεται jvc.
στον εναν απο τους 3 αγοραστες, "εκατσε" καλα αυτο το φιλτρο και τον κρατησε ετσι. στον 2ο δεν αρεσε γιατι δημιουργει αλλοιωση χρωματων.

θα ειχε ενδιαφερον αν υπηρχε η δυνατοτητα να ηταν και ενας vivitek H1188 στο συγκριτικο αυτο, καθως και μια δοκιμη αυτου του φιλτρου που προσδιδει καλυτερο μαυρο.

Last edited:

επισης παιζει και ενα φιλτρο οπου διορθωνει το μαυρο του H1188. μαλιστα χαρακτηριστικα αναφερθηκε οτι με το φιλτρο ο προβολεας γινεται jvc.
στον εναν απο τους 3 αγοραστες, "εκατσε" καλα αυτο το φιλτρο και τον κρατησε ετσι. στον 2ο δεν αρεσε γιατι δημιουργει αλλοιωση χρωματων.

Λεγοντας φιλτρο, εννοεις NDfilter. ? Aυτο μπορεις να το βαλεις με πατεντα σε ολους τους προβολεις μπροστα απο το φακο. Δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα γυαλι γκρι οπου αναλογως μειωνει το φως που βγαινει απο τον φακο του προβολεα. Χρησιμοποιειται συνηθως μπροστα απο φακους φωτ. μηχανων για να βγαζεις φωτογραφιες με υπερεκθεση κλπ.
Θα μπορουσαμε να πουμε οτι βαζοντας το, εχεις ουσιαστικα μια μονιμα πιο κλειστη ιριδα, χωρις ομως να μπορεις να αλλαξεις την τιμη της. (οπως κανουν οι δυναμικες ιριδες σε φωτεινα/σκοτεινα πλανα.

Προτιμαται συνηθως το ND2filter οπου κοβει περιπου το μισο φως. (για θεαση 3D χρειαζεται αφαιρεση γιατι εκει το φως του προβολεα το χρειαζεσαι)

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1110 vs Optoma HD151X vs Optoma HD50

Λεγοντας φιλτρο, εννοεις NDfilter. ? Aυτο μπορεις να το βαλεις με πατεντα σε ολους τους προβολεις μπροστα απο το φακο. Δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα γυαλι γκρι οπου αναλογως μειωνει το φως που βγαινει απο τον φακο του προβολεα. Χρησιμοποιειται συνηθως μπροστα απο φακους φωτ. μηχανων για να βγαζεις φωτογραφιες με υπερεκθεση κλπ.
Θα μπορουσαμε να πουμε οτι βαζοντας το, εχεις ουσιαστικα μια μονιμα πιο κλειστη ιριδα, χωρις ομως να μπορεις να αλλαξεις την τιμη της. (οπως κανουν οι δυναμικες ιριδες σε φωτεινα/σκοτεινα πλανα.

Προτιμαται συνηθως το ND2filter οπου κοβει περιπου το μισο φως. (για θεαση 3D χρειαζεται αφαιρεση γιατι εκει το φως του προβολεα το χρειαζεσαι)

ναι αυτο νομιζω αναφερουν.

Για να το λες, ετσι θα είναι, αλλα όταν διαβασα ότι δεν εχει, μου ηρθε μια ανατριχιλα.
Είναι σαν λες, πηρα αυτοκινητο χωρις οπισθεν :flipout: