BenQ W3000

Johnkokk

Senior Member
20 June 2006
479
Καλημέρες.

Ο BenQ W3000 παρελήφθη και ήδη δοκιμάστηκε με μια ταινία, οπότε το λιγότερο που μπορώ να κάνω κι εγώ απο τη μεριά μου, είναι να γράψω κάποιες εντυπώσεις.

Να σημειώσω πρώτα τα εξής.
Ο τελευταίος μου προβολέας ήταν ο Infocus 7200 o οποίος είχε αγοραστεί κάπου το...μακρυνό 2003 αν θυμάμαι καλά στην τιμή των 9000 .Τσιπάκι είχε το HD2 mustang και το πάνελ του ήταν 720.
Μου έκανε πολλές ώρες συντροφιά κι ήμουνα πολύ ικανοποιημένος.

Επίσης ο χώρος που προβάλλω είναι ενα σαλονοκαθιστικό με ανοιχτόχρωμους τοίχους, ενω προβάλλω σε τοίχο.

Εχθές λοιπόν το πρωί παρελήφθη W3000.
To μεσημέρι, ξεπακεταρίστηκε παρουσία του κυρίου που βλέπετε, του οποίου η αγαπημένη ταινία είναι η "Συλλέκτης οστών"...για ευνόητους λόγους :2thumb22sup: .

benq1.jpg
benq2.jpg

Στη δεύτερη φωτό διακρίνονται πάνω αριστερά οι περιστροφικοί διακόπτες για το lens shift και κάτω το κυρίως πάνελ διακοπτών.

Αφου ξεκρεμάστηκε ο infocus, μπήκε στην ίδια θέση ο benq και φυσικά ήρθε ακριβώς.Focus και ζουμ πείραξα μόνο κι ήρθε καρφί.Εξάλλου έχει ενα σχετικά...υγιές 1.6 ζούμ, οπότε δεν νομίζω οτι κάποιος θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην τοποθέτησή του.

Πάμε στα πιο ουσιώδη τώρα.
Απο ρυθμίσεις, το μόνο που πείραξα είναι οτι έβαλα τη λάμπα στο smart eco και το frame interpolation στο low.
Το smart eco υποτίθεται οτι πειράζει τη φωτεινότητα ανάλογα το πλάνο για να δώσει καλύτερα μαύρα.
Σε μετρήσεις λένε οτι το επηρεάζει ενα 20-30%, οπότε αφενώς δεν κάνει και τεράστια διαφορά, αφεταίρου δεν σε ενοχλεί όπως μερικές ίριδες που είναι σαν φωτορυθμικό.

Επίσης να σημειώσω, οτι η σύνδεση στην παρούσα φάση είναι μέσω component αφού υπήρχαν ήδη τα καλώδια, ενω θα δοκιμαστεί και με HDMI

H ταινία που έβαλα ήταν το Jungle Book σε matroska.

Κάποιος έχει πει οτι "Εχθρός της ευτυχίας είναι η σύγκριση".
Με λίγα λόγια είμαι σίγουρος οτι αν κάποιος μου έβαζε δίπλα δίπλα κάποιον άλλον προτζέκτορα τύπου sxrd ή dila, κλπ, κλπ, τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά.
Επειδή όμως δεν υπάρχει κάποιος άλλος δίπλα, τα πράγματα είναι αλλιώς. :)

Με λίγα λόγια.
Η διαφορά απο τον infocus είναι χαοτική.Κάτι η μεγαλύτερη ανάλυση, κάτι το πολύ καλύτερο μαύρο, κάτι το F.I οι διαφορές είναι τεράστιες.
Υπενθυμίζω το ενα μηχάνημα έκανε 9000 και το άλλο 1590

Τα χρώματα είναι καταπληκτικά, η κίνηση βούτηρο και τα μαλλιά του Μόγλη...μαύρα :drool1:
Χωρίς καμιά επέμβαση σε καμιά παράμετρο του προτζέκτορα, τα χρώματα είναι ολοζώντανα.

Το μαύρο του σε σχέση με τον infocus, έτη μπροστά.Και ήμουν ήδη μια χαρά με τον infocus.
Τα μαλλιά του Μόγλη, ειδικά σε ημερήσια πλάνα, είναι κατράμι (προφανώς το εξαιρετικό ΑNSI contrast, παίζει το ρόλο του).
Σε πολύ σκοτεινά πλάνα, με μια πολύ εντονη φωτεινή πηγή (π.χ. η φωτιά), υπάρχει λίγο ξέπλημα αλλά σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις αντανακλάσεις του χώρου.

Απο θόρυβο, δυσκολεύτηκα να τον ακούσω.Είχα συνηθίσει τον infocus να κάνει σαν τζετ έτοιμο για απογείωση, οπότε αυτός μου φάνηκε πολύ ήσυχος.Ακούγεται λίγο μόνο σε πολύ ήσυχα περάσματα στις ταινίες, αλλά όχι κάτι το ενοχλητικό.

Τέλος δεν διέκρινα κάνενα light leak προς την οθόνη.Αν κοιτάξεις τις γρίλιες αερισμού, βλέπεις ενα φώς, αλλά δεν το είδα πουθενά στην οθόνη.

Αυτά σε πρώτη φάση.Θα επανέλθω μόλις έχω νεότερα.

Καλοθεατος κι απο μενα.
Αν μπορεις κανε κι ενα τεστ την επομενη φορα στο F.I.
Βαλτο στο medium ή high, βαλε μια ταινια που να εχει γρηγορα παναρισματα και σκηνες.
Παρακολουθησε λιγα λεπτα και παρατηρησε εαν η εικονα κανει σκαλωματα, κομπιασματα κλπ.

Στον benq w7000 η κινηση στο med/hi ηταν βουτυρο συνεχως.
Στον w7500 προκαλουσε σκαλωματακια.
Ειμαι περιεργος αν στην νεα σειρα το διορθωσαν αυτο.

Το εκανε και στο low αλλα δεν ηταν ευκολα διακριτο, μιας και η αισθηση ηταν σαν να απενεργοποιειται το f.i. και η κινηση εμοιαζε σαν εντονο telecine judder σε καποιες σκηνες.
Στο medium/high ομως οπου ολα πανε βουτηρο, ειναι πολυ ευκολο στο ματι να αντιληφθει κολληματα, σκαλωματα κλπ.

Καλορίζικος φίλε μου, πολύ δυνατό εργαλείο πήρες. Να το χαρείς όπως του αρμόζει (με HDMI σύνδεση!!:violent-smiley-030:) -bye-
Α, μην δοκιμάσεις το FI στο medium και στο High, άσε τον werewolf να αγωνιά! :flipout:

Απάντηση: Re: BenQ W3000

Καλορίζικος !!!! Μήπως μπορείς να μας πείς και για το lens shift ? Γιατι ετοιμάζομαι για αγορά :)

Εχει και οριζόντιο και κάθετο.
Στον οριζόντιο άξονα είναι 2.5% και στον κάθετο 12.5%

Για το F.I. δοκίμασα στο med και high με κάποιες σκηνές.Δεν είδα κάτι αξιπερίεργο, αλλά θα ξαναδοκιμάσω με κάποιες άλλες να δούμε.

Mέχρι στιγμής ολα καλά.Το μόνο "πρόβλημα" (περισσότερο ενόχληση θα έλεγα) είναι οτι αργεί αρκετά να κλειδώσει σήμα απο τις εισόδους του(και με HDMI και με component).
Μιλάμε για χρόνους της τάξεως των 7-10 δευτ/πτων.

Mέχρι στιγμής ολα καλά.Το μόνο "πρόβλημα" (περισσότερο ενόχληση θα έλεγα) είναι οτι αργεί αρκετά να κλειδώσει σήμα απο τις εισόδους του(και με HDMI και με component).
Μιλάμε για χρόνους της τάξεως των 7-10 δευτ/πτων.

To ιδιο προβλημα ειχαν και ο benq w7000 και w1070 καποτε, αλλα τους το ειχαν λυσει με firmware update.

Καλορίζικος και καλοθέατος φίλε.
Πιστεύεις ότι το φως του θα κάλυπτε μια μεγάλη οθόνη 135 ιντσών;

Eχει πολύ φως.

Θόρυβο πάντως εγω δεν ακούω.Αντιλαμβάνομαι οτι στα reviews προφανώς η θέαση γίνεται χωρίς ήχο, αλλα σε ρεαλιστικές συνθήκες προβολής, το μηχάνημα δεν ακούγεται ή δεν ακούγεται σε βαθμό που να το προσέχεις.
Και ειναι τοποθετημένος περιπου 1.5 μετρο πίσω μου κι 1,5 μέτρο πιο ψηλά απο μένα.