Η δική μου γνωμη ειναι πως τη μεγαλη διαφορα την κανει το υλικο (sd/hd) πρωτα και μετα το μεσον, ειδικα στην κατηγορία τιμης που θελεις να κινηθεις.
Επίσης στην ιδια κατηγορια τιμης, βλεπω τα περισσοτερα μοντελα ..."ελλειπή", στο ενα λειπει το ταδε χαρακτηριστικο, στο αλλο το δεινα, το τριτο εχει προβλημα εκει, το τεταρτο εδω κ.ο.κ.
Επίσης υπαρχει ενα κενο, ακριβως στο ανωτατο ποσο που θελεις να κινηθεις, δηλαδή απο τους lcd του 1000ρικου παμε στους dlp των 2.190+ (τουλαχιστον για τα μοντελα που συζηταμε εδω περα).
Με δεδομενο και το οτι καθεσαι στα 5.5μ (οπως κι εγω με 106") συμφωνα με τη..."θεωρία" χανεις και τα οποια πλεονεκτηματα της υψηλοτερης αναλυσης (ή εισαι στο οριο).
Επίσης η δικη μου εμπειρεια λεει οτι στα 5,5μ. χανονται σχεδον ολα τα μειονεκτηματα της εικονας και η εικονα που βλεπω (sd ακομα) ειναι.... σχεδον HD (ειδικα αν ειναι και καλο το transfer).
Οπότε σκεψου αν πρεπει να αναβαθμίσεις προς τα κατω (lcd toy 1000ρικου) προς το παρον και να περιμενεις το καλοκαιρι ή να παρεις κατι σε.... Beta (οπως τα λεω εγω) μορφή τώρα.
Για 120" παντως θελεις φως και ισως πρεπει να δεις και τον optoma 80 ή και να περιμενεις λιγο και τον 800ρη.
Ο benq5000 με 3 στα 3 προβληματικα σε διαχειριση φωτος κοματια (οπως ειπε ο Μανωλής) θα με εβαζαν σε σκεψη.