BENQ W5000 ή MITSUBISHI HC4900

Μιχάλης Πικούνης

Established Member
18 June 2006
285
Περιμένω να κατέβουν οι HD projectors κοντά στο budget μου καιρό τώρα και νομίζω οτι έχουν πλησιάσει αρκετά. Απο τα δυο μοντέλα (BENQ W5000 και MITSUBISHI HC4900) ποιό να διαλέξω; Μήπως βγαίνει κάτι καλύτερο μέχρι το καλοκαίρι οπότε να περιμένω;

Σημείωση οτι προβάλω σε τοίχο βαμμένο με goo paint 120" κάδρο, κάθομαι στα 5,5m περίπου και ο προβολέας μπορεί να μπει οπουδήποτε ανάμεσα (0-5,5m) στο ταβάνι.

Περιμένω να κατέβουν οι HD projectors κοντά στο budget μου καιρό τώρα και νομίζω οτι έχουν πλησιάσει αρκετά. Απο τα δυο μοντέλα (BENQ W5000 και MITSUBISHI HC4900) ποιό να διαλέξω; Μήπως βγαίνει κάτι καλύτερο μέχρι το καλοκαίρι οπότε να περιμένω;

Σημείωση οτι προβάλω σε τοίχο βαμμένο με goo paint 120" κάδρο, κάθομαι στα 5,5m περίπου και ο προβολέας μπορεί να μπει οπουδήποτε ανάμεσα (0-5,5m) στο ταβάνι.

Αν μπορείς να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι τότε θα σου πρότεινα να το κάνεις.

Μέχρι τότε και καλύτερες τιμές θα βρεις και μεγαλύτερη ποικιλία.:D

@Τάσο
Δεν έχω δει κανέναν με τα μάτια μου, για αυτό και ρωτάω εδώ. Δεν θέλω να δώσω περισσότερα από 1600-1800 οπότε δεν έχω άλλες επιλογές και δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε HD προβολέα από τον 576p Sharp μου και να μην ενθουσιαστώ!

@Κώστα
Το ξέρω οτι ισχύει αυτό που λες, αλλά το ίδιο θα συμβαίνει και το καλοκαίρι αν περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο :smile: - πάντα έτσι είναι!

Ο BENQ W5000 πάντως είναι αποκάλυψη.

Θα δώσεις λίγο πάνω από 2Κ και ελάχιστα θα σου λείψουν απ όσα είδες στον JVC.

Απάντηση: Re: BENQ W5000 ή MITSUBISHI HC4900

Ο BENQ W5000 πάντως είναι αποκάλυψη.
.

Συμφωνώ.
Θέλει firmware update όμως...
Και πάνω απ' όλα σωστή ρύθμιση, γιατί αλλιώς... μπορεί και να κλαίς τα λεφτά σου...

Η δική μου γνωμη ειναι πως τη μεγαλη διαφορα την κανει το υλικο (sd/hd) πρωτα και μετα το μεσον, ειδικα στην κατηγορία τιμης που θελεις να κινηθεις.

Επίσης στην ιδια κατηγορια τιμης, βλεπω τα περισσοτερα μοντελα ..."ελλειπή", στο ενα λειπει το ταδε χαρακτηριστικο, στο αλλο το δεινα, το τριτο εχει προβλημα εκει, το τεταρτο εδω κ.ο.κ.

Επίσης υπαρχει ενα κενο, ακριβως στο ανωτατο ποσο που θελεις να κινηθεις, δηλαδή απο τους lcd του 1000ρικου παμε στους dlp των 2.190+ (τουλαχιστον για τα μοντελα που συζηταμε εδω περα).

Με δεδομενο και το οτι καθεσαι στα 5.5μ (οπως κι εγω με 106") συμφωνα με τη..."θεωρία" χανεις και τα οποια πλεονεκτηματα της υψηλοτερης αναλυσης (ή εισαι στο οριο).

Επίσης η δικη μου εμπειρεια λεει οτι στα 5,5μ. χανονται σχεδον ολα τα μειονεκτηματα της εικονας και η εικονα που βλεπω (sd ακομα) ειναι.... σχεδον HD (ειδικα αν ειναι και καλο το transfer).

Οπότε σκεψου αν πρεπει να αναβαθμίσεις προς τα κατω (lcd toy 1000ρικου) προς το παρον και να περιμενεις το καλοκαιρι ή να παρεις κατι σε.... Beta (οπως τα λεω εγω) μορφή τώρα.

Για 120" παντως θελεις φως και ισως πρεπει να δεις και τον optoma 80 ή και να περιμενεις λιγο και τον 800ρη.

Ο benq5000 με 3 στα 3 προβληματικα σε διαχειριση φωτος κοματια (οπως ειπε ο Μανωλής) θα με εβαζαν σε σκεψη.

Ωραίος ο BENQ αλλά δεν έχει δει κανείς τον Mitsubishi?? Σε ξένα forum τον βγάζουν ΠΟΛΥ καλό και θα ήθελα και τη γνώμη κάποιου απο εδώ που να τον έχει δει - ειδικά αν έχει δει ο ίδιος και τον BENQ!

Ωραίος ο BENQ αλλά δεν έχει δει κανείς τον Mitsubishi?? Σε ξένα forum τον βγάζουν ΠΟΛΥ καλό και θα ήθελα και τη γνώμη κάποιου απο εδώ που να τον έχει δει - ειδικά αν έχει δει ο ίδιος και τον BENQ!
Ενισχυτές, Mac, προβoλείς….κάποιος πρέπει να έχει υπερβεί κατά πολύ τον ‘προϋπολογισμό’ του….:p
/ΟΤ

@Κώστα
Το ξέρω οτι ισχύει αυτό που λες, αλλά το ίδιο θα συμβαίνει και το καλοκαίρι αν περιμένω μέχρι το Σεπτέμβριο :smile: - πάντα έτσι είναι!

Μα εσύ ρώτησες αν πρέπει να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι για κανένα νέο μοντέλο.

Σίγουρα θα υπάρχουν νέα μοντέλα και θα αλλάξει και η τιμή των σημερινών.

Από εκεί και πέρα αν δεν θέλεις να περιμένεις...

Αν έχεις την υπομονή πάντως, κάτι θα κερδίσεις από την αναμονή. Λίγο...πολύ? Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, αλλά κερδισμένος θα είσαι.