BENQ W6000 ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Απάντηση: Re: BENQ W6000 ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Αυτο που παρατηρησα χτες ειναι οτι οσο παιζει δειχνει καλητερα και το μαυρο του ειναι πολυ καλο! Τον μανωλη θα τον φωναξω στης 100 ωρες οπου θα εχει στρωσει ο προβολεας.Εχω δει προβολεα να τον απογειωνει!
Ο προβολέας δεν έχει καμμία σχέση όταν ρυθμιστεί απο τον Μανώλη.
Εμένα μου τον ρύθμισε μετά απο 150 ώρες και είδα μεγάλη διαφορά!
Η πραγματική διαφορά όμως έγινε όταν έβαλα μάυρες κουρτίνες γύρω απο τούς τοίχους και απο πανω(μαύρισε και το ματι μου απο την σύζυγο)αλλά άξιζε τον κόπο..-bye-

Μα και οι τηλεορασεις εχουν service menu που μονο ειδικοι μπορουν να ασχοληθουν.
Η λογικη των εταιριων ειναι να μη κανει καποια ζημια ο χρηστης.

Mα τι ζημια θα κανω, αν παιξω λιγο με τις τιμες, πχ στο χρωμα (ασε, που απο πριν θα εχω σημειωσει τις αρχικες) ?

Επισης δεν ειναι θεμα το ποσα ευρω και αν θα δωσω σε τεχνικο, αλλα το γιατι να ειμαι υποχρεωμενος ,να το κανω και να μην εχω το δικαιωμα να ψαξω λιγο μονος μου ολες τις πιθανες ρυθμισεις-δυνατοτητες του μηχανηματος μου. Και ,αν δεν καταφερω ,να φτιαξω κατι, που να μου αρεσει, τοτε ναι, να φωναξω τεχνικο.

Επισης δε μιλαμε για service menu.Στην προκειμενη, ειναι για εξτρα ρυθμισεις οχι επισκευη.

συνηθως ειιναι σοφοτερο να μην πειραζονται τα σερβις μενου χωρις μηχανηματα γιατι το πιθανοτερο ειναι να κανεις και ζημια .αλωστε αυτα που μπορεις να ρυθμισεις με το ματι τα κανεις και απο το κανονικο μενου.

Αυτο που παρατηρησα χτες ειναι οτι οσο παιζει δειχνει καλητερα και το μαυρο του ειναι πολυ καλο! Τον μανωλη θα τον φωναξω στης 100 ωρες οπου θα εχει στρωσει ο προβολεας.Εχω δει προβολεα να τον απογειωνει!

δεν προσεξα αν εχεις αναφερει τις ιντσες οθονης που βλεπεις και φορματ.

συνηθως ειιναι σοφοτερο να μην πειραζονται τα σερβις μενου χωρις μηχανηματα γιατι το πιθανοτερο ειναι να κανεις και ζημια .αλωστε αυτα που μπορεις να ρυθμισεις με το ματι τα κανεις και απο το κανονικο μενου.

Τελος παντων, αν και ειμαστε τελειως off topic (και πρωτος εγω),
δεν προκειται για σερβις μενου, αλλα και για εξτρα ρυθμισεις.
Και οι οποιες το σωστο ειναι να γινονται στο χωρο ,οπου παιζει ο προβολεας, για να γινουν σωστα >> αρα γιατι να μη μπορω να τις κανω κι εγω ? (οπως και αν μπορω).
Αυτο ειναι που δε μου αρεσει. Το να με υποχρεωνουν να ζητησω βοηθεια.

Σιγουρα ενας isf calibrator , οπως ο Μανωλης, θα κανει φοβερη δουλεια ,καμμια αμφιβολια !
Δεν προσπαθω, να αποδειξω οτι μπορω να κανω οτι ενας τεχνικος -σιγουρα δε μπορω- απλα μιλαω για το δικαιωμα μου, να προσπαθησω να ρυθμισω το μηχανημα μου με οση λεπτομερεια γινεται-μπορω, δικαιωμα , που μου εχει αφαιρεθει.Δε με ενδιαφερουν οι ρυθμισεις για επισκευη-service, αλλα οι ''μικρορυθμισεις'' της εικονας της συσκευης, οπως μπορω να τις κανω, αλλιως επαναφορα εργοστασιακων.

Τελος παντων , το ολο θεμα ειναι προσωπικη γνωμη, που δεν εχει σκοπο ουτε να θιξει, ουτε να υποβιβασει κανεναν.
Σιγουρα σεβομαι τους ειδικους στον καθε τομεα.
Του Μανωλη η δουλεια ειναι γνωστη, ειναι ο τομεας του !
Την ολη κουβεντα, την εκανα, οχι για την τεχνικη της πλευρα, αλλα πιο πολυ για την -πως να τη χαρακτηρισω ?- ηθικη της >> ''Εχω ενα μηχανημα, το οποιο εχει καποιες κρυμμενες ρυθμισεις- γιατι ?''

Ευχαριστω !!-bye-

Μα, σχεδόν όλα τα μηχανήματα έχουν κρυμμένες ρυθμίσεις.

Η ιδέα είναι ο τελικός χρήστης να έχει πρόσβαση σε πράγματα που μπορεί εύκολα να κατανοήσει και όντως έχει νόημα να πειράξει.

Το CMS που βλέπεις στις "απλές" ρυθμίσεις του προβολέα είναι ήδη υπερβολή / πρακτικά άχρηστο για ρυθμίσεις με το μάτι. Το "κρυμμένο" CMS είναι απλά αλλού..

Το ίδιο ισχύει και με το service menu.. Αλλά ακόμα χειρότερα..

Με άλλα λόγια, περίμενε τον Μανώλη. :smile:

φιλε με το σερβις μενου εννοω τα isf calibration menu και δεν τιθεται λογος να υποβιβασεις κανενα αλλα απλα ο λογος που υπαρχει βασικα ειναι για να ερθει το μηχανημα σου με ακριβεια στα αυστηρα προτυπα του σινεμα τα οποια βεβαια μπορει και να μην σου αρεσουν υποκειμενικα.αρα για προσωπικες ρυθμισεις το κανονικο μενου υπερκαλυπτει.
τεσπα απο βδομαδα σκεφτομαι και εγω την αγορα του 6000 απο το ιδιο μαγαζι απλα δεν ξερω τι γινεται με εγγυηση ,καλυπτεται ευρωπαικα?

Αν βρεθει ο κωδικος ξεκλειδωματος του Isf,ας τον ποσταρει καποιος εδω ή αν μπορει ακομα και ο Μανωλης με π.μ.
Εγω εχω φιλο που εχει αγορασει μηχανηματα καλιμπραρισματος οποτε οταν τον αγορασω και εγω, θα μπορει να μου το κανει δωρεαν και να επαναλαμβανει την διαδικασια καθως η λαμπα θα μετραει ωρες.

Αν βρεθει ο κωδικος ξεκλειδωματος του Isf,ας τον ποσταρει καποιος εδω ή αν μπορει ακομα και ο Μανωλης με π.μ.
Εγω εχω φιλο που εχει αγορασει μηχανηματα καλιμπραρισματος οποτε οταν τον αγορασω και εγω, θα μπορει να μου το κανει δωρεαν και να επαναλαμβανει την διαδικασια καθως η λαμπα θα μετραει ωρες.

Aπο τη εταιρεια (benq μεσω του service) παντως, με ευγενικο τροπο, ''εφαγα πορτα''.
Οποτε, επειδη οι ρυθμισεις ειναι πραγματικα, πολυ ειδικες (και μονο με μηχανημα ειδικου μπορεις να τις κανεις κι οχι με το ματι), εγω προσωπικα εγκαταλειπω το ψαξιμο.

Απάντηση: Re: BENQ W6000 ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Aπο τη εταιρεια (benq μεσω του service) παντως, με ευγενικο τροπο, ''εφαγα πορτα''.
Οποτε, επειδη οι ρυθμισεις ειναι πραγματικα, πολυ ειδικες (και μονο με μηχανημα ειδικου μπορεις να τις κανεις κι οχι με το ματι), εγω προσωπικα εγκαταλειπω το ψαξιμο.

Ο 6000 στο φανερό μενού του έχει της Παναγιάς τα μάτια από ρυθμιστικά. Ξεκίνα από αυτά...;)

Re: Απάντηση: Re: BENQ W6000 ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Ο 6000 στο φανερό μενού του έχει της Παναγιάς τα μάτια από ρυθμιστικά. Ξεκίνα από αυτά...;)

Eγω τον 6500 εχω (νομιζω ,βεβαια, οτι το ιδιο μενου εχουν , με τον 6000)
και πραγματι, ακομη και στο φανερο του μενου, εχει πολλες παραμετρους, απλα με ειχε ''φαει'' το ''γαμωτο'' , που λεμε.

Το μηχανακι ειναι απλα, φοβερο !!!!

Προσωπικα - και το λεω ειλικρινα- εχω φτασει να τον συγκρινω , σχεδον, με τις 32αρες led , που εχω !!

-bye-