Benq W6500

αντε καλοριζικοςςς και καλοθεατος!!! τι να το κανεις ρεσυ το ηχειακι αφου κ σ ενα ο γιατρος δε σου πε οτι δεν ακους καλα? :flipout:
Ασε ,συμφωνω, ετσι κι αλλιως πριν κανα μηνα περασα ωτιττιδα και εχω την εντυπωση ,οτι δεξια δεν ακουω και πολυ καλα !

Απλα ειναι θεμα ευκολιας !
Στο σαλονι ,οπου και το home cinema, οταν βλεπω απλα τηλεοραση (μεσω ενος αποκωδικοποιητη funai 2205, στον προτζεκτορα,εννοειται), δεν ειναι παντα αναγκη ν' αναβεις και τον ενισχυτη (ειδικα αμα εχει παρει υπνος διπλα σου και τη μικρη !).
Οχι οτι κοπτομαι ιδιαιτερα, αλλα δε θα με χαλαγε ενα ηχειακι.
Τωρα το μηχανημα ειναι φοβερο--τουλαχιστο σε σχεση με το W600 ,που ειχα.
Βεβαια αλλο το ενα ,αλλο το αλλο (και το W600 ηταν ενα καλο και τιμιο μηχανημα).
Μου φαινεται λιγο περιεργος ο ογκος του.Δεν ειχα συνηθησει σε τετοια μεγεθη (ειχα παλια εναν Sony VPL-HS1, μετα εναν Sony ES-2 και τελευταιο τον Benq W600, ολα πολυ πιο μικρα σε μεγεθος-ογκο).
Τον εβαλα ακριβως πισω απο τον καναπε , στο υψος του ωμου (σε καθιστη θεση) και μαλιστα η αποσταση μου βγηκε σχεδον ακριβως για τις ιντσες πανιου,που εχω (1,96μ διαγωνιος καθαρη).Βεβαια μου βγαινει λιγο εξω κανα δαχτυλο στο πανω, αλλα δε γινεται αλλιως , εκτος αν αλλαξω πανι (τωρα αποκλειεται, θα με σκισει η γυναικα μου και το πανι ειναι σχεδον καινουριο).Αν τον φερω ακομα πιο μπροστα,θα γινει ακομα πιο αγαρμπος.
Θα σκεφτω το ταβανι.
Παντως απο φωτεινοτητα, κοντραστ ειμαι πληρως ευχαριστημενος (χωρις να εχω πειραξει ακομα τις ρυθμισεις της μαμας).Θα βαλω και κανα bluray ,να δω.
Αυτα ως ωρας !!

αστα τι να λεμε εδω καθε φορα που περναγα απτο μετρο στο συνταγμα κατεβενοντας στην αριστερη μερια ειχε τον w6000 και εδιχνε κατι κορακια σε ενα πανι!!! καθε φορα ελεγα θα ριξω ενα σαλτο να τον κατεβασω κατω, απλα δεν ηξερα μετα απο ποια μερια με βολεευε να φυγω :flipout::flipout::flipout:

αστα τι να λεμε εδω καθε φορα που περναγα απτο μετρο στο συνταγμα κατεβενοντας στην αριστερη μερια ειχε τον w6000 και εδιχνε κατι κορακια σε ενα πανι!!! καθε φορα ελεγα θα ριξω ενα σαλτο να τον κατεβασω κατω, απλα δεν ηξερα μετα απο ποια μερια με βολεευε να φυγω :flipout::flipout::flipout:

:BDGBGDB55:

:flipout::flipout::flipout:

Παντως κι εγω το ποσο που εδωσα, (2531 ,που εγιναν 2860 σε 24 δοσεις), ακομα το σκεφτομαι και εχω τυψεις.
Αλλα μ'εφαγε το μερακι με πανι και το Hd.
Aπο τωρα κομμενα ολα τα περιττα εξοδα !

:BDGBGDB55:

:flipout::flipout::flipout:

Παντως κι εγω το ποσο που εδωσα, (2531 ,που εγιναν 2860 σε 24 δοσεις), ακομα το σκεφτομαι και εχω τυψεις.
Αλλα μ'εφαγε το μερακι με πανι και το Hd.
Aπο τωρα κομμενα ολα τα περιττα εξοδα !

τουλαχιστον εχεις καλο επιτοκια ουτε 6,5% το χρονο , αλλοι χρεώνουν ως 9,5. Το ηχειακι οταν λες χαθηκε τι εννοεις? Κάηκε?

τουλαχιστον εχεις καλο επιτοκια ουτε 6,5% το χρονο , αλλοι χρεώνουν ως 9,5. Το ηχειακι οταν λες χαθηκε τι εννοεις? Κάηκε?

Οχι δεν καηκε,
ΔΕΝ εχει καθολου ηχειο.
Ουτε εισοδο audio.
Oλες οι εισοδοι ειναι μονο για video (hdmi,component,composite,s-video),usb,και pc.
Hχο δεν βαζει και δε βγαζει.
Μικρο το κακο.

Καλορίζικος και από εμένα. Σκέφτομαι και εγώ για αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα (υποθέτω θα έχει στρώσει).
Έχεις παρατηρήσει καθόλου rainbow effect;
Η τιμή του πάντως δεν βλέπω να πέφτει σε σχέση με όταν πρωτοπαρουσιάστηκε
Τελικά αξίζει η διαφορά τιμής (περίπου 700ευρώ) από τον 6000. Τι λέτε;

Γιατι να δωσετε 2600 για τον 6500 οταν με 250 παραπανω αγοραζετε τον jvc 350 ?
Νομιζω οτι η τιμη του 6500 ειναι μη ρεαλιστικη.Ασχετως βεβαια οτι ειναι εξαιρετικος προβολεας.

Re: Απάντηση: Benq W6500

Καλορίζικος και από εμένα. Σκέφτομαι και εγώ για αγορά το συγκεκριμένο μοντέλο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου μέχρι τώρα (υποθέτω θα έχει στρώσει).
Έχεις παρατηρήσει καθόλου rainbow effect;
Η τιμή του πάντως δεν βλέπω να πέφτει σε σχέση με όταν πρωτοπαρουσιάστηκε
Τελικά αξίζει η διαφορά τιμής (περίπου 700ευρώ) από τον 6000. Τι λέτε;

Eιναι οντως υπερτιμημενη η τιμη του αλλα μην περιμενεις να πεσει στο 2000 πριν απο το καλοκαιρι. Ειναι νεο το μοντελο αλλα και η τιμη του ξεκινησε απο πολυ ψηλα ετσι κι αλλιως

Γιατι να δωσετε 2600 για τον 6500 οταν με 250 παραπανω αγοραζετε τον jvc 350 ?
Νομιζω οτι η τιμη του 6500 ειναι μη ρεαλιστικη.Ασχετως βεβαια οτι ειναι εξαιρετικος προβολεας.

+1 . Ο jvc σημερα πουλιεται οσο ακριβως και εξω. Μεχρι προτινος ειχε +400 εδω

Ειναι ομως καλυτερος ο JVC ??
Σε τι ??

Και η τεραστια διαφορα στη φωτεινοτητα ??

Σε μενα το σαλονι ειναι αρκετα φωτεινο και δεν εχω ορεξη να κλεινω παραθυρα το απογευμα ,για να δω τηλεοραση (γιατι βλεπω και tv-digea ,πολυ με τον προβολεα στο σαλονι) ή ταινια.

Και στο κοντραστ βλεπω αρκετη διαφορα.

Υπαρχει καπου καποια απευθειας αντιπαραθεση ??

Γιατι, απο τα οσα εχει γραψει ο Μανωλης Καστρουνης ,στο perfectimage ,εγω ,προσωπικα, δε βγαζω τετοιο νοημα , οτι ειναι απολυτα καλυτερος.

Βεβαια σεβομαι οτι η γνωμη σας εδω ειναι πολυ ''βαρια'' , γιατι σιγουρα εχετε αλλες εμπειριες και γνωσεις. Εγω ειμαι απλα χρηστης, οχι ειδικος.

Αν υπαρχει καποιο review με συγκριση των 2 , εστω και ξενο, σιγουρα θα βοηθουσε. (με google δε βρηκα κατι).

Ευχαριστω !!

http://www.hifi-forum.de/viewthread-94-10725.html
διαβασε εδω ολο και κατι θα βρεις να σε βοηθησει

Ευχαριστω !!!

Αν και το google δε μου μετεφραζε και χρησιμοποιησα τον bing,
φαινεται οτι ο JVC ειναι καλυτερος overall, οχι ομως τοσο σοβαρες διαφορες.
Και κυριως στο κοντραστ και αυτοματισμους (zoom,focus τηλεχειριζομενα).
Ομως σε χρωματα και φωτεινοτητα,ισως και λεπτομερεια, ο Benq φαινεται καλυτερος.
Και στο πιο πανω λινκ βεβαια, καποιες γνωμες διιστανται και το ''ματι'' του καθενος ειναι προσωπικο, αρα ειναι και λιγο υποκειμενικες ,καποιες γνωμες.

Τωρα ,ετσι κι αλλιως τον αγορασα.
Αλλα δε με χαλαει αν ειναι κατι καλυτερος ο JVC.
Εγω,οπως ειπα πιο πανω ,εχω αναγκη τη φωτεινοτητα, αρα πιστευω οτι εκανα σωστη επιλογη.

Ευχαριστω ολους παρα πολυ !!!

:flipout:
δεν υπαρχει συγκριση ...

Ρε παιδια μονο εδω συμβαινει αυτος ο πανικος με τους JVC.
Οποιος JVC βγει του στηνετε αδριανατα. Τι γινετε με αυτη την εταιρια;:flipout:

Μη με παρετε απο το λαιμό, ακουστε τι θα πω.

Το προβολεα τον ειδα για μιση ωρα σε πολυ γνωστο καταστημα του χωρου.
Εχει καλο μααυρο αναμφιβολα.

Μα εχει φως; Κανουμε πλακα τώρα; ο 6500 του εριχνε 2 φορες το φως
Χρωματα φυσικα με διπλασια φωτεινοτητα, αρα πιο ζωντατα, πιο πεταχτα
Εξαιρετικος για μεγαλες οθονες.

Μηπως δεν υπαρχει συγκριση για το ανεκδηγητο 3D;
βεβαια του Sony90 το 3D εμοιαζε δυο γενειες πισω!
Αν δεν βγουν προβολεις με διπλη οπτικη μηχανη 3D σοβαρο δεν θα δουμε.

Αλλα μη τρελαθουμε οτι δεν υπαρχει συγκριση.

Η όποια σύγκριση έχει να κάνει μάλλον, σε αυτήν την συζήτηση, με το τι θέλει ο καθένας να βλέπει και πολύ περισσότερο πως του αρέσει να βλέπει.
Εάν θέλετε να τους ιεραρχήσω θα έβαζα τον JVC ποιο πάνω από τον W-6500. Δεν έχει το φως του 6500 αλλά ούτε και την crispy εικόνα του αλλά ούτε και το clarity control αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο JVC δεν είναι ευκρινής. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο 6500 όμως έχει μια ίριδα πολύ επιθετική κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στους υπότιτλους. Εκεί θα ήθελα player που να μπορεί να μου ρυθμίζει το transparency.

Απάντηση: Re: Benq W6500

:flipout:

Μα εχει φως; Κανουμε πλακα τώρα; ο 6500 του εριχνε 2 φορες το φως
Χρωματα φυσικα με διπλασια φωτεινοτητα, αρα πιο ζωντατα, πιο πεταχτα
Εξαιρετικος για μεγαλες οθονες.

Με ή χωρίς BR; Με την λάμπα στο eco ή στο high. Με την ίριδα του jvc σε ποιο σημείο;

Η όποια σύγκριση έχει να κάνει μάλλον, σε αυτήν την συζήτηση, με το τι θέλει ο καθένας να βλέπει και πολύ περισσότερο πως του αρέσει να βλέπει.
Εάν θέλετε να τους ιεραρχήσω θα έβαζα τον JVC ποιο πάνω από τον W-6500. Δεν έχει το φως του 6500 αλλά ούτε και την crispy εικόνα του αλλά ούτε και το clarity control αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο JVC δεν είναι ευκρινής. Κάθε άλλο μάλιστα. Ο 6500 όμως έχει μια ίριδα πολύ επιθετική κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στους υπότιτλους. Εκεί θα ήθελα player που να μπορεί να μου ρυθμίζει το transparency.

Φιλε Μανωλη,
αυτο που λες για τους υποτιτλους ειναι πραγματι περιεργο.
Σε σκοτεινες σκηνες, στο ασχετο, ριχνει τη φωτεινοτητα των υποτιτλων και, λιγο ,της εικονας ολης.

Αλλα ,περαν του πιο πανω, εμενα μου κανει τη δουλεια μου αψογα ,κυριως λογω της φωτεινοτητας του (και του κοντραστ βεβαια), αφου σε αρκετα φωτεινο σαλονι, με ανοιχτοχρωμους τοιχους, παιζει αψογα με παραθυρα ανοιχτα , ακομη και τη μερα !!!!!!!!!!!!!

Και ,εννοειται πως και υπο συνθηκες σκοτους ,παιζει αψογα,δυνατα,ευκρινεστατα.
Και ουτε εχω πειραξει πολυ τις ρυθμισεις του, περα απο κατι πανω-κατω το κοντραστ και τη φωτεινοτητα.
Σε αλλες λεπτομερειες, το καθε ενα απο τα ΕΞΙ του χρωματα, gamma,κλπ , δεν τα εχω καν πειραξει.

Last edited:

Φιλε Μανωλη,
αυτο που λες για τους υποτιτλους ειναι πραγματι περιεργο.
Σε σκοτεινες σκηνες, στο ασχετο, ριχνει τη φωτεινοτητα των υποτιτλων και, λιγο ,της εικονας ολης.

Αλλα ,περαν του πιο πανω, εμενα μου κανει τη δουλεια μου αψογα ,κυριως λογω της φωτεινοτητας του (και του κοντραστ βεβαια), αφου σε αρκετα φωτεινο σαλονι, με ανοιχτοχρωμους τοιχους, παιζει αψογα με παραθυρα ανοιχτα , ακομη και τη μερα !!!!!!!!!!!!!

Και ,εννοειται πως και υπο συνθηκες σκοτους ,παιζει αψογα,δυνατα,ευκρινεστατα.
Και ουτε εχω πειραξει πολυ τις ρυθμισεις του, περα απο κατι πανω-κατω το κοντραστ και τη φωτεινοτητα.
Σε αλλες λεπτομερειες, το καθε ενα απο τα ΕΞΙ του χρωματα, gamma,κλπ , δεν τα εχω καν πειραξει.

Τις πραγματικές δυνατότητες του προβολέα σου θα τις δεις μόνο μετά από calibration. Προς το παρόν έχεις δει πολύ λίγα πράγματα απ´αυτά που μπορεί να δώσει το μηχάνημά σου.