Benq W7500

Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq W7500

To απολύτως αναμενόμενο ''θαψιμο'' (δικαιολογημένο) στο μαύρο του...

Το ''θάψιμο'' είναι αναμενόμενο διότι ο Νίκος τον δούλεψε με σταθερή ίριδα και όχι αυτόματη. Στο τεστάκι που είχαμε δοκιμάσει 7000vs1070 όταν μπήκε σε λειτουργία η ίριδα του 7000, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα σχετικά με το κόντραστ.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Benq W7500

Το ''θάψιμο'' είναι αναμενόμενο διότι ο Νίκος τον δούλεψε με σταθερή ίριδα και όχι αυτόματη. Στο τεστάκι που είχαμε δοκιμάσει 7000vs1070 όταν μπήκε σε λειτουργία η ίριδα του 7000, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα σχετικά με το κόντραστ.

Σωστη η παρατηρηση σου.

Δεν ξερω παρα ταυτα αν αλλαζει το γενικό συμπέρασμα σε σχέση με τον 9200 (στο θεμα του μαυρου παντα).
 
Θα έλεγα ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Η ίριδα του Μπενκ δεν είναι πολύ επιθετική και μπορεί να ζήσει κάποιος μαζί της ακόμα και αν δεν είναι φαν. Όντας μη επιθετική και κλείνοντας μέχρι ένα ορισμένο σημείο ώστε να μην υπάρχουν χαοτικές διαφορές στην εικόνα, το απόλυτο μαύρο του δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Από την άλλη, οι Έπσον συνηθίζουν να διαθέτουν επιθετικές ίριδες γι' αυτό και μετράνε κάτι on/off πάνω από 100.000:1. Θα μου πεις, ναι, αλλά μαύρες καρτέλες δεν υπάρχουν στις ταινίες. Σωστό, ωστόσο, δείχνει την τάση του πως λειτουργεί η ίριδα. Από την άλλη φυσικά, υπάρχουν και οι ημιφωτεινές και φωτεινές σκηνές όπου το άνσι του 7500 θα κάνει τη διαφορά.

Γενικά, πιστεύω, ότι τα πράγματα ισχύουν έτσι όπως τα είχαμε αφήσει. Στις πολύ σκοτεινές σκηνές ο Έπσον θα έχει το πάνω χέρι (λόγω και καλύτερου native on/off), ενώ στις ανσάτες ο Μπενκ.
 
Ε, για το native μιλαω (ας μην αρχίσουμε την κουβεντα για ansi vs on / off :p)
 
Γιατί? Μόνο το ον/οφ υπάρχει στις ταινίες? Ποιο ον/οφ? Το εγγενές, το με ίριδα, το με ίριδα διακριτική, το με ίριδα επιθετική?

Αν σε ενδιαφέρει το ον/οφ, χτύπα τον Sony τον 9άρη τον CRT!!!:aetsch:


ENTIT:

Native = JVC.
 
Η λαμπα του νομιζω ειναι ιδια με του 7000, απλα δηλωσαν μεγαλυτερες ωρες γιατι ετσι κι αλλιως και ο 7000 τις επιανε αυτες τις ωρες λειτουργιας.

Η ταχυτητα τροχου ειναι 6Χ...οπως και στον 7000. Δηλαδη μονο στο dynamic mode και πουθενα αλλου.
4Χ ειναι στα υπολοιπα Modes οπως και στον 7000.

Εικονα πιο soft απο τον 7000. Δεν ξερω εαν οφειλεται στο software, ή στα οπτικα.

Frame interpolation καλυτερο σαν αλγοριθμος στη θεση Low, οταν αυτο καταφερνει να δουλεψει.
Στον 7000 που ειχα το F.I. δουλευε υποδειγματικα οσον αφορα τα τεχνουργηματα, ομως στη θεση Low εκανε τυχαια σκαλωματακια και το low/mid/hi ειχε την ιδια βιντειλα.
Στον 7500 στα τεχνουργηματα μια απο τα ιδια, ομως αρνειται πεισματικα να δουλεψει στα 24fps/24hz και 25fps/50hz καθως παρουσιαζει πότε smooth κινηση και πότε stuttering ειδικα στις γρηγορες σκηνες, εκει που χρειαζεται δηλαδη.
Μονο στα 30fps/60hz το F.I. δουλεψε σωστα.

3D με ακομα μικροτερο crosstalk. Και με δυνατοτητα 2d to 3d.
Δυναμικη ιριδα λιγοτερο επιθετικη, αλλα με πολυ μικρη διαφορα.
Βαλτε και το DC3 εναντι του DC2 πανω κατω αυτες ειναι οι διαφορες που εχει στην εικονα.!
 
Nα αναθεωρησω οσον αφορα την ευκρινεια σε σχεση με τον 7000. Υστερα απο αλλαγη mainboard στον δικο μου, ειδα οτι η ευκρινεια ειναι ιδια (αν οχι καλυτερη) με του 7000.
Δεν γνωριζω εαν οφειλεται στο νεο firmware ή σε καποια αστοχια υλικου στην Mainboard.
Παντως το f.i. εξακολουθει να λειτουργει σωστα μονο σε υλικο 30 καρε και 60hz.
Πιθανολογω οτι υπαρχει bug στον αλγοριθμο του F.I. που ουτε με το firmware 1.02 λυθηκε.