Benq W9000 η W5000 vs. Sony WV50 ή WV60 η κατι αλλο?

dinfo

New member
26 May 2007
61
Βούλα
Κατ' αρχην, παραδεχομαι οτι μαλλον προσπαθω να συγκρινω ανομοια πραγματα. Παντως ειναι φανερο οτι βρισκομαι στην αναζητηση ενος βιντεοπροβολεα που να ειναι 1080p, 24p και να διαθετει 2 τουλαχιστον hdmi.

Εχω σχεδον καταληξει στον Benq. Πριν το αγορασω, εχω τις εξης ερωτησεις:

1) Ποιον ομως απο τους 2? τον 5000 η τον 9000? Στα ιδια λεφτα, γυρω στα 2000 εστω 2500, ποιες αλλες λυσεις προτεινετε?

2) Αν αναρωτηθειτε γιατι στον τιτλο του νηματος γραφω και τους Sony που υπερβαινουν κατα πολυ το budget, η απαντηση ειναι οτι καιγομαι απο την επιθυμια να μαθω ΓΙΑΤΙ ο γ......... W60 εχει τα διπλα λεφτα και αν δικαιολογειται απο κατι???

3) Την ιδια απορια βεβαια εχω και για αλλες συσκευες με ποιο "εξωτικες" τιμες (6, 12000, και πολλαπλασια τους..) Καταλαβαινει το ανθρωπινο ματι την ποιοτικη διαφορα που προφανως υπαρχει???

4) Και αυτη η διαφορα ειναι ΤΟΣΟ ΧΑΩΔΗΣ οσο χαωδης ειναι η διαφορα της τιμης??? (αλλο 2000 αλλο 12000 για εναν Infocus SP777)

οι benq ειναι καλα μηχανακια για τα λεφτα τους
παντα ηταν
αλλα οταν θες να πας πιο πανω η τιμη θα ειναι παντα τερστια
σαν ενα απλο καλωδιο εχει λιγα ευρω και κανει τη δουλεια του
ενα καλωδιο που ειναι καυτερο απο αυτο μπορει να εχει εκατονταδες ορες μεγλυτερη τιμη
το χαι εντ για πολυ μικρη διαφορα πρεπει να πληρωθει πολλε φορες πιο ανω απο κατι φτηνο

Re: Απάντηση: Benq W9000 η W5000 vs. Sony WV50 ή WV60 η κατι αλλο?

οι benq ειναι καλα μηχανακια για τα λεφτα τους
παντα ηταν
αλλα οταν θες να πας πιο πανω η τιμη θα ειναι παντα τερστια
σαν ενα απλο καλωδιο εχει λιγα ευρω και κανει τη δουλεια του
ενα καλωδιο που ειναι καυτερο απο αυτο μπορει να εχει εκατονταδες ορες μεγλυτερη τιμη
το χαι εντ για πολυ μικρη διαφορα πρεπει να πληρωθει πολλε φορες πιο ανω απο κατι φτηνο

Εκλαμβανω την ειλικρινη σου απαντηση ως εξης:

Υπαρχουν τα "φθηνα" και υπαρχουν και τα "καλα". Η διαφορα τους δεν ειναι χαωδης, ομως ειναι σημαντικη, εξισου σημαντικη με την διαφορα ποιοτητας, ορατη απο τον ανθρωπο.

Μετα απο τα "καλα" υπάρχει το high-end, δηλ. συσκευες που τις αγοραζουν καποιοι που ειτε "τρελοι" ειναι, ειτε πολλα λεφτα εχουν, ειτε και τα 2. Τεκμηριωνω την "τρελα" με το επιχειρημα οτι το ανθρωπινο σωμα (ακομα κι ενας εκπαιδευμενος χρηστης!) δεν αντιλαμβανεται την ποιοτικη διαφορά, ωστε να δικαιολογηθουν τα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χρηματα που ξοδευει...

Last edited:
λαθος καταλαβες
και τα 2 κανουν δουλεια
απλα για να παρεις το χαι εντ
θελεις λεφτα.
Διαθεση να τα χαλασεις.
Και η εμπειρια ωστε να ξερεις γιατι τα εδωσες.
η απλα παιρνεις κατι πολυ καλο απο την αρχη.
Ολα ειναι καλα,
απλα το φτηνο εχει καλυτερη αξια η αλλιως value for money
τo ακριβο δεν εχει value for money
απλα ειναι καλυτερη η αποδοση
διαλεγεις και χτυπας

λαθος καταλαβες
και τα 2 κανουν δουλεια
θελεις λεφτα.
Διαθεση να τα χαλασεις.
Ολα ειναι καλα,
διαλεγεις και χτυπας

Γνωριζω την εννοια value for money, αλλα μαλλον δεν εχει αντιληπτο τι ρωταω:

Υπαρχει πραγματικα μεγαλη διαφορα ενος πολυ καλου προβολεα, πχ JVC DLA-HD1 που κοστιζει 4500, με εναν Infocus SP777 που κανει 12000???

Ειναι ΟΡΑΤΗ η μεταξυ τους ποιοτικη διαφορα απο εναν ανθρωπινο οργανισμο, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΣΟ ΤΑ 8000 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ???

λαθος καταλαβες
και τα 2 κανουν δουλεια
θελεις λεφτα.
Διαθεση να τα χαλασεις.
Ολα ειναι καλα,
διαλεγεις και χτυπας

Γνωριζω την εννοια value for money, αλλα μαλλον δεν εχει αντιληπτο τι ρωταω:

Υπαρχει πραγματικα μεγαλη διαφορα ενος πολυ καλου προβολεα, πχ JVC DLA-HD1 που κοστιζει 4500, με εναν Infocus SP777 που κανει 12000???

Ειναι ΟΡΑΤΗ η μεταξυ τους ποιοτικη διαφορα απο εναν ανθρωπινο οργανισμο, ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΟΣΟ ΤΑ 8 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ???

Τα 8 χιλιαρικα ειναι μια πολυ ορατη διαφορα...Ειναι τοσο ορατη η ποιοτικη τους διαφορα? Εχω τη πεποιθηση οτι δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ποιοτικη ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ απο τον ανθρωπο. Αρα πιστευω οτι αυτοι που ξοδευουν αυτα τα 8 χιλαρικα παραπανω αγοραζουν κατι που δεν το αξιοποιουν, δηλαδη αγοραζουν "αερα", η καλυτερα αγοραζουν ματαιοδοξια..Διαψευστε με..

ενας mark levinson σε σχεη με ενα rotel εχει τουλαχιστον 10πλασια αξια
σιγουρα δεν εχει δεκαπλασια αποδοση
με αυτη την λογικη δεν επρεπε να πουλα η mark
και ομως πουλα
για να στο πω πιο απλα
αν θες να δικαιολογησεις η να κατηγορησεις κατι υπαρχουν χιλιοι τροποι
διαλεξε πλευρα
υπερ η κατα

ενας mark levinson σε σχεη με ενα rotel εχει τουλαχιστον 10πλασια αξια
σιγουρα δεν εχει δεκαπλασια αποδοση
με αυτη την λογικη δεν επρεπε να πουλα η mark
και ομως πουλα
για να στο πω πιο απλα
αν θες να δικαιολογησεις η να κατηγορησεις κατι υπαρχουν χιλιοι τροποι
διαλεξε πλευρα
υπερ η κατα

Προς Θεου, δεν θελω να κατηγορησω κανεναν για τις αποφασεις που παιρνει σχετικα με τις αγορες συεκευων εικονας και ηχου! Ο καθενας εχει τα δικα του προσωπικα κριτηρια. Forums σαν εδω βοηθουν ολους μας να βελτιωσουμε αυτα τα κριτηρια.

Ετσι λοιπον, η ερωτηση μου στο προηγουμενο post (που δεν απαντηθηκε ακομα) εχει σκοπο να μου δωσει να καταλαβω αν αξιζει ΓΙΑ ΜΕΝΑ (προφανως για σενα αξιζει) να πληρωσω μια ΧΑΩΔΗ διαφορα τιμης για να αγορασω "αερα"..Αν τελικα ειναι "αερας" η ποιοτικη διαφορα, η ειναι σημαντικη και κυριως ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ.

για μενα δεν αξιζει
λογο μπατζετ
σε 2 χρονια λυπασαι το μηχανμα και τα λεφτα
αν σου ειναι ομως μεσα στις δυνατοτητες σου το χτυπας
σιγουρα θα εχεις καλυτερη εικονα και κατι μοναδικο στο χωρο σου

φευγουμε σιγα σιγα εκτος θεματος, εκει θα κινηθω και εγω...

Καλο ειναι ενα φοκους, καλο ειναι και ενα ρολς.

το ενα κανει 20 χιλιαρικα, το αλλο 500. 25 φορες καλυτερο δεν ειναι το ρολς (ουτε 25 φορες περισσοτερο τρεχει, ουτε 25 φορες καλυτερα φρεναρει, στριβει, κλπ, κλπ...)

το ποιο κανει χαρουμενο και ευτυχισμενο / ικανοποιημενο τον ιδιοκτητη του, για μενα ειναι το συμαντικοτεροτερο.

φευγουμε σιγα σιγα εκτος θεματος, εκει θα κινηθω και εγω...

Καλο ειναι ενα φοκους, καλο ειναι και ενα ρολς.

το ενα κανει 20 χιλιαρικα, το αλλο 500. 25 φορες καλυτερο δεν ειναι το ρολς (ουτε 25 φορες περισσοτερο τρεχει, ουτε 25 φορες καλυτερα φρεναρει, στριβει, κλπ, κλπ...)

το ποιο κανει χαρουμενο και ευτυχισμενο / ικανοποιημενο τον ιδιοκτητη του, για μενα ειναι το συμαντικοτεροτερο.

Ναι ξεφυγαμε..Ετσι λοιπον, μεταξυ των W9000 (παλιοτερος) και W5000 (τελευταιο μοντελο) ποιον προτεινετε?? Καποιον αλλο ισως στην περιοχη απο 2000 εως 2500? Στην περιοχη απο 2500 εως 3000?

Κι επειδη δεν αντεχω να μην σχολιασω την rolls, εχω να πω τα εξης:

Κατ' αρχην συμφωνω οτι η ΚΑΘΕ αγορα εκτος απο "λογικη" εχει και "ψυχη". Ακομα και για το χαρτι τουαλετας..

Ομως το παραδειγμα της rolls δεν εχει εφαρμογη στο θεμα μας, γιατι απλα αν πω σε 1000 ανθρωπους οτι εχω εναν Infocus SP777 δεν θα καταλαβουν τιποτα, ενω αν τους πω οτι εχω μια rolls θα καταλαβουν πολλα..

Επισης, δεν συνεκρινα ενα focus με μια rolls αλλα μια Mercedes (σειρα S που πιστευω οτι αντιστοιχει ο JVC) με μια Rolls (σχεση κοστους 1:5).

Με λιγα λογια, εστω κι αν ειχα μια Rolls (αρα κανενα προβλημα χρηματων) δεν νομιζω οτι θα αγοραζα εναν προβολεα των 20000, εκτος αν μου αποδειχθει οτι η διαφορα ειναι ορατη στον ανθρωπο!

Νομιζω οτι ειναι ατερμονη (αλλα ενδιαφερουσα) η συνεχιση αυτης της ανταλλαγης των αποψεων γιατι "αβυσσος ειναι η ψυχη του ανθρωπου"..

Παραμενοντας στο θεμα, περιμενω με ενδιαφερον τις απαντησεις σας.

Αν δεν βλέπεις rainbow πάρε τον 5000 και καθάρισες...
Τα άλλα, για τιμές και αναλογίες, άστα να ασχοληθούν αυτοί που τα δίνουν. Δικά τους είναι.

Αν δεν βλέπεις rainbow πάρε τον 5000 και καθάρισες...
Τα άλλα, για τιμές και αναλογίες, άστα να ασχοληθούν αυτοί που τα δίνουν. Δικά τους είναι.

χμ...rainbow??? Μηπως κατι μου διαφευγει??? Teach me please..

Αν δεν το ξέρεις καλό είναι... Αν δεν το βλέπεις καλύτερο... :flipout:

800px-DLP_rainbow_effect.JPG

κατι σαν αναλαμπες
η το βλεπεις η οχι
αν θες ευχαριστως σου παραχωρω την θεση μου στο συγκριτικο το ερχομενο σαββατο
οποτε τα βλεπεις με τα ματια σου
εκει θα ειναι και ο μανωλης καστρουνης και θα σου λυσει καθε προβλημα
καθως και μια αξιολογη παρεα
ακουω

κατι σαν αναλαμπες
η το βλεπεις η οχι
αν θες ευχαριστως σου παραχωρω την θεση μου στο συγκριτικο το ερχομενο σαββατο
οποτε τα βλεπεις με τα ματια σου
εκει θα ειναι και ο μανωλης καστρουνης και θα σου λυσει καθε προβλημα
καθως και μια αξιολογη παρεα
ακουω

Δηλαδη καποιοι απο μας βλεπουν αυτο το ουρανιο τοξο και καποιοι οχι??? Αν καταλαβα καλα, ειναι τρομακτικο!! Απο τι εξαρταται??

Σχετικα με το συγκριτικο, σου εστειλα pm.

Όπως στον ήχο, έτσι και στην εικόνα, υπάρχουν εκτός των τεχνικών προδιαγραφών και υποκειμενικά κριτήρια.

Δεν είναι παράξενο στα μάτια του υποψήφιου αγοραστή να φαίνεται καλύτερος ο Α προβολέας αξίας 4.500 από τον Β προβολέα αξίας 8.000 ή και πολύ παραπάνω.

Οπότε, ποτέ δεν ψωνίζουμε βάση προδιαγραφών και μόνο. Ούτε βάση τιμής και μόνο.

Πρώτα διαβάζουμε, μετά βλέπουμε με τα μάτια μας, και στο τέλος συνυπολογίζουμε και την τιμή.

Προσπάθησε να έρθεις στο συγκριτικό. Θα καταλάβεις πολλά πράγματα.

Δηλαδη καποιοι απο μας βλεπουν αυτο το ουρανιο τοξο και καποιοι οχι??? Αν καταλαβα καλα, ειναι τρομακτικο!! Απο τι εξαρταται??

Είναι καθαρά προσωπικό θέμα του καθενός μας. Κάποιοι το βλέπουν και τους ενοχλεί, κάποιοι το βλέπουν και τους ενοχλεί στην αρχή, αλλά μετά από λίγο καιρό παύει να είναι πρόβλημα. Τέλος, κάποιοι δεν το βλέπουν καθόλου.

Σχετικα με το συγκριτικο, σου εστειλα pm.
Από ότι ξέρω κατά κανόνα το βλέπουν όσοι έχουν αστιγματισμό.