BenQ771 & περίγραμμα στην εικόνα, είναι φυσιολογικό ?

oal331

New member
13 December 2007
6
Καλησπέρα

δεν είμαι ειδικός στους Projectors και γενικότερα σε θέματα Home cinema, αλλά μετά από μια σχετική έρευνα, αγόρασα ένα BenQ771.

Ο συγκεκριμένος είναι short throw και τον επέλεξα για σύνδεση με Pc σε ανάλυση 1024x768 Για τι δουλειά που τον θέλω, η ανάλυση, τα ANSI & Contrast είναι Ok.

Έχω όμως ένα θέμα, που δεν νομίζω να είναι λογικό.
Γύρω - γύρω από την εικόνα προβάλει ένα σκούρο περίγραμμα σαν κορνίζα μαύρη. Αυτό εμφανίζεται σε όλες τις πηγές, (Pc, photocamera, dv-camera) και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό όταν μπει ο Projector υπό γωνία, οπότε διορθώνοντας το keystone, παραμορφώνεται και το πλαίσιο αυτό, ενώ διορθώνει η εικόνα.
Προφανώς δεν μου φαίνεται λογικό. Δεν βρήκα κάποια ρύθμιση στο remote control, λέτε να είναι θέμα ελατωματικού μοντέλου?

Κάθε άποψη-βοήθεια ευπρόσδεκτη

ευχαριστώ

Ε.Α

Καλησπέρα και καλωσόρισες,

Το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν το γνωρίζω, αλλά το φαινόμενο που περιγράφεις ακούγεται σαν underscan που είναι αποτέλεσμα σχετικής ρύθμισης του προβολέα.

Ψάξε για ρυθμίσεις aspect ratio, overscan, underscan, κτλ.

Δημήτρη σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Το Aspect ratio είναι σωστό 4:3, άλλες ρυθμίσεις σε overscan, underscan δεν έχει.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο σε προβολή υπό γωνία όπου με το keystone διορθώνεται η προβαλόμενη οθόνη, αλλά το πλαίσιο παραμένει από πίσω τρομερά ενοχλητικό !!! (attached photo)

Attachments

• 771.JPG
    771.JPG
    28.1 KB · Views: 23
Ναι, δυστυχώς υπάρχει παντού (attached photos),

απλά με το Keystone είναι έντονα εμφανές το πρόβλημα (και μάλλον θα αναγκαστώ να έχω τον προβολέα στην οροφή υπό κλίση, άρα.....:BXVZCBXZ6:)

Attachments

• IMG_0969.JPG
    IMG_0969.JPG
    29 KB · Views: 19
  • IMG_0963.JPG
    IMG_0963.JPG
    21.8 KB · Views: 21
Φαίνεται ότι όντως έχεις underscan, αλλά δεν ξέρω που έχει τη συγκεκριμένη ρύθμιση ο προβολέας σου. Ίσως είναι σε κάποιο κρυμμένο μενού.

Αλλά, ακόμα και αν ρυθμίσεις το underscan, όταν παίζεις με keystone correction αναγκαστικά θα βλέπεις το σκούρο γκρίζο background, λόγω τεχνολογίας του προβολέα (χαμηλό contrast).

Ναι, δυστυχώς υπάρχει παντού (attached photos),

απλά με το Keystone είναι έντονα εμφανές το πρόβλημα (και μάλλον θα αναγκαστώ να έχω τον προβολέα στην οροφή υπό κλίση, άρα.....:BXVZCBXZ6:)

Καλωσόρισες και από εμένα.

Συμφωνώ με τον συνδιαχειριστή μου και συμπληρώνω...

Μήπως πρέπει να κοιτάξεις τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών?

Αν είναι ΑΤΙ τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι by default ενεργοποιημένο το overscan.

Καλησπέρα και στους 2, ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

Θέμα ΑΤΙ δεν είναι, γιατί το κάνει και με RCA από DV camera & digital photo.

Πήγα σήμερα τον Projector στην αντιπροσωπεία και θεωρείται φυσιολογικό το πλαίσιο αυτό. Το ίδιο έκαναν και άλλοι 3 projectors που είδα, (ο πρώτος ίδιο μοντέλο, ο δεύτερος BenQ άλλο μοντέλο και ο τρίτος Epson).
Το πλαίσιο τελικά δεν είναι ενοχλητικό και είναι εμφανές όταν η προβαλόμενη εικόνα είναι με σκούρο φόντο (π.χ νύχτα ή μαύρο wallpaper) ενώ σε φωτεινή εικόνα σχεδόν δεν φαίνεται.

Το πλαίσιο είναι ενοχλητικό σε keystone, άρα ο projector θα πρέπει να μπει σε θέση, χωρίς να χρειαστεί διόρθωση.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας :smile:

Ίσως είναι σε κάποιο κρυμμένο μενού.
Ξέρεις πώς μπορώ να δω αν υπάρχει κάτι τέτοιο ?

Αλλά, ακόμα και αν ρυθμίσεις το underscan, όταν παίζεις με keystone correction αναγκαστικά θα βλέπεις το σκούρο γκρίζο background, λόγω τεχνολογίας του προβολέα (χαμηλό contrast).
Ok o συσκεκριμένος projector δεν είναι κανένα πανάκριβο μοντέλο, αλλά πόσο contrast θα έπρεπε να έχει, ώστε να μην βλέπω το γκρίζο background στο keystone?