Βενζίνη η πετρέλαιο;

Το μεγάλο πλεονέκτημα για το μέλλον των πετρελαιοκίνητων είναι το BIODIESEL
Σπέρνεις το χωράφι και το...ταΐζεις !
Eνας συμμαθητής που τώρα είναι δάσκαλος στη επαρχία έχει ένα αρχαίο diesel Seat Toledo και δύο χρόνια τώρα δεν έχει πατήσει σε βενζινάδικο.
Κυκλοφορεί και με έχτρα μπιτόνια στο πορτμπαγκάζ !
Ο μεγάλος εχθρός τους τα καυσαέρια αν επιβάλουν νομοθετικά στα επόμενα χρόνια τα ZEV.

Δημήτρη το SMAX άδειο ζυγίζει 1750 κιλά και το OCTAVIA 1350. Για μένα λογικό φορτίο είναι τα 400 κιλά και βαρύ τα 550-650. Άρα μιλούμε για 2100-2300 κιλά στο δρόμο. Φαντάζομαι εσύ δεν φορτώνεις το αυτοκίνητο σε ταξίδι πάνω από 400 κιλά. Άρα έχουμε μια διαφορά 400-600 κιλά στο δρόμο. Μεγάλη δεν είναι; Και δεν δικαιολογεί τη διαφορά στην κατανάλωση;

ΥΣΤ. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Την καλή τύχη θα την χρειαστώ. Μέσα στην πόλη δεν θα πολυκυκλοφορώ, αφού μάλλον θα υπάρχει κι ένα JIMNY.

1470 είναι, αν και δεν είναι εκεί το θέμα.
Το φόρτωμα που λες επίσης είναι ανάλογο.

Αρα μένει αυτή η διαφορά των 300 περίπου κιλών του άδειου οχήματος.

Αυτό που λέω είναι, αν έχεις τώρα 8.5 θα πέσεις και πιό κάτω μετά από 20000 χλμ.
Το θέμα πετρέλαιο το είχα δεί και εγώ πριν 4 χρόνια. Κάνω 25000 το χρόνο και θα διαπιστώσεις ότι εκτός από τα χιλιόμετρα, σε μεγάλο αυτοκίνητο υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που ανεβαίνουν κατακόρυφα με τα χιλιόμετρα. Το πετρέλαιο ήταν ένα δίλημα που τελικά απέριψα. Δυό μήνες μετά πήρε ο κουμπάρος μου πετρέλαιο, μέχρι στιγμής δεν τού έτυχε κάτι, αλλά είναι αρκετά προσεκτικός και έχω ακούσει αρκετές θλιβερές ιστορίες από άλλους. Το ότι υπάρχει άλλο αυτοκίνητο δεν λύνει το πρόβλημα. Όταν έχεις όχημα θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και ο περιορισμός ξεχνιέται εύκολα, ενώ αντίστοιχα εύκολα ανοίγει η όρεξη των κυβερνώντων να ανακαλύψουν μια πιθανή πηγή εσόδων.

Πάντως σήμερα είναι αμαρτία να μην μπορεί ο Ελληνας να πάρει πετρελαιοκίνητο.
Και γιά όλα φταίνε οι σύμβουλοι του Σουφλιά.

Βλάση να ξέρεις ότι από την τροχαία υπάρχει γενικώς μια ανοχή ως προς το θέμα του πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου μέσα στην πόλη.
Όλοι οι Αλβανοί που έρχονται εδώ έχουν στην πλειοψηφία τους κάτι παμπάλαια μερσεντές πετρέλαιο.
Και δεν τους ελέγχει κανένας. Χρόνια τώρα. Αυτό μόνο φτάνει για να δείξουν ανοχή.
Άσε που αν τους πεις ότι δεν δέχεσαι την κλήση και θα πας στα δικαστήρια δικαιώνεσαι και το ξέρουν.
Ειδικά στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διότι όλη η Ευρώπη κινείται με πετρέλαιο στις πόλεις.
Αυτό μου το είπε ένας τζαμάς που έχει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και τον σταμάτησαν να τον γράψουν και μόλις τους είπε το και το τον άφησαν.
Το έψαξε πολύ το θέμα. Και μάλλον τελικά έτσι είναι.
Άλλωστε ο νόμος είχε βγει τότε που το πετρέλαιο είχε τη μισή τιμή από τη βενζίνη.
Για να μην χάνει φόρους το κράτος.

Κάτσε ρε Μιχάλη....
Τι παει να πεί δεν δέχομαι την κλήση και θα τα πούμε στα δικαστήρια...

Απ´ότι ξέρω μπορείς να μην υπογράψεις την κλήση και να μην την δεχτείς.
Οπότε πάει η υπόθεση στο δικαστήριο.
Επειδή κάποιος σου κόβει μια κλήση δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι σωστή και πρέπει να την δεχτείς.
Αν έχεις ένσταση πάει δικαστικά.
Ας μας πει κανένας δικηγόρος πιο γνώστης.

Πάντως κάποιος που του κόψανε κλήση για υπερβολική ταχύτητα και το αρνήθηκε ότι έτρεχε τόσο όσο του έγραψαν, πήγε στο δικαστήριο και το κέρδισε επειδή το φορητό πιστόλι ραντάρ της τροχαίας δεν ήταν πιστοποιημένο και μπορεί να έδειχνε λάθος.

Βλάση, τάχαμε και παλαιότερα, είναι τίμιο αυτοκίνητο!!
Καλορίζικο!!
Η κατανάλωση που γράφεις την θεωρώ καλή, βέβαια εκτιμώ, ότι το "ψιλοτσιμπάς", ωστόσο εάν είχαμε καλύτερη ποιότητα στα καύσιμα, θα είχαμε καλύτερες καταναλώσεις!!