Best of 2015

NtinNton

Supreme Member
8 September 2008
3,281
Αφού κανείς δεν το ξεκινάει ας το κάνω εγώ απλά αντιγράφωντας το περσινό κείμενο του Alex. Γιατί πρέπει να κρατάμε τις παραδόσεις:award:

Το 2015 μας άφησε και ήρθε η ώρα για την κλασική μας φωτογραφική ανασκόπηση.

Ξεσκονίστε τους δίσκους, ψάξτε στα αρχεία, κάντε την διαλογή. Και μετά παρουσιάστε τις 6 φωτογραφίες που σας αντιπροσωπεύουν για την χρονιά που μας πέρασε. Μπορεί να μην είναι οι καλύτερες τεχνικά, σημασία έχει να είναι αυτές που δείχνουν καλύτερα απο κάθε άλλη το τί ήταν για τον καθένα μας η φωτογραφία για το 2015. Η εξέλιξη μας, οι επιτυχίες μας και οι αποτυχίες μας.

Και να μας πείτε και δυο κουβέντες για την κάθε μια. Να μας δικαιολογήσετε την επιλογή σας. Συνήθως οι φωτογραφίες μιλάνε απο μόνες τους, πέραν απο κάποια τεχνικα χαρακτηριστικά δεν δίνουμε άλλες πληροφορίες για αυτές. Σε αυτό το νήμα όμως θα ήθελα να ακούσω απο τον καθένα το τί βλέπει και πώς κατέληξε σε μια λήψη και στην επιλογή του.

Ο αριθμός 6 είναι αυθαίρετος σχετικά (12 μήνες, περίπου μια το διμηνο) και μπήκε για να ευνοήσει την οικονομία του νήματος. Αν κάποιος νιώθει οτι δεν μπορεί να περιορίστει σε 5 μονο επιλογές προφανώς και δεν θα σβήσουμε τις επιπλέον. Βρίσκω όμως οτι η διαδικασία της επιλογής μας βάζει να σκεφτούμε και να δούμε την δουλειά μας με κριτικό μάτι.

Τέλος, επειδή είμαστε και βιντεο- και όχι μονο φωτογραφική γωνιά, γίνονται δεκτά και βίντεο αν κάποιος θέλει να επιλέξει κάτι τέτοιο.

Αναδρομή στα αρχεία λοιπόν!

Καλή χρονια!

φιλε NtinNton μπραβο για το νημα που ανοιξες...πολυ καλη πρωτοβουλια!!περιμενω πως και πως να δω τις φωτογραφιες και αλλων φιλων εδω μεσα,μιας και γνωριζω οτι υπαρχουν ατομα που βγαζουν ''παπαδες''!!!!!

εγω απο την μερια μου δεν χρειαζεται να ψαξω και παρα πολυ μιας και οι ''καλες''μου φωτογραφιες δεν ειναι και παρα πολλες,αφου ειμαι φρεσκος στο αθλημα γενικα.απλα τους τελευταιους μηνες προσπαθω να δω τις εικονες λιγο πιο δημιουργικα.παραθετω 6 φωτογραφιες σε ασπρομαυρο μιας και δινει αλλη ατμοσφαιρα κατα την αποψη μου παντα...

οι φωτο ειναι απο μια nikon d5200 με φακο nikon 35 f1.8 και με τον κιτ 18-55..

προσπαθω να βαζω ανθρωπους στις φωτογραφιες μιας και δινουν μια αλλη δυναμικη θεωρω.

agios nikolaos_3 (1 of 1) by ΓΙΑΝΝΗΣ Μαλανταρας, on Flickr
agios nikolaos 1.4 (1 of 1) by ΓΙΑΝΝΗΣ Μαλανταρας, on Flickr

χερι 2 (1 of 1) by ΓΙΑΝΝΗΣ Μαλανταρας, on Flickr

musiem akropolis (1 of 1) by ΓΙΑΝΝΗΣ Μαλανταρας, on Flickr
alykes 7 (1 of 1) by ΓΙΑΝΝΗΣ Μαλανταρας, on Flickr
evripos II(2) (1 of 1) by ΓΙΑΝΝΗΣ Μαλανταρας, on Flickr

θα με χαροποιουσε ιδιαιτερα να κανετε μια κριτικη εσεις για τις φωτο απο το να πω εγω κατι...σας ευχαριστω!

καλη χρονια!καλες ληψεις..

Γιάννη οι φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες αισθητικά. Μπράβο.
Θα αναρτήσω και εγώ κάποια στιγμή σύντομα από αυτές που έχω στο flickr.

Για εμενα το 2015 ηταν φωτογραφικα σημαντικο διοτι ηρθα σε επαφη για πρωτη φορα με πολλα φωτογραφικα στυλ, μιας κ αρχισα να ασχολουμαι με την φωτογραφια απο το καλοκαιρι του 14. Ετσι σιγα σιγα αρχισα να ξεχωριζω αυτα που μου αρεσουν πιο πολυ. Φυσικα να πω οτι κ το φορουμ επαιξε σημαντικο ρολο βλεποντας δουλειες το φιλων μελων αλλα με βοηθησε κ η καθοδηγηση τους. Πρωτη πρωτη ξεχωρισα τη macro φωτογραφιση, η οποια με ενθουσιασε κ μαλιστα με βοηθησε σε μεγαλο βαθμο ο γνωστος σε ολους κ κορυφαιος στο ειδος φιλος Χαρης aka giannou. Ακολουθουν οι 2 καλυτερες μου θαρρω macro

Dragonfly portrait by Teo Bot, on Flickr

Polistes dominula (paper wasp) by Teo Bot, on Flickr

Επισης ανεκαθεν μου αρεσε η φωτογραφιση της φυσης κ η αναδειξη της μεσω κοντινων αλλα κ την χρηση bokeh που δινουν οι vintage φακοι. Η πιο φτηνη μου αγορα αλλα κ απο τις αγαπημενες, o minolta MD 50 1.7 και 2 απο τις αγαπημενες μου ληψεις

Sunflower portrait - Explored- Thank you all for the likes,comments and views!! by Teo Bot, on Flickr

Daisylicious by Teo Bot, on Flickr

Επισης καταφερα να δοκιμασω αστροφωτογραφιση (μια ολο κ ολο) αλλα το αποτελεσμα ειδικα κατα την ληψη, οπου δεν φανηκαν κατευθειαν οι ατελειες, μου φανηκε μαγικο

St. Nicolas chapel under the milky way by Teo Bot, on Flickr

Για τελος, εχω την ληψη που εκανα τελευταια λιγο πριν μας αφησει το 2015 κ μαλλον θα ακολουθησουν αρκετες μιας κ δεν ειναι κ τοσο απαιτητικη οσο η αστροφωτογραφιση και μιλαω για ληψεις μακρας εκθεσεις που μεχρι τωρα θαυμαζα απο τους συμφορουμιτες

Delta's serenity by Teo Bot, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιάννη οι φωτογραφίες σου είναι πολύ όμορφες αισθητικά. Μπράβο.

+1!

Το νήμα που άνοιξε ο NtinNton είναι πολύ καλό,και οι φωτογραφίες του Γιάννη και του Τεο αν και διαφορετικης προσέγγισης (στυλ) πανέμορφες.Παιδιά σας εύχομαι τα καλύτερα.

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Γεροί να είμαστε κ φέτος για να έχουμε συνέχεια 😆

Γιάννη johnmlrs εξαιρετική νέα είσοδος εχω αραιώσει λίγο και δεν ξέρω αν τις είχε ξαναανεβάσει, ωραίοι τόνοι στο ασπρομαυρο. Μου αρέσουν αν επρεπε να διαλεξω θα επελεγα 2 χωρίς ανθρωπινη παρουσία το μουσείο και το παράθυρο για την φόρμα τους.
Θοδωρή ότι ακριβώς είπε ο Γιαννης. Εντυπωσιακή βελτίωση σε όλα συνέχισε απλά με το ίδιο κέφι

Για μένα η χρονιά ήταν περίεργη. Τράβηξα και φέτος πολλά ζουζούνια και βέβαια προσωπικές οικογενειακές στιγμές και λίγες ταξίδια-τοπία που καμμία δεν είναι ξεχωριστή (εχω βέβαια ακόμα να έλεγξω καλοκαιρινές και φθινοπωρινές ακόμα).Είχα στόχο να ταξινομήσω και να αναγνωρίσω τις φωτογραφίες των εντόμων της "συλλογής" μου αλλά τελικά μόνο πρόσθεσα κάποιες χιλιάδες ακόμα. Ελπίζω να τα καταφέρω φέτος. Οπότε ας προσθέσω 3 εντομα που χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο είναι καλές τουλάχιστον σε φωτισμό και φόντο. Μια για κάθε τάξη που κυρίως με απασχόλησαν

και μία οικογενειακή στιγμή

και του χρόνου υγεία να έχουμε πρώτα από όλα

NtinNton σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!!!καποιες εχω ξαναβαλει.

δεν το ηξερα οτι θα θαυμασω ποτε μικρα ζωυφια.αυτο οφειλεται στις macro φωτογρφιες που βαζετε.
ολες οι φωτογραφιες NtinNton ειναι εξαιρετικες αλλα θεωρω η πρωτη με εντυπωσιασε γιατι απο μικρος παρατηρουσα αυτου του ειδους τα εντομα στο χωριο του παππου μου.τα ελεγα ''ελικοπτερακια''!!!και η τελευταια φυσικα θεωρω πως ειναι μια φωτογραφια γεματο ενεργεια,που βγαινει μεσα απο τα παιδακια!συγχαρητηρια!

Πολύ ωραίες φωτογραφίες παιδιά.
Η δική μου χρονιά ήταν αρκετά καλή φωτογραφικά, αλλά ελπίζω μέσα στο 2016 να βρω χρόνο και τρόπο να φωτογραφίζω περισσότερο.
Με ξεκουράζει και με γεμίζει ταυτόχρονα!!!

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες στιγμές αυτές θα ήταν:
1. Η φωτογράφιση του ναυαγίου στην Πάφο με υπέροχο καιρό (σύννεφα/ηλιοβασίλεμα)

Shipwreck by Iosif Michael, on Flickr

2. Η επίσκεψη μου στη μαγική Θεσσαλονίκη μετά από χρόνια

_DSC5887b by Iosif Michael, on Flickr

3. Τα πυροτεχνήματα για τον μεγάλο εορτασμό του Αγίου Πνεύματος στη Λάρνακα

Fireworks by Iosif Michael, on Flickr

4. Η ομαδική εξόρμηση με φίλους για φωτογράφιση του γαλαξία (χρειάζομαι πολλή δουλειά ακόμη)

Milky Way (2) by Iosif Michael, on Flickr

5. Η μοναδική έως τώρα προσπάθεια για πορτρέτο δρόμου (ακόμα διερωτούμαι πού βρήκα το θάρρος και ζήτησα να φωτογραφίσω άγνωστα μου πρόσωπα)

Street Portrait 3 by Iosif Michael, on Flickr

6. Η τελευταία ανατολή ηλίου για το 2016

The last sunrise of the year (2015) by Iosif Michael, on Flickr

Καλή νέα φωτογραφική χρονιά!!!