Best way to keep cd in your pc.....

Re: Απάντηση: Best way to keep cd in your pc.....

Plextor rules for sure... Αλλά και πάλι, όλα bit by bit δεν μεταφέρονται; Που χαλάει το γλυκό; :(

Στην ανάγνωση, και το σχετικό error correction (ή ανυπαρξία αυτού).

Το CDDA standard είναι πολύ πιο χαλαρό στο error correction από το CD-ROM. Αφήνει πολλά λαθάκια να περάσουν.

Απάντηση: Re: Best way to keep cd in your pc.....

Το eax δεν το εχω δουλεψει καθολου οπως ειπα και παραπανω , οποτε δεν μπορω να το σχολιασω.

Τα ηχεια του υπολογιστη μου ειναι αυτα....

img0262st4.jpg

:BDBDG54:

ψιτ.

Πλάκα με κάννννννεις?

Παιδια το EAC κανει bit για bit ripping, ακομα και χωρις Plextor. Απλα μπορει να παρει λιγο παραπανω χρονο.

Και φυσικα οπως καθε καλος ripper δεν κανει extraction βασισμενο στο Red Book, αρα δεν υπαρχει φοβος περι χαμηλου error correction. Μεγαλος εχθρος τα γρατζουνισμενα δισκακια, εκει χρειαζεται καλο reader για να μην πεσει κατω απο 100% το ripping.

Μετα το wav, FLAC (προς το παρον) ή AAC αν εχεις και iPod και σε ενδιαφερει τυχον μεταφορα.

Last edited:
Λοιπόν ,, σοβάρη λύση με μορφή συμπίεσης είναι το flac που είναι lossless , η συμπίεση του flac εχεί σαν βάση αλγόριθμο τύπου ζιπ ραρ κτλ .κτλ . επακόλουθο
καμία πτώση ποιότητας , τα μείον τώρα ! δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα software για library , που imio δεν είναι πρόβλημα εφόσον υπάρχει το internet κατι θα βρείς ,
απο την αλλη πάλι οι σκληροί έχουν γίνει ξεφτίλα !! χώσε wave και πάρε κανα 2 τέρα σκληρούς και έχει ο θεός ( αμαρτία είναι να στήσεις κάμια 10χιλίαδες τραγούδια σε mp3 και να μην τα έχεις σε ποιότητα όπως πρέπει !!!) -bye-

Λοιπόν ,, σοβάρη λύση με μορφή συμπίεσης είναι το flac που είναι lossless , η συμπίεση του flac εχεί σαν βάση αλγόριθμο τύπου ζιπ ραρ κτλ .κτλ . επακόλουθο
καμία πτώση ποιότητας , τα μείον τώρα ! δεν υπάρχει μεγάλη γκάμα software για library , που imio δεν είναι πρόβλημα εφόσον υπάρχει το internet κατι θα βρείς ,
απο την αλλη πάλι οι σκληροί έχουν γίνει ξεφτίλα !! χώσε wave και πάρε κανα 2 τέρα σκληρούς και έχει ο θεός ( αμαρτία είναι να στήσεις κάμια 10χιλίαδες τραγούδια σε mp3 και να μην τα έχεις σε ποιότητα όπως πρέπει !!!) -bye-

Σωστοοοςςς!
icon14.gif

Συμφωνώ κι εγώ!
Πιο μεγάλη ταλαιπωρία είναι να συμπιέζεις-αποσυμπιέζεις. Από την άλλη οι σκληροί είναι πάμφθηνοι πια. Και τα wav (16/44.1) δεν χαρακτηρίζονται σήμερα σαν μεγάλα αρχεία.
Τα mp3 χρειάζονται πια μόνο για αϊπόδια και αυτοκίνητα.

Ριπάρω με τα plextools (έχω πλεξτοράκι) που έχουν ίδια λογική με το EAC, το οποίο θεωρώ κορυφαίο γι αυτή τη δουλειά. Το βασικότερο είναι το καλό drive. έχω και ένα παλιό Philips 40χ το οποίο έχει βγάλει εκτός μάχης αρκετά καινούρια drives σε γρατζουνισμένα δισκάκια.

Με 80-100 ευρώ αγοράζεις έναν δίσκο 350γίγα που χωράει 500-600CD ασυμπίεστα. Δηλαδή 15-20 σεντσια το cd.
Και όλοι έχουν δεί ότι ένας τέτοιος σκληρός δεν είναι μεγάλος σε μέγεθος αλλά ένας συνηθισμένος σκληρός 3,5"
Άρα τη σπατάλη χώρου κάνει κανείς με τα wav?

Αφού υπάρχει καλύτερο χωρίς να είναι απωλεστικό γιατί το συζητάμε;
Μήπως δεν θα αντέξει την επεξεργαστική ισχύ του decoding realtime;
Το Flac πετυχαίνει συμπίεση στο 55% περίπου του μεγέθους. Άρα έχουμε 1000-1100 CD συμπιεσμένα με τρόπο που ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ!
Το wave είναι σπατάλη χώρου... το ότι οι τωρινοί δίσκοι είναι τεράστιοι δεν το αλλάζει αυτό;)

Re: Απάντηση: Best way to keep cd in your pc.....

Αφού υπάρχει καλύτερο χωρίς να είναι απωλεστικό γιατί το συζητάμε;

Ξεχνας νομιζω την συμβατοτητα. Ολα τα mp3 players παιζουν wav ενω εσυ ποσα ξερεις που παιζουν flac???

Θα έλεγα να κάνεις δοκιμούλες φίλτατε browser.

Κάνε μερικά wave, μερικά flac, mp3 κλπ κλπ και σύγκρινε.

Ότι είναι να βγει θα το ακούσεις άνετα με τα μαγκνεπάνια σου!

Παλιοσιγανοπαπαδιά! -bye-

ΥΓ: Εγώ χρησιμοποιώ το cdex γι'αυτό το σκοπό. Δες το κι αυτό.
http://cdexos.sourceforge.net/

H σπατάλη χώρου είναι οφθαλμοφανέστατη όταν δεις το ίδιο κομμάτι σε wav και σε flac. Αν αυτή η σπατάλη μας δημιουργεί πρόβλημα ή όχι είναι άλλο ερώτημα του οποίου η απάντηση είναι λίγο υποκειμενική. Ο large τύπος, ο μανιώδης καταναλωτής ή ο τύπος που γουστάρει να έχει 20 δίσκους στο PC του για μούρη μάλλον δεν θα καταλάβει και πολλά πράγματα.

Υπάρχουν 1000 τρόποι να "φτιάξεις" τη βαλίτσα σου. Αν τα ρούχα σου είναι λίγα ή η βαλίτσα τεράστια μπορείς και να τα πετάξεις μέσα χωρίς να τα διπλώσεις και να χωρέσουν άνετα. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα ρούχα σου πιάνουν πολύ παραπάνω χώρο από ότι να τα έβαζες σωστά διπλωμένα.

Εγώ θα προτιμούσα να τα έχω σε flac και τον extra χώρο να τον έχω σε άλλο δίσκο για backup της μουσικής μου. Ή να τον αξιοποιήσω για να αποθηκεύσω διπλάσια κομμάτια. Ή να κρατήσω τα ρέστα για να αγοράσω ακόμη περισσότερη μουσική. Κι όλα αυτά κρατώντας την ίδια ηχητική απόδοση.
Αφήστε που στο PC δεν έχεις μόνο μουσική. Κάνεις και καμμιά δουλειά, έχεις και τα HD σου (εκεί να δείτε χώρο) και πάει λέγοντας. Αυτά πριν αρχίσουμε να παίζουμε με high resolution audio υλικό...

Αυτή η νοοτροπία του φθηνού αποθηκευτικού χώρου έχει οδηγήσει να θέλει ο μέσος χρήστης 4 ΤΒ στο PC του "για αρχή και βλέπουμε", εκ των οποίων άντε να χρειάζεται και να χρησιμοποιεί ένα 10%. Πάντα σε συνδυασμό με λίγο από "κατοχικό σύνδρομο" και ένα μικρό ψιλό-"πολιτισμικό σοκ". Να τα κρατήσουμε όλα στο δίσκο μήπως και χαθεί το internet αύριο. Με τον καιρό θα το ξεπεράσουμε.

Το μόνο πραγματικό πρόβλημα είναι η περιορισμένη συμβατότητα του flac σε σχέση με την σχεδόν καθολική υποστήριξη του wav, αλλά, προσωπικά, το κοιτάζω πάντα όταν αγοράζω κάποια νέα συσκευή.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Best way to keep cd in your pc.....

Ξεχνας νομιζω την συμβατοτητα. Ολα τα mp3 players παιζουν wav ενω εσυ ποσα ξερεις που παιζουν flac???

Αμάν εσύ με τα mp3 players σου:violent-smiley-030:
Επειδή το δικό σου δεν παίζει Flac δεν σημαίνει ότι δεν παίζουν και τα υπόλοιπα!:BDGBGDB55:
Εμείς είμαστε Hi End ρε, δεν μας νοιάζουν τα I-podια:flipout:

Πάντως πέρα από την πλάκα, μπορείς σε χρόνο dt να μετατρέψεις το Flac σε Wave και να το βάλεις στο mp3 player σου για να το ακούσεις... αν δεν βαριέσαι πάντα:BDBDG54:

Είναι βέβαιο ότι το φλάκ παίζει το ίδιο με το γουαβ?

Ποιος το δοκίμασε και σε τι μηχανάκια???

Το φιλαράκι έχει μαγκνεπάνια το οποίο σημαίνει ότι δεν έχει "ίσως" και "μπορεί".

Όλα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Στέργιο διάβασε λίγο τι είναι το flac και θα καταλάβεις μόνος σου.
Δεν υπάρχουν "ίσως" και "μπορεί".

Στέργιο διάβασε λίγο τι είναι το flac και θα καταλάβεις μόνος σου.
Δεν υπάρχουν "ίσως" και "μπορεί".

Βρε τι να διαβάσω?

Εδώ όταν είχε βγει το cd όλοι μιλούσαν για τέλειο ήχο... Μετά από λίγα χρόνια "τουμπεκί" ψιλοκομμένο.

Δοκίμασε κανείς από εμάς να συγκρίνει flac με wav? Αν ναι, σε τι σύστημα και υπο ποιες συνθήκες?

Απλά πράγματα ρωτάω.