Better Call Saul [Netflix]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 34 58.6%
  • Πολύ Καλή

Votes: 19 32.8%
  • Καλή

Votes: 3 5.2%
  • Μέτρια

Votes: 1 1.7%
  • Κακή

Votes: 1 1.7%

• Total voters
    58
Που να τα θυμόσουνα κιόλας!

Μα αυτά ήταν τα γενικά που όλοι ψιλοθυμόμαστε... Αλλά που δεν δικαιολογούν την φετινή επανεστίαση στον Χάουαρντ και ολα το χάσιμο χρόνου και κόπου ... Τεσ' πα ... Και αυτό το κενό μέχρι τον Ιούλιο, από την στιγμή που έχουν ήδη γυριστεί όλα τα επεισόδια, δεν ξέρω τι εξυπηρετεί...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Νομίζω το βασικό ερώτημα είναι πλέον τι γίνεται με αυτούς που δεν εμφανίζονται στο BB και ποια η τύχη τους έως το τέλος της σειράς. Στην ουσία ένα πρόσωπο ενδιαφέρει!

• Like
Reactions: toupia
Απογοητευτικό το 10ο ως εξέλιξη της πλοκής, στα συνηθισμένα διαστημικά επίπεδα όμως ως κινηματογράφηση.
Ούτε το ένατο μου είπε κατι...Το δέκατο δεν το έχω δει ακόμα..Η σκηνοθεσία είναι αλλού όντως.

• Like
Reactions: skysound
Ούτε το ένατο μου είπε κατι...Το δέκατο δεν το έχω δει ακόμα..Η σκηνοθεσία είναι αλλού όντως.
Εντάξει το 9ο ήταν λίγο cooldown από τα όσα έγιναν πριν, πιο πολύ συναισθηματική αποφόρτιση παρά εξέλιξη.

Εντάξει το 9ο ήταν λίγο cooldown από τα όσα έγιναν πριν, πιο πολύ συναισθηματική αποφόρτιση παρά εξέλιξη.
Το είδα χθες..Μου άρεσε.. Περισσότερο από το 9ο..
Και το χθεσινό δεν το βλέπω σαν εξέλιξη αλλά σαν μια παρένθεση (ίσως)..Στα συν το ασπρόμαυρο για όλο το επεισόδιο.

Απογοητευτικό το 10ο ως εξέλιξη της πλοκής, στα συνηθισμένα διαστημικά επίπεδα όμως ως κινηματογράφηση.
Έχω την εντύπωση ότι το 10ο προετοιμάζει το φινάλε. Πρόσεξες τι είπε η μαμά του Jeffie;
"My son got involved with a bad crowd in Albuquerque." Νομιζω οτι έτσι θα επιτευχθεί η επανασύνδεση με Walter και Jessy

To ένατο και εμένα δεν μου είπε τίποτε ...

ιδιαίτερα αν εκεί έκλεισε και ο κύκλος της Κιμ με ένα απλό αντίο ...

Ελπίζω μεχρι το Σκ να δω το 10ο.

Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο υπάρξης του 10ου και μεγάλου μέρους του 11ου... και κυρίως την εμμονή του Τζίμμυ σε πρότζεκτ της πλάκας ...

Με μόνον 1 επεισόδιο να απομένει, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί για να ανατρέψει την μέτρια αίσθηση που αφήνει η εξέλιξη της σεζόν ...

Περίμενα περισότερα μετά δύο χρόνια αναμονής.

• Like
Reactions: skysound
Βασικά διαφωνώ...πιστεύω πως τα επεισόδια είναι απίστευτα, εσωτερικά, ανοίγουν τους χαρακτήρες ακόμη περισσότερο. Η ηθοποιία κορυφαία όπως και η σκηνοθεσία. Σε πηγαίνουν ακόμη πιο βαθιά στην ψυχοσύνθεση των δύο. Περιμένω φυσικά το τελευταίο επεισόδιο, αλλά το παιχνίδι των τελευταίων επεισοδίων με το Breaking Bad το βρίσκω κορυφαίο:
- O Saul δείχνει αρχικά να χάνει κάθε ίχνος ανθρωπιάς με τον καρκινοπαθή. Μήπως όμως αυτό είναι γιατί θεωρεί τον Walter σαν υπεύθυνο για την τωρινή του κατάσταση; Μήπως απλά μετά την συνομιλία με την Κιμ ένα μέρος του θέλει να πιαστεί;
- Ο Saul δείχνει να γίνεται πολύ απρόσεχτος. Γίνεται γιατί θέλει να πιαστεί; Ή συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο σαν τον Walter παίρνοντας αχρείαστα ρίσκα για να μεγαλοποιήσει το εγώ του;
- Τελικά δεν έχει τη δύναμη να σκοτώσει την Μάριον και την αφήνει να τον καταδώσει. Είναι απλά ότι θέλει τελικά να πιαστεί; ;H δεν έχει περάσει το τελευταίο στάδιο ώστε να σκοτώνει έτσι απλά;
- Η Κιμ έχει γίνει ένα ζόμπυ έχοντας επιλέξει την πιο βαρετή ζωή που θα μπορούσε. Αυτοτιμωρία; Ακόμη και τόσα χρόνια μετά ένα τηλεφώνημα του Jimmy μπορεί να την ξυπνήσει, να θυμηθεί χαρακτηριστικά του χαρακτήρα της που έχει θάψει και να πάρει πάλι στα χέρια της το τι θα γίνει μετά, πηγαίνοντας να καταθέσει αυτά που ξέρει. Και δεν σταματά εκεί αλλά πάει και να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο την γυναίκα του Χαμλιν. Φυσικά εν μέρει είναι εκ του ασφαλούς γιατί πρακτικά δεν μπορεί να την κυνηγήσει κανείς και όλοι σχεδόν έχουν πεθάνει...
- Όσο δυνατός χαρακτήρας και αν είναι η Κιμ στο τέλος καταρρέει και ξεσπά σε λυγμούς.
- Η σκηνή με την ερώτηση του Πινκμαν στην Κιμ αν ο Saul είναι καλός είναι απλά αριστοτεχνική...

Συνολικά δεν ξέρω πως θα τελειώσει, αλλά πρακτικά όλη η σειρά ήταν η δυναμική της σχέσης της Κιμ με τον Jimmy/Saul. Η χημεία τους βγάζει τον κακό εαυτό και των δύο. Και οι δυο είναι καθάρματα. Η Κιμ έκανε τον Jim Saul (μην ξεχνάμε πχ πως η Κιμ ήταν υπεύθυνη για ότι έγινε στον Χάμλιν), ο Saul ίσως βούτηξε τελείως στη μαύρη του πλευρά επειδή τον άφησε η Κιμ, ο Walter κατέστρεψε τον Saul που τουλάχιστον είναι από τους λίγους που ζουν ακόμη και περιμένω κάπως να κλείσει ο κύκλος. Η Κιμ ήταν σαν ένα εκκρεμές μεταξύ καλοσύνης και κακίας.

O Gene θα πεθάνει; Θα πάει φυλακή; δεν νομίζω να ξεφύγει πάντως, γιατί δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη πλήρως τον ίδιο του τον εαυτό όπως έκανε η Κιμ στο προτελευταίο επεισόδιο.
Η Κιμ τώρα που αντιμετώπισε τους δαίμονές της τι θα κάνει;
Το χολυγουντιανό happy end θα ήταν ο Saul να μπαίνει φυλακή, να βγαίνει ως Jimmy στην ψυχοσύνθεση και η Κιμ να τον περιμένει. Αλλά η σειρά είναι μαύρη ως εκεί που δεν πάει...

Το παραλληλο μονταζ με την εποχη του Breaking bad και του παροντος παντως ειναι απλα αριστουργηματικο.

ΜΙλαμε για κινηματογραφηση σεναριο και σκηνοθεσια πρωτης γραμμης.

• Like
Reactions: toupia
Δεν αντιλαμβάνομαι τον λόγο υπάρξης του 10ου και μεγάλου μέρους του 11ου... και κυρίως την εμμονή του Τζίμμυ σε πρότζεκτ της πλάκας ...

Με μόνον 1 επεισόδιο να απομένει, δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί για να ανατρέψει την μέτρια αίσθηση που αφήνει η εξέλιξη της σεζόν ...

Περίμενα περισότερα μετά δύο χρόνια αναμονής.
Κι όμως, η ανατροπή είναι τεράστια.
Μέχρι και την 5η σεζόν ο θεατής ταυτίζονταν με τον Τζίμμυ/Σωλ. Συμπάσχαμε όταν τον ξεφτίλιζε ο αδερφός του, θυμώναμε κι εμείς μαζί του όταν δεν έπαιρνε προαγωγή ή έστω αναγνώριση από τον Howard, χαιρόμασταν όταν τα κατάφερνε να τα φτιάξει επιτέλους με την Κιμ. Τώρα αυτά πέρασαν, το πρώτο μισό της σεζόν μας έδειξε πως κατάντησε να γίνει ο Saul Goodman που είδαμε στο Breaking Bad, αδίστακτος, γλοιώδης, χωρίς ηθικές αρχές. Το δεύτερο μισό μας εδειξε ότι καναμε λάθος αν πιστεύαμε ότι μετά τη συνάντησή του με τον Walter White και την καταστροφή της ζωής του έγινε καλύτερος άνθρωπος.
Το τηλεφώνημα στην Κιμ, που δίνει το έναυσμα για τα γεγονότα των 2 τελευταίων επεισοδίων ήταν ένα σταυροδρόμι. Στην Κιμ έδειξε ότι έχει ακόμη πολλά να κάνει για να εξιλεωθεί, ότι η αυτοεξορία της στο μικροαστικό κόσμο των προαστίων και της μετριότητας δεν είναι αρκετή τιμωρία, αλλά πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να ομολογήσει τα εγκλήματα που διέπραξε. Έτσι όμως εξιλεώνεται, αποτινάξει το βάρος των αμαρτιών της και μπορεί να κάνει μια νέα αρχή σαν προσωπικότητα. Ο Σωλ αντίθετα, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να ξαναγίνει ο απατεωνίσκος που ήταν στην Albuquerque. Όπως είπε ο Ταλεϋράνδος για τους Βουρβώνους, τίποτα δεν ξέχασε και τίποτα δεν έμαθε. Είναι το ίδιο ανήθικος, εγωιστής και άπληστος με πριν. Και από ότι φαίνεται αυτή η απληστία του θα είναι και η καταδίκη του.

• Like
Reactions: n_olympios
Βασικά διαφωνώ...πιστεύω πως τα επεισόδια είναι απίστευτα, εσωτερικά, ανοίγουν τους χαρακτήρες ακόμη περισσότερο. Η ηθοποιία κορυφαία όπως και η σκηνοθεσία. Σε πηγαίνουν ακόμη πιο βαθιά στην ψυχοσύνθεση των δύο. Περιμένω φυσικά το τελευταίο επεισόδιο, αλλά το παιχνίδι των τελευταίων επεισοδίων με το Breaking Bad το βρίσκω κορυφαίο:
- O Saul δείχνει αρχικά να χάνει κάθε ίχνος ανθρωπιάς με τον καρκινοπαθή. Μήπως όμως αυτό είναι γιατί θεωρεί τον Walter σαν υπεύθυνο για την τωρινή του κατάσταση; Μήπως απλά μετά την συνομιλία με την Κιμ ένα μέρος του θέλει να πιαστεί;
- Ο Saul δείχνει να γίνεται πολύ απρόσεχτος. Γίνεται γιατί θέλει να πιαστεί; Ή συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο σαν τον Walter παίρνοντας αχρείαστα ρίσκα για να μεγαλοποιήσει το εγώ του;
- Τελικά δεν έχει τη δύναμη να σκοτώσει την Μάριον και την αφήνει να τον καταδώσει. Είναι απλά ότι θέλει τελικά να πιαστεί; ;H δεν έχει περάσει το τελευταίο στάδιο ώστε να σκοτώνει έτσι απλά;
- Η Κιμ έχει γίνει ένα ζόμπυ έχοντας επιλέξει την πιο βαρετή ζωή που θα μπορούσε. Αυτοτιμωρία; Ακόμη και τόσα χρόνια μετά ένα τηλεφώνημα του Jimmy μπορεί να την ξυπνήσει, να θυμηθεί χαρακτηριστικά του χαρακτήρα της που έχει θάψει και να πάρει πάλι στα χέρια της το τι θα γίνει μετά, πηγαίνοντας να καταθέσει αυτά που ξέρει. Και δεν σταματά εκεί αλλά πάει και να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο την γυναίκα του Χαμλιν. Φυσικά εν μέρει είναι εκ του ασφαλούς γιατί πρακτικά δεν μπορεί να την κυνηγήσει κανείς και όλοι σχεδόν έχουν πεθάνει...
- Όσο δυνατός χαρακτήρας και αν είναι η Κιμ στο τέλος καταρρέει και ξεσπά σε λυγμούς.
- Η σκηνή με την ερώτηση του Πινκμαν στην Κιμ αν ο Saul είναι καλός είναι απλά αριστοτεχνική...

Συνολικά δεν ξέρω πως θα τελειώσει, αλλά πρακτικά όλη η σειρά ήταν η δυναμική της σχέσης της Κιμ με τον Jimmy/Saul. Η χημεία τους βγάζει τον κακό εαυτό και των δύο. Και οι δυο είναι καθάρματα. Η Κιμ έκανε τον Jim Saul (μην ξεχνάμε πχ πως η Κιμ ήταν υπεύθυνη για ότι έγινε στον Χάμλιν), ο Saul ίσως βούτηξε τελείως στη μαύρη του πλευρά επειδή τον άφησε η Κιμ, ο Walter κατέστρεψε τον Saul που τουλάχιστον είναι από τους λίγους που ζουν ακόμη και περιμένω κάπως να κλείσει ο κύκλος. Η Κιμ ήταν σαν ένα εκκρεμές μεταξύ καλοσύνης και κακίας.

O Gene θα πεθάνει; Θα πάει φυλακή; δεν νομίζω να ξεφύγει πάντως, γιατί δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμη πλήρως τον ίδιο του τον εαυτό όπως έκανε η Κιμ στο προτελευταίο επεισόδιο.
Η Κιμ τώρα που αντιμετώπισε τους δαίμονές της τι θα κάνει;
Το χολυγουντιανό happy end θα ήταν ο Saul να μπαίνει φυλακή, να βγαίνει ως Jimmy στην ψυχοσύνθεση και η Κιμ να τον περιμένει. Αλλά η σειρά είναι μαύρη ως εκεί που δεν πάει...
Μαζί γράφαμε.